TOP 10: Τα καλύτερα finishes στην ιστορία του Royal Rumble


Το φετινό Royal Rumble πλησιάζει ολοένα και πιο πολύ και το ενδιαφέρον έχει φτάσει στα ύψη. Έπειτα το Royal Rumble του 2021, ο κόσμος επιστρέφει στην αρένα, μιας και έχει ξεχωριστό ρόλο σε ένα pay-per-view σαν και αυτό.

Σίγουρα το Royal Rumble αποτελεί ένα από τα πιο πολύ αναμενόμενα shows του WWE, μιας και είναι η αρχή για το δρόμο προς την Wrestlemania κάθε χρόνο. Μεγάλοι αγώνες ορίζονται στην κάρτα αγώνων του show κάθε χρόνο, καθώς και τα αγαπημένα του κοινού: Men and Women Royal Rumble matches. Σε αυτό εδώ το αφιέρωμα θα παρουσιάσουμε τα 10 καλύτερα finishes στην ιστορία σε Royal Rumble matches του ομώνυμου PPV. Ιδανικό ζέσταμα λοιπόν ενόψει του show στις 30 Ιανουάριου.


10) Royal Rumble 2008


Στη μεγάλη σκηνή της Madison Square Garden λοιπόν, το κοινό έμεινε έκπληκτο μπροστά στην επιστροφή του John Cena στο νούμερο 30, έπειτα από σοβαρό τραυματισμό. Βρέθηκε στο τέλος αντιμέτωπος με τους Triple H και Batista, καταφέρνοντας να νικήσει το Rumble αφού απέκλεισε τον πρώτο. Ο Cena σημείωσε 4 αποκλεισμούς. Το τέλος του αγώνα δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αλλά η επιστροφή του Leader of Cenation θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό του WWE Universe. Μετά την στιγμή αυτή, μπορούμε να πούμε ότι ο Cena άρχισε να καθιερώνεται ως το πιο εμπορικό πρόσωπο του WWE.

9) Royal Rumble 1997


Μπαίνοντας στο 1997, ο Steve Austin ήταν ο κορυφαίος heel character της εταιρείας, με τον Bret Hart να είναι από την άλλη ο κορυφαίος babyface. Ήταν η εποχή που το κοινό άρχισε να "βαριέται" τους babyface χαρακτήρες και να επιδοκιμάζει τους heels όπως ήταν ο Stone Cold και ο Sycho Sid εκείνη την εποχή. Το τέλος του αγώνα; Μοναδικό. Ο Bret Hart απέκλεισε τον Austin και οι διαιτητές δεν το είδαν ποτέ, με εκείνον να επιστρέφει στον αγώνα. Απέκλεισε τους Undertaker, Vader και Hart σε δευτερόλεπτα και πήρε την νίκη, η οποία του έδωσε ένα momentum που τον οδήγησε στην κορυφή της εταιρείας, στην οποία καθιερώθηκε για αρκετά χρόνια.

8) Women's Royal Rumble 2019


Έπειτα το μέτριο first-ever Women's Royal Rumble match το 2018, το WWE επανόρθωσε δυναμικά το 2019. Η Becky Lynch έχοντας χάσει την ευκαιρία να κερδίσει το SmackDown Women's Championship νωρίτερα, έμοιαζε να βρίσκεται εκτός εικόνας για την Wrestlemania. Ωστόσο, αυτό άλλαξε όταν η Nia Jax τραυμάτισε εκτός ρινγκ την Lana και η Becky την αντικατέστησε. Τα cheers του κοινού για την Lynch κατέκλυσαν όλη την arena, μιας και ήταν από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες του WWE Universe εκείνη την περίοδο. Κατάφερε λοιπόν να αποκλείσει την Nia Jax και έπειτα από μια σκληρή μονομαχία με την Charlotte Flair, να αναδειχτεί νικήτρια και να κλειδώσει το εισιτήριο για το πρώτο ever Women's main event στην Wrestlemania. 

7) Royal Rumble 2004


Σίγουρα η μη αναφορά του WWE στον Chris Benoit έχει εξασθενήσει κάπως τις μνήμες μας από αρκετά σπουδαία επιτεύγματα του. Ένα από αυτά ήταν σίγουρα αυτό που εκτυλίχθηκε στο Royal Rumble του 2004. Έπειτα από μία εξωφρενική εμφάνιση του Benoit, ο οποίος είχε μπει πρώτος στον αγώνα, κατάφερε να πάρει την νίκη με έναν από τους πιο memorable αποκλεισμούς όλων των εποχών. Πιο συγκεκριμένα, το front face-lock πάνω στον θηριώδη Big Show, τον όποιο γείωσε εκτός του ρινγκ over the top rope. 

6) Royal Rumble 2006


Το τελείωμα του Royal Rumble Match του 2006 κατακτάει δικαίως αυτή την θέση για συναισθηματικούς κυρίως λόγους. Μετά τον ξαφνικό θάνατο του Eddie Guerrero στα τέλη του 2005, ο Rey Mysterio ήταν εκείνος που ανέλαβε να συνεχίσει το legacy του. Είχε προφανώς την απόλυτη στήριξη του κοινού και ο έμπειρος Luchador έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση αντέχοντας πάνω από 1 ώρα στο ρινγκ και αποκλείοντας στο τέλος τον Randy Orton. Φυσικά την νίκη αφιέρωσε στον αγαπημένο σε όλους Eddie, με το WWE Universe να προκαλεί "έκρηξη" επιδοκιμασιών στην arena σε μια συγκινητική στιγμή.

5) Royal Rumble 2005


Σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο πρωτοφανή finishes γενικά στην ιστορία του WWE. Με την εποχή της Attitude Era να έχει περάσει, Cena και Batista πάλευαν τελευταίοι για να βρεθούν στο main event της Wrestlemania και να εδραιωθούν στα κορυφαία ονόματα της εταιρείας. Τελικά βρέθηκαν και οι δύο να περνάνε το top rope και να προσγειώνονται μαζί στο έδαφος. Υπήρξε μια σύγχυση σχετικά με τον νικητή του αγώνα, την οποία έλυσε ο Vince McMahon, ξεκινώντας πάλι τον αγώνα. Μάλιστα στην είσοδο του στο ρινγκ, ο chairman του WWE διέλυσε τους τετρακέφαλους του και έδινε οδηγίες καθιστός. Τελικά την νίκη πήρε ο Batista στο πιο αλλόκοτο (θα μπορούσαμε να πούμε) τελείωμα σε Royal Rumble match.

4) Royal Rumble 1992


Πριν το 1993, η νίκη στο Royal Rumble δεν έδινε κάποιο δικαίωμα διεκδίκησης τίτλου στον νικητή, παρά μόνο το momentum της νίκης. Με εξαίρεση αυτό του 1992, όπου το WWF World Heavyweight Championship (WWE Championship) διεκδικούταν από όλους τους συμμετέχοντες, καθώς δεν είχε κάτοχο. Ο Ric Flair λοιπόν σε μία από τις κορυφαίες εμφανίσεις σε Rumble matches που έχουμε δει, κατάφερε να πάρει την νίκη και τον τίτλο. Το κατάφερε βέβαια μπαίνοντας στον αγώνα ως τρίτος συμμετέχοντας αλλά και με την βοήθεια του θρυλικού Hulk Hogan.

3) Royal Rumble 1995


Πιθανότατα, το Royal Rumble finish που άλλαξε για πάντα την πορεία των αγώνων. Πρώτη φορά λοιπόν, στο τέλος είχαν φτάσει ο πρώτος και ο δεύτερος συμμετέχοντας: Shawn Michaels και Davey Boy Smith. Ο δεύτερος έστειλε τον Heartbreak Kid πάνω από το σκοινί με το ένα του πόδι να ακουμπάει έδαφος. Ο British Bulldog άρχισε να πανηγυρίζει, όμως ο Shawn επέστρεψε στο ρινγκ και τον απέκλεισε, παίρνοντας εκείνος την νίκη. Έπειτα από υπόδειξη των διαιτητών, μόνο το ένα του πόδι ακούμπησε στο έδαφος. Ο κανόνας αυτός, που μέχρι τότε δεν ήταν ξεκάθαρος, άλλαξε για πάντα το Royal Rumble match με τους superstars να αποκλείονται εάν ακουμπήσουν και τα δύο πόδια τους στο έδαφος.

2) Royal Rumble 1994


Το σκηνικό με τους Batista και Cena το 2005 που αποκλείστηκαν ταυτόχρονα, έχει επαναληφθεί στην πραγματικότητα στο παρελθόν απλά με διαφορετική τροπή. Πιο συγκεκριμένα, στο Royal Rumble του 1994, οι Bret Hart και Lex Luger αποκλείστηκαν ταυτόχρονα, αλλά πήραν και οι δύο την ευκαιρία να διεκδικήσουν τον παγκόσμιο τίτλο στην Wrestlemania. Οι δυο τους τότε ήταν από τους πιο αγαπητούς στο WWE Universe και έτσι το τέλος έμεινε χαραγμένο στις μνήμες των fans, με τους δύο να ανταλλάσσουν χειραψία σεβασμού.

1) Royal Rumble 2007


Το πιο απρόβλεπτο Royal Rumble Match με διαφορά από το δεύτερο ήταν αυτό του 2007. Με τους Orton, Edge, Undertaker και Shawn Michaels να μένουν στο τέλος, κανείς δεν μπορούσε ούτε να φανταστεί τον νικητή. Τελικά, έπειτα από μια σκληρή μονομαχία στο τέλος μεταξύ του Deadman και του Heartbreak Kid, ο πρώτος κατάφερε να πάρει την νίκη και το εισιτήριο για το main event της Wrestlemania. Αυτή η μονομαχία αποτέλεσε την αρχή και για όλα τα one on one matches που θα έδιναν οι Undertaker και Michaels στην Grandest Stage of Them All, τα οποία ανήκουν σίγουρα στα καλύτερα όλων των εποχών.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη