TOP 10: Τα δέκα καλύτερα Traditional Survivor Series Elimination Matches όλων των εποχών


Survivor Series. To PPV με την τρομερή παρουσία στους χρόνους, μας έχει δώσει κάποιες απίστευτες στιγμές στο παρελθόν και από ότι φαίνεται θα μας δώσει ακόμη περισσότερες στο μέλλον. Άλλες από αυτές είναι παλιές κλασσικές στιγμές, όπως το ντεμπούτο του Undertaker το 1990 ή την μεγάλη νίκη του Big Show απέναντι σε... απέναντι σε ανθρώπους πολύ πιο ταλαντούχους από ότι αυτός, τόσο το 1999, όσο και τις χρονιές 2002 και 2012. Oh. Είναι πολύ κακό το να είσαι ο Big Show, αλήθεια τώρα. Ή φυσικά ποιος μπορεί να ξεχάσει την πρώτη τηλεοπτική μετάδοση επώασης ενός αυγού, την ίδια βραδιά by the way, που έμελλε να κάνει ντεμπούτο ο άνθρωπος που το WWE στις 22 Νοεμβρίου γιορτάζει 30 χρόνια της καριέρας του. Την επώαση του μεγάλου Gobbledy Gooker. 

What's in the egg, ρωτούσε ο μικρός και άμυαλος Αμερικάνος fan των αρχών των 90s και η απάντηση του ήταν "ένας άνθρωπος ντυμένος με στολή κόκορα". Και μετά λέμε ότι ο Vince είναι μια creative genius. Τέλος πάντων, για να συνεχίσω το άρθρο μου, όλοι μας στο Survivor Series έχουμε αγαπήσει τα παραδοσιακά elimination tag-team matches αφού έχουν δώσει μια αύρα στο PPV που το κάνει λίγο πιο διαφορετικό από τα άλλα. Και ανά τα χρόνια της ιστορίας του, έχουμε δει πολλά τέτοια καλά ματς. 

Έχοντας αυτά στο μυαλό μου, είμαι ο Γιώργος από το Ringside House και αυτά είναι τα δέκα καλύτερα traditional Survivor Series Elimination Matches όλων των εποχών. 

10) The Tag Team Elimination Match (Survivor Series 2016)

2016. Η χρονιά στην οποία ξεκίνησε, αυτή η χαζομάρα όπου για κάποιον λόγο RAW & SmackDown πρέπει να σταματούν αυτόματα τις κόντρες τους και να κοντράρονται μεταξύ τους για brand supremacy και για το αν το κόκκινο ή το μπλε είναι το καλύτερο χρώμα. Και όμως τότε, αυτό το concept φάνταζε τόσο ελκυστικό. Και η πρώτη αυτή "μυτιά" όπως θα έλεγε και ο Jeff Hardy (too soon?) από αυτό το νέο concept δεν ήταν καθόλου κακή. Είδαμε δύο υπέροχα elimination matches, με πρώτο το Tag Team Elimination Match. Σε αυτό το ματς, πραγματικά χαζεύω το πόσες ομάδες είχε κάποτε το WWE που δεν λεγόντουσαν μόνο New Day & Street Profits, ενώ ο αγώνας από μόνος του είναι πολύ καλός. Μας δίνει σοκαριστικές στιγμές, με το elimination που τρώει η New Day και μας δίνει τα τελευταία λεπτά έντονης μάχης, μεταξύ των Usos & των The Bar. Πόσο ωραία ομάδα ήταν η Bar. Γιατί σπάσαμε τους The Bar είπαμε πάλι και κάναμε τον Sheamus να φοράει ένα outfit που τον κάνει να μοιάζει με τον καλικάντζαρο από το σήμα των Boston Celtics; Δες το κρίμα ρε φίλε. 

09) Team Shield vs. Team Mysterio (Survivor Series 2013)
Άμα θέλετε να δείτε τους λόγους που οι Rollins & Reigns σήμερα αποτελούν τα δύο μεγαλύτερα ονόματα που έχει το WWE, απλά δείτε αυτό το ματς. Το WWE, το 2013, έκανε book απλά για να λέει ότι έχει ένα elimination match, ένα κρυμμένο διαμαντάκι, που πολλοί δεν το έχουν εκτιμήσει. Η ομάδα του Rey Mysterio (Rey, Cody, Goldust, Usos) αντιμετώπισε την ομάδα της Shield (Shield & Real Americans). Και η αλήθεια είναι πως εκείνη την περίοδο το WWE, έδειχνε ότι αντιμετώπιζε την Shield σαν το μέλλον της εταιρείας. Και όταν οι Real Americans & ο Dean Ambrose έγιναν eliminate σχετικά γρήγορα, όλοι έπαθαν σοκ και περίμεναν πως όλα θα τελείωναν για τους νεαρούς. Τότε όμως, ανέλαβε δράση ο Roman Reigns. Ο σιωπηλός, ο λακωνικός, ο καθώς πρέπει, ο περισσότερο σε χτυπάω παρά μιλάω και αναφέρομαι στον Sylvester από τα Looney Tunes σε promo μου, Roman Reigns. Η απαρχή θα έλεγε κανείς του Tribal Chief gimmick που βλέπουμε σήμερα. Ο Roman μαζί με τον Seth έβγαλαν μια τρομερή απόδοση και ο Roman έβγαλε τα 4 από τα 5 μέλη της αντίπαλης ομάδας για την μεγάλη νίκη. Υπέροχο. 

8) The Bodydonnas vs. The Underdogs (Survivor Series 1995)
Barry Horrowitz, Sparkplugg Holly, 1-2-3 Kid, Skip (όχι το απορρυπαντικό), Marty Jannety, Hakushi, Tom Prichard, Rad Radford. Τι κοινό έχουν όλα αυτά τα ονόματα; Ότι και οι 8 τους ήταν σε μια περίεργη φάση το 1995, αφού jobbαραν δεξιά και αριστερά και ότι στο Survivor Series 1995, δώσαν έναν αρκετά όμορφο αγώνα, για τον οποίο κανένας δεν μιλάει σήμερα. Όλοι όσοι είναι επαγγελματίες professional wrestlers, ειδικά σε μεγάλες εταιρείες, αν τους δοθεί η ευκαιρία μπορούν να δημιουργήσουν κάτι μεγαλειώδες. Αυτό συνέβη και σε αυτή την περίπτωση. Όλοι τους έλαμψαν, όλοι τους είχαν την στιγμή, αλλά ο μεγάλος νικητής εδώ ήταν ο 1-2-3 Kid, ο κατά κόσμο γνωστός, X-Pac, ο οποίος λίγο αργότερα αποχώρησε για να γίνει ο Syxx στο WCW,η απαρχή του αγαπημένου μας X-Pac που ξέρουμε σήμερα, εξαιτίας της τρομερής του απόδοσης σε αυτόν τον αγώνα. 

7) The Million Dollar Team vs. The Dream Team (Survivor Series 1990)
"Look at the SIIIZE of that ham hock" φώναζε ο Roddy Piper, ο πιο υποτιμημένος mic worker όλων των εποχών, για κάποιον λόγο, στο commentary table, την ώρα που ένας ψηλός νεκρός άντρας, ονόματι Mark στην αληθινή ζωή, περπατούσε στο ring. To 1990, ένας από τους μεγαλύτερους θρύλους της βιομηχανίας, έκανε τα πρώτα δειλά του βήματα στο WWF, χωρίς να ξέρει αν αυτό το gimmick θα πετύχει, στο ματς της Millon Dollar Team του Ted DiBiase απέναντι στην Dream Team του Dusty Rhodes. O Undertaker ήταν επιβλητικός, πήρε κάποια μεγάλα eliminations, πριν γίνει counted-out, ενώ ταυτόχρονα πήραμε μια μικρή γεύση από το μέλλον της εταιρείας, όταν για την ομάδα του Dusty συγκρούστηκε στα ίσια με τον Million Dollar Man, ένας νεαρός superstar φορώντας ένα σετάκι singlet και tights με αποχρώσεις ροζ και μαύρου, ονόματι Bret Hart. Το πως το καλό ακόμα όλοι μιλάνε για αυτό το ματς και δεν θυμούνται τα Gobbledy Gooker stuff, ακόμα δεν το ξέρω.

06) Team RAW vs. Team SmackDown (Survivor Series 2005)
Πάμε σε μια εποχή, όπου το brand supremacy όντως μέτραγε. Και δεν μέτραγε γιατί έπρεπε να δούμε ποιο χρώμα ήταν το καλύτερο, αλλά επειδή υπήρχαν story arcs συνδεδεμένα άρρηκτα με αυτό το ματς. Οι επιθέσεις των RAW tag champs Big Show & Kane, που κόστισαν στον World Heavyweight Champion, Batista, την ευκαιρία να είναι 100% στον αγώνα; Την φανταστική εμφάνιση του Shawn Michaels, ο οποίος όπως θα δούμε παρακάτω, είναι πολύ καλός στο να χάνει στο Survivor Series, όταν έμεινε ένας εναντίον τριών ή την μεγάλη νίκη του Randy Orton, η οποία διακόπηκε από τον φόβο και τον τρόμο της επιστροφής του Undertaker, μετά το No Mercy Casket Match, όταν ο Orton έκαψε το φέρετρο μέσα στον οποίο έβαλε τον Deadman; Αχ, πόσο ωραίες οι παλιές καλές εποχές; 

05) Team Hogan vs. Team Andre (Survivor Series 1987)
Για την ιστορία, αυτό ήταν το πρώτο ever Elimination Match που έκαναν σε Survivor Series PPV. Η ομάδα του Hulk Hogan αντιμετώπισε αυτήν του Andre The Giant. Ένα έμμεσο rematch από την WrestleMania 3. Και μπορεί να μην θυμάμαι αυτό το ματς, λόγω του πόσο τεχνικό ή fast paced ήταν, αλλά το ματς το συγκρατείς για την ιστορία που λέει και την in ring ψυχολογία του. Κατά την διάρκεια του ματς, ο Andre και ο Hogan δεν συγκρούονται ποτέ, μολονότι οι fans θέλουν όλοι να δουν αυτό το match-up ξανά. Και όταν συγκρούονται έστω και για λίγο, έστω και με τον περιορισμένο τρόπο που το έκαναν, λόγω του πόσο άσχημα σωματικά βρισκόταν εκείνη την περίοδο ο Andre The Giant, οι fans τα χάνουν. Ο Hogan βγήκε με count-out εκτός αγώνα και η ομάδα του Andre πήρε την νίκη και οι πρώτοι "σπόροι" για την ρεβάνς Andre-Hogan στην Mania 4, άρχιζαν ήδη να λαμβάνουν την θέση τους. 

04) Team RAW vs. Team SmackDown Men Edition (Survivor Series 2016)
It was all a beautiful lie, και όλοι νομίζαμε, μετά την ψευδαίσθηση του Survivor Series 2016, πως να βλέπουμε κάθε χρόνο RAW vs Smackdown θα είναι καλό. Και όμως δεν είναι. Αλλά ας μιλήσουμε για το elimination match των ανδρών στο SS 2016. Rollins, Reigns, Jericho, Owens, Strowman συγκρούστηκαν απέναντι στους τέσσερις καλύτερους του SmackDown που ήταν οι Orton, Wyatt, Ambrose, Styles και κουβάλησαν και τον Shane McMahon μαζί. Το ματς ήταν υπέροχο. Οι στιγμές που είδαμε ήταν πολλές, storyline wise.

Οι Ambrose & Styles συνέχισαν την κόντρα τους, δημιουργώντας έτσι ένα mini Shield reunion και το elimination και των δύο, οι πρώτες υπόνοιες για τον χωρισμό Owens-Jericho, που μπήκαν, όταν ο τότε Universal Champion Owens, χρησιμοποίησε την σημαντική λίστα του φίλου του ως όπλο, ο Reigns που εκτέλεσε τον Shane McMahon με ένα τόσο δυνατό Spear, που ο Best In The World (γελάω) έπεσε όντως για λίγο αναίσθητος και ο Randy Orton έδειξε την "πίστη" του στον Bray Wyatt θυσιάζοντας τον εαυτό του να φάει το spear από τον Reigns, προκειμένου ο αρχηγός του, να κερδίσει τον αγώνα για το SmackDown με το Sister Abigail. Απλά πανέμορφο. Well deserved. 

03) Team Cena vs. Team Authority (Survivor Series 2014)
Ένα ματς, στην θέση νούμερο 3, που ήταν φως φανάρι, το ποιοι ακριβώς θα το κερδίσουν, αλλά δεν φανταζόταν κανείς ότι θα γίνει με τον τρόπο που έγινε. Η ομάδα του John Cena λοιπόν (Big Show, Cena, Ryback, Ziggler, Rowan) αντιμετώπισε την ομάδα της Authority (Rollins, Rusev, Henry, Kane, Harper). Αν η ομάδα της Authority κέρδιζε, ο Cena μαζί με την ομάδα του θα χάνανε τις δουλειές τους, ενώ αν κέρδιζε ο Cena, η Authority, δεν θα είχε τον έλεγχο του RAW. Και στο ματς έγινε πανζουρλισμός. Το 100μυριοστό heel turn του Big Show, που κόστισε στον John Cena την συμμετοχή του στο match με το Elimination του; 

ΤΟ ΈΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΈΧΟΥΝ ΦΑΓΗΤΌ. Σταμάτα να είσαι μπαμπάς στο WWE Show, το καταλάβαμε. Θέλετε την απόδοση του Dolph Ziggler, η οποία τον καθιέρωσε ως τον Shawn Michaels των φτωχών και ξεπέρασε το 1 vs 3 εμπόδιο; Εντάξει, αν δεν σας πείθουν αυτά, τότε θα σας πείσει το ντεμπούτο σε εκείνο το ματς, του Sting στο WWE. O Stinger βγήκε έξω, κόστισε στην Authority το ματς, κάνοντας Death Drop στον HHH και μπορεί το run του να κόπηκε σύντομα εξαιτίας της απροσεξίας του Rollins, αλλά εκείνη την βραδιά, o THE MAN, ήταν ο Sting. 

02) Team Bischoff vs. Team Austin (Survivor Series 2003)
O Shawn Michaels είναι ένας από τους καλύτερους performers όλων των εποχών, είτε μας αρέσει είτε όχι. Ο τρόπος που μπορούσε να σου παίξει είτε έναν cocky heel, είτε έναν τίμιο θρύλο ο οποίος κάνει τα πάντα να κερδίσει, ήταν μοναδικός. Το δεύτερο το καταλάβαμε και στο Survivor Series 2003, όταν και ο HBK ήταν μέλος της ομάδας του Stone Cold απέναντι στην ομάδα του Eric Bischoff. Αν η ομάδα του Austin έχανε, η καριέρα του Stone Cold θα τελείωνε. Ο Michaels μάτωσε, δάκρυσε, έμεινε μόνος του απέναντι στις ορέξεις των Christian, Jericho & Orton, έκανε μέχρι και ασταθή τα πόδια του για να πουλήσει για το πόσο απελπισμένος ήταν. Και όμως ο Shawn έφτασε κοντά στο θαύμα, αφού πέταξε εκτός Christian & Jericho και αν δεν έμπαινε μέσα αυτός ο αναθεματισμένος Batista, όπως είπε και ο Jim Ross, o Austin θα είχε κερδίσει τον αγώνα, ακόμη και να μην του επιτρεπόταν να αγωνιστεί. Ο Shawn Michaels έκανε ότι περνούσε από το χέρι ενός ανθρώπου και όλοι τον χειροκροτούμε για την επιτομή του πως πρέπει να είναι ένα Survivor Series match. 

Αλλά ένα ματς του κλέβει την πρωτιά και αυτό είναι το...

01) Team WWF vs Team Alliance (Survivor Series 2001)
Ίσως το καλύτερο elimination match σε Survivor Series όλων των εποχών. Το ματς αυτό περιλάμβανε μεγάλα ονόματα. Από την Team WWF, Rock, Jericho, Taker, Kane & Show και από την άλλη Austin, Booker T, RVD, Kurt Angle & Shane McMahon. Και το ματς ήταν Winner Take All. Όποια ομάδα κέρδιζε θα αναλάμβανε τον έλεγχο του wrestling κόσμου. Το Alliance ήταν μια τεράστια χαμένη ευκαιρία, δεδομένου του booking του, που ήταν κακό, γιατί αντί να περιστρέφεται στην κόντρα Vince & Austin, Rock εναντίον Bischoff & NWO, έπρεπε να δούμε μόνο WWF guys και κάποιους από το WCW, αλλά αυτό το ματς είναι υπέροχο. Βάλε σε αυτό και το καλύτερο commentating duo στην ιστορία του pro wrestling, στον face Jim Ross & τον heel Paul Heyman, μαζί με την προδοσία του Jericho και την αλλαγή καρδιάς του Kurt Angle, ο οποίος χτυπάει τον Stone Cold με την ζώνη του και κοστίζει στην Alliance το ματς και έχεις... μαγεία. 

Αυτή ήταν η λίστα μας λοιπόν. Εσείς; Ποιο είναι το αγαπημένο σας elimination match; Πείτε μας στα σχόλια, μαζί με το τι άλλο TOP 10 θα θέλατε να δείτε.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη