Βιογραφικό του Kane


Το Ringside House με μεγάλη χαρά, σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα-βιογραφικό σ' έναν από τους σπουδαιότερους χαρακτήρες που πέρασαν στο WWE.



Ο Kane έκανε το ντεμπούτο του στο τότε WWF, με έναν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα, αρχικά το όνομα του ήταν "Isaac Yankem" και ο χαρακτήρας του έδειχνε έναν μανιώδη τύπο ο οποίος είχε επάγγελμα οδοντιάτρου, εκείνη την εποχή ο Isaac είχε για προσωπικό Manager τον Jerry "The King" Lawler, ενώ η πρώτη του εμφάνιση στο ρινγκ της εταιρίας του Κονέκτικατ έγινε στο Survivor Series του 1995, όπου η ομάδα του ηττήθηκε. Ο Yankem για περίπου 2 χρόνια προσποιήθηκε αρκετούς χαρακτήρες όπως τον Fake Diesel, επίσης κανείς δεν θα χαρακτήριζε καλό ξεκίνημα στην καριέρα του διότι χρησιμοποιήθηκε ως "Jobber" σε νέα αστέρια της εταιρίας εκείνη την εποχή.

Ο Kane με το Gimmick του Isaac Yankem, και Fake Diesel αντίστοιχα.

Το 1997, ο προσωπικός Manager του Undertaker, Paul Bearer έφερε μια αποκάλυψη "φως" στην δημοσιότητα η οποία ταρακούνησε τον "DeadMan", καθώς τόνισε ο,τι ο αδερφός του ο Kane βγήκε ζωντανός μέσα από τις φλόγες και έρχεται στο WWF σύντομα. Στο Bad Blood: In Your House την ίδια χρονιά, κατά την διάρκεια του αγώνα Shawn Michaels vs. Undertaker μέσα στο πρώτο Hell In A Cell Match όπου έγινε στην ιστορία, ο Undertaker βρήκε μπελάδες. Τα φώτα χαμήλωσαν, φλόγες ξεπροβάλουν παντού, ο Kane εμφανίζεται μαζί με τον Paul Bearer σπάει την πόρτα του "σατανικού κελιού" και επιτίθεται με Tombstone Piledriver στον Undertaker.

Εικόνα από το ντεμπούτο του Kane.
Μέχρι το 2001 ο Kane έγινε ένας από τους διασημότερους χαρακτήρες στο WWE, αφού ακριβώς την επόμενη χρονιά το 1998 κέρδισε τον Steve Austin σε αγώνα τίτλου για να γίνει WWE Champion, έπειτα το 2000 έως και το 2001 ο "Big Red Machine" συνεργάστηκε μαζί με τον ετεροθαλή αδερφό του, Undertaker αφού έγιναν η κορυφαία ομάδα της χρονιάς κατακτώντας 2 φορές τους ομαδικούς τίτλους. Αργότερα το 2001, κατά την διάρκεια του Royal Rumble Match ο Kane κάνει την είσοδο του στο ρινγκ αποκλείοντας 11 Superstars (ρεκόρ), μετά πήρε άδεια και έμεινε λίγους μήνες εκτός.

Ο Kane κάνοντας την είσοδο του στο Royal Rumble του 2001.

Το 2002 ο Kane επέστρεψε ώστε να κατακτήσει τους ομαδικούς τίτλους μαζί με τον Hurricane, αφού τους έχασαν λίγους μήνες αργότερα, το 2003 κατέκτησε ξανά το ομαδικό πρωτάθλημα της κατηγορίας με τον Rob Van Dam, έπειτα ο Triple H και ο Ric Flair άρχισαν να κάνουν επιθέσεις και να διακόπτουν αγώνες του "Big Red Monster" με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σ' ένα Storyline, ο Triple H ανακοίνωσε ένα World Heavyweight Championship Match σε επεισόδιο RAW του 2003, όμως υπό έναν όρο, εάν ο Kane ηττηθεί τότε θα βγάλει τη μάσκα του. Ο Masked Kane χάνει από τον Triple H χάρις την βοήθεια της Evolution και την ίδια βραδιά βγάζει τη μάσκα του μπροστά σε όλους, καθώς ο "RVD" προσπαθεί να τον καθησυχάσει, αυτός του εκτελεί ένα δυνατό Chokeslam From Hell το οποίο έμεινε στην ιστορία.

Ο Kane βγάζει για πρώτη φορά τη μάσκα του.

Μετά από λίγες εβδομάδες, ο Kane επιστρέφει με ένα μαύρο μαντίλι στο κεφάλι και χτυπά την Linda McMahon με Tombstone Piledriver, ενώ την ίδια βραδιά διαπιστώθηκε ο,τι ο Kane τρελάθηκε, και είναι ένα ψυχοπαθή τέρας όπου καταστρέφει ότι σταθεί μπροστά του, αφού άνοιξε διαμάχες με τον Stone Cold Steve Austin, και Mr. McMahon αντίστοιχα, ξεκίνησε μια αντιπαλότητα με τον Shane McMahon στην οποία κατάφερε να φύγει νικητής σε αγώνα Ambulance στο Survivor Series, αλλά και στο Unforgiven σε Last Man Standig Match το 2003. Την βραδιά του Survivor Series, ο Kane εμφανίστηκε σε αγώνα του Undertaker για να του στερήσει την νίκη απέναντι στον Vince McMahon, έπειτα ο ψυχοπαθής παλαιστής άρχισε να χάνει τα λεγόμενα του λέγοντας πως ο Undertaker είναι νεκρός.

Ο Kane στερεί την νίκη από τον Undertaker στο Survivor Series του 2003.

Ο Κane έκανε την είσοδο του στο Royal Rumble του 2004 με σκοπό να το κερδίσει, αλλά αποκλείστηκε νωρίς διότι τα Mindgames του Undertaker "έπαιξαν" σημαντικό ρόλο. Έπειτα μέχρι και την ημέρα της WrestleMania 20 ο αδερφός του ήταν άφαντος, ο Kane συνέχιζε να ομολογεί πως είναι νεκρός, όμως στις 14 Μαρτίου του 2004 στο Madison Square Garden ο Undertaker επιστρέφει, το συγκεκριμένο γεγονός φάνηκε να "τρελαίνει" τον Kane καθώς δεν πίστευε στα μάτια του, ωστόσο χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία ο "Phenom" κατάφερε να πάρει την νίκη στην επιστροφή του.

Όταν ο Kane ηττήθηκε από τον Undertaker στην WrestleMania 20.

Μετά το σκληρό μάθημα που δέχτηκε από τον Undertaker, ο Kane άνοιξε νέες διαμάχες με την Lita την οποία είχε ερωτευτεί. Μετά από πολλά, έγινε μια αποκάλυψη, ο Kane απαγάγει την Lita καθώς μετά από λίγους μήνες απέκτησαν και παιδί, αυτή τη βραδιά ο ψυχοπαθής παλαιστής έκανε ένα μυστήριο Promo αφού τόνισε ο,τι ο γιος της Lita θα είναι ο αντικαταστάτης του Kane στο μέλλον. Η σχέση του Kane με την Lita ήταν άσχημη, στο SummerSlam του 2003 ο Kane κέρδισε τον Matt Hardy ώστε να συνεχίσει να διατηρεί την Lita στο πλευρό του, ενώ στο Taboo Tuesday ηττήθηκε από τον Snitsky, όπως διαπιστώθηκε εκείνη τη βραδιά ο ψυχοπαθής παλαιστής τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να μείνει για αρκετούς μήνες εκτός δράσης. Μετά τα γυρίσματα του "See No Evil 1", ο Kane επέστρεψε για να εκδικηθεί τον Snitsky, ενώ αργότερα η σχέση του "Big Red Monster" με την καυτή κοκκινομάλλα άρχισε να δένει ξανά. Έπειτα ο ψυχοπαθής παλαιστής έχασε την διαμάχη απέναντι στον Edge με αποτέλεσμα να χάνει και την Lita από το πλευρό του.

Ο γάμος του Kane με την Lita.

Αργότερα ο Kane επιστρέφει στην δράση για να κατακτήσει τα Tag Team Championships μαζί με τον Big Show, ενώ αργότερα αποχώρησε για το ECW αφού κέρδισε τον Chavo Guerrero στη WrestleMania 24, αφού έχασε το Championship επέστρεψε την επόμενη χρονιά για το Money In The Bank στην WrestleMania 25 στην οποία δεν κατάφερε να κερδίσει. Έπειτα ο "Devil's Favourite Demon" χάρις τα Drafts μετακομίζει το 2009 στο SmackDown όπου κατάφερε να κερδίσει το MITB Contract και να εξαργυρώνει την βαλίτσα για να στεφθεί νέος παγκόσμιος πρωταθλητής την ίδια βραδιά αφού εξουδετέρωσε πρώτα τον Rey Mysterio.

Ο Kane κερδίζει το Money In The Bank Briefcase για πρώτη φορά.

Λίγους μήνες αργότερα αφού από Babyface γύρισε σε Heel, άνοιξε διαμάχες με τον Undertaker όπου κατάφερε να τον κερδίσει για 3 συνεχόμενα PPV'S, αυτό αποτελεί ένα προσωπικό ρεκόρ για τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή, έπειτα τον τίτλο έχασε στο TLC του 2010 από τον Edge, σ' ένα Fatal Four Way Match με τους Rey Mysterio, Edge και Alberto Del Rio.

Ο Kane εξαργυρώνει την βαλίτσα και κερδίζει το World Heavyweight Championship.

Το 2010 ο Kane κατέκτησε για άλλη μια φορά τα Tag Team Championships με τον Big Show, ενώ το 2011 αφού έμεινε λίγους μήνες εκτός δράσης, επέστρεψε στα ρινγκ με μια νέα μάσκα. Ο αγώνας του John Cena και του Mark Henry διακόπτετε και ο Masked Kane καταστρέφει τον "Champ". Ο Kane ηττήθηκε 2 φορές από τον John Cena, ενώ νέα "βεντέτα" άνοιξε με τον Randy Orton τον οποίο κατάφερε να κερδίσει στη WrestleMania 28 με Chokeslam από το τρίτο σχοινί, αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τελευταία νίκη του Kane στο μεγαλύτερο Event του Pro Wrestling.

Ο Kane εκτελεί Chokeslam στον Randy Orton στην WrestleMania 28.

Αργότερα ο Kane αφού συνεργάστηκε για αρκετούς μήνες με τον Daniel Bryan κατακτώντας τα ομαδικά πρωταθλήματα, ανοίγει μια κόντρα με τους CM Punk και Daniel Bryan, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε και η AJ Lee, μετά από σορό αγώνων ο CM Punk διατηρήθηκε WWE Champion. Αφού πέρασαν λίγες εβδομάδες στο 1000ο επεισόδιο του Monday Night Raw o Masked Kane ένωσε τις δυνάμεις με τον αδερφό του για να εξουδετερώσουν διάφορους Jobbers εκείνης της χρονιάς.

Η επανένωση των Brothers of Destruction στο 1000ο επεισόδιο του Raw.

Ο Kane κατέκτησε ακόμη μια φορά μαζί με τον Daniel Bryan τους ομαδικούς τίτλους για να τους χάσουν από τους Roman Reigns και Seth Rollins. Έπειτα ο Kane δέχτηκε επίθεση από τους Wyatt Family το οποίο γεγονός οδήγησε σε αγώνα στο SummerSlam του 2013, με τον Kane να χάνει από τον ηγέτη της φαμίλιας σε Ring of Fire Match. Στις 28 Οκτωβρίου του 2013 ο Kane επέστρεψε και παρέδωσε τη μάσκα του στην Stephanie McMahon για να ενταχθεί στην Authority, έπειτα απέκτησε τον ρόλο του Director of Operations της εταίρας του Κονέκτικατ.

Ο Kane στην Authority (2013-2015).

Κανείς δεν θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτά τα 2 χρόνια στην Authority "υπέροχα" για τον Kane, καθώς προωθούσε νεότερα αστέρια, για περίπου 1 χρόνο δεχόταν ασταμάτητες ήττες σε εβδομαδιαία επεισόδια, το WWE φαίνεται να διόρθωσε το λάθος του καθώς του έδωσε ελάχιστες νίκες απέναντι σε Superstars της Midcard όπως Heath Slater, Adam Rose κ.α.

Στην WrestleMania 30 ηττήθηκε ακόμη μια φορά μαζί με τους New Age Outlaws από τους Shield, ενώ λίγους μήνες αργότερα ο Kane πήρε τον έλεγχο, έβαλε την μάσκα και διέλυσε τον Daniel Bryan, αφού η χρονιά πέρασε χωρίς να αλλάξει κάτι ο Director of Operations άρχισε να ανοίγει έντονους διαλόγους με τον Big Show, έχασε στο Andre The Giant Memorial Battle Royal της WrestleMania 31, ενώ μετά από εβδομάδες ο Kane δεχόταν άσχημα λόγια από τον Seth Rollins.

Ο Kane ανοίγει διαμάχη με τον Seth Rollins σε επεισόδιο του RAW.

Έπειτα ο Kane απέκτησε έναν δεύτερο χαρακτήρα, εκτός από Director of Operations εμφανιζόταν από το πουθενά με την μάσκα για να τρομοκρατεί τον Seth Rollins ώστε να του πάρει εκδίκηση, ο Kane επέστρεψε στο Night of Champions του 2015 με την μάσκα και εμπόδισε τον Sheamus να εξαργυρώσει την βαλίτσα καθώς επιτέθηκε στον "Architect", παρόλα αυτά δεν κατάφερε να κερδίσει το WWE World Heavyweight Championship από τον Seth Rollins στο Hell In A Cell, έτσι εγκατέλειψε και επίσημα την Authority και τον ρόλο του Director of Operations. Όλα άλλαξαν, το μέλλον του Demon Kane άρχισε να καθαρίζει αφού συνεργάστηκε με τον Undertaker για να επικρατήσουν της Wyatt Family στο Survivor Series του 2015, ενώ σήμερα συνεχίζει να κυνηγά νίκες απέναντι σε διάφορους παλαιστές του ρόστερ, συνεργάστηκε με τους ECW Originals αλλά έδωσε και παρών σε πολλά Live Events.

Ο Kane σε προσπάθειες να κατακτήσει το WWE World Heavyweight Championship το 2015.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ:

Το αληθινό του όνομα είναι "Glenn Thomas Jacobs", παντρεύτηκε για πρώτη φορά το 1995 όπου απέκτησε 2 παιδιά, εκτός από την δραστηριότητα του στα ρινγκ, εργάζεται και ως ασφαλιστής αφού έχει ανοίξει την δική του εταιρία, πρόσφατα άνοιξε ακόμη μια εταιρία η οποία είναι φιλανθρωπική. Το καλοκαίρι του 2015 ο βετεράνος παλαιστής αναγκάστηκε να βάλει προς πώληση το σπίτι του όπου διέμενε από το 2005, για οικονομικούς λόγους, ενώ κάτι τέτοιο άλλαξε τελευταία στιγμή. Ο Kane κρατάει ρίζες από την Ισπανία καθώς κάνει επισκέψεις στην γειτονική μας χώρα τα καλοκαίρια, τέλος αξίζει να σημειωθεί ο,τι ο χαρακτήρας του είναι γνωστός ως ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που μπορεί να γνωρίσεις, όχι εντός ρινγκ, αλλά εκτός.

Ο Kane σε φιλανθρωπικό σκοπό.



για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη