Back In Black: 6 backstories πίσω από χαρακτήρες της Attitude Era


Κάθε χαρακτήρας που δημιουργείται στο WWE και όχι μόνο, έχει ένα συγκεκριμένο background. Συνήθως, βέβαια, τους χαρακτήρες, τους δημιουργεί ο ίδιος ο πρόεδρος, ο Vince McMahon, αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις, στις οποίες οι χαρακτήρες δημιουργούνται έπειτα από ένα ενδιαφέρον story ή από μια αστεία ιστορία ή από απλά πράγματα της καθημερινότητας. 

Είμαι ο Γιώργος Ναστούλης, σας καλώς ορίζω σε ένα ακόμα Back In Black και μαζί σας θα τσεκάρουμε 6 backstories πίσω από χαρακτήρες που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια της Attitude Era. 

1) Stone Cold Steve Austin


O Stone Cold Steve Austin πλέον, θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει το WWE, αλλά το 1996, ήταν ένας νεαρός superstar, ο οποίος έψαχνε τις ευκαιρίες που θεωρούσε ότι του αναλογούν και που δεν του έδωσε το WCW. Όταν λοιπόν, ήρθε στο WWF τότε, ντεμπούταρε ως ο Ringmaster, o άνθρωπος που ήταν... μάστερ στο ring και που είχε ως manager τον Million Dollar Man. Με την φυγή του Ted DiBiase Sr, όμως, ο Austin βρήκε τον εαυτό του, κοντά στην έξοδο από το WWF, αφού τότε ο Vince δεν είχε ιδέα πως να τον χρησιμοποιήσει. Ένα κρύο βράδυ, η γυναίκα του Austin, όταν ήταν σπίτι τους, του είπε να μην αργήσει στο τηλέφωνο πολύ, για να μην πιει το ζεστό τσάϊ του, "stone cold", δηλαδή παγωμένο. Και κάπως έτσι γεννήθηκε ένας από τους πιο σκληρούς καριόληδες στην ιστορία του wrestling, άλλο βέβαια που για την υλοποίηση του χαρακτήρα, ο Austin είχε ως έμπνευση στην συνέχεια έναν αληθινό κατά συρροή δολοφόνο.

2) Hunter Hearst Helmsley


Ξέρω, ότι ο χαρακτήρας του HHH αναπτύχθηκε λίγο πριν την Attitude Era, ωστόσο είναι αρκετά ενδιαφέρον να δούμε, πως ένας τόσο χαζός λόγος, αποτέλεσε την αρχή ενός από τα μεγαλύτερα ονόματα της ιστορίας του WWE. O Paul Levesque λοιπόν, υπέγραψε ένα συμβόλαιο με το WWF το 1995, προκειμένου να μπει στο ring. O Vince McMahon άρχισε να σκέφτεται λοιπόν έναν χαρακτήρα για να βάλει τον Levesque το ring και στο σπίτι του, στο Greenwich αποφάσισε να χαλαρώσει, γνωρίζοντας τους γείτονες του. Οι γείτονες του, αριστοκρατικής προέλευσης, αρνήθηκαν να έχουν μια συνάντηση με τον Vince και πάνω σε αυτό και μόνο το γεγονός, ο Vince δημιούργησε τον χαρακτήρα του Hunter Hearst Helmsley. 

3) Right To Censor


Η χρονιά είναι 2000, έχουμε ήδη μπει στον 21ο αιώνα και τότε, η έννοια της censorship, αρχίζει να εμφανίζεται ολοένα και περισσότερο. Από αυτό επηρεάζονται όλες οι wrestling εταιρείες, όπως το ECW, το WCW και το WWF. To WWF, ωστόσο έχει την δικιά του απάντηση. Γιατί μέσα από το μυαλό του Vince McMahon και του Steve Richards, δημιουργείται το group Right To Censor. Το group αυτό ήταν μια απάντηση στα κανάλια και τους σπόνσορες που δεν μπορούσαν να δεχτούν το προϊόν του WWE έτσι όπως ήταν τότε και μάλιστα οι RTC, μέχρι και στις αρχές του 2001, αποτέλεσαν ένα από τα πιο επιτυχημένα stables του WWF.

4) Gangrel


Η χρονιά είναι 1998 και ο David Heath, ψάχνει το επόμενο gimmick που θα του δώσει μια ευκαιρία να μπει στο WWF για τα καλά. Τότε χαλαρώνει και παίζει λίγο Vampire: The Masquerade και παρακολουθεί μια ωραία faction από βαμπίρ, αυτή των Gangrel. Και κάπως έτσι, στο μυαλό του, γεννήθηκε η ιδέα ενός χαρακτήρα βαμπίρ, ο οποίος να έχει την δικιά του cult. O Vince McMahon δεν τρελάθηκε με την ιδέα, όμως ο Vince Russo, head of creative τότε ξετρελάθηκε και λίγο καιρό αργότερα ο Gangrel έκανε το ντεμπούτο του και μαζί με τους Edge & Christian, διαμόρφωσαν ένα από τα πιο υποτιμημένα group όλων των εποχών, την Brood. 

5) Val Venis


O Venis ήταν ένας από τους πιο υποτιμημένους παλαιστές της Attitude Era, που σίγουρα αξίζουν περισσότερη αναγνώριση, από ότι τους έχει δοθεί. Ο Val είχε το gimmick ενός porno ηθοποιού, ο οποίος πάντα ξεκίναγε τα promo του με το "Hello Ladies!" Αυτό που δεν ξέρουμε ωστόσο, είναι ότι ο Venis είχε αυτό το gimmick, αφού πριν ασχοληθεί με την καριέρα του στο pro wrestling, o Val έκανε την εντριβή του στον τομέα του πορνογραφικού κινηματογράφου και όταν αυτό αναφέρθηκε στον Vince McMahon, o Vince αμέσως του έδωσε αυτόν τον χαρακτήρα.


6) Goldust


Η ιστορία του Dustin Runnels δεν αφορά τον χαρακτήρα του, αλλά περισσότερο το finisher του. Ο χαρακτήρας του Goldust ήταν ξεκάθαρη ιδέα του Vince McMahon, αλλά το finisher είναι μια διαφορετική υπόθεση. Το Shattered Dreams ήταν το όνομα της finishing κίνησης του "Goldie" και αυτό αποτελεί μια μικρή αναφορά στον πατέρα του Dustin, τον Dusty Rhodes. O Dusty στον κόσμο του wrestling, ήταν γνωστός ως American Dream και το Shattered Dreams ήταν ένας μικρός τρόπος του Dustin να δείξει ότι είχε μια περίεργη σχέση με τον πατέρα του, αφού τότε ο Dusty είχε τσακωθεί με τον ίδιο, για την κίνηση του προς το WWF αλλά και ταυτόχρονα, κατά τον ίδιο, να δείξει ότι δεν πρόκειται ποτέ να κάνει τα ίδια με τον πατέρα του, αλλά θα χαράξει το δικό του μονοπάτι στην ιστορία της βιομηχανίας. 

Αυτό ήταν το Back In Black. Ελπίζουμε να σας άρεσε. Θα τα πούμε σε επόμενο μας άρθρο. Μέχρι τότε, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα σχετικά με το wrestling, στο Ringside House.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη