TOP 10: Τα δέκα καλύτερα ματς στην ιστορία του Fastlane


"WE'RE ON THE FASTLANE TO WRESTLEMANIA"... 
Η νέα κλισέ ατάκα του WWE μετά το "Road To WrestleMania", μαζί με το ομώνυμο show, μπαίνει στην 6η του εμφάνιση στην 35+ χρόνων ιστορία των Pay-Per-View. Παρότι το σόου συνηθίζει να λαμβάνει μέρος ένα μήνα πριν τη WrestleMania, δεν έχει και το μεγαλύτερο αντίκτυπο όσο αναφορά την αλλαγή, αλλά έχει τις στιγμές του με διάφορα κρυφά διαμάντια όσο αναφορά στη ποιότητα των αγώνων. Ας δούμε μαζί τα 10 καλύτερα.

10) Bobby Roode vs. Randy Orton
United States Championship Match
 

Το ξέρω ότι δεν αρχίζω με τον καλύτερο τρόπο όταν βάζω αυτό τον αγώνα σε λίστα με τίτλο "τα καλύτερα ματς" αλλά πάταξον μεν, άκουσον δε παιδιά μου. Αυτός ο αγώνας μεταξύ 2 βετεράνων του μεθοδικού στυλ είναι πολύ καλύτερος από ότι νομίζουν οι περισσότεροι, εντάξει δεν λέω ότι είναι και διαμάντι αλλά πιστέψτε με αξίζει ένα αντικειμενικό rewatch. Είναι αρκετά μεγάλο με το ρολόι να χτυπάει σχεδόν 20 λεπτά αλλά είναι ένα υποτιμημένο τεστ αντοχής και μία σημαντική στιγμή για τη καριέρα του Randy Orton, κερδίζοντας το United States Championship για πρώτη φορά και να μπαίνει στο βάθρο των Grand Slam Champions.

09) Kevin Owens vs. Dolph Ziggler
Intercontinental Championship Match
 

Πάμε στα πιο φυσιολογικά τώρα. Παρότι αυτό το ματς είναι στην δυσάρεστη θέση να ξεχνιέται πολύ εύκολα λόγω του επακόλουθου Ladder Match της WrestleMania και του προηγούμενου Last Man Standing Match στο Royal Rumble. Αλλά δείτε το γιατί αξίζει κάθε δευτερόλεπτο από αυτά τα 15 λεπτά. Είναι από τις πρώτες φορές που ο Dolph Ziggler μέσω της ήττας του δείχνει το ταλέντο του στο να πουλάει έναν αγώνα και να δείχνει πόσο καλός είναι ο αντίπαλος του, κάνοντας τον Kevin Owens να φαίνεται όχι απλά σαν τον Prizefighter, που έλεγε πως είναι ο ίδιος, αλλά σαν ένας επόμενος παγκόσμιος πρωταθλητής.

08) Sami Zayn vs. Samoa Joe
 

Το πιο σύντομο match στη λίστα μας αλλά ένα από τα πιο αποτελεσματικά. Αυτός ο αγώνας μπορεί να μην είναι για κάποιο τίτλο αλλά είναι γρήγορος, επίπονος και αρκετά διασκεδαστικός. Δεν κράτησε ούτε 10 λεπτά αλλά έκανε τον Samoa Joe να δείχνει σαν τον μεγαλύτερο "δολοφόνο" στο roster του RAW, αν όχι σε όλο το WWE. Ο Zayn είναι όπως ο Ziggler, εξαιρετικός σαν αντίπαλος και στο να πουλάει ότι είναι σε αληθινό κίνδυνο και ειδικά το τέλος όπου ο Joe κλειδώνει το Coquina Clutch στον Sami μέχρι που σβήνει είναι ένα μεγάλο statement από τον Samoan Submission Machine.

07) Kalisto vs. Alberto Del Rio
United States Championship Match
 
 
Fun Fact: Αυτή η αναμέτρηση ήταν 2 out of 3 falls ανάμεσα σε δύο από τους καλύτερους μεξικανούς παλαιστές όλων των εποχών για το United States Championship, και ήταν στο Pre-Show. Γιατί ήταν στο Pre-Show και δεν ήταν για παράδειγμα το R-Truth vs. Curtis Axel; ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ. Τέλος πάντων, παρά τη θέση του στη κάρτα είναι τόσο καλό που κάνει το Kickoff να αξίζει και δεν υπάρχουν πολλοί αγώνες που μπορούν να το πουν αυτό. Με πολύ καλό ρυθμό, τέλεια δυναμική μεταξύ babyface & heel και με σωστό νικητή αυτός ο αγώνας έδειξε πόσο καλά ματς είχε το mid-card του WWE εκείνη τη περίοδο.

06) AJ Styles vs. Chris Jericho
 

Y2AJ baby! Το τρίτο ματς μεταξύ των 2 βετεράνων του pro wrestling με τα άλλα να είχαν πάρει μέρος σε RAW και SmackDown αντίστοιχα και ίσως το πιο δυνατό από τα 3, τόσο σε παλαιστικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο storytelling. O Styles μπορεί να κέρδισε αυτό το match αλλά και οι 2 αγωνιζόμενοι έδειξαν ότι αυτό το rivarly ήταν κάτι το ξεχωριστό το 2016 και αυτό που βοήθησε τον AJ Styles να δώσει το αρχικό μήνυμα ότι ήρθε για να ταράξει τα νερά του WWE.

05) Daniel Bryan vs. Kevin Owens vs. Mustafa Ali
WWE Championship Match


Oh Mustafa Ali, τι πήγε τόσο λάθος; Αυτός ο αγώνας με κάνει να καταριέμαι όλο και περισσότερο τη RETRIBUTION γιατί ενώ μπορώ να έχω αυτόν τον Ali, έχω τον Ali με τους 4 κλέφτες του. Αυτό το Triple Threat για το WWE Championship είναι αρκετά underrated και καταλαβαίνω εν μέρη γιατί (Kofimania) αλλά αξίζει πολύ περισσότερη αγάπη. Είναι ένα εκρηκτικό Triple Threat (και όχι το μόνο της λίστας μας) που ανταμείβει την προσοχή. Παρότι ο Owens δεν ήταν όσο καλός face είναι τώρα, ο Bryan και o Mustafa φέρνουν τη δυναμική για όλους τους αγωνιζόμενους, με αποτέλεσμα ένα υπέροχο Triple Threat και το καλύτερο ματς στην καριέρα του Ali.

04) Roman Reigns vs. Dean Ambrose vs. Brock Lesnar
 

ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. Ξέρω ότι σας φαίνεται χαμηλά αλλά έχω λόγο πιστέψτε με. Αυτό το match ναι είναι πολύ επίπονο με καρέκλες, σκάλες, τραπέζια σχολιαστών και πολλά μα ΠΑΡΑ πολλά Suplexes, αλλά μοιράζεται ένα φάουλ μαζί με το προηγούμενο αγώνα της λίστας μας. Είναι προβλέψιμο. Όλοι ξέρανε ότι θα κερδίσει ο Roman και κανείς δεν το ήθελε. Η αναμέτρηση να ήταν εκρηκτική, και από τις λίγες φορές είδαμε τον Brock πουλάει καλά για τους αντιπάλους του. Αλλά το πρόβλημα ήταν πως τα 2 αυτά Triple Threat είχαν σίγουρο νικητή, κάτι που μοιράζονται με πολλά match στην ιστορία του Fastlane. Αρκετά σκληροπυρηνικός αγώνας αλλά δεν είχε το suspense που χρειάζονται αυτοί οι αγώνες.
 
03) Rusev vs. John Cena
United States Championship Match
 

Αυτός ο αγώνας πάλι είχε το ακριβώς ανάποδο αποτέλεσμα. Ένας νικητής που κανείς δεν περίμενε και οι περισσότεροι ήθελαν. Μπορεί να είχε την προτελευταία θέση στη κάρτα (γνωστή και ως filler) αλλά το σοκ που προκάλεσε ο Rusev όταν κέρδισε τον John 'Freakin' Cena με τεχνική υποταγή (έστω και αν δεν παραιτήθηκε κανονικά) μας έκανε να πιστέψουμε στη δύναμη του "Bulgarian Brute". Το match επίσης είναι αρκετά ανταγωνιστικό με τους 2 αγωνιζόμενους να προσπαθούν να κάνουν επίδειξη ωμής δύναμης που θύμισε ξεκάθαρα ένα powerhouse match στη καλύτερη του εκδοχή. Παρά το screwy finish με αντιπερισπασμό από τη Lana, και ένα Low Blow κανείς δεν πίστευε ότι ο Rusev θα κέρδισε τον "Champ" εκείνη τη νύχτα.
 
02) Six-Pack Challenge for the WWE Championship
 

Δώστε προσοχή στους αγωνιζόμενους: AJ Styles vs. Baron Corbin vs. Dolph Ziggler vs. Kevin Owens vs. Sami Zayn vs. John Cena. Such a wonderful car crash of a match. Δεν νομίζω να χρειάζεται να εξηγήσω πώς ένα Six-Pack Challenge για το μεγαλύτερο βραβείο στο WWE που περιλαμβάνει 5 περίφημους worker και τον Baron Corbin (ήθελε λίγο ακόμα δουλειά τότε) είναι ένα από τους καλύτερους αγώνες στην ιστορία του Fastlane. Αλλά θα προσπαθήσω να πω τα αυτονόητα. Το 20λεπτο αυτό match πραγματικά δεν σταματάει ούτε λεπτό και αρχίζει με τον Cena να μοιράζει Attitude Adjustments σε όλους τους αντιπάλους του ώστε να μείνει μόνος one on one με τον AJ Styles. Είναι πανέμορφο. Εκτός από το πολύ καλό wrestling κομμάτι έχουμε τη βεντέτα Shane Mcmahon vs. Sami & Kevin η οποία δίνει το δράμα για να κάνει αυτή την αναμέτρηση υπέροχη και ΣΧΕΔΟΝ το καλύτερο της ιστορίας του Fastlane...

Με μία εξαίρεση...
 
01) Daniel Bryan vs. Roman Reigns
 

Δεν θα μπορούσε να είναι κάποιο άλλο, ας μην γελιόμαστε. Το ματς αυτό είναι ένα από τα καλύτερα ματς που μας έχει παρουσιάσει το WWE μέσα στα 2010's, και δεν υπάρχει αντίρρηση από οποιαδήποτε λογικό άνθρωπο. Είναι πραγματικά εντυπωσιακό και το πρώτο μεγάλο "τεστ" του Roman Reigns στη πορεία του σαν ένας main event player. Μπορεί ο Bryan να είναι εξαιρετικός σε αυτό που κάνει αλλά όπως λένε "It takes 2 to tango" και ο Reigns κρατάει το ρόλο του με εξαιρετική ψυχραιμία και εφευρετικότητα. Suicide dives, near-falls και απίστευτα μεγάλα stakes με τον νικητή να πηγαίνει στη WrestleMania εναντίον του Brock Lesnar. Αυτό το match είναι αναμφίβολα το καλύτερο που έχει γίνει σε Fastlane PPV. Μακάρι και το ερχόμενο να είναι τόσο καλό όσο αυτό.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη