TOP 10: Τα 10 πιο αγαπημένα μου ματς όλων των εποχών στο WWE

 Αχ, wrestling. Ήταν Ιούνιος του 2003, όταν παρακολούθησα για πρώτη φορά wrestling. Σε μια τρυφερή ηλικία, έβλεπα τον John Cena να ραπάρει για τον Undertaker και εγώ το λάτρεψα. 17 χρόνια μετά, εδώ βρισκόμαστε, με εμένα γομαρεμένο και πιο ορεξάτο από ποτέ να σας μιλήσω για τον εαυτό μου. Ανά τα χρόνια που έχουν περάσει, έχω δει κάποια σπουδαία ματς στο WWE και η αλήθεια είναι ότι μπορώ να μιλήσω για πολλές στιγμές που έχω ζήσει ως fan του WWE, αλλά τα ματς που με έχουν κρατήσει από την αρχή ως το τέλος και με έχουν κάνει να πω WOW, είναι συγκεκριμένα. Σήμερα λοιπόν, θα δούμε μαζί αυτά τα ματς. 

Η λίστα είναι υποκειμενική και θα ήθελα πάρα πολύ να κάνετε την δική σας λίστα με τα 10 αγαπημένα σας ματς κάτω στα σχόλια. Είμαι ο Γιώργος από το Ringside House και αυτά είναι τα 10 πιο αγαπημένα μου ματς όλων των εποχών στο WWE.

10) Triple H vs. Shawn Michaels - Bad Blood 2004

Στο νούμερο 10, δεν θα μπορούσα να μην βάλω αυτό το ματς. Η κόντρα HBK-HHH ξεκίνησε από το SummerSlam 2002 και αφού πέρασε από χίλια μύρια κύματα, έφτασε σε αυτήν την στιγμή. Οι δύο τους έκαναν τα πάντα ο ένας στον άλλον, αλλά συνέχιζαν να παλεύουν. Μπήκαν σε chamber, είχαν Three Stages of Hell, έδωσαν ένα εκπληκτικό Last Man Standing match στο Royal Rumble 2004 και όμως τίποτα. Έτσι δεν τους έμενε τίποτε άλλο, παρά να μπουν μέσα στο σατανικότερο κλουβί που έχει να προσφέρει το WWE. Hell In A Cell. Είναι 47 λεπτά, γεμάτα δράση, όχι απαραίτητα fast-paced, γεμάτα ψυχολογική βία, γεμάτα συγκινήσεις και με τους δύο παλιόφιλους στα καλύτερα τους. Το ματς αυτό είναι απλά χρυσός και οφείλετε αν δεν το έχετε δει, να το δείτε. 

9) Royal Rumble Match - Royal Rumble 2001 
Στο νούμερο 9 ίσως για εμένα το καλύτερο Royal Rumble match όλων των εποχών. Γενικότερα το WWE εκείνη την περίοδο λίγο πριν το τέλος της Attitude Era παρήγαγε τρομερό περιεχόμενο και το συγκεκριμένο ματς δεν αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα. Σωστά δομημένα τα νούμερα που εμφανίζονται οι παλαιστές, ο καθένας έχει την ευκαιρία του να λάμψει, έχουμε ίσως τον Kane στα καλύτερα του να πετάει 11 άντρες εκτός, έχουμε την επιστροφή θρύλων και στο τέλος, έχουμε τον Stone Cold Steve Austin να κερδίζει το τρίτο του Rumble και να πηγαίνει στην Wrestlemania 17, εκεί όπου ένα μήνα μετά, θα τον περίμενε ο The Rock. Και μιας που το ανέφερα...

8) Stone Cold Steve Austin vs. The Rock - WrestleMania 17 

Ίσως το καλύτερο main event σε Wrestlemania όλων των εποχών. Often duplicated but never imitated, οι δύο μεγαλύτεροι αστέρες του WWE, συγκρούστηκαν στο δεύτερο από τα τρία ματς που έδωσαν στην εταιρεία για το WWF Championship. Από την αρχή το ματς είναι fast paced και είναι back and forth μεταξύ των δύο παλαιστών. Αυτό ωστόσο που με ιντρίγκαρε σε αυτό το ματς είναι το πόσο αργά και σταδιακά και με μεθοδικό τρόπο, χτίζεται το heel turn του Stone Cold, ο οποίος εδώ παρουσιάζεται ότι από την μανία του να κερδίσει τον τίτλο, οδηγείται στην παράνοια και στο να συνάψει συμφωνία με τον διάβολο τον ίδιο, τον Vince McMahon, προκειμένου να κερδίσει τον μεγάλο του αντίπαλο. Η περιγραφή του Jim Ross και το απαραίτητο heel σχόλιο του Paul Heyman απλά κάνουν πιο όμορφη την εμπειρία. 

7) John Cena vs. AJ Styles - SummerSlam 2016
Όταν έφτασε ο AJ Styles στο WWE το 2016, όλοι περιμέναμε πως και πως να δούμε, αυτό το μεγάλο ματς, απέναντι στον John Cena. Και αν το ματς τους στο Money In The Bank, μας άφησε μια πικρή γεύση, λόγω της παρέμβασης των Gallows & Anderson, τότε στο SummerSlam 2016, το WWE μας έδωσε το ματς που όλοι ονειρευόμασταν. Ο Big Match John, μπορεί να βγάλει ένα σπουδαίο ματς, αν το επιτρέψει και ο αντίπαλος και εδώ αυτήν την φορά το κατάφερε, απέναντι σε έναν από τους καλύτερους pro wrestling performers αυτήν την στιγμή. Η ιστορία ήταν απλή. Ο ένας θέλει να αποδείξει πως ακόμη το έχει και ο άλλος πως τώρα που κατέφθασε είναι το επόμενο μεγάλο πρόσωπο της εταιρείας. Near-falls, ωραίες αλληλουχίες κινήσεων και έναν John Cena να μας θυμίζει γιατί είναι ο κορυφαίος WWE superstar όλων των εποχών, ακόμη και όταν χάνει. Απλά τέλειο. 

6) Daniel Bryan vs. Brock Lesnar - Survivor Series 2018
Πολλοί θα απορήσετε που αυτό το ματς βρίσκεται στην λίστα μου. Και όμως ο Beast Incarnate, παρήγαγε ένα πολύ σπουδαίο ματς στο Survivor Series 2018, απέναντι στον πιο πρόσφατα heel τύπο, τον Daniel Bryan. Και αυτό, γιατί το storyline value είναι σπουδαίο. Ο Bryan ήταν φρέσκος ακόμα από την επιστροφή του, μετά την συνταξιοδότηση του, λόγω τραυματισμών στον αυχένα και το κεφάλι και στα πρώτα δύο-πέντε λεπτά βλέπουμε τον Brock Lesnar να πετάει δεξιά και αριστερά τον Bryan σαν σακί με πατάτες, με τα χτυπήματα να γίνονται έντονα στον αυχένα του American Dragon, σαν να μην δίνει καθόλου σημασία στο αν διαλύσει τον Bryan ή όχι.

Αυτό μας πήγε σε σημείο ανησυχίας και προσπαθούμε να στηρίξουμε τον WWE Champion, μολονότι και οι δύο, δουλεύουν ως heels. Και τότε, έρχεται το low blow, το running knee και το πιο κοντινότερο near-fall όλων των εποχών και ο κόσμος και εγώ μαζί ΧΆΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΆ ΜΑΣ. Είναι ένα ματς, το οποίο ανακατεύει πολύ καλά το πόσο επικίνδυνο είναι που ο Bryan βρίσκεται στο ring με τον Lesnar, με την επινοητικότητα του Daniel και εν τέλει την κυριαρχία του Brock ως ένας από τους πιο dominant champions όλων των εποχών. 

5) Kurt Angle vs. Shawn Michaels - WrestleMania 21 

Σε μια από τις καλύτερες Wrestlemania όλων των εποχών, όπου ένας ράπερ και ένα ζώο, έγιναν το μέλλον της εταιρείας, κερδίζοντας τους παγκόσμιους τίτλους σε SmackDown & RAW αντίστοιχα, είχαμε ταυτόχρονα και ένα από τα καλύτερα τεχνικά ματς όλων των εποχών. Ο Kurt Angle και ο Shawn Michaels τέθηκαν αντιμέτωποι σε ένα Icon vs Icon match που όλοι θέλαμε να δούμε και σίγουρα δεν απογοήτευσε. Και οι δύο τους βρίσκονται στο prime τους και ενώ το ματς ξεκινάει με ένα μεθοδικό και τεχνικό pacing, στην πορεία, η δράση γίνεται φρενήρης, η φαλάκρα του Kurt ιδρώνει και τα near falls γίνονται πολλά. Πολλοί μπορεί να μνημονεύουν εκείνη την βραδιά για το ότι το landscape στο WWE άλλαξε με νέα πρόσωπα ως πρωταθλητές, ωστόσο θεωρώ πως πρέπει να δοθεί η αναγνώριση που του αξίζει σε αυτό το χαμένο διαμάντι.

4) DIY vs. Revival: NXT TakeOver: Toronto (2016) 

Tag-team wrestling. Τι είναι άραγε το tag team wrestling, θα σκεφτόταν ο κάθε ανυποψίαστος φαν από μέσα του. Την απάντηση θα έμελλε να την δώσει το NXT, ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ WRESTLING ΠΡΟΪΌΝ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ. Ναι το είπα. Επαναλαμβάνω, ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ WRESTLING ΠΡΟΪΌΝ ΣΤΟΝ ΚΌΣΜΟ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΜΙΛΆΜΕ. Δύο ομάδες. Tommaso Ciampa & Johnny Gargano απέναντι στους NXT Tag Team Champions, Revival σε ένα 2 out of 3 falls. Όλα σε αυτό το ματς κυλάνε τέλεια. Τα falls γίνονται σωστά, ο Johnny ξεφεύγει από αυτήν την λαβή που είχε κοστίσει τους τίτλους στην ομάδα του στην προηγούμενη αναμέτρηση και το τέλος που το κάθε ένα μέλος της Revival κρατάει το χέρι ο ένας του άλλου από το να μην παραιτηθούν στις λαβές των DIY, πριν τελικά υποκύψουν μαζί. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τους tag titles και αυτό το ματς, ακόμη πιο μεγάλα. 

3) Randy Savage vs. Ricky Steamboat - WrestleMania 3 

Πέρασε πολύς καιρός μέχρι να αποφασίσω να δω την εξέλιξη του pro wrestling. Και έτσι αποφάσισα, μια ημέρα σαν και αυτή, να δω κάποια παλιά επιλεκτικά ματς από την Wrestlemania. Και τότε ήταν που έπεσα πάνω στο Randy Savage vs Ricky Steamboat για το Intercontinental Championship στην Wrestlemania 3. Και πραγματικά μαγεύτηκα από τα πράγματα που μπόρεσαν και έκαναν στο ρινγκ ο Dragon και ο Macho Man. Ένα ματς πρόδρομος του τι θα ακολουθούσε στις μεταγενέστερες γενιές, ένα ματς πολύ μπροστά από την εποχή που "ένας σούπερ ήρωας έλεγε να παίρνουμε τις βιταμίνες μας και να λέμε τις προσευχές μας" και σίγουρα μια κατάληξη που άξιζε στους δύο πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, ειδικά μετά το πολύ όμορφο build-up. O Macho Man μπορεί να έχει φύγει από την ζωή, αλλά ματς σαν και αυτό, τον κρατάνε ακόμα στις καρδιές μας. Randy, I salute you. 

2) Johnny Gargano vs. Adam Cole: NXT TakeOver: New York 

Αυτή την στιγμή, απλά το έχω πάρει απόφαση ότι θα με βρίζετε για τις επιλογές που έχω κάνει, ειδικά οι fans του πιο παλιού καλού wrestling, αλλά απλά ας το παραδεχτούμε. Το 2 out of 3 falls του Johnny Gargano και του Adam Cole στο TakeOver της Νέας Υόρκης θα μπορούσε να είναι και ματς του αιώνα, αν δεν υπήρχε το νούμερο ένα για εμένα.Ένα ματς που τα έχει όλα, από το πρώτο λεπτό σε κρατάει ξύπνιο και δεν σε κάνει να βαριέσαι ούτε μια στιγμή, ενώ τα τελευταία του δέκα λεπτά, είναι ότι πιο τρελό και ταυτόχρονα υπέροχο έχω ζήσει τα τελευταία τουλάχιστον 11 χρόνια στο pro wrestling. Και όλα αυτά μέσα σε 2 εβδομάδες build-up, επειδή κανονικά, ο Tommaso Ciampa θα εμφανιζόταν στο event. Και όμως, ο Cole μαζί με την Undisputed Era, έδειξαν γιατί πρέπει να θεωρούνται μια υπολογίσιμη δύναμη, ωστόσο ο Johnny απλά είχε την μεγαλύτερη καρδιά και δε θα δεχόταν να ξαναχάσει την ευκαιρία του, έπειτα από όσα είχε στερηθεί. Απλό, αλλά υπέροχο storytelling, everyone. 

ΚΑΙ............... 

1) Undertaker vs. Shawn Michaels - WrestleMania 25


O Shawn Michaels θα μπορούσε να πάρει μέχρι και τον Santino Marella και να βγάλει ένα υπέροχο 20λεπτό ματς. Γιατί πολύ απλά είναι ο Showstopper, o The Main Event, o Icon. Και ειδικά, γύρω τον Μάρτιο-Απρίλιο μήνα γίνεται ο Mr Wrestlemania. Και αυτό, όταν το ανακατέψεις, με τον καλύτερο performer του WWE overall (όχι μόνο ως entertainer, όπως ανέφερα πριν τον Cena), βγαίνει απλή μαγεία. Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο στην WrestleMania 25, σε κρατάει από την πρώτη στιγμή σε αγωνία. Υπάρχουν στιγμές, που όλοι μας αμφισβητήσαμε, το αν ο Deadman θα κατάφερνε να κρατήσει το σερί του ζωντανό και από τότε, από εκείνο το ματς και μόνο ξεκίνησαν τα πρώτα speculation για το πότε θα σπάσει το σερί του Undertaker. Είναι ένα τέλειο ματς, με το storyline να δείχνει την τέλεια στρατηγική, μέχρι που έκανε αυτό το "ένα λάθος" που έλεγε και στο promo του στα Slammys του 2009, ο HBK και του κόστισε τα πάντα. Για εμένα αυτό το ματς, είναι η επιτομή του όλα όσα θα έπρεπε να είναι το pro wrestling. Μια μίξη wrestling, storytelling, συναισθημάτων. Απλό. 

Και αυτή ήταν η λίστα μου. Πείτε μου τις διαφωνίες σας παρακάτω ή πείτε μου την δική σας λίστα. Σίγουρα άφησα αρκετά στην απ'έξω, ωστόσο, πιστεύω ότι αυτά τα ματς πρέπει να τα δει κάποιος. 

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη