Elimination Chamber 2023: Ηττημένος, αλλά ήρωας του Μόντρεαλ!

Η τελευταία στάση πριν την Grandest Stage of them All, ολοκληρώθηκε πριν μερικές ώρες, και πλέον οδεύουμε καρφί προς την WrestleMania 39. Εδώ είμαστε για άλλη μια φορά να καλύψουμε όλα όσα συνέβησαν! Καθ' όλη την διάρκεια του σόου, το κοινό ήταν παραπάνω από θερμό και ευχάριστο! Στα Elimination Chamber matches η Asuka έφυγε με την νίκη και την μεγάλη ευκαιρία, ενώ o Austin Theory διατήρησε τον United States τίτλο του. Οι τιτάνες Bobby Lashley και Brock Lesnar έδωσαν ένα squash match και ο Edge με την Beth Phoenix κατάφεραν να κερδίσουν την Judgement Day. Και τέλος, το Μόντρεαλ του Καναδά, έπεσε στα πόδια του Roman Reigns, καθώς ο πρωταθλητής έκανε retain τον τίτλο του! Ας δούμε τώρα αναλυτικά τι διαδραματίστηκε στο φετινό Elimination Chamber. 


RAW WOMEN'S CHAMPIONSHIP #1 CONTENDER ELIMINATION CHAMBER MATCH 


Εναρκτήριος αγώνας ήταν το γυναικείο Elimination Chamber και το ξεκίνησε η Liv Morgan με την Natalya. Η πρώτη γυναίκα που εισήλθε ήταν η Raquel Rodrigez και ακολούθησε ύστερα η Nikki Cross. Στην πορεία μπήκε στον αγώνα η Carmella και τελευταία και καλύτερη η Asuka. Το match ήταν σχετικά καλό θα πω εγώ και είχε αρκετή δράση. Υπήρξαν μερικές στιγμές όπου οι γυναίκες προσπάθησαν να εφαρμόσουν ομαδικές κινήσεις και η ροή ήταν σταθερή. Στο τέλος απέμειναν οι Carmella και Asuka και μάλιστα υπήρξε μια στιγμή, όπου η πρώτη βρέθηκε κοντά στην νίκη. Ωστόσο η Asuka δεν υποκύπτει και λίγο αργότερα πήρε την νίκη! Έτσι απέκτησε και την ευκαιρία να αγωνιστεί με την Raw Women's Champion, Bianca Belair, στην WrestleMania. 




BROCK LESNAR VS. BOBBY LASHLEY


Ο δεύτερος αγώνας της βραδιάς ήταν η μάχη μικρής διάρκειας ανάμεσα στους Lashley και Lesnar. Και σε αυτό το match παρατηρήσαμε επίσης, πως έχουμε Έλληνα οπαδό, ο οποίος ήρθε με την σημαία του Ολυμπιακού! ΠΑΝΤΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ!!! Ο αγώνας ήταν σύντομος και ουσιαστικά ένα squash, καθώς αντικρίσαμε τους δυο τιτάνες να διαλύουν ο ένας τον άλλον με τις δυνατότερες κινήσεις τους. Στο φινάλε του match ο Lashley κατάφερε να κλειδώσει το επώδυνο Hurt Lock του στον αντίπαλο του για αρκετό χρόνο. Ο Lesnar φάνηκε να μην μπορεί να ξεφύγει ή σπάσει την λαβή, αλλά δεν υπέκυψε ποτέ! Χρησιμοποίησε μια άλλη τακτική η οποία ονομάζεται low blow. Κλώτσησε τον Bobby στο ευαίσθητο σημείο κι έτσι έληξε ο αγώνας με disqualification. Επομένως νικητής, χρίζετε ο Bobby. Δεν ολοκληρώθηκε εκεί όμως το σκηνικό, καθώς ο Lesnar ύστερα αγρίεψε και επιτέθηκε στον διαιτητή και συνέχισε διαλύοντας και αυτόν και τον Lashley! Τους αποτέλειωσε με F5s επάνω στο τραπέζι των σχολιαστών και ύστερα αποχώρησε.




EDGE & BETH PHOENIX VS. FINN BALOR & RHEA RIPLEY 


Στην συνέχεια είχαμε το mixed match με τον Edge και Beth Phoenix να αντιμετωπίζουν τον Finn Balor και την Rhea Ripley. O αγώνας ήταν τίμιος και δόθηκε αρκετός χρόνος στις δυο γυναίκες όπως και έπρεπε. Η ροή ήταν σταθερή και υπήρχαν και οι παρεμβάσεις από τον Dominik Mysterio. Υπήρξαν επίσης μερικές έξυπνες κινήσεις από τον Balor, όπως όταν σύρθηκε κρυφά κάτω από το ring για να επιτεθεί πισώπλατα στον Edge. Το ζευγάρι όμως, δεν μασάει και παραμένει όρθιο και ενωμένο. Μια στιγμή μάλιστα, κλείδωσαν και οι δύο τους το Edgecator, ωστόσο o Dominik έσωσε την κατάσταση και ύστερα η Ripley βγήκε στην αντεπίθεση. Θα μπορούσα να πω επίσης πως η Rhea κουβάλησε αρκετά στον αγώνα. Στο τέλος βέβαια, οι Edge και Beth πήραν την νίκη και πανηγύρισαν θριαμβευτικά! 



UNITED STATES CHAMPIONSHIP ELIMINATION CHAMBER MATCH


Έπειτα διαδραματίστηκε το ανδρικό Elimination Chamber match για τον United States τίτλο. Τον αγώνα άνοιξαν εντυπωσιακά οι Seth Rollins και Johnny Gargano. Πρώτος που εισήλθε ήταν ο πρωταθλητής, Austin Theory, ο οποίος δέχτηκε αρκετό ξύλο, αλλά φιλοδώρησε κι αυτός λίγο πόνο στους αντιπάλους του καθ' όλη την διάρκεια. Έπειτα ακολούθησε ο Damian Priest και ύστερα ο Bronson Reed. Τελευταίος ήταν ο Montez Ford, ο οποίος ήταν και φοβερός! Ο αγώνας είχε πολλή δράση και γρήγορη ροή με πολλά ενδιαφέρον και εντυπωσιακά spots. Οι Priest και Gargano ήταν τίμιοι, ενώ ο Bronson παρουσιάστηκε πολύ δυνατός και με δυσκολία τον απέκλεισαν. Χρειάστηκαν τρία άτομα με πολλαπλά Superkicks και συνεργασία για να τον βγάλουν εκτός. 



Ο Montez επίσης σκαρφάλωσε στο Chamber και μάλλον αισθάνθηκε για λίγο σαν τον Spider-Man, καθώς έκανε ένα υπέροχο dive επάνω σε όλους τους αγωνιζόμενους από την κορυφή του Chamber. Ωστόσο η τύχη δεν τον ευνόησε καθώς ο Rollins τον χτύπησε με ένα Stomp το οποίο τον έβγαλε νοκ άουτ! Οι διαιτητές εισήλθαν μέσα στο ring για να ελέγξουν τον Montez που είχε χάσει τις αισθήσεις του και τότε ήταν η στιγμή όπου ο Logan Paul έκανε την εμφάνιση του και χτύπησε τον Rollins. Χρησιμοποίησε μέχρι και το Stomp και τον έβγαλε εκτός, ενώ αμέσως μετά βγήκε έξω και παρακολουθούσε με χαρά την ήττα του Seth. Έτσι πήρε το άνοιγμα που χρειαζόταν ο Theory, αποτέλειωσε τον Seth και έκανε retain τον United States τίτλο του! 




(MAIN EVENT)

UNDISPUTED WWE UNIVERSAL CHAMPIONSHIP MATCH

ROMAN REIGNS VS. SAMI ZAYN


Λοιπόν, πάμε τώρα και στο επικό Main Event της βραδιάς, στο οποίο αντικρίσαμε ένα κατενθουσιαμένο κοινό, να μην σταματάει να φωνάζει και το storytelling να είναι στα καλύτερα του για άλλη μια φορά! Το κοινό δεν σταμάτησε να αποδοκιμάζει τον Roman Reigns και να φωνάζει υπέρ του Sami. Ήταν ο ήρωας μας αυτή την βραδιά και έδωσε ό,τι είχε για να πάρει την νίκη, μα δεν ήταν αρκετό! Ο αγώνας είχε αργή ροή, ενώ στην πορεία άρχισε να ανεβαίνει ο ρυθμός. Κυριολεκτικά σε κάθε χτύπημα του Sami, ο κόσμος ξετρελενόταν, ενώ στα χτυπήματα του Reigns, ο κόσμος έδειχνε την δυσαρέσκεια του. Ο πρωταθλητής έκανε μέχρι και trash talk στην σύζυγο του Sami, η οποία βρισκόταν στις μπροστινές θέσεις και παρακολουθούσε το σόου. Ο Zayn όμως δεν έμενε κάτω και κάθε φορά έβγαινε στην αντεπίθεση με το κοινό να του προσφέρει το hype της ζωής του!



Επιχείρησε μέχρι και μερικά Superman Punches! Επιτυχώς χτύπησε με Helluva Kicks και Blue Thunderbombs, ωστόσο δεν αρκούσαν για να του δώσουν την νίκη. Ο ήρωας του Μόντρεαλ κατάφερε να κάνει και kick out από το Spear του Roman και ο αγώνας είχε φτάσει στο αποκορύφωμα του! Η μάχη τους, έβγαλε εκτός μέχρι και δυο διαιτητές, ενώ προς τα τελειώματα, εμφανίστηκε ο Jimmy Uso για να φιλοδωρήσει τον προδότη της Bloodline με μερικά Superkicks. Δεν ήταν όμως, εκεί το τέλος, καθώς ο Zayn έκανε και πάλι kickout. Ο Sami βρισκόταν σε Hero Mode και έπρεπε να συνεχίσει! Στην πορεία έκανε την άφιξη του και ο Jey Uso, ο οποίος σταμάτησε τον Roman. Ο πρωταθλητής όμως ήταν εκνευρισμένος και διέταξε τον ξάδερφο του να πάρει την καρέκλα και να επιτεθεί στον Sami. Αυτός δίσταζε και τελικά δεν επιτέθηκε ποτέ. Εκείνη την στιγμή ο Sami έκανε την επίθεση του με ένα Spear, αλλά πέτυχε τον Jey, ενώ έπειτα ο Roman αποτέλειωσε τον αντίπαλο του. Ένα ακόμη επιτυχημένο retain. 



Δεν ολοκληρώνεται όμως εκεί η βραδιά, καθώς ύστερα έκανε την επιστροφή του ο Kevin Owens για να βοηθήσει τον παλιό του φίλο! Διέλυσε τον Jey και τον Roman, ενώ ο Paul Heyman προσπάθησε να τον σταματήσει, χωρίς αποτέλεσμα. Κέρασε μέχρι και τον Heyman, ένα Stunner και κοίταξε τον Zayn στα μάτια. Τότε έκανε στην άκρη και άφησε τον ηττημένο Sami να χτυπήσει άλλη μια φορά τον Roman με το Helluva Kick! Ηττήθηκε ο ήρωας του Μόντρεαλ, αλλά αυτός ήταν ο last man standing με τους οπαδούς να συνεχίζουν να φωνάζουν υπέρ του! 



Αυτό λοιπόν, ήταν το Elimination Chamber του 2023. Ένα αρκετά καλό PPV, το οποίο μας δίνει μια τίμια προετοιμασία για την WrestleMania! Οι αγώνες ήταν σχετικά καλοί με τους δυο τελευταίους να ξεχωρίζουν. Ήταν μια βραδιά γεμάτη δράση και εντάσεις. Το Main Event ήταν καταπληκτικό και γεμάτο με συναισθήματα. Ολόκληρη η ιστορία του Sami με την Bloodline είναι ένα διαμαντάκι. Το κοινό ήταν επίσης καταπληκτικό κι αυτό είναι ένα από τα πιο θετικά στοιχεία. Τώρα αλλάζουμε ταχύτητες και βάζουμε πλώρη για το μεγαλύτερο wrestling show του πλανήτη. Θα τα ξανά πούμε στην WrestleMania 39!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη