WrestleMania 38: Μια άποψη για την πρώτη βραδιά


Η πρώτη βραδιά της WrestleMania 38 ολοκληρώθηκε, και ο Αποστόλης Μάρης από το Ringside House γράφει σε αυτό το άρθρο την άποψη του σχετικά με όσα είδε. Θα αναλύσουμε τα θετικά και τα αρνητικά. Θα ήθελα πολύ να διαβάσω και τις δικές σας γνώμες στα σχόλια!

Η στιγμή που γράφω αυτό το άρθρο είναι 7:30 το πρωί, ξενύχτησα όπως συνηθίζω για να το δω ζωντανά και μπορώ να πω ότι δεν έμεινα τελείως ευχαριστημένος από ορισμένα ματς. Θα εξηγήσω τους λόγους παρακάτω σε κάθε αγώνα ξεχωριστά, χωρίς βαθμολογίες στους αγώνες με απλή κρητική.

- The Usos vs. Rick Boogs & Shinsuke Nakamura

Ξεκινάς την WrestleMania με ένα ματς το οποίο είναι... πραγματικά αδιάφορο, βλέπω παρακάτω την κάρτα και σκέφτηκα πως θα ήταν ιδανική λύση να μπει το ματς μεταξύ Charlotte - Ronda ως opening. Συνήθως το WWE μας δίνει ένα opening match ισάξιο του main event σε μεγάλα Pay-Per-Views, κάτι που αυτή τη χρονιά δυστυχώς δεν έγινε και μας πήρε από τα μούτρα. Οι Usos διατήρησαν τους τίτλους, αλλά ο Boogs τραυματίστηκε, κάτι που με έκανε να σκεφτώ ότι το σενάριο πιθανότατα άλλαξε κατά την διάρκεια του αγώνα και ο τραυματισμός του Rick Boogs δεν ήταν στα σχέδια. Το γεγονός αυτό επηρέασε την διάρκεια του ματς, την ροή του αγώνα, και ίσως το αποτέλεσμα.

- Drew McIntyre vs. Happy Corbin

Βλέποντας αυτό το ματς σκέφτηκα πόσο έχει πέσει ο Drew McIntyre (δεν θα πω για τον Corbin γιατί αν αρχίσω δεν θα με σταματήσει τίποτα). Σαν αγώνας δεν είχε κάτι το σπουδαίο, ένα απλό ματς που θα μπορούσες να δεις στο Raw ή στο SmackDown. Ο Drew έγινε ο πρώτος που έκανε kickout στο End of Days και αυτό είναι όλο που μπορούμε να κρατήσουμε. Πριν από αρκετό καιρό ο McIntyre ήταν πρωταθλητής, ακόμα και όταν έχασε τον τίτλο του θεωρούσα πως αυτός ο άνθρωπος έχει το κάθε spot σε main event και είναι άξιος αντίπαλος για Roman Reigns ή Brock Lesnar. Πλέον δεν ισχύει αυτό, το WWE σαν θεατή με έκανε να βλέπω τον Drew ως έναν απλό κωμικό-superstar της midcard. Και το λέω σε περίπτωση που απορεί κάποιος για τον επόμενο διεκδικητή των δύο τίτλων μετά την WrestleMania και αφού τελειώσει η αντιπαλότητα Reigns - Lesnar. Συγνώμη, αλλά δεν μπορείς να μου δώσεις για διεκδικητή έναν άνθρωπο που κόβει σχοινιά με το σπαθί και παίζει την μακριά γαϊδούρα με τους Corbin και Moss. Φτάνει πια αυτή η κωμωδία γιατί πολύ τράβηξε.

- The Miz & Logan Paul vs. Rey & Dominik Mysterio

Δεν είμαι ο θεατής που θα καθίσω να δω celebrities να αγωνίζονται, δεν το απολαμβάνω γιατί πολύ απλά τα άτομα που δεν έχουν ασχοληθεί με το Pro Wrestling δεν γίνεται μέσα σε 1 μήνα να αποκτήσουν την τεχνική και τα skills που χρειάζονται για να αγωνιστούν σε ένα σπουδαίο PPV όπως η WrestleMania. Και θα μου πεις, μια χαρά δεν πάλεψε ο Logan Paul; Όχι. Και αυτό μπορεί να το παρατηρήσει ο καθένας μετά το Skull Crushing Finale που δέχτηκε από τον Miz. Ένας σωστός επαγγελματίας δεν θα σηκωνόταν από το ρινγκ, χωρίς να δείχνει πως πονάει, χωρίς να «sellάρει», σαν να μην συνέβη τίποτα λίγα δευτερόλεπτα μετά από μια τέτοια κίνηση. Ο Logan αν όντως θέλει να ασχοληθεί με το Pro Wrestling, θα πρέπει να ιδρώσει στις προπονήσεις, και αυτό δεν θα συμβεί από εβδομάδα σε εβδομάδα, θα πάρει αρκετό καιρό. Το ίδιο πάει για τον Bad Bunny και τον Johnny Knoxville. Κανείς δεν έγινε επαγγελματίας σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Απλά η φήμη που έχουν αυτά τα άτομα φέρνουν νέους οπαδούς στο WWE.

- Bianca Belair vs. Becky Lynch

Από τα πιο όμορφα ματς της κάρτας, πραγματικά το απόλαυσα από κάθε άποψη. Εξαιρετικό booking, η ροή του αγώνα ήταν καλή και δεν σε έκανε να βαριέσαι. Δεν το τράβηξαν πολύ και δεν μας κούρασε. Ήταν ένα όμορφο 20λεπτο ματς με το σωστό αποτέλεσμα. Η Bianca είναι συμπαθητική πρωταθλήτρια και πιστεύω θα τα πάει καλά για το επόμενο διάστημα, όσο για την Becky την θεωρώ μια από τις κορυφαίες στην κατηγορία και έχει respect από εμένα, διότι μπορεί να δουλέψει τέλεια και με τους δύο ρόλους, σαν heel και babyface. Πιθανότατα θα απουσιάσει για λίγο διάστημα, αλλά σίγουρα θα χαρώ πολύ να την ξανά δω πίσω.

- Cody Rhodes vs. Seth Rollins

Όταν έκλεισαν τα φώτα, λέω εδώ είμαστε, είναι σίγουρα ο Bray Wyatt. Και ξαφνικά ακούστηκε η μουσική του Cody Rhodes με το κοινό... να κοιμάται. Κανείς δεν αντέδρασε τόσο έντονα σε μια μεγάλη επιστροφή και πιστεύω πως έπαιξαν μεγάλο ρόλο τα social media και τα spoilers (σας τα έλεγα από πριν) που κυκλοφορούσαν εδώ και ένα μήνα. Σκεφτείτε αν τα social δεν είχαν τόση μεγάλη απήχηση και δεν κυκλοφορούσαν spoilers, θα είχαμε συγκλονιστεί όλοι. Ο αγώνας όμως ήταν σίγουρα επιπέδου WrestleMania και είχε storytelling παρά το γεγονός πως αυτοί οι δύο δεν είχαν αντιπαλότητα. Ο Cody μας παρουσίασε μια ολόκληρη ιστορία μέσα από αυτό το ματς, σίγουρα είναι ένας από τους αγώνες που θα ήθελα να ξανά δω σε replay. Ανατριχιαστική η στιγμή που έσκυψε κάτω και φίλησε το ρινγκ. Σχετικά με το μέλλον του Rhodes, θα ήθελα πολύ να τον δω να κατακτά έναν από τους midcard τίτλους, κυρίως το United States, και να κάνει ένα σπουδαίο title reign για τους επόμενους μήνες, γιατί όπως και να κάνουμε η αξία των δύο αυτών τίτλων έχει πέσει πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα, και ένας superstar σαν τον Cody θα ανέβαζε τον πήχη. Για να μην παρεξηγηθώ, όσο οι δύο μεγάλοι τίτλοι παραμένουν σε κατοχή Lesnar - Reigns, δεν χωράει κανείς εκεί.

- Charlotte Flair vs. Ronda Rousey

Περίμενα πολλά περισσότερα και δεν μπορώ να καταλάβω τι πήγε λάθος με τη ροή του αγώνα. Γιατί τόση γκαντεμιά ρε Ronda; Αυτό που παρατήρησα είναι πως η Rousey ήταν εκτός φόρμας, εκτός τόπου και χρόνου. Ευτυχώς που η Charlotte κατάφερε να δώσει μερικά highlights αλλιώς θα μιλάγαμε για έναν κακό αγώνα. Για ακόμη μια φορά αποδείχθηκε πως η Ronda δεν είναι το κατάλληλο άτομο για να κουβαλήσει τίτλο για μεγάλο χρονικό διάστημα, πόσο μάλλον να το υπερασπίζεται συχνά. Χρειάζεται αρκετή δουλεία ακόμα στο ρινγκ, πρέπει σίγουρα να βελτιώσει την τεχνική της και να διαλέξει ένα συγκεκριμένο στυλ. Αν συνεχίσει να προπονείται με την Shayna Baszler θα βελτιωθεί. Από εκεί και πέρα, ναι δεν ήθελα να κερδίσει η Charlotte γιατί πολύ απλά έχω κουραστεί να την βλέπω με τον τίτλο, όπως κι εσείς. Αλλά για την ώρα θεωρώ πως ήταν το σωστό αποτέλεσμα εφόσον η Rousey δεν δείχνει έτοιμη (αγωνιστικά) για τίτλο.

Update: Την επόμενη μέρα ενημερώθηκα πως το αποτέλεσμα άλλαξε 6 ώρες πριν γίνει το ματς, οπότε η Ronda ήταν εκνευρισμένη και αυτό φάνηκε έντονα στην κάμερα.

- "Stone Cold" Steve Austin vs. Kevin Owens

Η απόλυτη νοσταλγία βλέποντας τον Texas Rattlesnake να αγωνίζεται μετά από 19 χρόνια. Μπορεί να μην τον πρόλαβα ως ενεργό παλαιστή, αλλά σίγουρα τον εκτιμώ για όσα έχει προσφέρει και θεωρώ πως ήταν το απόλυτο πρόσωπο της Attitude Era. Ο Kevin Owens μόλις κέρδισε το highlight της καριέρας του, όπως είχε κερδίσει και ο Bray Wyatt στην WrestleMania 31 που ηττήθηκε από τον Undertaker. Σε τέτοιους αγώνες δεν παίζει ρόλο η ήττα, αλλά η στιγμή και πόσο καλά θα παίξεις τον ρόλο σου, και νομίζω πως ο Owens ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικός σήμερα. Αγωνιστικά, δεν είχα απαιτήσεις από έναν άνθρωπο που έχει να αγωνιστεί σχεδόν 20 χρόνια, και μου άρεσε το γεγονός πως δεν μπήκε σε κόπο να δοκιμάσει δύσκολες κινήσεις. Επίσης παρατήρησα πως κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, κάθε κίνηση που έκανε ήταν με προσοχή για να μην χτυπήσει το γόνατό του, και πραγματικά χάρηκα πολύ που κατάφερε να βγάλει ένα τέταρτο χωρίς ενοχλήσεις.

Αυτή ήταν η άποψη μου σχετικά με τους αγώνες που είδα στην πρώτη βραδιά της WrestleMania 38. Θα τα πούμε ξανά αύριο με παρόμοιο άρθρο για την 2η νύχτα.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη