TLC 2020: Holy Fire, Holy Spirit


Το TLC ήταν το τελευταίο Pay-Per-View για το 2020, και κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν ένα (αν όχι το καλύτερο) της χρονιάς. Όμορφοι αγώνες, πολύ καλό booking, επιστροφές, και φυσικά το Main Event της βραδιάς που θα μείνει χαρακωμένο στις μνήμες κάθε wrestling fan. Είμαι ο Αποστόλης Μάρης και αυτό είναι το ρεπορτάζ για το Tables, Ladders & Chairs.

Kickoff

Στο πάνελ είδαμε την Charly Caruso να μας παρουσιάζει τους αγώνες της βραδιάς, μαζί με τον Booker T, τον Peter Rosenberg, και τον Jeff Jarrett. Επίσης μας έδειξαν και μερικά από τα promos για τις αναμετρήσεις ακολούθησαν. Στις συνεντεύξεις, ο MVP τόνισε πως κάθε μέλος της Hurt Business έχει κάτι το ξεχωριστό, και απόψε η ομάδα του θα κυριαρχήσει για να κατακτήσει τους ομαδικούς τίτλους απέναντι στους New Day. Από την άλλη πλευρά οι Miz & Morrison έκαναν την εμφάνιση τους στο πάνελ για να τονίσουν πως το TLC είναι ένα βάρβαρο Pay-Per-View, ενώ ο Miz στάθηκε πως αργά ή γρήγορα θα εξαργυρώσει με επιτυχία την βαλίτσα για να κερδίσει τον μεγάλο τίτλο.

Στο μεταξύ ακολούθησε και ένα 8-Man Tag Team Match, συγκεκριμένα οι Daniel Bryan, Otis, Chad Gable, και Big E, αντιμετώπισαν τους King Corbin, Cesaro, Shinsuke Nakamura, και Sami Zayn. Μέσα σε αυτά τα 15 λεπτά πριν την έναρξη του σόου όλοι οι Superstars προσπάθησαν να πάρουν λίγο χρόνο στο ρινγκ, ο Intercontinental Champion έμεινε μόνος του στο ρινγκ απέναντι στον Big E και προσπάθησε να τον χτυπήσει με το Helluva Kick, αλλά στο τέλος δέχτηκε το Big Ending για να ηττηθεί. Φαίνεται πως σύντομα θα έχουμε νέο πρωταθλητή!

- Tables, Ladders & Chairs Match -
WWE World Heavyweight Championship
Drew McIntyre (c) vs. AJ Styles

Το σόου άνοιξε με δυνατούς ρυθμούς και το WWE Title on the line στην μεγάλη μάχη μεταξύ McIntyre και Styles. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα ο "Phenomenal One" είχε χάσει τελείως τον έλεγχο και ο πρωταθλητής είχε το ματς στα χέρια του, ωστόσο ο Styles κατάφερε να ισορροπήσει την κατάσταση εστιάζοντας κυρίως στα πόδια του McIntyre με διάφορα submissions και με χτυπήματα με την καρέκλα. O Drew πέρασε από ένα εκπληκτικό Gorilla Press Slam από το top rope πάνω στο table τον AJ, και τότε την εμφάνιση του έκανε ο Miz με τον John Morrison με το ματς να γίνεται Triple Threat μετά από εντολή του Mr. Money In The Bank.


Καθώς ο Miz ανέβαινε την σκάλα και ήταν μία τρίχα από το να ξεκρεμάσει τον τίτλο, ο Omos μπήκε στο ρινγκ και τον πέρασε μέσα από ένα τραπέζι κοστίζοντάς του την μεγάλη ευκαιρία. O Morrison χτύπησε με την καρέκλα τον bodyguard του Styles, αλλά η καρέκλα έσπασε πάνω του λες και ήταν φτιαγμένη από lego. Ο Drew McIntyre κατάφερε στο τέλος να ανέβει την σκάλα και να ξεκρεμάσει την ζώνη για να παραμείνει πρωταθλητής, αλλά μέχρι να γίνει αυτό φάγαμε τα νύχια μας από την αγωνία.

SmackDown Women's Championship Match
Sasha Banks (c) vs. Carmella

Μετά από ένα πολύ καλό opening, ακολούθησε η αναμέτρηση για το SmackDown Women's Championship με την Carmella να κάνει την εμφάνιση της με διαφορετικό attire αυτή την εβδομάδα. Το ματς είχε γρήγορους ρυθμούς και η Sasha πέρασε από ένα Five Star Frog Splash την Carmella, ως αφιέρωμα στον Eddie Guerrero. Η Carmella απάντησε με ένα Face First αλλά ήταν πολύ νωρίς για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα. Στο τέλος η πρωταθλήτρια χρειάστηκε ένα Bank Statement για να φύγει με τον τίτλο, σε ένα ματς που ίσως να μην ήταν αυτό που περιμέναμε.

Raw Tag Team Championship Match
The New Day (c) vs. The Hurt Business

Πολύ καλός ήταν ο αγώνας για τους ομαδικούς τίτλους, με αρκετά near falls και με τους Cedric Alexander και Kofi Kingston να είναι τα δύο μεγάλα πρόσωπα του ματς. Ο Kofi πέρασε από Trouble In Paradise τον Alexander αλλά έγινε το kickout. Ο Shelton Benjamin με διάφορες κινήσεις και ένα δυνατό superplex στον Kingston, έδωσε την ευκαιρία στον Cedric Alexander να κάνει το Lumbar Check για να κερδίσουν τους Raw Tag Team τίτλους. Εκπληκτική εμφάνιση από την Hurt Business με την δουλειά του MVP να έχει αρχίσει να βγαίνει στην επιφάνεια...

WWE Women's Tag Team Championship Match
Nia Jax & Shayna Baszler (c) vs. Asuka & ?

Τελικά το μυστικό άτομο που θα συνεργαζόταν με την Asuka... ήταν η Charlotte Flair, η οποία έκανε την επιστροφή της στο TLC για να βοηθήσει την "Empress of Tomorrow" σε αυτή τη μάχη, όσο ο πατέρας της, Ric Flair παρακολουθούσε από τα παρασκήνια. Κακά τα ψέματα είδαμε ένα καλοδουλεμένο ματς με τα 4 κορίτσια να έχουν πολύ καλή χημεία στο ρινγκ. Στο τέλος έγινε το λογικό, με την Charlotte Flair να περνάει από Natural Selection την Shayna Baszler και να δίνει την νίκη στην ομάδα της. Τι καλύτερο από μια επιστροφή και νέες κατακτήσεις;


- Tables, Ladders & Chairs Match -
Universal Championship
Roman Reigns (c) vs. Kevin Owens

Λίγη ώρα πριν το main event της βραδιάς είδαμε το Tables, Ladders & Chairs Match για το Universal Championship σε μια από τις δυνατότερες αντιπαλότητες αυτή την περίοδο στην τηλεόραση. Ο Roman Reigns έκανε πρώτος την είσοδο του, και αμέσως μετά ο Kevin Owens χωρίς να κάνει entrance του επιτέθηκε από πίσω του για να πάρει στα γρήγορα τον έλεγχο του ματς. Ο Jey Uso ήρθε στο ρινγκ για να βοηθήσει τον Roman, αλλά ο Owens ήταν τόσο εκνευρισμένος και ασταμάτητος που άρπαξε μια καρέκλα και άρχισε να τους χτυπάει και τους δύο χωρίς έλεος.


Στην ουσία αυτό το ματς ήταν 2 v 1 με τον Owens να αντιμετωπίζει όχι μόνο τον Reigns, αλλά και τον Jey, τον οποίο μάλιστα πέρασε από Pop-Up Powerbomb μέσα από το τραπέζι των σχολιαστών. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι ο Kevin ήταν ξεκάθαρα αβοήθητος, και αυτό φάνηκε κατά την διάρκεια του αγώνα. Έπειτα ακολούθησαν μερικά δυνατά highlights όπως ένα Chokeslam του Reigns στο τραπέζι, και αμέσως μετά ένα Samoan Drop σε ένα άλλο τραπέζι.


Ο Roman Reigns προσπάθησε μετά από όλα αυτά να ανέβει την σκάλα, αλλά ο Kevin Owens κατάφερε με όσες δυνάμεις του απέμειναν να γυρίσει στο ρινγκ και να σταματήσει τον "Tribal Chief", το αποτέλεσμα όμως ήταν να δεχτεί ένα δυνατό Spear στο τραπέζι. Ο Owens αργότερα απέφυγε το Spear και πέρασε από Pop-Up Powerbomb μέσα από το table τον πρωταθλητή, ανέβηκε την σκάλα αλλά για ακόμη μια φορά τον σταμάτησε ο Jey Uso. Έπειτα ο Reigns πέρασε από γκιλοτίνα τον Owens για να ξεκρεμάσει την ζώνη και να παραμείνει Universal Champion, μετά από ένα βίαιο και σκληρό ματς.


Firefly Inferno Match
The Fiend vs. Randy Orton

Για το τέλος μας κράτησαν το Firefly Inferno Match, με τον αγώνα να μην παίρνει μέρος σε κάποια μυστική τοποθεσία (όπως κάποιοι περίμεναν), και τους κανόνες να λένε πως ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να βάλεις φωτιά στον αντίπαλο σου. Το ματς ξεκίνησε με διάφορα mind games από τον Bray Wyatt, και αμέσως μετά το πρώτο Sister Abigail... το Thunderdome πήρε φωτιά και μετατράπηκε σε κόλαση. Ο Fiend έβγαλε μια ζώνη έβαλε φωτιά και προσπάθησε να μαστιγώσει τον Orton, αλλά αυτός τελευταία στιγμή το απέφυγε.


Ο Fiend δεν σταμάτησε εκεί, αφού πήρε την καρέκλα του Bray Wyatt και έριξε πάνω γκαζολίνη, έβαλε πάνω τον Orton και έριξε τον αναπτήρα προσπαθώντας να τον κάψει, για λίγα κλάσματα δευτερολέπτου ο Randy έτρεξε και απέφυγε τα χειρότερα. Καθώς η καρέκλα του Wyatt καιγόταν, τα γέλια του "Eater of Worlds" ακουγόντουσαν από τα μεγάφωνα.


Στα τελευταία λεπτά, ο Orton κατάφερε να στριμώξει σε μια γωνία τον Fiend με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το πανωφόρι του, και να κερδίσει τον αγώνα ο "Legend Killer". Ο Orton όμως δεν σταμάτησε εκεί, αφού πέρασε από ένα RKO τον Fiend τον έλουσε με γκαζολίνη, πήρε ένα σπίρτο και έκανε αυτό που δεν περίμενε κανείς να κάνει... να πετάξει το σπίρτο πάνω στον Fiend και να πάρει ολόκληρος φωτιά στη μέση του ρινγκ. Απίστευτο θέαμα και σίγουρα, μας ξύπνησε αναμνήσεις από την Attitude Era.



0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη