Μια άποψη για την παλιά και νέα εποχή του WWE



Σε αυτό το άρθρο όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, θα μιλήσω για την παλιά και νέα εποχή του WWE. Θέλω να αναφέρω την άποψη μου πάνω σε αυτό, διότι πιστεύω είναι κάτι που όλοι το συζητάμε συχνά. Σίγουρα πολλές φορές θα έχουμε ακούσει κάποιον η ακόμα και οι ίδιοι να συγκρίνουμε την παλιά με την νέα εποχή, τους Superstars του τότε, με του τώρα. Έτσι εγώ ο Νίκος Ασλανίδης σκάω με αυτό το άρθρο για να απαντήσω σε μερικά ερωτήματα του WWE Universe!

Είναι μάλλον γεγονός ότι συνεχώς συγκρίνουμε κάποιους παλαιστές η λέμε ότι ο (τάδε), είναι ο νέος (τάδε). Για παράδειγμα σίγουρα πολλοί θα έχουν αναφέρει ότι ο Fiend είναι ο νέος Undertaker. Παιδιά, ΌΧΙ! Κανένας Superstar δεν είναι ο νέος, ενός παλιού Superstar. Ούτε ο Angel Garza είναι ο νέος Eddie Guerrero, ούτε ο Kevin Owens είναι ο νέος Triple H, Ούτε η Becky Lynch ο νέος Stone Cold! Απλά όλοι τους μπορεί χαρακτηριστικά η εμφανισιακά να φτάνουν λιγάκι στο επίπεδο των παλιών! Κανείς δεν είναι σαν τους παλιούς! Μην προσπαθείτε να τους συγκρίνεται.

Πρόσφατα ο Triple H δήλωσε, ότι ένα Feud με τους Roman Reigns και Drew McIntyre θα μπορούσε να φτάσει το επίπεδο του Feud The Rock - Stone Cold. Γαμπρέ, όχι δεν θα φτάσουν σε τέτοιο επίπεδο. Μπορούν να φτάσουν κοντά, μπορούν να προσφέρουν ένα δυνατό και απίστευτο "προϊόν" αλλά Hunter, όχι, στο ίδιο επίπεδο δεν θα φτάσουν αγόρι μου!

Λοιπόν, τι διαφορά μπορεί να υπήρχε τότε; Γιατί συνεχώς χαρακτηρίζουμε τους παλιούς Superstars καλύτερους; λοιπόν, δεν είναι ακριβώς καλύτεροι. Παλιά βασίζονταν περισσότερο στο Gimmick τους, υπήρχε κάτι που ονομαζόταν Kayfabe, οι παλαιστές πρέπει να κρατούν τον χαρακτήρα τους και να σε πείθουν. Ορίστε η μαγική μας λέξη, πείθουν! Πλέον σπανίως να πετύχεις κάποιον Superstar, που πραγματικά θα σε πείσει με το Gimmick του. Δηλαδή να αντικρίζεις τον παλαιστή και να πιστεύεις ότι αυτό που κάνει, είναι αλήθεια, να νομίζεις ότι ακόμα και real life είναι όπως και το Gimmick του. 
Ένας μεγάλος λόγος για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πια Kayfabe, είναι τα Social Media. Στα Media λοιπόν, αρκετοί "σπάνε" τον χαρακτήρα τους, έπειτα όταν βρεθούν με το Gimmick τους μπροστά απ'τον τηλεοπτικό φακό, εσύ ως οπαδός όταν τους δεις μπορεί να μην ενδιαφερθείς, μπορεί και να βαρεθείς, επειδή δεν σε πείθουν. Τα Media επίσης ευθύνονται για την μείωση των τηλεοπτικών αριθμών. Όταν μπορείς να μάθεις σχεδόν τα πάντα από YouTube, Facebook, Instagram κτλ γιατί να καθίσεις και να παρακολουθήσεις ολόκληρο το σόου; Δεν θα θελήσεις να το δεις, επειδή είδες ήδη τα αποτελέσματα, έχεις φάει όλα τα Spoilers.

Επιπλέον διαφορές είναι οι εξής, παλιά υπήρχε ένα Charisma, ένα ταλέντο! Οι σεναριογράφοι δημιουργούσαν ενδιαφέρον Storylines που κινούσαν το ενδιαφέρον μας. Τώρα νομίζω πως όλοι μας συχνά λέμε: Τι βαρετή μ@λ@κι@ κάνανε πάλι; Που είναι τα παλιά χρόνια; Μην το αρνηθείτε, όλοι το έχουμε πει πολλές φορές μάλιστα!

Οι τωρινοί Superstars έχουν διαφορετικό ταλέντο, το οποίο είναι απίστευτες In-Ring ικανότητες. Αυτή την στιγμή στο WWE, υπάρχει το πιο αθλητικό και ταλαντούχο Roster ever. Αθλητές και νεαροί εκπαιδεύονται για να καταφέρουν να γίνουν μέλη του WWE Roster! Πολλοί παλαιστές μπορούν να προσφέρουν ένα εκπληκτικό "προϊόν" όσον αφορά τα  In-Ring skills. Αλλά δεν έχουν πολλοί αυτό το χάρισμα που είχαν οι παλιοί. Το θέμα είναι να μπορείς να συνδυάσεις όλες σου τις ικανότητες με τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου στο Ring, ώστε να υπάρχει ωραία ροή στον αγώνα και να κάνετε το κοινό να ενδιαφερθεί. Τι είναι αυτό που ζητάμε οπότε; Θέλουμε να βλέπουμε τους Superstars να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου, να πιάνουν το μικρόφωνο και να μπορούν να μιλήσουν, όχι να σου προκαλούν πόνο στα αυτιά αφτιά. Να μας προσφέρουν  αγώνες με νόημα και να μας πείθουν όσο περισσότερο μπορούν.

Αυτά είχα να γράψω για την ώρα. Σίγουρα θα μπορούσαμε να το αναλύσουμε πολύ περισσότερο και να μιλάμε για ώρες ατελείωτες για τέτοιου είδους θέματα! Εσείς τι πιστεύετε; Αφήστε τις απόψεις σας, στα σχόλια.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη