Μια ανάλυση και γνώμη για την πορεία του Roman Reigns

Φτάσαμε στην εποχή που ο Roman Reigns, έκανε το Heel Turn όπου ολόκληρο το σύμπαν επιθυμούσε και ζάλιζε συνεχώς τον Vince McMahon να το κάνει Book. Και λοιπόν φαίνεται να αποδίδει αυτό το Heel Turn. Σε αυτό το comeback άρθρο, θα μιλήσουμε για τον Roman Reigns και το νέο gimmick του όπως καταλάβατε! Φύγαμε τώρα στο ψητό.

Για αρχή ας αναλύσουμε λιγάκι την πορεία του Roman ως τώρα. Τι έχει κάνει ο Roman Reigns ως Heel; Λοιπόν έχουμε και λέμε πως έκανε την μεγάλη επιστροφή του, στο Summerslam 2020 στο Main Event το οποίο ήταν, Braun Strowman (c) vs. Fiend για το Universal Championship. Αφού ο Fiend κέρδισε και κατέκτησε τον μπλε τίτλο, έκανε την άφιξη του ο μεγάλος σκύλος, Roman Reigns και τους διέλυσε και τους δύο, επιστροφή με μεγάλο Impact! Μια εβδομάδα αργότερα στο επόμενο PPV, Payback είδαμε ένα Triple Threat ανάμεσα στους 3 συγκεκριμένους κύριους, με τον Reigns να κατακτά το Universal Championship. Ο Roman όχι μόνο άλλαξε Gimmick και έγινε επιτέλους Heel αλλά, πήρε επίσης στο πλευρό του τον Paul Heyman! Αφού έγινε ξανά πρωταθλητής απέκτησε και τον πρώτο του αντίπαλο, ο οποίος ήταν ο ίδιος του ο ξάδερφος ο Jey Uso. Για ένα χρονικό διάστημα είχανε ένα ενδιαφέρον Feud όπου μας έδωσε πολλές προσδοκίες. Στο Clash Of Champions έκανε το πρώτο του Retain ο "Tribal Chief" ενάντια τον Jey και στο Hell in a Cell πάλι ενάντια τον ξάδερφο του έκανε Retain σε HIAC Match με μπόνους stipulation "I Quit". Έπειτα Ο Jey τον αναγνώρισε ως "Head of the Table" ως τον ηγέτη δηλαδή της οικογένειας και μέχρι και σήμερα βρίσκεται στο πλευρό του, ως το δεξί του χέρι. Στο Survivor Series έδωσε μια τιτανομαχία ενάντια τον Drew McIntyre όπου επίσης κέρδισε. Ύστερα ξεκίνησε νέο Feud με τον Kevin Owens και μας προσέφεραν πολλαπλούς υπέροχους αγώνες.

Αρχικά ο Reigns αντιμετώπισε τον Owens στο τελευταίο PPV του 2020, το TLC σε ένα υπέροχο TLC Match, ύστερα στο Royal Rumble 2021, σε ένα καταπληκτικό Last Man Standing και τέλος, το πιο πρόσφατο defend του στο Elimination Chamber ενάντια τον Bryan σε ένα σύντομο Squash Match. Επιπλέον ο Roman έβαλε τον τίτλο υπό διεκδίκηση στο SmackDown 2 φορές! Μια φορά με τον Braun Strowman και μια με τον Kevin Owens πάλι, σε Steel Cage Match. Επομένως συνοψίζουμε ότι έκανε την επιστροφή έκπληξη με νέο Heel Gimmick, έκανε την κατάκτηση, ύστερα υπερασπίστηκε τον τίτλο του 7 φορές και έδωσε μια τιτανομαχία στο Survivor Series. Διόλου άσχημα!


Τώρα ποια είναι η γνώμη μου για τον νέο Roman Reigns; Είναι ένας πανίσχυρος Champion που χτίζεται προσεκτικά. Δίνει υπέροχους αγώνες και τα Storylines ως τώρα φαίνονται ενδιαφέρον και σωστά δομημένα. Οδεύει σαν τρένο τουλάχιστον μέχρι την WrestleMania, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Royal Rumble, τον Edge. Το Feud με τον Jey Uso αρχικά μας παραξένεψε όλους, εν τέλη όμως ήταν ένα καλό Feud και έβαλε τον Jey στον χάρτη. Στο HIAC όμως ήταν μέτριος ο αγώνας και αυτό διότι δεν βασίστηκαν καθόλου στο HIAC Stipulation. Το κελί λες και απλά υπήρχε έτσι για τα μάτια μας που λέμε. Ο Roman έπρεπε τουλάχιστον να κοπανάει το κεφάλι του Jey στο κελί. Well... αυτό προφανώς και δεν έγινε αλλά, έληξε απροσδόκητα καλά το Match. O Reigns Sellαρε απλά υπέροχα και φάνηκε πράγματι ένας monster heel. Η μάχη με τον σκωτσέζο στο Series μας έδωσε τις προσδοκίες για ένα μελλοντικό και μεγαλύτερο Match και το Feud με Owens απλά υπέροχο! Το ένα Match, καλύτερο από το άλλο.

Επίσης μου αρέσει το γεγονός ότι ο Reigns πάει κόντρα στην "εξουσία" δηλαδή τους Officials του WWE, όπως τον Adam Pearce. Δείχνει ότι δεν διστάζει σε τίποτα ο πρωταθλητής μας, ούτε στους ιθύνοντες, ούτε στην ίδια του την φαμίλια. Το Gimmick του μας δείχνει πως δεν υπάρχει κανένας πάνω από αυτόν, κανένας δεν είναι ανώτερος! That's why he's the Head of the Table! Well, μπορεί να δείχνει ισχυρός και να έχει κερδίσει τους πάντες αλλά, στο Feud με Owens φάνηκε πως ίσως χωρίς την βοήθεια και τις παρεμβάσεις του Jey, να μην είναι τόσο δυνατός ο Roman. Το οποίο ίσως μπορεί να βοηθήσει στο άμεσο μέλλον για κάποια ήττα ενδεχομένως. Επιπροσθέτως να σχολιάσω και το γεγονός ότι δεν ήθελε να κάνει Defend τον τίτλο του (σεναριακά εννοείται) μέσα στο Elimination Chamber. Έτσι πως εξελίχθηκε το Storyline θα θεωρούσα κακό να αγωνιζόταν μέσα στο Chamber. Γιατί; Γιατί υποτίθεται πως ο Reigns είναι πάνω απ' όλους, άμα δεν θέλει να παλέψει, δεν παλεύει. Ακόμα κι αν οι Officials τον θέλουν σε αγώνα, αυτός θα πράξει όπως θέλει ο ίδιος. Απλά τα πράγματα. Τελικά αγωνίστηκε στο PPV Elimination Chamber και όχι μέσα στο Chamber Match και ο αγώνας του ήταν σωστός με βάση το σενάριο θα χαρακτηρίσω εγώ. Φέρθηκε έξυπνα ο Universal Champion, αμέσως μετά την νίκη του Bryan στο Chamber Match, έκανε την άφιξη του και διέλυσε εύκολα και γρήγορα τον Daniel. Well Done Champ!

Τώρα οδεύει στην WrestleMania 37 με αντίπαλο τον Edge. Πρόκειται να δούμε το Dream Match μεταξύ των δύο αυτών παλαιστών. Θα δούμε Spear vs. Spear! Εδώ όμως θέλω να δω τι έχετε στο νου σας σεναριογράφοι του WWE; Πως θα εξελιχθεί το storyline και ποιος θα αποχωρήσει ως πρωταθλητής; Εάν χάσει ο Roman, τότε ίσως και να χαλάσει λίγο ο χαρακτήρας του και η πορεία του. Επίσης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και οι δύο Superstars, μην ξεχνάμε πως ο Edge είναι γυάλινος. Μεγάλε σκύλε, πρόσεχε μην αποτελειώσεις τον άνθρωπο, εντάξει;


Λοιπόν για να κλείσω σιγά σιγά, θα αναφέρω πως μου αρέσει πάρα πολύ η διαχείριση του Roman. Μετά την επιστροφή του από την λευχαιμία το 2019 έμεινε μακριά από την Main Event σκηνή, έμεινε μακριά από τίτλους και αυτό μόνο καλό του έκανε πιστεύω, χρειαζόταν κιόλας, θα σχολιάσω. Τώρα ως Dominant Heel τα πάει εξαιρετικά και έχει στο πλευρό του έναν έξυπνο άνδρα ο οποίος είναι απλά θεός στο μικρόφωνο. Επίσης ο ίδιος ο Roman φαίνεται να έχει κάνει πρόοδο στο Mic, αν και ακόμα θέλει δουλειά στην ερμηνεία και την προφορά στις προτάσεις. Έχει ένα χαρακτήρα όπου κινεί το ενδιαφέρον και σε κάνει να πιστεύεις πως αυτή την φορά ίσως κρατήσει τον μεγάλο τίτλο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλαξε και το Skill Set του και ταιριάζει γάντι στο gimmick του. Φαίνεται να πείθει αρκετά, εμένα προσωπικά τουλάχιστον ναι. Γενικώς έχω θετικές απόψεις στον Reigns. Ευελπιστώ πως θα συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα. Δεν αποκλείω καθόλου το σενάριο να κρατήσει τον τίτλο μέχρι την επόμενη η μεθεπόμενη WrestleMania ώστε να δημιουργηθεί το Dream Feud με The Rock. Ο χρόνος θα μας δείξει τι θα ακολουθήσει.

Λοιπόν πάνω κάτω αυτά ήθελα να γράψω. Αυτή ήταν η ανάλυση για την πορεία του Tribal Chief, στην καρδιά μας για πάντα Big Dog, Roman Reigns. Πείτε τις δικές σας γνώμες για την πορεία του και τι πιστεύετε ότι θα γίνει στην ερχόμενη WrestleMania στον αγώνα του. Είμαι ο Νίκος και αυτό ήταν το άρθρο μου για τον μεγάλο σκύλο, ονόματι Roman Reigns.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη