Back In Black: 7 σπουδαίοι Intercontinental Champions της Attitude Era


Η τελευταία φορά που δημοσιεύτηκε άρθρο για το Back In Black ήταν τον Δεκέμβριο του 2020. Μα πόσο ωραία στήλη σε μια υπέροχη εποχή; Ένα είναι σίγουρο, πως θα ετοιμάσω αρκετό υλικό για εσάς σχετικά με την Attitude Era. Οπότε, το σημερινό μας θέμα είναι οι διηπειρωτικοί πρωταθλητές εκείνη τη περίοδο.

Μιλάμε για τον δεύτερο σημαντικότερο τίτλο στο WWE εκείνο το διάστημα, με την εταιρία να χρησιμοποιεί συχνά το IC Title στην midcard division έχοντας σκοπό να δημιουργήσει νέους αστέρες για το μέλλον, και φυσικά για να τους προετοιμάσει πριν φτάσουν στην main event scene. Υπήρξαν ορισμένοι που έκαναν καλή πορεία, ενώ άλλοι από αυτούς δεν τα πήγαν τόσο καλά. Εμείς θα δώσουμε έμφαση σε αυτούς που έδωσαν μεγάλο prestige στον τίτλο.

07) D'Lo Brown


Ο D'Lo Brown έγινε γνωστός μέσα από την πορεία του ως μέλος της Nation of Domination, μια ιστορική φατρία που άφησε εποχή. Όταν όμως έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει, το WWE προσπάθησε να επενδύσει με τον κατάλληλο τρόπο πάνω σε αυτόν. Έτσι, ο Brown έκανε ένα διπλό reign κερδίζοντας το Intercontinental αλλά και το European Championship την ίδια στιγμή. Βέβαια να λέμε και την αλήθεια, ο κόσμος τον θυμάται περισσότερο ως European Champion καθώς ήταν ένας από τους καλύτερους που κατέκτησαν αυτόν τον τίτλο. Ήταν ένας σπουδαίος mid-carder αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε ποτέ να ανέβει πιο ψηλά, αφού ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος.

06) Ken Shamrock


Ο Shamrock ήταν ένας από τους ανθρώπους που θα μπορούσαν να κάνουν τόσα μα τόσα πολλά στην main event scene, αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφερε να φτάσει ως εκεί. Παρά το γεγονός ότι αποτελούσε ένα από τα πιο καυτά ονόματα εκείνη την περίοδο, και έφερε αρκετούς MMA οπαδούς στο WWE. Η μεγαλύτερη νίκη για τον Ken ήρθε το 1998 όταν κέρδισε το Intecontinental Championship. Ο Triple H είχε αποχωρήσει για ένα διάστημα λόγω τραυματισμού, έτσι ο Shamrock κέρδισε ένα τουρνουά επικρατώντας του X-Pac στους τελικούς. Αργότερα έκανε το heel turn καθώς ήταν πρωταθλητής για περίπου 4 μήνες, μέχρι που έγινε και το τελευταίο μέλος της Corporation.

05) Eddie Guerrero


Όταν ο Eddie Guerrero υπέγραψε με το WWE μέσα στο 2000, έγινε κατευθείαν μέλος των Radicalz και ήταν ένας από τους superstars που έκαναν την μεγάλη διαφορά στο ρινγκ. Οι ικανότητες του και το χάρισμα που είχε τον έκαναν να ξεχωρίζει στην εποχή της Attitude Era. Αργότερα στη ζωή του ήρθε η Chyna με την οποία διατηρούσε σχέση για ένα διάστημα, ενώ μάλιστα ήρθαν και αντιμέτωποι όπου ο Guerrero κέρδισε το Intercontinental Championship επικρατώντας της Chyna σε ένα Triple Threat Match. Το run του Eddie ήταν τίμιο και πολλά υποσχόμενο για όσα θα ακολουθούσαν μετέπειτα. Κατέκτησε τον τίτλο μέσα στον Σεπτέμβρη του 2000 και το κράτησε για περίπου 80 μέρες, και μιλάμε για ένα τίτλο που άλλαζε συνέχεια κάτοχο, συγκεκριμένα μέχρι τον Νοέμβριο του 2001 το IC Title άλλαξε 14 (!) φορές χέρια.

04) Triple H


Για τους παλιότερους, ή και για τους νεότερους αν θυμάστε καλά ο Triple H είχε κερδίσει το Intercontinental Championship ως heel στη New Generation Era διατηρώντας τον τίτλο για παραπάνω από 110 μέρες, αλλά τότε ήταν ευρέως γνωστός ως Hunter Hearst Helmsley. Όταν άλλαξε χαρακτήρα, έγινε face και έκανε join τους D-Generation X το 1998 μαζί με τον Shawn Michaels, τα πράγματα άλλαξαν πολύ και άρχισε να κάνει γνωστό το όνομα του στον χώρο. Είδαμε ένα από τα μεγαλύτερα mid-card feuds ανάμεσα σε δύο αστέρες της εποχής: Triple H και The Rock. Ο Hunter κέρδισε το IC Title σε ένα κλασικό Ladder Match που έλαβε μέρος στο SummerSlam του 1998 και έκανε ένα όμορφο title reign μέχρι ένας τραυματισμός τον ανάγκασε να αποσύρει τον τίτλο. Ο επόμενος πρωταθλητής έγινε ο Shamrock όπως αναφέρουμε πιο πάνω.

03) Edge


Όταν ο Edge έκανε τα πρώτα του βήματα ως ομάδα μαζί με τον Christian, ήταν αυτός που ξεχώρισε και έκανε τη μεγάλη διαφορά. Το WWE είδε το ταλέντο που έχει και ήθελε να τον μεταμορφώσει σε έναν μεγάλο αστέρα για το μέλλον. Ο Rated-R Superstar κέρδισε το Intercontinental Championship το διάστημα που ήταν ομάδα με τον Captain Charisma επικρατώντας του Jeff Jarrett σε ένα house show. Εκείνο το σόου έλαβε μέρος στην πατρίδα του Edge οπότε ήταν κάτι που άρεσε πολύ στον κόσμο παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχαν κάμερες να το καταγράψουν. Το αστείο όμως είναι πως το κράτησε για μόνο 1 μέρα καθώς την επόμενη βραδιά στο Fully Loaded 1999 το έχασε ξανά από τον Jarrett. Μέσα στο 2001 όμως ο Edge έκανε καλύτερη πορεία ως IC Champion, έχοντας διαμάχες με superstars όπως οι Christian, Test και William Regal.

02) Chris Jericho


Ο Chris Jericho όταν υπέγραψε με το WWE κατά την διάρκεια της Attitude Era, έγινε αναμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους Intercontinental Champions της εποχής. Μάλιστα κέρδισε για πρώτη φορά τον τίτλο κόντρα στην Chyna στο Armageddon 1999. Τα τέσσερα από τα εννέα run του Jericho ως Intercontinental πρωταθλητής τον βοήθησαν να κάνει γνωστό το όνομα του στο κοινό. Μέσα από αυτά τα σύντομα mid-card reigns κατάφερε να ανεβάσει το επίπεδο ψηλά και να γίνει σύντομα main eventer, όπου στα τέλη της Attitude Era κατόρθωσε να γίνει Undisputed Champion.

01) The Rock


Ποιος άλλος θα ήταν ο πρώτος στη λίστα; Φυσικά και αυτή η θέση αξίζει στον Rock αφού η Attitude Era ξεκίνησε με τον ίδιο ως Intercontinental Champion και ηγέτη της Nation of Domination. Ο Rock στο πρώτο του run διατήρησε το IC Title για παραπάνω από 260 μέρες και σίγουρα έδωσε μεγάλο prestige στον τίτλο που άλλαζε κάτοχο σχεδόν κάθε δίμηνο. Δεν άργησε όμως η στιγμή που το WWE συνειδητοποίησε πως ο Rock είχε τα προσόντα να εξελιχθεί παραπάνω και να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους main eventers στην ιστορία του pro wrestling. Έτσι έχασε τον τίτλο από τον Triple H για να κάνει το μεγάλο άλμα στη καριέρα του.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη