TOP 10: Δέκα απροσδόκητα «τελειώματα» στο Survivor Series

 

Το WWE μέσα από το Survivor Series μας έχει δώσει αξέχαστες στιγμές, πολλές από αυτές ήταν σοκαριστικές, κυρίως σε main event αγώνες.

Αναμφισβήτητα το Survivor Series είναι ένα από τα μεγαλύτερα Pay-Per-View στην ιστορία. Έχουμε δει αξέχαστα ντεμπούτα, απροσδόκητες νίκες σε αγώνες τίτλων, καθώς και μερικές στιγμές που μας σόκαραν. Για τον Vince McMahon πάντα αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα events της χρονιάς, αφού από τα 90's ο ίδιος εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία και το έκανε ένα σπουδαίο PPV που ο κόσμος ανυπομονεί να το βλέπει κάθε χρόνο. Όπως για παράδειγμα το SummerSlam και την WrestleMania.

Στο σημερινό Top 10, σας παρουσιάζουμε 10 σοκαριστικά τελειώματα που έχουμε δει σε main event του Survivor Series.


10) Το ντεμπούτο της Shield


Στο main event του Survivor Series 2012 είδαμε τον τότε WWE Champion, CM Punk, να υπερασπίζεται τον τίτλο του κόντρα στον Ryback και τον John Cena σε ένα Triple Threat Match. Αυτή η βραδιά άλλαξε πολλά στην «νεότερη» ιστορία, διότι έκαναν το ντεμπούτο τους οι Shield. Αφού ο Ryback πέρασε από Shell Shock τον Cena, η φατρία των Dean Ambrose, Seth Rollins και Roman Reigns εισέβαλε στον αγώνα άρπαξε τον πρώτο και τον πέρασε από Triple Powerbomb επάνω στο τραπέζι των σχολιαστών, το οποίο γεγονός επέτρεψε στον CM Punk να κάνει το pinfall στον John Cena για να πάρει την νίκη. Η σεναριακή ομάδα διαχειρίστηκε με τέλειο τρόπο το ντεμπούτο για την Shield, μιας και εκείνη την περίοδο τα ονόματα των τριών αυτών παλαιστών δεν ήταν γνωστά. Έτσι αποφάσισαν να τους ρίξουν με το «καλημέρα» στα βαθιά νερά, και να συστηθούν στον κόσμο με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

09) Ο Big Show κερδίζει το WWE Championship


Τώρα θα σας πάμε πίσω στο Survivor Series του 1999, όταν ο Big Show κέρδισε το WWE Championship και συγκλόνισε τον κόσμο. Το προγραμματισμένο main event της βραδιάς ήταν ένα Triple Threat Match για το WWE Championship, ανάμεσα σε Rock, Triple H και Steve Austin. Όμως, ο Stone Cold νωρίτερα στην ίδια βραδιά χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο και νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο, έτσι το όνομα που τον αντικατέστησε δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από αυτό του Big Show. Όταν έφτασε η στιγμή για το main event, ο Vince McMahon έκανε παρέμβαση και χτύπησε τον Triple H με τον τίτλο, έτσι ο Big Show το εκμεταλλεύτηκε για να κάνει το pinfall και να κατακτήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του το WWE Championship. Στην ουσία ο Show ήρθε από το πουθενά ως ένα αουτσάιντερ σε αυτό το ματς, για να κατορθώσει ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματα της καριέρας του.

08) Ο Shawn Michaels κερδίζει το Elimination Chamber


Το πρώτο στην ιστορία Elimination Chamber Match έλαβε μέρος στο Survivor Series του 2002. Μέσα στο κατάμεστο Madison Square Garden της New York City. Με τον Triple H να υπερασπίζεται το World Heavyweight Championship απέναντι στους Shawn Michaels, Chris Jericho, Rob Van Dam, Booker T. και Kane σε έναν ακραίο -για την τωρινή εποχή- αγώνα. Ο Michaels είχε κάνει την επιστροφή του στο ρινγκ 3 μήνες νωρίτερα, στο SummerSlam, και τελικά κατάφερε να φύγει μετά από διάστημα σχεδόν 90 ημερών ως πρωταθλητής. Στο Survivor Series έδωσε ψυχή και σώμα για να βγει από το τεράστιο κλουβί με τον τίτλο, ενώ στο τέλος χρειάστηκε ένα δυνατό Sweet Chin Music στο σαγόνι του Hunter. Αξέχαστη θα μείνει η περιγραφή του αγώνα με τον JR να φωνάζει: «Do you believe in miracles?» καθώς ο κόσμος του MSG να τον αποθεώνει.

07) Το Heel Turn του Diesel


Στο Survivor Series 1995 είδαμε τον Diesel να υπερασπίζεται το WWE Championship κόντρα στον Bret Hart. O Diesel εκείνο το διάστημα διατηρούσε τον τίτλο για σχεδόν μισό χρόνο, έτσι αρκετοί πίστευαν πως θα έπαιρνε ακόμα μια νίκη. Παρόλα αυτά ο "Hitman" του έπαιξε βρώμικη κομπίνα στο τέλος του αγώνα, καθώς προσποιήθηκε ότι λιποθύμησε, έτσι σε κλάσματα δευτερολέπτου τον πέρασε από roll-up για να στεφθεί νέος πρωταθλητής. Μετά τον αγώνα ο Diesel γύρισε τον χαρακτήρα του σε «bad guy» και αφού κατασπάραξε 4 διαιτητές, πέρασε τον Bret Hart από 2 συνεχόμενα Jackknife Powerbombs. Ήταν συγκλονιστικό εκείνες τις μέρες να βλέπεις τον Diesel να κάνει heel turn, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα ήταν ένας αγαπητός babyface χαρακτήρας για το κοινό.

06) Το Cash In του Sheamus


Στο main event του Survivor Series 2015 έλαβε μέρος ο τελικός τουρνουά που θα καθόριζε τον νέο WWE World Heavyweight Champion. Τα δύο άτομα που έφτασαν στον τελικό ήταν οι Roman Reigns και Dean Ambrose, με τον "Big Dog" να κερδίζει τον αγώνα και τον κόσμο να δείχνει εξαιρετικά απογοητευμένος και απελπισμένος με τον χαρακτήρα του Roman Reigns. Ωστόσο, η λύτρωση δεν άργησε να έρθει από την Authority,  με τον Triple H να δίνει την πάσα στον Sheamus να εξαργυρώσει πετυχημένα το συμβόλαιο και να στεφθεί νέος παγκόσμιος πρωταθλητής μετά από δύο συνεχόμενα Brogue Kicks στον Reigns. Μέχρι και σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο καλοδουλεμένα και πετυχημένα Cash In στην ιστορία, καθώς και μια από τις ομορφότερες στιγμές σε main event στην νεότερη εποχή.

05) Ο Goldberg «διαλύει» τον Brock Lesnar


Στο Survivor Series του 2016, ο Goldberg έκανε την επιστροφή του στο ρινγκ του WWE για να αντιμετωπίσει τον Brock Lesnar σε ένα αγώνα που η εταιρία διαφήμιζε και προωθούσε για αρκετές μέρες στην τηλεόραση. Ωστόσο, αυτό που είδαμε από το ματς είναι τον Goldberg να διαλύει κυριολεκτικά τον Lesnar με δύο Spears και ένα Jackhammer για να πάρει μια συγκλονιστική νίκη μέσα σε 1 λεπτό και 26 δευτερόλεπτα, και να αφήνει τον κόσμο του Air Canada Centre με ανοιχτό το στόμα. Οι αντιδράσεις βέβαια ήταν ανάμικτες, διότι οι θεατές περίμεναν ένα ματς με μεγαλύτερη διάρκεια, αλλά από την άλλη το να βλέπεις τον Brock Lesnar να χάνει σε αγώνα μέσα σε λιγότερο από 2 λεπτά, όντως ήταν κάτι το απροσδόκητο.

04) Το Heel Turn του Rock


Το Survivor Series 1998 ήταν ένα Pay-Per-View κάτι σε στυλ τουρνουά, ώστε να καθοριστεί ο νέος WWE Champion. Όλοι πάνω-κάτω γνωρίζουμε την αντιπάθεια που είχε ο Vince McMahon για τον Steve Austin εκείνη την εποχή, έτσι θα έκανε τα πάντα για να στερήσει τον μεγάλο τίτλο από τα χέρια του Stone Cold. Καθ' όλη την διάρκεια της νύχτας φαινόταν ότι ο Mankind ήταν "επιλεγμένος" από τον Vince McMahon για να γίνει νέος πρωταθλητής, ωστόσο αποδείχθηκε ότι ο Rock ήταν το πραγματικό πλάνο στα σχέδια του Chairman. Ο Rock κέρδισε τον αγώνα και λίγο αργότερα εντάχθηκε στην Corporation προδίδοντας το ίδιο του το κοινό.

03) Ο Triple H και το περονοφόρο όχημα


Η προσωπική κόντρα μεταξύ Triple H και Steve Austin είναι μια από τις πολυαγαπημένες μας εδώ στο Ringside House. Όλα όμως ξεκίνησαν από το Survivor Series του 2000, μετά από ένα σκληρό ματς διάρκειας 25 λεπτών, η αναμέτρηση έληξε με No Contest αλλά το αποτέλεσμα δεν δημιούργησε την πραγματική αρνητική ενέργεια στην αρένα, διότι αυτό που ακολούθησε αργότερα έμεινε στην ιστορία ως ένα από τα μεγαλύτερα highlights στο Survivor Series. Συγκεκριμένα, ο Steve Austin οδήγησε ένα περονοφόρο όχημα (γνωστό και ως κλαρκ), για να σηκώσει το αυτοκίνητο του Triple H ενώ ο ίδιος βρισκόταν μέσα. Ο Hunter παρακαλούσε τον Austin να το κατεβάσει αλλά αυτός το αναποδογύρισε και το έριξε στο έδαφος από ένα μεγάλο ύψος. Για την εποχή ήταν κάτι πρωτόγνωρο και πολύ κουλ τα segments εκτός ρινγκ. 

02) Το ντεμπούτο του Sting


Το μεγάλο main event που έμεινε στην ιστορία έλαβε μέρος στο Survivor Series 2014, σε ένα παραδοσιακό 5-on-5 Survivor Series Match. Η Team Authority αγωνίστηκε κόντρα στην Team Cena, με την μόνη προϋπόθεση ότι αν η ομάδα του John Cena κέρδιζε τον αγώνα, τότε η Authority θα έφτανε στο τέλος της. Αλλά σε περίπτωση νίκης της Team Authority, τότε όλα τα μέλη της Team Cena θα απολύονταν. Στο τελείωμα του αγώνα ο Triple H προσπάθησε να βοηθήσει την Authority να πάρει την νίκη, αλλά ξαφνικά τα φώτα έσβησαν και τα κοράκια ακούστηκαν. Ο θρυλικός Sting έκανε την είσοδο του στην αρένα με ένα ψυχρό βλέμμα ενώ ο κόσμος τριγύρω στο στάδιο δεν πίστευε στα μάτια του. Μπήκε στο ρινγκ και με ένα Scorpion Death Drop στον Triple H εξασφάλισε την νίκη για την ομάδα του Cena. Ένα προσωπικό σχόλιο εδώ, επειδή θυμάμαι όταν το έβλεπα live αυτό το event, πραγματικά είχα ανατριχιάσει ως το κόκκαλο. Κυριολεκτικά είχαν παγώσει τα χέρια μου.

01) Montreal Screwjob


Φυσικά και θα ήταν το Montreal Screwjob στο νούμερο #1. Μιλάμε για ένα από τα πιο διάσημα τελειώματα σε αγώνα στην ιστορία του wrestling. Όλα έγιναν στο Survivor Series 1997, όπου το συμβόλαιο του Bret Hart έληγε και σύντομα θα αναχωρούσε για το WCW. Την ίδια βραδιά ο Hart αντιμετώπιζε τον Shawn Michaels για το WWE World Heavyweight Championship. Στο τέλος του αγώνα ο HBK είχε «κλειδώσει» τον Hitman με το Sharpshooter ενώ ο Vince McMahon έκανε νόημα στον διαιτητή Earl Hebner να λήξει τον αγώνα και να κηρυχθεί νέος πρωταθλητής ο Michaels. Κανείς δεν ήξερε τι πραγματικά γινόταν, ο Bret Hart είχε χάσει το μυαλό του και λίγα δευτερόλεπτα μετά κατάλαβε πως το ίδιο του το αφεντικό τον πρόδωσε. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία... ο Hitman έφτυσε στην μούρη τον McMahon, διέλυσε τα μόνιτορ στο τραπέζι των σχολιαστών, ενώ μάλιστα σχημάτισε με τα χέρια του στην κάμερα τα αρχικά του WCW


Το σημερινό Top 10 είχε θέμα Survivor Series για να μας βάλει σιγά σιγά στο κλίμα του επερχόμενου Pay-Per-View. Ελπίζω η λίστα να σας άρεσε. Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο Top 10!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη