Roman Reigns vs Brock Lesnar: The Final ShowDown

Why Roman Reigns Should Win At WrestleMania 38 (& Why Brock Lesnar Should  Win)

Roman Reigns και Brock Lesnar... οι δύο WWE superstars που κυριαρχούν τα τελευταία χρόνια στο WWE με τα κατορθώματα τους, είτε αυτό αρέσει σε κάποιους είτε όχι! Η κόντρα τους; Μοναδική! Αποτελεί σίγουρα μία από τις σπουδαιότερες αντιπαλότητες όλων των εποχών και είναι αυτή που έχει στιγματίσει περισσότερο το WWE Universe από το 2015 και μετά. Ταυτόχρονα είναι πιθανότατα και μία από τις πιο μισητές κόντρες στην ιστορία του promotion, μιας και οι δύο superstars έχουν πάρει υπερβολικό spotlight καλώς η κακώς, καθώς και για αρκετούς άλλους λόγους που θα αναλύσουμε. Ωστόσο, το τελικό showdown μεταξύ τους έρχεται σύντομα στην Wrestlemania 38.

Σ' αυτό το αφιέρωμα λοιπόν, θα ανατρέξουμε πίσω στα χρόνια και στο πως χτίστηκε αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο τους. Θα εστιάσουμε σε όλους τους παράγοντες που οδήγησαν σε αυτόν τον τελικό αγώνα στην Wrestlemania 38, ο οποίος αναφέρεται ως "Biggest Wrestlemania match ever". Στην φετινή Grandest Stage of Them All θα εξαρτηθεί η τύχη του ενοποιημένου WWE Championship, μιας και ο αγώνας είναι Champion vs Champion and the winner takes all! Ο βασικός λόγος που κάνει τον αγώνα αυτόν τόσο ξεχωριστό και σπουδαίο μαζί με άλλους που θα αναλύσουμε παρακάτω. Ας μην χρονοτριβούμε λοιπόν και να ξεκινήσουμε!

Εισαγωγή


Σίγουρα δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις για την σπουδαιότητα και το momentum των Brock Lesnar και Roman Reigns. Ο πρώτος έκανε το πρώτο πέρασμα του από το WWE το 2002 μέχρι το 2004, στο οποίο θεωρούταν ως ένας από τους πιο, η αν όχι και ο κορυφαίος, υποσχόμενους WWE superstars. Έγινε ο νεότερος πρωταθλητής στην ιστορία της εταιρείας, κατακτώντας το WWE Championship σε ηλικία 25 ετών! Στο δεύτερο πέρασμα του το 2012, το οποίο διαρκεί μέχρι και σήμερα, επέστρεψε ως η απόλυτη "πολεμική μηχανή" και ως ο γνήσιος Beast Incarnate. Στο πέρασμα του σάρωσε τα πάντα καθώς και πολλούς superstars μαζί. Ο απολογισμός; 

  • 7-times WWE Champion 
  • 3-times WWE Universal Champion
  • King of the Ring (2002)
  • Money in the Bank Ladder match Winner (2019)
  • Royal Rumble match Winner (2003, 2022)

Ένα άκρως εντυπωσιακό βιογραφικό για τον Brock Lesnar, με τον Roman Reigns να έχει ένα αντίστοιχο βεβαίως βεβαίως! Ο Roman Reigns έκανε το ντεμπούτο στην εταιρεία το 2012 ως μέλος της Shield, μαζί με τους Seth Rollins και Dean Ambrose. Ο Tribal Chief δεν έχει αφήσει κατόρθωμα για κατόρθωμα. Είναι ο longest ever reigning Universal Champion με 561+ ημέρες, η οποία διαρκεί μέχρι και σήμερα. Η σχέση του με το WWE Universe με μία λέξη: Controversial! Ο Roman είναι αποδέκτης διαχρονικών αποδοκιμασιών από μεγάλος μέρος των οπαδών, όμως παραμένει στην κορυφή της εταιρείας. Τα κατορθώματα του:
  • 3-times WWE World Heavyweight Champion
  • 2-times WWE Universal Champion
  • 1-time WWE Intercontinental Champion
  • 1-time WWE United States Champion
  • 1-time WWE Tag Team Champion
  • Triple Crown Champion
  • Grand Slam Champion
  • Royal Rumble match Winner (2015)


Chapter 1: Wrestlemania 31


Στο όχι και τόσο μακρινό 2015, το WWE άρχισε να προωθεί τον Roman Reigns ως το πρόσωπο της εταιρείας. Αυτό ξεκίνησε με την νίκη του στο Royal Rumble match του 2015, στο οποίο είχε την υποστήριξη του συγγενή του θρυλικού superstar, Rock. Ωστόσο, το WWE Universe συνέχιζε να αποδοκιμάζει τον τότε "Big Dog". Υπερασπίστηκε την ευκαιρία του για το WWE World Heavyweight Championship με επιτυχία απέναντι στον Daniel Bryan στο Fastlane. Το build up λοιπόν του Reigns με τον τότε πρωταθλητή, Brock Lesnar ξεκίνησε ενόψει Wrestlemania. Ο Brock μάλιστα παρουσίασε στο κοινό την "Suplex City!" ενόψει του αγώνα. 


Στην Grandest Stage of Them All, ο Beast Incarnate μπήκε δυναμικά και μοίρασε πολλαπλά suplex στον Reigns και φάνηκε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Roman κατάφερε να επιβιώσει μετά από δύο F-5 και να μείνει ζωντανός στον αγώνα. Ωστόσο, όλα αυτά δεν είχαν και μεγάλη σημασία, μιας και ο Seth Rollins πραγματοποίησε το θρυλικότερο Money In The Bank cash-in. Ο Rollins φιλοδώρησε τον Reigns με ένα curbstomp και πήρε τον τίτλο μέσα από τα χέρια των Lesnar και Reigns σε μια ανεπανάληπτη βραδιά.


Chapter 2: Fastlane 2016


Ο Roman Reigns έχοντας χάσει το WWE World Heavyweight Championship από τον Triple H στο Royal Rumble match του 2016, αντιμετώπισε τους Lesnar και Dean Ambrose σε ένα triple threat match. Ο νικητής θα αντιμετώπιζε τον Triple H για τον τίτλο στο main event της Wrestlemania 32. Οι Reigns και Ambrose φάνηκαν να συνεργάζονται αρκετά απέναντι στον Lesnar στον αγώνα και τον πέρασαν δύο φορές μέσα από τραπέζι. Ωστόσο, ο Beast Incarnate επέστρεψε και έφτασε ένα βήμα πριν την νίκη με Kimura Lock πάνω στον Big Dog. Ο Ambrose έκανε την παρέμβαση και τελικά ο Reigns πήρε την νίκη με spear πάνω του, χωρίς να κάνει winning pinfall στον Brock.


Chapter 3: SummerSlam 2017


Εκείνη την περίοδο, ο Lesnar ήταν κάτοχος του WWE Universal Championship από την Wrestlemania 33, όπου νίκησε τον Goldberg. Ταυτόχρονα, ο Roman βρισκόταν σε ένα άγριο feud με τον Braun Strowman, το οποίο είχε φτάσει στα άκρα. Ο Strowman νίκησε τον Reigns σε ένα ambulance match στο Great Balls of Fire αλλά και του στέρησε δύο φορές να αντιμετωπίσει τον Lesnar για τον τίτλο, με τον Samoa Joe να παίρνει τις ισάριθμες νίκες. Ωστόσο, οι ιθύνοντες της εταιρείας έκαναν την παρέμβαση και όρισαν το fatal 4-way match μεταξύ τους για το Summerslam.

Στο μεγαλύτερο show του καλοκαιριού, είχαμε έναν εκρηκτικό αγώνα. Πολλά finishing moves, near pinfalls, καθώς και τραπέζια και barricades να διαλύονται. Τελικά, ο Beast Incarnate έκανε το retain και μάλιστα με pinfall πάνω στον Reigns. Το γεγονός αυτό μπορούμε να πούμε ότι μετέτρεψε τον Lesnar σε κακό "δαίμονα" για τον Reigns.


Chapter 4: Wrestlemania 34


Ο Lesnar κατάφερε να κάνει ένα αρκετά μεγάλο title reign και να κρατήσει το Universal Championship μέχρι την Grandest Stage of Them All. Ο Roman από την άλλη, πάσχιζε να πάρει ένα ακόμη title shot για τον τίτλο. Δεν τα κατάφερε στο Royal Rumble match του 2018, όπου ο Shinshuke Nakamura του πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα. Αυτό δεν τον σταμάτησε και συμμετείχε σε No.1 Contender's match για το Universal Championship στο Elimination Chamber, το οποίο και κέρδισε. 

Σε εκείνο το σημείο, η δυσαρέσκεια του κοινού σε σχέση με τον Roman Reigns είχε φτάσει στα ύψη, μιας και θα έπαιρνε ένα ακόμη title shot και μάλιστα στην Wrestlemania. Πέρα απ'αυτό, το Lesnar vs Reigns ήταν και το main event της Wrestlemania 34, ενώ συνηθίζεται το championship match, στο οποίο είναι ο Royal Rumble match winner να έχει την θέση αυτή (συνέβη και στην Wrestlemania 33). Ο Big Dog κατέληξε λοιπόν να είναι στο main event της Wrestlemania για 4η συνεχόμενη χρονιά (!!!). Το γεγονός αυτό σίγουρα δυσαρέστησε μεγάλο μέρος του WWE Universe.


Ταυτόχρονα, κυριαρχούσαν φήμες ότι αυτός θα είναι ο τελευταίος αγώνας του Lesnar στο WWE, μιας και θα επιστρέψει στο UFC. Σε συνδυασμό και με το momentum που είχε ο Reigns, έχοντας πάρει μεγάλες νίκες, όπως αυτή απέναντι στον John Cena, όλες οι ενδείξεις κατέληγαν στο ότι ο Reigns θα καταφέρει επιτέλους να νικήσει τον Lesnar. Στο main event της Wrestlemania 34 λοιπόν, το οποίο πιθανότατα αποτελεί και ένα από τα χειρότερα main events στην ιστορία του show, είδαμε έναν πολύ ρηχό αγώνα με πάρα πολλά finishing moves. Ο Reigns κατάφερε να επιβιώσει μετά από 4 F-5s (!!!) και έριξε στο καναβάτσο τον Brock με δύο συνεχόμενα Spears. Ωστόσο, από το πουθενά ο Lesnar εφάρμοσε πάνω του το πέμπτο F-5 και πήρε την νίκη και το retain σε μια μεγάλη έκπληξη, κάτι που φάνηκε και από το pop του κοινού. Με την νίκη αυτή, ο Lesnar εξασφάλισε την απόλυτη κυριαρχία του απέναντι στον Reigns.


Chapter 5: Greatest Royal Rumble 2018


Την επόμενη μέρα, οι ιθύνοντες της εταιρείας ανακοίνωσαν ότι ο Lesnar ανανέωσε το συμβόλαιο του με το WWE και ότι θα αντιμετωπίσει τον Reigns ξανά στο Greatest Royal Rumble ppv στη Σαουδική Αραβία σε ένα steel cage match. Εκεί είδαμε έναν ακόμα αγώνα με πολλά finishers και με τον Paul Heyman να κοστίζει την νίκη στον Reigns, εμποδίζοντας τον να βγει από το steel cage. Τελικά, ο Big Dog πέρασε τον Lesnar μέσα από το κελί με ένα spear. Ο Beast Incarnate προσγειώθηκε με την πλάτη έξω από το κελί και για αυτόν τον λόγο του δόθηκε η νίκη στον πιο controversial αγώνα μεταξύ τους. 


Chapter 6: SummerSlam 2018


Για να πάρει ακόμα μια ευκαιρία για να κατακτήσει το Universal Championship, ο Roman Reigns νίκησε τους Finn Balor και Drew Mclntyre σε ένα triple threat match και έπειτα νίκησε και τον Bobby Lashley σε ένα No.1 Contender's match. Αυτή έμοιαζε να είναι η τελευταία ευκαιρία του Roman να κερδίζει τον τίτλο (όπως και οι προηγούμενες βέβαια, μέχρι να έρθουν οι επόμενες). Ταυτόχρονα, ο Braun Strowman που ήταν Mr. Money In The Bank, ανακοίνωσε ότι θα κάνει cash in στον συγκεκριμένο αγώνα εκ των υστέρων. 

Στον αγώνα, ο Big Dog μπήκε δυνατά και κυριάρχησε απέναντι στον Lesnar. Εκείνος απάντησε όμως και διέλυσε και τον Braun Strowman ο οποίος παραμόνευε στο ringside με πολλά briefcase shots. Ο Beast Incarnate επέστρεψε στο ρινγκ και δέχτηκε ένα ξαφνικό Spear από το πουθενά και ο Reigns εξιλεώθηκε και πήρε την μεγάλη νίκη, που τόσο καιρό έψαχνε απέναντι στον Brock. 


Chapter 7: Crown Jewel 2021


Οι δυο τους, βρέθηκαν κοντά στο να έχουν και άλλο storyline λίγο μετά το SummerSlam του 2018, αλλά ο Reigns άφησε vacant το Universal Championship, όταν ανακοίνωσε ότι πάσχει από λευχαιμία. Οι δυο τους δεν διασταυρώθηκαν ξανά, με τον Brock να αποχωρεί από το WWE και τον Reigns να κλείνει έναν χρόνο ως Universal Champion μέχρι και το SummerSlam 2021. Ο Brock Lesnar έκανε μια τεράστια επιστροφή στο WWE στο περασμένο Summerslam, μετά τον αγώνα του Roman Reigns με τον John Cena. Αυτή την φορά με ένα διαφορετικό look και ένα στυλ farmer boy χωρίς να είναι heel character. Από την άλλη, ο Reigns είναι ο κορυφαίος heel της εταιρείας και αναγνωρισμένος ως Tribal Chief. 

Το WWE ανακοίνωσε ότι ο Tribal Chief θα υπερασπιστεί τον τίτλο του απέναντι στον Lesnar στο Crown Jewel. Η κατάσταση με τον Paul Heyman έγινε περίπλοκη, αλλά εκείνος παρέμεινε στο πλευρό του Reigns ως manager του. Στο Crown Jewel, οι δύο superstars τα έδωσαν όλα και έκαναν kick out σε πολλαπλά finishing moves. Ωστόσο, οι Usos έκριναν τον αγώνα με παρέμβαση τους (στο πλευρό του Roman Reigns) και ο Reigns βρήκε την ευκαιρία να πάρει την νίκη με ένα belt shot στον Lesnar με το Universal Championship.


Chapter 8: Road to Wrestlemania 38


Μετά την ήττα του, ο Lesnar διέλυσε τα πάντα στο πέρασμα του στο SmackDown και του επιβλήθηκε πρόστιμο και τιμωρία. Ωστόσο, μετά από έναν μήνα άρθηκε η τιμωρία και πήρε το rematch του απέναντι στον Reigns στο Day 1 event. Ταυτόχρονα, ο Reigns απέλυσε τον Paul Heyman και πήγε να του επιτεθεί με τον Lesnar να τον σώζει. Ο Heyman έκανε reunion ως manager ξανά με τον Lesnar. Ο αγώνας τελικά ακυρώθηκε, καθώς ο Roman βγήκε θετικός στον Covid-19.

Ο Lesnar πήρε την ευκαιρία του όμως στο Day 1 event και κατέκτησε το WWE Championship σε ένα Fatal 5-way match απέναντι στους Seth Rollins, Kevin Owens, Bobby Lashley και Big E που ήταν ο πρωταθλητής κιόλας. Στο Royal Rumble, ο Lesnar αντιμετώπισε τον Bobby Lashley για το WWE Championship, το οποίο μάλιστα έχασε έπειτα από την παρέμβαση του Reigns και την προδοσία από τον Paul Heyman. Ο Heyman πρόδωσε τον Brock και έγινε ξανά manager του Tribal Chief. Ο Lesnar δεν τα έβαλε κάτω όμως και μπήκε στο Royal Rumble match το ίδιο βράδυ ως νούμερο 30 και το κέρδισε!! Έγινε ο πρώτος superstar στην ιστορία που το κάνει αυτό αφού είχε χάσει τον τίτλο του το ίδο βράδυ, καθώς πήρε και την δεύτερη του νίκη σε Royal Rumble match μετά το 2003.


Ο Beast Incarnate ανακοίνωσε την επόμενη μέρα ότι θα αντιμετωπίσει τον Roman στην Wrestlemania 38 και μάλιστα ότι θα το κάνει ως champion, αφού ζήτησε rematch για το WWE Championship που έχασε. Ο Brock συμμετείχε σε ένα Elimination Chamber match για το WWE Championship απέναντι στους Bobby Lashley (c), Austin Theory, Riddle, AJ Styles και Seth Rollins. Έπειτα από διάσειση που υπέστη ο Lashley κατάφερε να κατακτήσει για έβδομη φορά το WWE Championship. Το γεγονός αυτό μετέτρεψε τον αγώνα του με τον Roman στην Wrestlemania 38 σε ένα winner takes all match και με τους δύο τίτλους να διακυβεύονται. Μάλιστα το match αυτό θα ενώσει και τα δύο world championships, καθώς θα είναι unification match. 


Last Chapter: The Streak's Conquerors


Αφήσαμε για το τέλος τον παράγοντα που κάνει πιο σπουδαία (από όλους τους άλλους) την τελική αυτή αναμέτρηση των Roman Reigns και Brock Lesnar. Οι δυο τους είναι οι μοναδικοί superstars ever που έχουν νικήσει τον Undertaker στην Grandest Stage of Them All. Ο Lesnar το έκανε στην Wrestlemania 30 όπου έσπασε και το θρυλικό streak των 21 νικών του Deadman. Ο Roman στην Wrestlemania 33 σε έναν από τους τελευταίους αγώνες του Undertaker, σηματοδοτώντας ότι το WWE είναι η δικιά του αυλή πια. 



Πιθανότατα, αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο κατόρθωμα και για τους δύο στις καριέρες τους, ειδικά για τον Brock Lesnar, ο οποίος έκανε πρώτος το ακατόρθωτο. Βέβαια οι δυο τους έχουν αγωνιστεί και στην Wrestlemania 34, έχοντας την ίδια παρακαταθήκη, την νίκη δηλαδή απέναντι στον Undertaker. Ωστόσο, ενόψει της αναμέτρησης τους στην Wrestlemania 38, το γεγονός αυτό είναι ακόμα πιο έντονο για πολλούς λόγους. 



Αρχικά, ο θρυλικός Undertaker έχει αποσυρθεί οριστικά (εκτός ακραιού και συγκλονιστικού γεγονότος) και έτσι μπορούμε να δούμε καλύτερα πόσο σπουδαίο ήταν αυτό το κατόρθωμα των Roman και Brock. Έπειτα, στον φετινό αγώνα διακυβεύονται πολλά περισσότερα με το WWE Championship και το Universal Championship να είναι on the line σε ένα unification match, που θα κρίνει το μέλλον και την πορεία του WWE. Ο ίδιος ο Undertaker μίλησε στην κάμερα για τον επικείμενο αγώνα και επιδοκίμασε τους δύο σπουδαίους αυτούς superstar. Μάλιστα, έδωσε με μεγάλη δυσκολία την πρόβλεψη του, η οποία δίνει την νίκη στον Roman Reigns.

 Επίλογος


Μέσα από όλη αυτή την ανάλυση του storyline μεταξύ των Roman Reigns και Brock Lesnar, καθώς και των κατορθωμάτων τους, μπορούμε να πούμε ότι θα δούμε έναν τεράστιο αγώνα την Κυριακή στις 3 Απριλίου στην Wrestlemania 38. Θα είναι το main event της δεύτερης μέρας της Grandest Stage of Them All και θα κρίνει την πορεία της εταιρείας στα επόμενα χρόνια. Ο νικητής σίγουρα θα είναι ο απόλυτος κατακτητής της μεταξύ τους διαμάχης, καθώς δεν μοιάζει το συγκεκριμένο storyline να έχει και άλλους αγώνες. Ωστόσο, ποτέ δεν μπορεί κανείς να το ξέρει αυτό με σιγουριά όπως μας έχουν αποδείξει οι Reigns και Lesnar με τους αγώνες και τα feud τους. Δεν αποκαλείται λοιπόν τυχαία "Biggest Wrestlemania match ever" και μπορούμε να τα περιμένουμε όλα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε με σιγουριά να προβλέψουμε τον νικητή και θα περιμένουμε μέχρι την Κυριακή για τον μεγάλο αυτό αγώνα!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη