TOP 10: Δέκα υποτιμημένοι αγώνες σε Royal Rumble από τη δεκαετία του '90


 Το Royal Rumble σαν Pay-Per-View είχε κάποιες κλασικές διαμάχες στη δεκαετία του 1990, για τις οποίες ο περισσότερος κόσμος έχει πάψει πια να μιλάει ή ακόμα καλύτερα έχει διαγράψει από την μνήμη του, κυρίως λόγω των Royal Rumble Matches μιας και το κοινό στρέφει το ενδιαφέρον του πάντα εκεί. Από την ίδρυση του το 1988, το Royal Rumble είναι παραδοσιακά ένα από τις 4 μεγαλύτερες εκδηλώσεις του WWE, και μάλιστα σηματοδοτεί τον δρόμο προς την WrestleMania.

Όπως προανέφερα νωρίτερα, μέσα στο 1990 υπήρξαν μερικοί υποτιμημένοι αλλά πολύτιμοι λίθοι για τους οποίους στο σημερινό Top 10 θα μιλήσουμε. Φτιάξτε καφεδάκι, αράξτε και απολαύστε.

10) Razor Ramon vs. IRS (1994)


Ο Razor Ramon ήταν ένα από τα βασικά μέλη της undercard στα Royal Rumble πίσω στη δεκαετία του '90, λόγω του ότι ήταν ο Intercontinental Champion για ένα μεγάλο μέρος της δεκαετίας, και ο τίτλος εκείνη την εποχή δεν είχε το κατάλληλο prestige για να υπερασπιστεί σε main event. Ωστόσο, το 1994 ο "Bad Guy" υπερασπίστηκε τον τίτλο του κόντρα στον Irwin R. Schyster. Ο IRS κατάφερε να κερδίσει τον αγώνα χάρις την παρέμβαση του Shawn Michaels ο οποίος χτύπησε με την ζώνη τον Ramon, λίγο αργότερα όμως ένας άλλος διαιτητής εισήλθε στην αρένα και εξήγησε στον χτυπημένο referee πως έγινε ένα λάθος και πρέπει να διορθωθεί, στην επανάληψη λοιπόν, o Ramon πέρασε από Razor's Edge τον IRS για να κερδίσει καθαρά τον αγώνα και να παραμείνει πρωταθλητής.

09) Ken Shamrock vs. Billy Gunn (1999)


Μέσα από την αντιπαλότητα μεταξύ Ken Shamrock & Big Boss Man κόντρα στους New Age Outlaws το 1998, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τους Shamrock και Boss Man να κερδίζουν τους WWF Tag Team τίτλους. Την συγκεκριμένη περίοδο ο Shamrock ήταν ντυμένος με χρυσό αφού είχε κατακτήσει και το Intercontinental Championship. Στο Royal Rumble του 1999, οι Shamrock και Gunn αγωνίστηκαν για τον διηπειρωτικό τίτλο σε ένα πολύ καλό ματς όπου είδαμε την παρέμβαση του Val Venis χτυπώντας με DDT τον πρωταθλητή. Παρόλα αυτά ο Shamrock κατάφερε να αρπάξει τον αστράγαλο του Billy Gunn και να τον κλειδώσει για την νίκη.

08) Razor Ramon vs. Goldust (1996)


Ήταν η εποχή που ο Dustin Rhodes έκανε τα πρώτα του βήματα με τον χαρακτήρα του Goldust στο WWF, έχοντας στο πλάι του ως μάνατζερ την Marlena. Μάλιστα λίγους μήνες μετά, ο "Bizzare One" προκάλεσε τον τότε διηπειρωτικό πρωταθλητή Razor Ramon σε αγώνα στο Royal Rumble. Αυτός ήταν και ο τρίτος διαδοχικός αγώνας του Ramon σε Royal Rumble όπου αγωνίστηκε για το Intercontinental Championship. Και έγινε το λογικό, με τον Razor να χάνει τον τίτλο του καθώς ετοίμαζε τις βαλίτσες του για το WCW, ήταν η τέλεια στιγμή για τον Goldust να κατακτήσει τον τίτλο.

07) The Rockers vs. The Orient Express (1991)


Αυτός ήταν ο εναρκτήριος αγώνας του Royal Rumble 1991, ανάμεσα σε Rockers και Orient Express, και αποτελεί σίγουρα ένα από τα καλύτερα opening matches που έχουμε δει στην ιστορία του event. Μπορούμε να αφιερώσουμε ολόκληρο άρθρο για την ομαδική κατηγορία του WWE την δεκαετία του '90, τα στελέχη της εταιρίας αγαπούσαν πολύ το tag team wrestling και αυτό φαινόταν. Η δράση ήταν γρήγορη με τους Shawn Michaels και Marty Jannetty να μας δείχνουν πως είναι ένα από τα καλύτερα "ζευγάρια" που δεν κέρδισαν ποτέ ομαδικό τίτλο.

06) Tatanka & Bam Bam Bigelow vs. 1-2-3 Kid & Bob Holly (1995)


Το WWF Tag Team Championship εγκαταλείφθηκε στο Survivor του 1994, όταν οι Shawn Michaels και Diesel χώρισαν. Παρ 'όλα αυτά, ο τελικός του τουρνουά για τους νέους Tag Team Champions πραγματοποιήθηκε στο Royal Rumble του 1995 με τον Tatanka και τον Bam Bam Bigelow να εκπροσωπούν την Million Dollar Corporation, εναντίον των 1-2-3 Kid και Bob Holly. Οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά και έδωσαν το 100%. Επιπλέον, οι 1-2-3 Kid & Bob Holly κέρδισαν τους τίτλους, αλλά ήταν μεταβατικοί πρωταθλητές καθώς οι Smoking Gunns ανέκτησαν τους τίτλους την επόμενη νύχτα στο Raw.

05) Shawn Michaels vs. Marty Jannetty (1993)


Ο Shawn Michales βρισκόταν ακόμα στα αρχικά του στάδια έχοντας το πρώτο του run ως Intercontinental Champion, έτσι αντιμετώπισε τον Marty Jannetty στο Royal Rumble του 1993. Αυτή μάλιστα ήταν και πρώτη υπεράσπιση του Michales ως πρωταθλητής, και με τον Jannetty είχαν εξαιρετική χημεία στο ρινγκ δίνοντας ένα πολύ ωραίο ματς. Κατά την διάρκεια του αγώνα είδαμε την Sensational Sherri να χτυπάει με το παπούτσι της κατά λάθος τον Marty καθώς ο Shawn του ξέφυγε, το αποτέλεσμα ήταν να ακολουθήσει ένα Sweet Chin Music και τον HBK να παραμένει πρωταθλητής.

04) The Quebecers vs. Owen Hart & Bret Hart (1994)


Ο κόσμος είχε την τιμή να απολαύσει τον Bret Hart να συνεργάζεται μαζί με τον μικρό του αδερφό, Owen κόντρα στους Quebecers για το WWF Tag Team Championship. Να σημειωθεί επίσης ότι την ίδια βραδιά ο "Hitman" αγωνίστηκε και στο 30-Man Royal Rumble Match, αλλά ο πρώτος του στόχος ήταν οι ομαδικοί τίτλοι. Το ματς ήταν όμορφο και οι 4 άνδρες μας έδειξαν τα in-ring skills τους, ωστόσο ο Bret Hart υπέστη έναν τραυματισμό στο γόνατο και ο διαιτητής αναγκάστηκε να διακόψει τον αγώνα με τους Quebecers να παραμένουν πρωταθλητές. Μετά το ματς ο Owen εκνευρίστηκε επειδή ο αδερφός του δεν του έκανε το tag, έτσι του επιτέθηκε και κατ' αυτόν τον τρόπο χτίστηκε και ένας αγώνας ανάμεσα στους δύο που έλαβε μέρος στην WrestleMania X.

03) Razor Ramon vs. Jeff Jarrett (1995)


Η ευκαιρία δόθηκε στους Razor Ramon και Jeff Jarrett να αγωνιστούν στο opening match της βραδιάς για το Royal Rumble του 1995. Το διηπειρωτικό πρωτάθλημα του Bad Guy διακυβεύτηκε και ο Jarrett αναζητούσε τον πρώτο του singles τίτλο στο WWE. Οι αγώνες μεταξύ Razor και Double J ήταν πάντα εξαιρετικοί και οι δύο superstars φημιζόντουσαν για την χημεία τους στο ρινγκ δίνοντας στον κόσμο high-level performances. Ο Jarrett έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στο τραυματισμένο γόνατο του Razor για να κερδίσει το πλεονέκτημα, έτσι κέρδισε και τον αγώνα με αντίστροφη μέτρηση. Λίγο αργότερα ο ίδιος προκάλεσε τον Razor να συνεχίσει καθώς δεν μπορούσε να κερδίσει τον τίτλο με αυτόν τον τρόπο, έτσι ο Ramon υποχρεώθηκε ως "fighting champion" να συνεχίσει, αλλά ήταν μια κακή απόφαση καθώς ο Double J έγινε ο νέος Intercontinental Champion.

02) Bret Hart vs. Razor Ramon (1993)


Το 1993 η αναμέτρηση στο 30-Man Royal Rumble Match μπορεί να απογοήτευσε αρκετό κόσμο, με τον Yokozuna να το κερδίζει. Αλλά λίγο πριν είδαμε ένα εξαιρετικό ματς μεταξύ Bret Hart και Razor Ramon με τον "Hitman" να υπερασπίζεται το WWF Championship. O "Bad Guy" ήταν ο κορυφαίος heel χαρακτήρας και μάλιστα στα πρώτα στάδια της καριέρας του. Μέσα από αυτό μας έδειξε πως ήταν ικανός να αγωνιστεί όχι απλά στην midcard division, αλλά σε υψηλότερα επίπεδα κάνοντας μεγάλη υπερπροσπάθεια να κερδίσει ένα spot. Ο Bret Hart όμως ήταν σε εξαιρετική φόρμα, και με ένα Sharpshooter εξασφάλισε το εισιτήριο για την WrestleMania IX.

01) Sycho Sid Vs. Shawn Michaels (1997)


Ο Shawn Michaels στην καριέρα του έχει δώσει πολλούς δελεαστικούς αγώνες, που σημαίνει ότι ορισμένοι από τους αγώνες του είναι αναπόφευκτα ξεχασμένοι. Στο Royal Rumble του 1997, ο Michaels ήταν στο κατάλληλο spot για να κερδίσει πίσω το WWF Championship από τον Sycho Sid, ο οποίος Sid να σημειωθεί πως είχε τερματίσει το title reign του HBK στο Survivor Series του 1996, μετά από 231 ημέρες. Γεγονός το οποίο δεν θα ξεχνούσε τόσο εύκολα ο Shawn. Επίσης το PPV έλαβε μέρος στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, την πατρίδα του Shawn Michaels οπότε καταλαβαίνετε ότι η υποστήριξη του κόσμου έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να κερδίσει ξανά τον τίτλο ο Heartbreak Kid. Κακή βραδιά για τον Sid, αξέχαστη όμως για τον Michaels!


Αυτό ήταν το Top 10 της εβδομάδας, και είχε θεματολογία Royal Rumble και δεκαετία '90. Ελπίζω να το απολαύσατε, και μην ξεχάσετε να ρίξετε μια ματιά σε αυτούς τους αγώνες, πιστεύω πως αξίζει την προσοχή σας.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη