How WWE Should Have Booked: Samoa Joe



Roses are Red. Violets are Blue. Nastoulis knows how to book better than you. Αυτό θα είναι το theme της στήλης σε αυτήν την νέα εποχή για το Ringside House. Η ανωτερότητα μου σε σχέση με αυτή του Νίκου Ασλανίδη. Έ, έχω καιρό rusty και αποφάσισα να βάλω το μυαλό μου να δουλέψει. Πραγματικά δούλεψε. Έβγαλε το μεροκάματο του και φροντίζει την οικογένεια του, τους ιστούς που το συνδέουν με εμένα. Επειδή όμως θα καταντήσω Ατζαράκης στο τέλος και δεν θέλω να πάρω την πρωτιά από τον φίλτατο σύντομα συνάδελφο, θα προχωρήσω στο άρθρο μου και θα προσπαθήσω να αφήσω στην άκρη αυτό το ιδιότυπο χιούμορ. 

How WWE Should Have Booked λοιπόν. Επιστρέψαμε, μετά από αρκετό καιρό, με φρέσκα σενάρια, φρέσκες ιδέες και πραγματικά θέλω να πάρω όσο πιο πολύ μπορώ τον χρόνο μου με αυτήν την στήλη. Γιατί σίγουρα μερικά φρέσκα story τα έχω έτοιμα, ωστόσο θέλω να σας bookάρω ολοένα και πιο ενδιαφέροντα concepts. Αλλά δυστυχώς αυτό το concept έπρεπε να έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό και δυστυχώς θεωρώ τον Samoa Joe μια χαμένη υπόθεση. 

Για αυτόν θα μιλήσουμε σήμερα άλλωστε. Τον Samoa Joe. Έναν παλαιστή, ο οποίος ήρθε στο NXT και έκανε παπάδες, ωστόσο στο main roster, δεν κατάφερε, λόγω λανθασμένης αξιοποίησης αλλά και τραυματισμών να κάνει την καριέρα που όλοι θέλαμε. Τώρα πλέον, ο Joe κάθεται στο commentary team και η αλήθεια είναι πως δεν θέλω να τον βλέπω εκεί και θεωρώ πως έχει να δώσει αρκετά ακόμα. Αλλά οι διασείσεις και το suspension του για παραβίαση των κανόνων του WWE για απαγορευμένες ουσίες, τον έχουν κάνει να βρίσκεται ακόμα στα pits. Οπότε, αφήστε με να προσπαθήσω να δω τι μπορώ να κάνω για να κάνουμε booking καλύτερα τον Samoa Joe και να τον κάνω establish ως μία δύναμη που δε μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα. 


Για να ξεκινήσω λοιπόν, πρέπει να πω ότι θα κάνω book τους μήνες μέχρι και το Survivor Series 2017, όπου και θα τον βάλω να έχει την πρώτη του μεγάλη κόντρα για κάποιον παγκόσμιο τίτλο και πιο συγκεκριμένα αυτόν του Brock Lesnar. Τώρα θα μου πείτε, μα Γιώργο, ο Samoa Joe γρήγορα εδραιώθηκε ως ένας εκ των top stars του WWE, είχε και την κόντρα του με τον Lesnar, αντιμετώπισε και τον Seth Rollins. Ναι, συμφωνώ, αλλά αυτό μόνο κακό του έκανε παρά καλό για εμένα. Το να τοποθετήσεις τον Samoa Joe απευθείας στα μεγάλα ονόματα, θα ενθουσιάσει λίγα άτομα, που μπορεί να τον έχουν δει στο NXT, αλλά εδώ είναι WWE, εδώ είναι main roster και είτε θέλουμε να το χωνέψουμε είτε όχι, ο Samoa Joe ήδη ήταν για μια διετία στο NXT πριν κάνει το ντεμπούτο του και δεν έχει την free agent ζήτηση την οποία είχε ο Styles εκείνη την περίοδο.  

Αυτό που θέλουμε να κάνουμε, είναι να ενισχύσουμε το γούστο του κόσμου για αυτόν και να τους κάνουμε να καταλάβουν ότι ο Joe είναι κάποιος που δε μπλέκεις και ότι πρέπει να τον φοβάσαι. Και για αυτό θα τον ξεκινήσουμε με κόντρες που θα τον οδηγήσουν στο να χτίσει έναν χαρακτήρα και έναν σοβαρό διεκδικητή για την ζώνη του Lesnar. Όλοι ξέρουμε εν τέλει ποιος είναι ο Samoa Joe, απλά πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι "Ε ΑΥΤΌΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΕΠΌΜΕΝΟΣ BADASS ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΉΣ ΜΑΣ ΔΕΊΤΕ ΤΟΝ" (καιρό είχα να φωνάξω με caps σε άρθρο, μου άρεσε). Πάμε να ξεκινήσουμε. 

Οπότε αρχικά, το ντεμπούτο του Samoa Joe, γίνεται ΠΡΟΦΑΝΏΣ ΣΤΟ ROYAL RUMBLE 2017 ΚΑΙ ΌΧΙ ΔΕ ΘΑ ΔΟΎΜΕ ROMAN, VINCE, ΕΠΕΙΔΉ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙ Ο MICHAEL COLE "THE BIG DOG IS GONNA HUNT". Στο νούμερο 30, προκειμένου να δείξεις στο κοινό, ότι "ε από αυτήν την θέση έχει κερδίσει το 2007" θα βγάλεις τον Undertaker. O Samoa Joe θα βγει στο ring στο νούμερο 27 στην θέση του Enzo Amore. Ο Brock Lesnar έχει καθαρίσει τους πάντες και τα πάντα και περιμένει την επόμενη πρόκληση. Όταν το κοντέρ φθάσει στο 0, ακούγεται η μουσική του Joe και όλοι θα χάσουν τα μυαλά τους. Ο Joe κάνει την είσοδο του και έχει ένα μεγάλο staredown με τον Lesnar. Ο Joe κάνει κάποια germans στον Lesnar και μετά έχει ένα staredown με τον Sami Zayn. Το πρόσωπο του NXT απέναντι στο άτομο που έκανε το NXT γνωστό. Ο Joe εν τέλει κερδίζει το confrontation και πετάει τον Zayn εκτός. Αυτό θα μας χρειαστεί. Κρατήστε το.


Γενικά δίνουμε μεγάλες στιγμές στον Joe. Κάνει ένα Coquina Clutch στον Orton, ρίχνει κάτω τον Goldberg, έχει και ένα μικρό face off με τον Undertaker, μέχρι που ο Deadman τον πετάει εκτός Rumble, προκειμένου να κερδίσει ο Randy Orton ένα από τα πιο ξενέρωτα Rumble matches όλων των εποχών. Την επόμενη μέρα στο RAW, O Joe επιτίθεται στον Sami Zayn και όταν δίνει συνέντευξη να εξηγήσει τους λόγους που το έκανε αυτό, ο ίδιος απλά λέει: "The Nation demands it!" Το Nation of Violence επιστρέφει και αυτή την φορά είναι στο μυαλό του Joe. O Zayn προκαλεί τον Joe σε ματς στο Fastlane με τον Joe να δέχεται το ματς. Μπορούμε μέχρι το Fastlane να βάζουμε τον Joe να διαλύει jobbers, όπως τον Heath Slater, τον Rhyno, τον Titus O Neill, τον ENZO AMORE (PLEASE GOD) για να δείξει το πόσο βίαιος μπορεί να γίνει. Στο Fastlane λοιπόν, ο Samoa Joe κερδίζει τον Sami Zayn, σε ένα πολύ καλό ματς 20 λεπτών. Μετά από εκεί, από την στιγμή που θες να του δώσεις κάτι, ΚΆΝΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΦΑΝΈΣ (που το φώναζα από πολύ καιρό). Τον βάζεις να είναι στην Wrestlemania, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΈΧΕΙ ΣΤΟ ANDRE THE GIANT MEMORIAL BATTLE ROYAL. 

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΕΡΔΊΣΕΙ. Γιατί... Γιατί άντε και γ***σου Mojo Rawley μαζί με τον φίλο σου τον Gronk. Είδαμε που αξιοποίησαν αυτό το σπουδαίο push που θα έπαιρνες κερδίζοντας το το ματς. Ο Gronk μπορεί να έχει την στιγμή του μαζί σου, αλλά στο τέλος, everybody bows to King Joe. O Samoa Joe πετάει λοιπόν εκτός τον Rawley και τον Jinder Mahal και κερδίζει το Andre The Giant Memorial Battle Royal. Στην συνέχεια, ο Samoa Joe αντί να στοχεύσει τον Seth Rollins, τον Kingslayer, στοχεύει άλλον superstar. Και το όνομα αυτού; Finn Balor! Τώρα ξέρω ότι ο Finn Balor δεν θέλετε να χάσει, αλλά πιστέψτε με, βοηθάει τόσο τον Joe όσο και τον Balor αυτό το πρόγραμμα μεταξύ τους.


Οι δύο τους έχουν ιστορία, κάνανε παπάδες στο NXT, στο μεταξύ τους προσωπικό feud. Γιατί να μην το συνεχίσουν και στο WWE; Οπότε, ο Finn Balor μπορεί να προκαλέσει τον Joe σε ματς, έπειτα από το attack του Joe στους Good Brothers, Karl Anderson & Luke Gallows, και όπως όλοι ξέρουμε, ο Balor με αυτούς τους δύο, είναι κοντά. Ο Joe δέχεται και λέει ότι θα διαλύσει τον Ιρλανδό, λέγοντας πως θα είναι "Too sweet". Στο Payback λοιπόν, μετά από ένα δυνατό ματς, ο Joe κερδίζει τον Balor, ενώ μετά δεν αφήνει το Coquina Clutch όταν ο διαιτητής του λέει, κάνοντας τους Good Brothers να έρθουν έξω να βοηθήσουν τον φίλο τους. Ο Joe επιτίθεται και σε αυτούς και φεύγει από το ring. O Balor στο επόμενο RAW μυρίζεται αίμα και το μόνο που θέλει μαζί με τα αδέρφια του είναι τον Joe. O Samoa Joe λοιπόν βγαίνει έξω και προκαλεί τον Balor σε ένα Extreme Rules Match στο ομώνυμο PPV. O Finn αποδέχεται και αυτή την φορά του λέει πως θα αντιμετωπίσει τον Demon Balor. O Joe του απαντάει λέγοντας πως έχει δει τον Δαίμονα και πως ο Δαίμονας είναι η σκύλα του και πως θα τα πουν στο ring. 

Το Extreme Rules λοιπόν φθάνει και ο Balor αντιμετωπίζει τον Samoa Joe. Πριν από το ματς, βλέπουμε τους Gallows & Anderson να έρχονται και να ζητούν από τον Finn να τον βοηθήσουν, ωστόσο ο ίδιος αρνείται, λέγοντας πως τους λατρεύει, αλλά οι "Too Sweet" μέρες τους έχουν περάσει (keep that in mind also). Στο ματς λοιπόν, ο Joe με τον Balor δίνουν τα δυνατά τους, μέχρι που ο Samoa Joe εκτελεί το Muscle Buster, περνώντας τον Finn μέσα από ένα τραπέζι..1..2..3..Ο Samoa Joe κερδίζει τον Finn Balor. Την επόμενη μέρα, ο Balor παραδέχεται το πόσο δυνατός αντίπαλος είναι ο Joe, ωστόσο μέσα του ξέρει ότι μπορεί να τον κερδίσει και έτσι ζητάει από τον Joe μια ακόμα ευκαιρία για ένα ματς στο Great Balls of Fire. O Σαμοανός αποδέχεται την πρόκληση λέγοντας, πως ανυπομονεί να κάνει το 3-0 στην μεταξύ τους κόντρα και να αποδείξει μια και καλή ποιος άξιζε να είναι το πρόσωπο του NXT όταν αποχώρησε ο Zayn. O Balor για εβδομάδες αρνείται την βοήθεια των Good Brothers και λέει πως πρέπει να κερδίσει μόνος του τον Joe, για να αποδείξει ότι αξίζει.


Στο Great Balls of Fire, όλα δείχνουν ότι ο Samoa Joe θα κερδίσει για τρίτη φορά τον Balor, όταν ξαφνικά ο Balor ρίχνει τον Joe πάνω στον διαιτητή. Ο Balor πάει να βαρέσει τον Joe, όμως ο Samoa Joe τον πιάνει και του κάνει ένα clothesline. Καθώς λοιπον, πάει ο Joe να σηκώσει τον διαιτητή, οι Gallows & Anderson μπαίνουν στο ring και όταν ο Joe γυρνάει προς τα πίσω, βλέπει τους δύο μαζί με έναν όρθιο Balor να τον κοιτούν. Ο Balor κοιτάει τον Gallows, κοιτάει και τον Anderson και σημαδεύει με τα δύο του χέρια τον Joe με την χειρονομία του όπλου. Οι Gallows & Anderson επιτίθενται στον Joe και μολονότι στην αρχή το παλεύει, ένα low blow του Balor τον ρίχνει κάτω. Ένα Magic Killer εκτελείται και στην συνέχεια ο Balor κάνει και το Coup de Grace...1..2...3...O Finn Balor δίνει στον Samoa Joe την πρώτη του ήττα, μαζί με τους Anderson & Gallows, γιατί, ΝΑΙ, επιτέλους το κάνουν. Θα δημιουργήσουν το Balor Club. Κάπως έτσι λήγει η κόντρα με τον Balor. To Balor Club μπορείς να το βάλεις να κερδίσει IC & Tag Team τίτλους αντίστοιχα (κάτι παρόμοιο με το OC) και να κυριαρχήσουν στο RAW. Ωστόσο, αυτό ήταν το τέλος της ιστορίας τους με τον Joe (για τώρα τουλάχιστον). 

Γιατί τώρα, ο Joe μπαίνει σε νέα μονοπάτια. Και όχι δεν μιλάμε για κάποιον εκ των Roman Reigns & Braun Strowman. Ο Samoa Joe θα έχει την επόμενη κόντρα του με τον John Cena. To Samoa Joe vs John Cena είναι ένα ματς που πάντα θέλαμε να δούμε και μολονότι το teasάραν κάπως μετά το SummerSlam εν τέλει δεν έγινε ποτέ. Εμείς εδώ θα το κάνουμε γιατί είναι σωστό να γίνει. Και για να γίνει αυτό, ο John Cena γυρίζει στο RAW και ψάχνει αντίπαλο για το SummerSlam. Και ο Samoa Joe απαντάει στην πρόκληση του. Ο Joe λέει ότι σε αντίθεση με τον AJ Styles, δεν τιμάται από αυτήν την στιγμή. Γιατί το μόνο που θέλει να κάνει είναι να διαλύσει τον John Cena. Να τον διαλύσει γιατί αντιπροσώπευε μια γενιά παλαιστών που είναι γεροδεμένοι, με ωράιο πρόσωπο με ωραίο σώμα ενώ τύποι σαν τον Joe έπρεπε να αποδείξουν ότι ανήκουν στην wrestling βιομηχανία. Ο Joe δεν πήρε τίποτα και έπρεπε να παλέψει για το όνομα του, ενώ στον Cena δόθηκαν όλα έτοιμα και του δόθηκε έλεγχος, κάτι που ο Joe δεν είχε όλη του την καριέρα.


Γύρω από αυτόν τον άξονα κινούνται τα πρόμο, με τον John Cena να απαντάει, λέγοντας πως και αυτός πάλεψε για να πάρει κάποιες ευκαιρίες και πως αν δεν πετύχαινε το Hustle Loyalty Respect, δε θα ήταν εδώ. Ο Joe απεχθάνεται που δεν έγινε ποτέ πραγματικά ο top guy στην καριέρα του, γιατί ακόμη και σε αυτήν την εταιρεία στο Ορλάντο, ο AJ Styles ήταν ο Phenomenal One, ενώ ο Joe, απλώς μια "Μηχανή Λαβών". Γενικά αν θέλουμε τον Joe, σιγά σιγά να αποκτήσει ένα superstar status, πρέπει να στοχεύσει τα άτομα που θεωρούνται superstars, σύμφωνα με τα στάνταρ που έχει διαμορφώσει ο Vince McMahon και να δείξει ότι αξίζει. Το ματς λοιπόν προγραμματίζεται για το SummerSlam 2017 και στο PPV, o Samoa Joe διαλύει τον John Cena! 

WHAM! BAM! BAM! BAM! KAPOW! WHAM WHAM WHAM! Κάνω τους ήχους του γερού ξύλου που ρίχνει ο Joe στον Cena. O John Cena είναι εξαιρετικός στο να χάνει σε SummerSlam. Το έχει αποδείξει άλλωστε (Daniel Bryan, CM Punk, AJ Styles), μπορεί να το κάνει και πάλι. Σίγουρα, μπορεί να έχει κάποιο offense, αλλά γενικά το ματς είναι μονόλογος του Samoa Joe. Γιατί αν κάτι ήθελε ο fan των indies (που τότε προσπαθεί να προσελκύσει το WWE) είναι ο Samoa Joe να διέλυε τον John Cena. Και έπειτα από τρία Muscle Busters, o Joe κερδίζει τον Cena και ο Cena φεύγει όχι μόνος του, αλλά με φορείο. ΓΙΑΤΊ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΕΊΞΟΥΜΕ ΌΤΙ Ο JOE ΔΕ ΠΑΊΖΕΙ! Σόρρυ John, το ματς σου με τον Roman Reigns, μπορεί να περιμένει. Γιατί το επόμενο ματς του Roman θα είναι με τον Joe.


O Samoa Joe, αφού τελείωσε με το παρελθόν του WWE, στοχεύει το πρόσωπο της εταιρείας αυτήν την στιγμή. Και αν στοχεύσει αυτόν, τότε μπορεί να πάρει την ευκαιρία του με τον Brock Lesnar. O Joe βλέπει τον Roman ως σκαλοπάτι προς την κορυφή και ο ίδιος θέλει να τον κερδίσει. Ο Roman από την άλλη, θέλει να κερδίσει αυτόν τον νέο διεκδικητή και να τον βγάλει από την μέση. Ο Joe λοιπόν, αντιμετωπίζει τον Roman Reigns στο No Mercy σε έναν δυνατό αγώνα και καταφέρνει να τον κερδίσει, αφού τον αναισθητοποιήσει με το Coquina Clutch. Επόμενη στάση; Brock Lesnar. 

Και στο build up με τον Lesnar δεν θα αλλάξω τίποτα. Όσα έγιναν στο feud, ήταν υπέροχα. Η συνέντευξη σε διπλά παράθυρα, τα δύο attack του Joe. Όλα αυτά, πραγματικά, έδειξαν το πόσο ωραίος μπορεί να είναι ως main eventer o Joe, ακόμη και ας έπεσε απευθείας πάνω στα βαθιά. Τώρα όμως του έχουμε δώσει νίκες, feuds που να μετράνε, τον έχουμε ξεκινήσει από τα χαμηλά και τον έχουμε φθάσει στα υψηλά. Και αυτό είναι που κάνει ακόμα πιο ωραίο το booking του. Και επιτέλους με το ματς Lesnar-Joe στο Survivor Series, σταματάμε την βλακεία, όπου οι δύο πρωταθλητές από κάθε brand πρέπει ντε και καλά να είναι αντίπαλοι. Τα stories δεν πρέπει να σταματάνε αλλά να συνεχίζονται.


Στο Survivor Series, ΠΡΟΦΑΝΏΣ, ο Joe δεν χάνει καθαρά από τον Lesnar. Επειδή ο Βινς θέλει να δει το Brock-Roman 2, βάζεις τον Joe, προκειμένου να συνεχίσεις το momentum του να κερδίσει με DQ. O Joe φθάνει κοντά στην πηγή, αλλά ο Lesnar με ένα low blow, φέρνει το DQ, χάνει, αλλά κρατάει τον τίτλο του. Και με αυτό το booking, σίγουρα, δεν κάνει το WWE να φαίνεται κακό. Γιατί έτσι ενισχύεται ακόμα περισσότερο η υποστήριξη στον Joe και το gimmick του. Είναι τόσο σκληρός, που έφθασε μέχρι και τον Lesnar στα όρια του. Και μετά από αυτό, ο Samoa Joe, αφού επιστρέψει από τον τραυματισμό του, έχει νέους στόχους και έτσι αποφασίζει να στοχεύσει ξανά τον "παλιόφιλο " του Finn Balor και το Intercontinental Championship του, που θα το κερδίσει και από εκεί και μετά, μπορεί να θεωρηθεί ως ένας valuable champion και ένα αξιόπιστο asset για το WWE, ενώ η κόντρα του με τον Balor, μπορεί να χτιστεί ως μία τύπου "destined to do this forever" κόντρα και να έχει ωραίες στιγμές. 

Τι κάναμε σε αυτό to build; Δώσαμε ένα καλό ντεμπούτο, αξιοποιήσαμε επιτέλους έναν Andre The Giant Memorial Battle Royal winner, κάνοντας το ίδιο το Battle Royal να φαίνεται αξιόπιστο και όντως ως μια ευκαιρία να αναδείξει παλαιστές και καριέρες, φτιάξαμε το Balor Club, κάτι που ζήταγαν για πολύ καιρό οι fans, δώσαμε ένα dream match που δε θα το δούμε πλέον, δείξαμε ότι ο Lesnar φοβάται και άλλους πέρα από τον Goldberg και εν τέλει δώσαμε στον Samoa Joe ένα καλό χτίσιμο, έτσι ώστε να θεωρείται σημαντικός και να μην μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα από άλλους. Γιατί, για όνομα του Θεού, δεν είναι 25-26 ετών. Είναι 38-39 εκείνη την περίοδο. Ο χρόνος δεν είναι με το μέρος του. Και πρέπει να δώσουμε σε ένα ταλαιπωρημένο παλαιστή την αναγνωρισιμότητα που του αξίζει, πριν τον πάρουν οι τραυματισμοί από κάτω.  

Ποια είναι η άποψη σας για το booking του Samoa Joe; Τι άλλο book θα θέλατε να δείτε; Γράψτε μας κάτω στα σχόλια.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη