Back In Black: Τα 10 καλύτερα "κακά παιδιά" της Attitude Era

 Who's a bad boy? I'm a bad boy. Who's a bad boy? I'm a bad boy. Εντάξει σταματάω να παινεύω τον εαυτό μου για το πόσο κακό αγόρι είμαι και ας προχωρήσω με το άρθρο μου. Στο wrestling γενικότερα, οι χαρακτήρες των superstars μπορούν να έχουν καλά intentions και να θέλουν να κρατήσουν τα πάντα by the book, υπάρχουν και αυτοί οι χαρακτήρες, οι οποίοι ξεκάθαρα έχουν κακές προθέσεις και κάνουν τα πάντα για να λατρεύεις να τους μισείς. Και ειδικά σε μια εποχή, όπως η Attitude Era του WWE, αυτοί οι χαρακτήρες ήταν και αυτοί που συνήθως άφηναν έντονα χαραγμένο το σημάδι τους και γινόντουσαν οι αγαπημένοι του κοινού. Ακόμη και αν τους μισούσαν. 

Είμαι ο Γιώργος από το Ringside House, καλώς ήρθατε σε ένα ακόμα Back In Black και σας παρουσιάζουμε τα 10 καλύτερα "κακά παιδιά" της Attitude Era.


10) New Age Outlaws

"Ladies and Gentlemen, boys and girls, children of all ages", ήρθε η ώρα να σας μιλήσουμε για τους New Age Outlaws. Οι Jesse James & Billy Gunn δεν είχαν στον ήλιο μοίρα, όταν το WWE, αποφασισμένο να ανανεώσει την tag team division του, ένωσε τους δύο αυτούς superstars και τους έδωσε το gimmick δύο επαναστατών της νέας γενιάς. Το αποτέλεσμα; Ίσως η καλύτερη tag team της πρώτης αυτής εποχής της Attitude Era, οι Gunn & Road Dogg έκαναν ένα τρομερό ντουέτο. Ο Dogg με το μικρόφωνο του και ο Gunn με τις εξαιρετικές του ικανότητες. Η κόντρα τους με τον Mick Foley ως Mankind μας έχει δώσει ένα πανέμορφο Dumpster Match στην Mania 14, το οποίο είναι πολύ υποτιμημένο αλλά και ίσως από το καλύτερο heel work που έχει κάνει ποτέ ομάδα του wrestling στο WWE. 


9) The Rock
Η ιστορία έχει ως εξής. Ο Rocky Maivia, δεν τα πήγαινε καλά με το νέο gimmick που του είχαν δώσει, ένας generic νεαρός Samoan, που τιμάει τις ρίζες του, ακολουθώντας τα χνάρια του παππού του. Το θέμα είναι ότι οι εποχές άλλαζαν και οι fans ήθελαν κάτι πιο αληθοφανές, με αποτέλεσμα ο Rocky να γίνει αποδέκτης συνθημάτων που του έλεγαν να πάει να πεθάνει. Το αγόρι στην συνέχεια, έγινε heel, έγινε μέλος της Nation of Domination και σε ένα promo που έκανε στον εαυτό του, στα παρασκήνια, είπε το όνομα "The Rock". Από τότε, αυτό το όνομα κόλλησε και ο Rock έγινε από τους πιο διάσημους heel WWF Champions την περίοδο 1998-1999, με αποκορύφωμα το μεγάλο του ματς με τον Stone Cold στην Wrestlemania 15. 


8) Kane
"That's gotta be Kane! That's gotta be Kane!" Η αρχική αντίδραση του Vince McMahon, όταν είδε τον Kane να κάνει το ντεμπούτο του στο Bad Blood 1997, και να σπάει την πόρτα του κελιού στο Hell In A Cell Match μεταξύ HBK & Undertaker και να επιτίθεται στον Deadman. O Kane είχε την τύχη να είχε δίπλα του έναν εκ των κορυφαίων heel managers όλων των εποχών, τον Paul Bearer, ο οποίος έκανε την ομιλία για εκείνον και αυτός απλά διέλυε όποιον έβρισκε στον διάβα του, όντας ασταμάτητος. Επιπρόσθετα, η κόντρα του με τον "αδερφό" του, τον Undertaker, τον έκανε να θεωρείται εκ των κορυφαίων heel της εποχής και μάλιστα τον οδήγησε στην κατάκτηση ενός WWE Championship, κερδίζοντας τον Stone Cold σε ένα ωραίο First Blood Match. 


7) X-Pac
Πολλοί υποτιμούν τα heel boos που έριχνε το κοινό στον X-Pac το 2001, αλλά αυτά οδήγησαν τον X-Pac το να έχει την δικιά του φατρία, η οποία μάλιστα έγινε και αρκετά δυνατή, πριν έρθει το Invasion του WCW και του ECW. Ο X-Pac αρχικά ήταν ένας από τους πιο δημοφιλής faces της γενιάς του, όταν επέστρεψε στο WWF και ξεκίνησε την νέα D-X με τον Triple H και μάλιστα, απόλαυσε ένα γεμάτο tag-team title run με τον Kane, πριν γίνει κόπανος και προδώσει τον Big Red Machine, οδηγώντας μας σε ένα από τα καλύτερα reactions σε returns όλων των εποχών. 


6) The Undertaker
Ένα από τα κύρια face πρόσωπα της αρχικής εποχής της Attitude Era, o The Undertaker κατάλαβε ότι το κοινό πρέπει να εστιάσει σε πρόσωπα όπως οι Mankind, Steve Austin & Rock, με αποτέλεσμα έτσι να κάνει μια ριζική αλλαγή στον χαρακτήρα του. Αρχικά, όντας αντίζηλος του Austin για το WWF Championship, στην συνέχεια όταν έκανε join τον αδερφό του για να διαμορφώσουν τους Brothers of Destruction και να καταστρέψουν ότι βρίσκουν μπροστά τους και στην συνέχεια αποφάσισε να γίνει Άρχοντας του Σκότους και να διαμορφώσει την δικιά του Ministry of Darkness, η οποία απαντούσε σε μια "Higher Power". Όλα αυτά οδήγησαν σε ένα WWF Championship και σε μια δυνατή κόντρα με τον Steve Austin, η οποία έκανε ακόμα πιο δυνατό σαν πρόσωπο τον Bionic Redneck. 

5) Shawn Michaels

O original πρώτος full-fledged heel της Attitude Era. O Shawny Hickenbotomy Bottomy Michaels (τι είπα τώρα;), τέλος πάντων, το παιδί που σπάει καρδιές, ήταν ένας 100% πιο πιστευτός heel, λόγω και της φήμης του στα παρασκήνια και ήταν αυτός, που με το δικό του attitude και με την προσωπικότητα του ατόμου που δεν είχε όρια, έστριψε το WWE και το έφερε στο να ξεκινήσει την δική του Attitude Era. Και μπορεί τον Μάρτιο του 1998, ο Shawn Michaels να αποσύρθηκε και για τέσσερα χρόνια, να μην είχε κάποιο ματς, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως ο HBK ήταν αυτός που έφερε το Attitude σε μια εποχή που το WWE το είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ. 


4) Stephanie McMahon
H Stephanie McMahon, το 1999 ήταν ένα γλυκό κορίτσι, το οποίο αγαπούσε τον μπαμπά της και ήθελε να κάνει τα πάντα να τον ευχαριστήσει. Και στο τέλος του 1999, έγινε η πιο μισητή diva στην ιστορία του WWE, μέχρι και σήμερα. Η Steph, ενώθηκε σε storyline (και 3 χρόνια μετά in real life) με τα δεσμά του γάμου, με τον Τριπλό Ήττα και έγινε ερωμένη του Hunter και μαζί του έκανε την McMahon-Helmsley Era, η οποία έμελλε να είναι και η κύρια heel faction της Attitude Era. Η Steph ήταν το φυσικό κακομαθημένο κορίτσι στο μικρόφωνο και αυτό, όπως είναι γνωστό, δεν αρέσει στο κοινό, που έβρισκε σωρεία λόγων για να την μισεί, ακόμα και όταν δεν τους έδινε κάποια αφορμή. 


3) Triple H
O Triple H, ήταν και αυτός από τους πρωτεργάτες της Attitude Era, ωστόσο αυτός, άφησε το στίγμα του το 1999. Ως face, πρόδωσε τον καλύτερο του φίλο, X-Pac στην Wrestlemania 15, μπήκε στην Corporation, απέκτησε μύες με "ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΉ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΉ ΔΟΥΛΕΙΆ" (παύση για ειρωνεία) και έβγαλε τα παντελόνια του και φόρεσε tights και έγινε ο "The Game". Η κόντρα του με τον Stone Cold, τον The Rock και το βόλεμα του με την κόρη του αφεντικού, τον έκανε γρήγορα γρήγορα, έναν από τους πιο αξιολάτρευτους μπάσταρδους της εποχής, αλλά ταυτόχρονα του έδωσε τεράστια επιτυχία και αποτέλεσε την αρχή σε μια ιστορική Hall of Fame καριέρα.


2) Vince McMahon
"Bret screwed Bret. I have zero sympathy what so ever for Bret". Αυτές οι λέξεις παρουσίασαν στο κοινό τον χαρακτήρα του Mr McMahon, ενός από τους κορυφαίους heel χαρακτήρες όλων των εποχών. Ο Mr McMahon έγινε μισητός, ακριβώς γιατί έβγαλε την φαντασίωση κάθε ανθρώπου για το αφεντικό του. Ένα κακό αφεντικό, που βλέπει τους πάντες ως πιόνια, που θέλει στην κορυφή τα άτομα που χειραγωγούνται πιο εύκολα και όλους όσους του πάνε κόντρα, κατεστραμμένους και εν τέλει απολυμένους. Ο Vince McMahon έκανε αυτόν τον χαρακτήρα πραγματικότητα και αποτέλεσε την μία (και μοναδική για εμένα) απόλυτη heel authority figure της Attitude Era και ίσως όλων των εποχών. Η κόντρα του με τον Stone Cold έγραψε ιστορία και έκανε το άστρο του Austin να λάμψει ακόμα περισσότερο.


1) Kurt Angle
Ξέρω ότι πολλοί θα έρθετε σε αντιπαράθεση με εμένα για αυτήν την επιλογή, αλλά ελάτε, ΚΟΙΤΆΞΤΕ ΤΟΝ ΤΎΠΟ ΣΤΗΝ ΕΙΚΌΝΑ. Αν δεν θες να σηκώσεις το χέρι σου, όσο και να βαριέσαι και να βαρέσεις μπουνιά αυτόν τον τύπο, τότε τι κάνεις με την ζωή σου; O Kurt Angle έκανε το ντεμπούτο του το 1999 και το φυσικό heel charisma του και η in-ring άποψη του ότι ήταν καλύτερος από όλους, γρήγορα τον έκανε τον πιο μισητό heel στο WWE, με αποτέλεσμα αυτό, να χαρίσει στον Tazz ίσως το μεγαλύτερο pop της καριέρας του, όταν βγήκε και τον κέρδισε στο Royal Rumble 2000. O Angle ήταν τόσο δημοφιλής όντας, ο villain, που κέρδισε Intercontinental, European, King of The Ring & στο τέλος το WWF Championship στην πρώτη χρονιά του στην εταιρεία, ενώ ταυτόχρονα, του έδωσε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του σε εκείνο το ιστορικό 6-man Hell In A Cell στο Armageddon 2000. Μπορούσες να τον μισείς, αλλά δεν μπορούσες να μην τον σεβαστείς. 

Και αυτή ήταν η λίστα μας. Πείτε μας στα σχόλια την άποψη σας για το ολοκαίνουργιο Back In Black.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη