TOP 10: Τα 10 καλύτερα Cash-In στην ιστορία του WWE


Επισήμως, στο Elimination Chamber 2021, o Miz εκθρόνισε τον Drew McIntyre via cash-in για να γίνει WWE Champion για 2η φορά στη καριέρα του και να γίνει ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία του WWE που ολοκλήρωσε το Grand Slam 2 φορές. I don't like you, but I respect you Mike!

Μιας και είμαι fan ενός καλού cash-in και ενός καλού Top 10 είπα να να συνδυάσω και να θυμηθώ ποια είναι τα cash-ins (παλιά και νέα) που άφησαν το στίγμα τους σαν τα καλύτερα όλων των εποχών.

Είμαι ο Θοδωρής από το Ringside House και αυτά είναι τα 10 καλύτερα Money in the Bank Cash-ins όλων των εποχών.
 
 
Νο. 10 Kane against Rey Mysterio, Money In The Bank 2010 
 

Ο Kane έχει την τιμή να είχε το λιγότερο χρόνο ως Money In The Bank holder, με 50 λεπτά, ούτε καν ώρα. Αυτό το cash in δεν είναι απλά ξαφνικό διότι ήταν τόσο γρήγορο αλλά ήταν και απρόοπτο να βλέπεις να γίνεται cash in από τον τότε face Kane στον face Rey Mysterio. O Devil's Favorite Demon ήταν αδυσώπητος στοχεύοντας το χτυπημένο πόδι του Rey Mysterio και χτυπώντας ένα Chokeslam και ένα Tombstone Piledriver για να κατακτήσει το μοναδικό του World Heavyweight Championship.Ήταν μία ωραία στιγμή να δώσουν σε ένα πραγματικό βετεράνο ένα σωστό reign σαν παγκόσμιο πρωταθλητή.

No.9 Edge against The Undertaker, Smackdown 8/5/2007 (aired on 11/5/2007)
 
 
Εδώ είναι που η λίστα γίνεται controversial. Αρχικά θα έβαζα το cash in του CM Punk του 2008 στον Edge αλλά προτίμησα αυτό το match για 2 λόγους. Πρώτον ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον διότι ο Edge δεν κέρδισε καν το Ladder Match για να πάρει τη βαλίτσα, τη κέρδισε από τον original MITB winner Mr.Kennedy στις 7 Μάϊου σε ένα επεισόδιο του RAW και το χρησιμοποίησε μία μέρα μετά (4 αν μετρήσουμε το tape delay) στο smackdown ενώ ήταν ακόμα superstar του RAW.Good Stuff 
Δεύτερον το title reign του Edge ήταν πολύ καλύτερο. ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. End of story.

 No.8 CM Punk against Jeff Hardy, Extreme Rules 2009
 

Τα cash-in δεν έχουν και τη καλύτερη ιστορία σαν actual matches, με μερικές εξαιρέσεις στη λίστα μας, αλλά αυτό εδώ είναι ένα πραγματικό λεπτό γεμάτο δράση, αμφιβολία και αληθινή έκπληξη. Μετά από ένα επίπονο Ladder Match για το World Heavyweight Championship ο Jeff Hardy κατορθώνει να κερδίσει τον πρώτο του παγκόσμιο τίτλο εναντίον ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς του, τον Edge όταν ο CM Punk κάνει το cash-in του σε αντίθεση σχεδόν όλων των θεατών. Το shock που βγαίνει από το κοινό όταν ο jeff αρνείται να μείνει κάτω μετά το πρώτο GTS είναι αξιοθαύμαστο καθώς μέχρι τότε κάθε match που περιλάμβανε cash in τέλειωνε γρήγορα και χωρίς αντίσταση. Στο τέλος βέβαια ακόμα και με ένα small package ο jeff υποκύπτει σε ένα roundhouse kick και ένα 2ο GTS για να δώσει στον CM Punk το 2ο του World Heavyweight Championship.
 
No.7 Dean Ambrose against Seth Rollins, Money in The Bank 2016
 

Το να πει κάποιος τον Dean Ambrose (τώρα Jon Moxley) ανυπόμονο είναι σαν να δεις ένα ηφαίστειο και να πεις "ναι αυτό πρέπει να καίει". Σε ένα εξαιρετικό match μεταξύ του Seth Rollins και του Roman Reigns για το WWE Championship o seth νόμιζε ότι επιτέλους πήρε πίσω το τίτλο που ποτέ δεν έχασε και ήταν ελεύθερος χεχε NO. O dean ambrose χρησιμοποίησε ένα από τα κόλπα του seth και τον χτύπησε από πίσω με την ίδια τη βαλίτσα και μετά από ένα dirty deeds ήταν ο νέος WWE Champion.Ήταν η στιγμή όπου πολλοί dean ambrose fans, όπως και ο υποφαινόμενος, νόμιζαν ότι δεν θα γίνει ποτέ γιατί πολύ απλά η εταιρία δεν είχε πίστη στον φίλο jonathan. Μπορεί το ίδιο το reign να μην ήταν κάτι ιδιαίτερο αλλά αυτή η στιγμή θα μείνει στην ιστορία ως η καλύτερη του Dean Ambrose.

No.6 Randy Orton against Daniel Bryan, Summerslam 2013
 
 
You Rascal Keith Orton.Το cash in αυτό προσωπικά το ξεχνάω σχεδόν πάντα γιατί ο bryan πήρε πίσω τη ζώνη ένα μήνα και ίσως για κάποιους θα είναι σε χαμηλή θέση στη λίστα αλλά trust me guys. Anyway, to the point.Ας μιλήσουμε σοβαρά όμως, αυτό το cash in είναι ίσως από τα πιο influencial όλων των εποχών διότι άρχισε μία από τις καλύτερες έχθρες όλων των εποχών, The Authority vs Daniel Bryan.Μετά από ένα εκπληκτικό main event μεταξύ Daniel Bryan & John Cena για το WWE Championship ο Randy Orton εμφανίστηκε και ο bryan φαινόταν έτοιμος να τον αντιμετωπίσει όταν ο Special Referee, Triple H, έδωσε έναν pedigree στον Leader of the YES movement και άφησε εύκολη δουλειά για τον Viper και του έδωσε το 7ο του WWE Championship.
 
No.5 Dolph Ziggler against Alberto Del Rio, RAW 8/4/2013
 

Oh the cheers, the ABSOLUTE CHEERS.Η στιγμή που όλοι θέλαν να γίνει μία μέρα πριν στη Wrestlemania 29 έγινε εδώ αλλά ήταν τόσο μα τόσο καλό. Από τη στιγμή που ακούγεται η μουσική του Dolph μέχρι την ώρα που ο διαιτητής τελειώνει το 3-count του το κοινό δεν σταματά να είναι υπέρ του Dolph Ziggler.Απο τις καλύτερες στιγμές του Showoff τόσο σε wrestling όσο και storytelling με τον ziggler να παλεύει με νύχια και με δόντια για να γίνει World Heavyweight Champion ακόμα μία φορά στη καριέρα του και τον del rio να αρνείται να μείνει κάτω ακόμα και με ένα τραυματισμένο πόδι είναι, για εμένα τουλάχιστον, η καλύτερη στιγμή στη καριέρα του Dolph Ziggler.

No.4 The Miz against Randy Orton, RAW 22/11/2010
 

Oh hello miz nice to see you again.Το cash in που όλοι μίσησαν (με τη καλή έννοια) και γέννησε το meme γνωστό ως angry miz girl είναι επίσης ένα από τα καλύτερα. Μετά από ένα επιτυχής match εναντίον του Wade Barrett και του Randy Orton για το WWE Championship ΚΑΙ μία επίθεση της Nexus στον πρωταθλητή ο Miz βγήκε γρήγορα και αποφασιστικά για να χρησιμοποιήσει τη χρυσή του ευκαιρία. Παρότι το match είναι αρκετά καλό και καθόλου μονόπλευρο για cash in ο Miz εν τέλη κερδίζει το πρώτο του WWE Championship γυρνώντας μία προσπάθεια για RKO σε Skull Crushing Finale. Ένα από τα πιο μισητά cash in που έγιναν ποτέ γιατί ο miz τότε ήταν απλά τόσο, καλός, σαν heel.Good work Mike!

No.3 Rob Van Dam against John Cena, One Night Stand 2006
 
 
Η έννοια του ριψοκίνδυνου cash in.Καταλαβαίνω ότι σαν πρώην ECW legend ο RVD είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έδρας εναντίον του WWE Champion John Cena αλλά ΕΪΝΑΙ Ο JOHN FREAKING CENA rob, what are you doing??  Χωρίς έκπληξη το μεγαλύτερο σε διάρκεια cash in match (duh) και το πρώτο cash in πήρε μέρος στο main event ενός PPV.Ο Rob έχει το κοινό του ECW στις πλάτες του και μετά από μία βοήθεια του Edge (Extreme Rules match, all is fair people) o RVD με ένα Five Star Frog Splash "κερδίζει" το WWE Championship μετά από ένα 3 count του Paul Heyman. Είναι από τα σημαντικότερα cash in καθώς δεν ήταν βέβαιο τότε αν ο RVD ήταν επίσημα πρωταθλητής και μας γέμισε ανυπομονησία οπότε μας έκανε να θέλουμε να δούμε τη συνέχεια του RVD & του ECW γενικότερα.
 
 No.2 Edge against John Cena, New Year's Revolution 2006
 

You never forget your first.Ο ultimate opportunist ξεκίνησε τη καριέρα του στο main event εκείνη τη Κυριακή νικώντας τον "Champ", John Cena και κερδίζοντας το πρώτο από τα 11 παγκόσμια πρωταθλήματα του διαλέγοντας τη καλύτερη στιγμή. Μετά από ένα elimination chamber match όπου ο cena όχι μόνο ξεκίνησε από τους πρώτους 2 αλλά δέχτηκε και τα περισσότερα χτυπήματα ο Vince Mcmahon αυτοπροσώπως ανακοίνωσε ότι ο Edge κάνει επισήμως το πρώτο Money in the Bank Cash-in στην ιστορία. Μετά από 2 εμφατικά spear ο Edge έγινε WWE Champion για πρώτη φορά στη μεγάλη καριέρα του.

No.1 Seth Rollins against Brock Lesnar and Roman Reigns, Wrestlemania 31
 

*SETH ROLLINS WITH THE HEIST OF THE CENTURY!!!*

Είναι ένα από τα καλύτερα announcer calls που έχει κάνει ο Michael Cole στη καριέρα του και δικαιωματικά. Όχι μόνο είναι το καλύτερο cash-in όσο αναφορά το τομέα της έκπληξης αλλά είναι και το καλύτερο γιατί έγινε για πρώτη φορά στη wrestlemania, μία ιστορική στιγμή όχι μόνο για τον architect (τώρα messiah) ή τη wrestlemania αλλά και για την ίδια τη βαλίτσα.O seth rollins έκανε ίσως το πιο ριψοκίνδυνο αλλά και ταυτόχρονα έξυπνο cash-in που έγινε ποτέ μπαίνοντας στο main event κυριολεκτικά με το έτσι θέλω και φεύγοντας ως ο καλύτερος του WWE. Εκείνη τη νύχτα η φράση του Rollins "The future is now" δεν σήμαινε ποτέ περισσότερα...
 

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη