Back In Black: 5 πράγματα που δεν μας άρεσαν από το Invasion storyline


To wrestling είναι γεμάτο όμορφες ιστορίες για να δεις και να ταυτιστείς, γεμάτες χαρακτήρες που σε άλλους αρέσουν και σε άλλους όχι. Ειδικά, όταν το story γίνεται από τους πιο καλούς storytellers, τότε τα αποτελέσματα είναι και τα επιθυμητά. Όταν λοιπόν, το WWE αγόρασε το WCW και το ECW, ο Vince McMahon αποφάσισε να δημιουργήσει το Invasion storyline, που ήταν ένας τρόπος να καλύψει το κενό της Attitude Era, μιας και σιγά σιγά οι σπόνσορες του WWE, κοίταγαν μια νέα προσέγγιση στο προϊόν. 

Πιο συγκεκριμένα, το storyline είχε ως εξής. Ο Vince McMahon θα έβγαινε στην live τηλεόραση για να ανακοινώσει την μεγάλη αγορά του WCW και να κοκορευτεί για την μεγάλη νίκη της εταιρείας του. Ωστόσο εκεί τον διέκοψε ο Shane McMahon για να ανακοινώσει ότι ο ίδιος αγόρασε τις μετοχές του WCW, ενώ αργότερα μόλις έγιναν γνωστά τα πλάνα για διεύρυνση κυριαρχίας από πλευράς Shane McMahon, ανακοινώθηκε ότι και η Stephanie McMahon αγόρασε τις μετοχές του ECW από τον Paul Heyman και έτσι τα παιδιά αντιτάχθηκαν στον πατέρα τους. Όλο αυτό φυσικά, οδήγησε στο Survivor Series 2001 και το Winner Takes All match, όπου τελικά η ομάδα του WWE επιβίωσε και έφυγε νικήτρια.

Ωστόσο υπήρχαν μπορούμε να πούμε κάποιες λεπτομέρειες, οι οποίες πραγματικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερες και σίγουρα θα βελτίωναν κατά πολύ το storyline. Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα Back In Black, είμαι ο Γιώργος Ναστούλης από το Ringside House και σήμερα θα δούμε πέντε πράγματα που δεν μας άρεσαν από το Invasion storyline. 

1) O χαρακτήρας του DDP


O Diamond Dallas Page στο WCW είχε αποδείξει ότι ήταν ένας ανερχόμενος αστέρας και ένας άνθρωπος, όπου μπορούσε να δουλέψει και να βγάλει κάποια ωραία ματς, ανάλογα φυσικά και με το ταλέντο που διέθετε για συνεργάτη στον αγώνα. Και αρχικά υπήρξε κάποιος ενθουσιασμός όταν ανακοινώθηκε ότι θα είχαμε το WCW να κάνει invade το WWE, για κάποια πιθανή εμφάνιση του DDP. Αυτή η εμφάνιση πραγματοποιήθηκε, όταν ο DDP αποκαλύφθηκε ότι ήταν ο storyline stalker της πρώην πλέον γυναίκας του Undertaker, της Sara. Σίγουρα ένας αγώνας μεταξύ Taker & Dallas ήταν ότι πρέπει, ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έγινε, οδήγησε στο "θάψιμο" του DDP και στην αποχώρηση του από την εταιρεία έναν χρόνο αργότερα, δίχως να έχει πετύχει κάτι αξιόλογο σε αυτό το ασήμαντο run του. 

2) To heel turn του Kurt Angle


O Kurt Angle ήταν ένας από τους superstars που αναδείχτηκαν στο Invasion storyline. Και αυτό, γιατί ο Angle δημιούργησε έναν πραγματικά σπουδαίο babyface χαρακτήρα, ενώ η ατάκα "Milkamania" και η στιγμή που ο Angle βρέχει όλη την Alliance με γάλα, είναι ίσως μια από τις πιο μνημειώδεις στιγμές στο storyline αυτό. Τα ματς του με τον Austin ήταν επικά και αναδείκνυαν το πόσο σπουδαίος face ήταν. Ωστόσο, ένα αδιανόητο heel turn μείωσε για άλλη μια φορά τις πιθανότητες να συνεχιστεί αυτό το face run και μας στέρησε αυτό που το WWE, παινεύει τον εαυτό του ότι κάνει. Την ανάπτυξη του χαρακτήρα του Angle, ο οποίος γρήγορα γύρισε στο να είναι ένας heel χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. 

3) Το Referee's Match στο Invasion 2001


Αχ, το καημένο το Invasion. Έφερε τόσα λεφτά στο WWE και όμως είχε την ικανότητα να φέρει ακόμα περισσότερα. Ανάμεσα λοιπόν στους τόσους αγώνες, όπου τύποι από το WWE αντιμετώπιζαν τύπους από το WCW/ECW, είχαμε και το αχρείαστο ματς, μεταξύ των διαιτητών. Χωρίς πλάκα παιδιά, για όσους δεν το θυμούνται, ο Earl Hebner, εκπροσωπώντας το WWE, αντιμετώπισε τον Nick Patrick. senior official του WCW. Μάλιστα, είχε ο καθένας στην γωνία του, όλους τους διαιτητές από το WWE και το WCW αντίστοιχα. Αχ, τι γλυκό. Oh dear, oh dear, oh dear. Ευτυχώς βέβαια, το ματς τελείωσε γρήγορα και το storyline χώθηκε κάπου βαθιά στα έγκατα της Γης, μαζί με τις προσωπικές μου στιγμές, όπου έκλαιγα εμβρυικά στο μπάνιο μου, σκεπτόμενος το τι έβλεπαν τα μάτια μου. 

4) KroniK

Μόνο και μόνο που αναγκάζομαι και λέω τις αναμνήσεις αυτές από το Invasion storyline, αρχίζω και θυμάμαι το cringe που ένιωθα, όταν τα έβλεπα αυτά. KroniK λοιπόν. Ο Vince Russo είχε την φαεινή ιδέα να ενώσει στο WCW και να δημιουργήσει τους KroniK, με τους Brian Adams (πρώην Crush του WWF) και τον Bryan Clark. Adams & Clark ήρθαν στο WWF, υπό την επίβλεψη του Steve Richards και λόγω του Undertaker, με τον οποίο ο Adams είχε κολλητές σχέσεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους Brothers of Destruction σε ένα ματς στο Unforgiven 2001, αντί να τους αντιμετωπίσουν οι Dudley Boyz. Οι Kane & Undertaker κέρδισαν μέσα σε 8 λεπτά, οι Adams & Clark αποδείχτηκαν ανέτοιμοι για την tag division και τον Νοέμβριο του 2001, αποχώρησαν και οι δύο από την εταιρεία με προορισμό τα indies.

5) Γιατί να υπάρξει το ECW στο Invasion storyline;



Αυτό εδώ το πέμπτο που με ενόχλησε, είναι περισσότερο μια απορία με λογική εξήγηση. Το ECW γενικά, δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις με το WCW. O Paul Heyman μισούσε τον Eric Bischoff και το WCW για το ότι του φέρθηκαν άσχημα, όσο δούλευε για αυτούς και σίγουρα δεν νομίζω να άκουσε με το μεγαλύτερο χαμόγελο το Invasion storyline. Επίσης, πάντα το Monday Night War, αφορούσε πάντα την κόντρα WWE & WCW, οπότε θα ήταν λογικό να θέλουμε να δούμε αυτά τα δύο promotion να κοντράρονται και να έχουμε και την προσθήκη κάποιων μεγαλύτερων ονομάτων, όπως αυτά της NWO και όχι σίγουρα αυτών του Shawn Stasiak και των... Kronik και του... Buff Bagwell... ΩΧ ΠΑΝΑΓΊΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΊΖΩ ΆΛΛΟ. Το ECW δεν κόλλαγε ποτέ στο storyline, το ECW είχε μια διαφορετική αύρα, την οποία το WWE έπρεπε να την αφήσει στην άκρη και να μην ασχοληθεί ποτέ ξανά μαζί της. 


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη