TOP 10: Τα καλύτερα Tables, Ladders & Chairs matches όλων των εποχών


Καλησπέρα ringsiders, είμαι ο εκκολαπτόμενος αρθρογράφος και γνωστός στους υπόλοιπους ως "παιδάκι" (boomers am I right?), Θοδωρής, με ένα ακόμα TOP 10 μιας και σας άρεσε το προηγούμενο (το ξέρω μη λέτε ψέματα). Οπότε σας έχω 3 λέξεις...

TABLES, LADDERS & CHAIRS!

Το καθιερωμένο πλέον Gimmick Match του WWE έχει προσφέρει αμέτρητες ωραίες αναμνήσεις σε παλιούς και νέους οπαδούς του "wrasslin". Παλαιστές όπως οι Hardy Boyz, οι Dudley Boyz, ο Edge και o Christian και άλλοι μελλοντικοί Hall of Famers μπορούν να χαρακτηριστούν ως οι πρωτεργάτες αυτού του τύπου αγώνα, καθώς έχουν σπάσει περισσότερα κόκκαλα μεταξύ τους παρά η Nia Jax στο σημερινό women's roster. Αλλά σήμερα δεν είμαστε εδώ για να κράξουμε τη Nia (το κάνουμε κάθε Δευτέρα έτσι κι αλλιώς) είμαστε εδώ να αναπολήσουμε τα καλύτερα TLC matches όλων των εποχών κατά την δική μου, ταπεινή γνώμη. Οπότε, με το ομώνυμο PPV μια ανάσα μακριά μας, ας δούμε ποια είναι τα καλύτερα TLC matches.

Ο κανόνας αυτής της λίστας είναι ότι δεν θα συμπεριλάβουμε το match Chris Jericho & Chris Benoit vs. Edge & Christian vs. The Dudley Boyz vs. The Hardy Boyz που έγινε σε ένα επεισόδιο του SmackDown (24 Μάϊου 2001). Παρά το ότι είναι ένας πολύ δυνατός αγώνας, δεν θα το συμπεριλάβω για τους προφανείς λόγους που όλοι γνωρίζουμε.
(Un)Honorable Mention
 TLC 2014: El Torito vs. Hornswoggle
WeeLC Match


Εντάξει προφανώς κάνω χαβαλέ, αλλά TRUST ME it's so bad it's good, τώρα πάμε στη κανονική λίστα.

No. 10
TLC 2009: D-Generation X vs. JeriShow
 TLC Match για το Unifed WWE Tag Team Championship


Όσοι δεν ξέρετε τι θα πει "hometown win" δείτε το ματς για να πάρετε μία μικρή γεύση. Στο San Antonio του Texas, ο Hometown Legend, Shawn Michaels και ο Triple H πήραν τους πρώτους τους Tag Titles (μαζί εννοούμε πάντα) το 2009 σε ένα underrated tag match εναντίον της επίσης underrated tag team του Chris Jericho & του Big Show. Με πρώτη ματιά θα έλεγες πως αυτές οι 2 ομάδες δεν έχουν χημεία αλλά όταν η αναμέτρηση στο μεγαλύτερο μέρος έχει Y2J vs. HBK είναι σαφές πως θα βγει πολύ καλύτερο από ότι περιμένει κανείς. Επίσης έχει ένα από τα πιο εφευρετικά spots στην ιστορία του TLC. O Show σπάει όλες τις σκάλες και βάζει τον Jericho στους ώμους του όταν μετά από ένα Sweet Chin Music στον Show, ο Jericho πέφτει άγαρμπα μέσα από ένα τραπέζι και ο Triple H βοηθάει τον Shawn να ανέβει σε μία μισή σκάλα για να πάρουν τους τίτλους.

No. 9
TLC 2011: CM Punk vs. The Miz vs. Alberto Del Rio
TLC Triple Threat Match για WWE Championship


Ένα ακόμα underrated TLC Match και ένας αγώνας που θα έπρεπε να είναι main event. Σώθηκες από το Capitol Punishment TLC, ΣΩΘΗΚΕΣ! Anyway ένα εξαιρετικό Triple Threat TLC για το WWE Championship και το πρώτο defence του Punk αφού πήρε τον τίτλο από τον Del Rio στο Survivor Series του προηγούμενου μήνα. Το στόρι του ματς είναι ο Del Rio με τον Miz να χρησιμοποιούν χειροπέδες για να αποτρέψουν τη νίκη του Punk αποτυχημένα βέβαια (που είναι ο Sami Zayn να σας δείξει πως γίνεται). Επίσης έχει μία από τις πιο επικίνδυνες πτώσεις από non-wrestler με τον Ricardo να πέφτει από τη σκάλα εκτός ring μέσα από ένα τραπέζι. Ξέρω ακούγεται απλό όταν το λέω έτσι, αλλά όσοι το είδαν ξέρουν για τι πράγμα μιλάω.

No. 8
RAW Roulette, Oct 2002: Kane vs. Edge & Christian vs. The Dudleys (Spike & Bubba) vs. Jeff Hardy & Rob Van Dam
TLC Fatal 4-Way Match για το World Tag Team Championship


Fun fact, Αυτό το ματς βγήκε υποψήφιο Match of the Year & RAW Match of the Decade από το WWE. Το 4ο TLC Match στην ιστορία και είναι ίσως το πιο περίεργο (well, μετά το WeeLC). Ο Kane πραγματικά κάνει career perfomance και νικάει αυτό το World Tag Team Title Match... μόνος του. Ναι, όταν ο Hurricane δεν μπόρεσε να παίξει μετά από backstage attack από τους Ric Flair & Triple H o Kane βγήκε και λέει "Έλα μωρέ θα βγω να δώσω ματσάρα απέναντι σε 3 ομάδες και θα νικήσω κιόλας". Σοβαρά τώρα το ματς είναι φανταστικό με τον δικό του τρόπο με απίστευτες πτώσεις, ειδικά μία συγκεκριμένη του Christian, αλλά στο τέλος ο Kane με ένα Chokeslam στον Y2J από τη κορυφή της σκάλας κράτησε επιτυχώς τις ζώνες για αυτόν και τον partner του.

No. 7
TLC 2010: Edge vs. Kane vs. Alberto Del Rio vs. Rey Mysterio
TLC Match για το World Heavyweight Championship


Όσοι διάβασαν το TOP 10 με τα χειρότερα PPV Main Event της δεκαετίας ξέρουν την αγάπη μου για αυτόν τον αγώνα, αλλά έχω ακόμα ένα fun fact για σήμερα. Τα πρώιμα booking plans είχαν το ματς να περιλαμβάνει μόνο τον Kane και τον Edge με τους Del Rio & Mysterio να έχουν το δικό τους ματς στο PPV.... ένα Chairs Match... φίλε ελπίζω όποιος άλλαξε τα σχέδια να πήρε αύξηση. Ξέρουμε ήδη την ιστορία του Kane και ειδικά του Edge σε αυτούς τους αγώνες, αλλά ο Rey και o Alberto έδειξαν ότι άξιζαν έμπρακτα τη θέση τους εκείνη τη νύχτα. Με το στόρι του ματς να είναι 2 ξεχωριστά rivarly και τους 3 challengers να επιτίθονται ομαδικά στον Kane, είναι ένας αγώνας που άξιζε το main event spot (μην επαναλαμβάνομαι). Τσεκάρετε το άμεσα.

No. 6
One Night Stand 2008: Edge vs The Undertaker
TLC Match για το World Heavyweight Championship
 

Nostalgia time, ξέρουμε όλοι αυτό το θρυλικό πλέον feud μεταξύ του Rated-R Superstar και του Deadman για το World Heavyweight Championship. Με εξαίρεση το feud HBK vs. Chris Jericho είναι το καλύτερο feud της χρονιάς και με καλό λόγο. Όλα τα ματς μεταξύ τους είναι φανταστικά, ειδικά της WrestleMania 24 (τo πρώτο ματς που είδα ποτέ μου) αλλά κανένα δεν είχε αυτό το "extreme" factor. Enter One Night Stand και αυτό το υπέροχο TLC Match που έκλεισε αυτό το όμορφο και επίπονο feud. Έχει λίγο έως πολύ La Familia interference για τα γούστα μου αλλά ευτυχώς δεν κρατάει για πολύ με τους Curt Hawkins & Zack Ryder (Remember Edgeheads?!) να περνάνε μέσα από τραπέζια. Ο Edge στο τέλος έδειξε βέβαια γιατί είναι ο Ultimate Opportunist ρίχνοντας τον Undertaker από τη σκάλα μέσα σε 4 τραπέζια για να κατακτήσει την 3η του World Heavyweight Championship.

No. 5
TLC 2018: Asuka vs. Becky Lynch vs. Charlotte Flair
TLC Triple Threat Match για το SmackDown Women's Championship


Ώρα η ταπεινή μου άποψη να φάει λίγο χώμα, μπορεί και όχι. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό το ματς δεν άξιζε τη θέση του main event στο TLC του '18, αλλά διαφωνώ κάθετα και οριζόντια. Υπάρχει λόγος που το έχω σχετικά ψηλά και είναι ο εξής. Είναι το πρώτο γυναικείο Main Event Match που με έπεισε ότι αξίζει τη θέση του στη κάρτα μετά το Charlotte vs. Banks του Hell In A Cell 2016. Αλλά το καλό με αυτό το ματς είναι ότι είναι όλα σωστά. Πολύ καλός ρυθμός ανάμεσα σε όλες τις διαγωνιζόμενες, ένα οργανικό story που το κοινό είχε επενδύσει και η σωστή νικήτρια για να τελειώσει η βραδιά με αρκετές απορίες και ελπίδα για το μέλλον της Women's Division. Στο τέλος του ματς, με τη Charlotte και τη Becky να είναι στη κορυφή της σκάλας, η Ronda Rousey τις έσπρωξε εκτός ring αφήνοντας την Asuka να κατακτήσει το πρώτο τίτλο της στο main roster.

No. 4
SummerSlam 2009: Jeff Hardy vs. CM Punk
TLC Match για το World Heavyweight Championship


Ένα από τα αγαπημένα μου feud στην ιστορία του SmackDown κλείνει σε ένα φανταστικό main event στο SummerSlam του 2009. Ο Jeff Hardy είχε ήδη αγωνιστεί σε τέσσερα TLC Match πριν μπει στο 5ο και τελευταίο του, αλλά ο Punk έπαιζε για πρώτη φορά. Παρόλα αυτά και οι 2 έδειξαν πόσο φανταστική χημεία είχαν στο ring... και στο ringside για την ακρίβεια. Όπως ήδη έχουμε αναφέρει ένα καλό TLC Match χρειάζεται βίαια spot και αυτή η αναμέτρηση έχει πολλά και διάφορα. Το superplex του Punk στον Hardy σε μία σκάλα και το Swanton Bomb από μία σκάλα στο τραπέζι των σχολιαστών είναι τα πιο σημαντικά και επικίνδυνα αλλά υπάρχουν πολλά άλλα spot τα οποία χτίζουν σιγά σιγά την ένταση για περισσότερα. Η εμφάνιση του Undertaker μετά το ματς είναι ένα πολύ καλό bonus.

No. 3
Unforgiven 2006: Edge vs. John Cena
TLC Match για το WWE Championship


Stakes were high in this one alright. Εκτός του WWE Championship υπήρχε το stipulation ότι αν χάσει ο Cena θα πήγαινε στο ρόστερ του SmackDown... Οκέυ με το σημερινό brand split ακούγεται lame αλλά ήταν σημαντικό το 2006. Η Lita και o Edge με τη πολυετή εμπειρία τους στο να χτυπάνε κόσμο με καρέκλες και σκάλες εναντίον του John FREAKING Cena. Το ξύλο που τρώει ο Edge σε αυτό το ματς είναι αστείο σε κάποιες φάσεις, τι εννοώ ρωτάτε; Λοιπόν, έχουμε ένα STF στον Edge με μία σκάλα να τον κάνει sandwich, ένα FU στη Lita από τον Cena, και ένα FU στον Edge από τη κορυφή της σκάλας σε 2 τραπέζια. No prizes for guessing the winner...

Ναι ο cena κέρδισε...

No. 2
Summerslam 2000: Edge & Christian vs. The Dudleys vs. The Hardys 
"TLC I" TLC Triple Threat Match για το WWE Tag Team Championship


Τα επόμενα δύο ματς ανέβασαν το πήχη του TLC τόσο ψηλά και βοήθησαν τόσο τους συμμετέχοντες που χωρίς υπερβολές δεν νομίζω πως θα υπάρξουν ανάλογες αναμετρήσεις στο μέλλον. Πολλοί το προτιμούν από το αντίστοιχο ματς της Wrestlemania X-Seven αλλά για εμένα θα μείνει στη 2η θέση παρά της μεγαλύτερης ιστορικής του σημασίας. Mε λιγότερα spots αλλά το ίδιο βίαιο με το "TLC II" έχουμε τον Jeff να πέφτει άστοχα με ένα Swanton μέσα από τραπέζι, τον Edge και τον Christian να ρίχνουν τον Bubba από τη σκάλα σε 4 διπλά στοιβαγμένα τραπέζια (8 δηλαδή) εκτός ring, τη Lita να ρίχνει τους Edge & Christian από τη σκάλα και να το πληρώνει με ένα Spear από τον Edge αργότερα. Είναι το πρώτο, αλλά κατά τη γνώμη μου όχι το καλύτερο. Αυτή η τιμή πάει στο...

No. 1
WrestleMania X-Seven: Edge & Christian vs. The Dudleys vs. The Hardys
"TLC II" TLC Triple Threat Match για το WWE Tag Team Championship 


Για μένα αυτός ο αγώνας ήταν, είναι, και θα είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο του είδους του χωρίς καμία αμφιβολία. Είναι ίσως από τα πιο βίαια ματς στην ιστορία της WrestleMania και με καλό λόγο. Με εξαίρεση τον D-Von και τη Lita όλοι οι contenders συν τους Rhyno & Spike Dudley, πέρασαν έστω από ένα τραπέζι, η Lita βέβαια δέχτηκε ένα 3D για να μην μείνει απαρατήρητη. Σε άλλα νέα ο Spike δέχτηκε ένα Swanton Bomb από τον Jeff μέσα από 2 τραπέζια και ένα πάρα μα πάρα πολύ δυνατό Chair Shot από την Lita, ο Bubba πέρασε από 4 τραπέζια όταν ο Rhyno σήκωσε τη σκάλα και ο Jeff δέχεται ένα από τα καλύτερα Spear όλων των εποχών από τον Edge όσο κρεμόταν από τις ζώνες. Στο τέλος ο Rhyno βοήθησε τον Christian να πάρει τις ζώνες όσο ο Edge κράταγε τον D-Von από το να επέμβει. Αν δεν το έχετε δει πηγαίντε ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΩΣ.


Αυτά ήταν λοιπόν τα 10 καλύτερα TLC Matches όλων των εποχών, κατά την άποψη μου. Καθώς πλησιάζουμε στο TLC, θέλουμε να διαβάσουμε και τα δικά σας 10 κορυφαία ματς. Αφήστε τις λίστες σας στα σχόλια!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη