TOP 10: 10 σκληροί καριόληδες στο pro wrestling

 Πολλοί pro wrestlers στην βιομηχανία του wrestling απαιτούν τον σεβασμό από τους fans αλλά και από τους συνεργάτες τους στην δουλειά. Άλλοι το κάνουν με το να είναι ευγενικοί και να βοηθούν στο να γίνει η βιομηχανία ακόμα πιο μεγάλη από όσο ήδη είναι και άλλοι το κάνουν με το να είναι απλά "σκληροί καριόληδες", που πολύ απλά, δεν σου αφήνουν καμιά άλλη επιλογή. Η αλήθεια είναι ότι το pro wrestling έχει αρκετούς pro wrestlers, οι οποίοι είχανε έστω μια κακιά ημέρα και οι οποίοι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις γροθιές τους, προκειμένου να λύσουν προβλήματα παρασκηνιακώς ή ακόμη και στο ring. 

Είμαι ο Γιώργος από το Ringside House. Διαβάζετε ένα ακόμα TOP 10 και σήμερα σας παρουσιάζουμε τους 10 πιο σκληρούς καριόληδες που έχουμε δει στο pro wrestling. 

10) Scott Steiner 
O "Freakzilla" από την στιγμή που ξεκίνησε αυτό το σπουδαίο push του στο WCW, έγινε μέλος της NWO, έβαψε το μαλλί του ξανθό και απέκτησε ολοένα και μεγαλύτερη μυϊκή μάζα. Ο "Big Poppa Pump" ήταν τόσο αφοσιωμένος στον χαρακτήρα του σκληρού καριόλη που είχε, που ισορροπούσε και παρασκηνιακά ανάμεσα στην πραγματικότητα και την φαντασία. Αποτέλεσμα αυτών, ήταν η απόφαση του Steiner να φέρει μια ζωντανή, μη-εκπαιδευμένη τίγρη σε σόου, η οποία παραλίγο να βγάλει στην πραγματικότητα το μάτι του Rey Mysterio παρασκηνιακά, με τον ίδιο τον Steiner να γελάει για το περιστατικό. Ενώ άλλο ένα περιστατικό, ήταν πως σε μια κόντρα του με τον DDP στα παρασκήνια, χρειάστηκε να επέμβουν και να τον κρατήσουν εννέα άτομα, προκειμένου να τον σταματήσουν από το να διαλύσει πλήρως το πρόσωπο του DDP. Κακό παιδί, Scott. Πολύ κακό παιδί είσαι. 

9) Ron Simmons 
O Ron Simmons είναι ένας πολύ δυνατός τύπος. Μαζί με τον JBL, όντας οι APA, ανέλαβαν τον ρόλο των "αστυνόμων" στα παρασκήνια. Τώρα σε αντίθεση με τον JBL, ο οποίος, πάντα έψανχε μια αφορμή προκειμένου να γίνει νταής και να βαρέσει κάποιον, ο Simmons ήταν ευγενικός και σεβόταν πολλούς στα παρασκήνια, μέχρι φυσικά να κάνεις κάτι κακό σε αυτόν. Πάρτε για παράδειγμα τον Ahmed Johnson. Σε ένα ματς, μεταξύ των δύο, ο Ahmed ήταν αρκετά απρόσεκτος στο ring, με αποτέλεσμα έτσι να τραυματίσει τον τότε Faarooq. Λίγο καιρό μετά, ο Simmons επέστρεψε από τον τραυματισμό του και δεν ξέχασε τι έγινε. Ζήτησε ως πρώτο του αντίπαλο τον Johnson και όλοι στα παρασκήνια, μέχρι και ο Undertaker, μαζεύτηκαν στο Curtain room, για να δουν τον Simmons να διαλύει τον Johnson και να τον μεταχειρίζεται ως σάκο του μποξ. Καημένε Ahmed. 

8) Ken Shamrock 

Όταν ο Ken Shamrock ήρθε από το UFC στο WWF, όλοι ήξεραν ότι άνετα μπορούσε να σπάσει στον ξύλο τον οποιοδήποτε και υπήρχε χρυσός κανόνας στα παρασκήνια κανείς να μην τον εκνευρίσει. Υπήρχε λόγος άλλωστε που εκείνη την περίοδο (προ των μαχών με τον Tito Ortiz) θεωρούνταν ο"πιο κακός άνθρωπος στον πλανήτη". Ο Chris Jericho από ότι φαίνεται δεν ήξερε αυτόν τον κανόνα. Σε ένα ματς μεταξύ των δύο, όπως γράφει στο βιβλίο του ο Jericho, o Y2J, όντας νέος στο WWF και με στόχο να εντυπωσιάσει, αποφάσισε να πάει εντελώς off-script και να χαστουκίσει τον Ken Shamrock και να του δώσει ένα γερό chop. 

Αυτό και έγινε. Βέβαια, ο Shamrock μετά τρελάθηκε και άρχισε να κυνηγάει τον Jericho γύρω από το ring και στα παρασκήνια, μέχρι να τον πιάσει από τον λαιμό και να χρειαστεί 4 άτομα, μαζί και την συνδρομή του Shane McMahon, να τον παρακαλέσουν να τον αφήσουν κάτω. Ο Jericho ζήτησε συγγνώμη και στο επόμενο ματς μεταξύ τους, δέχτηκε με χαρά την ήττα, με το Ankle Lock. 

7) Rick Rude 

O Rick Rude ήταν το όνειρο της μάνας σου και ο εφιάλτης του μπαμπά σου. Ο Hall of Famer, είχε ένα ιδιαίτερα ναρκισσιστικό gimmick, αλλά ποτέ του δεν έκανε πίσω από μάχη. Όπως και στην πραγματική ζωή. Ο Rude είχε εμπειρία από martial arts fighting και ήταν αρκετά προικισμένος, για να μπορέσει να γυρίσει το αποτέλεσμα υπέρ του σε οποιαδήποτε κατάσταση και ήταν αρκετά σεβαστός από τους wrestlers παρασκηνιακά. Ο Randy Savage είχε πει σε συνέντευξη του ότι ο Rude ήταν ο προσωπικός του σωματοφύλακας σε μια βραδιά πόκερ με κάτι επικίνδυνους τύπους και όταν ο Savage κέρδισε και κάποιοι άρχισαν να τον κατηγορούν ότι κλέβει και πήγαν να του ζητήσουν τα ρέστα με γροθιές, ο Rick Rude χαμογέλασε και απλά διέλυσε 5 άτομα μόνος του, με τον Savage, απλά να κάθεται στην καρέκλα και να κοιτάει τα χαρτιά του, όσο συνέβαινε αυτό. O Hulk Hogan μάλιστα ήθελε να αποφύγει τον Rude όσο ήταν WWF Champion, αφού φοβόταν, επειδή ο Rude δεν τον συμπαθούσε ιδιαίτερα, ότι θα μπορούσε εύκολα να του πάρει off-script τον τίτλο. Δε μπλέκεις. 

6) Harley Race 


O Harley Race ήταν σκληρός τύπος. Για να φανταστείτε πόσο σκληρός τύπος ήταν, ήταν ο ένας από τους δύο ανθρώπους στην βιομηχανία, που ο Andre The Giant φοβόταν τόσο πολύ, που δεν μπορούσε καν να τον κοιτάξει στα μάτια, όντας φοβισμένος μην πει κάτι που θα τον εξοργίσει. Οι ιστορίες για τον Harley Race είναι πολλές. Κάποτε ο Owen Hart αποφάσισε να κάνει μια φάρσα στον Hall of Famer, πράγμα που ο Race, αρχικά ενώ φάνηκε ότι το πήρε χαλαρά και γέλαγε, έπιασε γρήγορα μια λαβή τον Owen και παραλίγο να του σπάσει το χέρι σε διαφορετικά σημεία. Η πιο τρελή ιστορία, ήταν όταν ο Race, εκνευρισμένος που το WWE και ο Vince McMahon έκαναν επέκταση σε άλλα territories εκείνη την εποχή, ακόμη και στο δικό του, παίρνοντας άλλους wrestlers, πήγε σε ένα WWF show, πήρε τον Hulk Hogan, τον έφερε στο γραφείο του Vince, χτύπησε τον Hogan γροθιά και έβγαλε και στους δύο όπλο, λέγοντας να μείνουν μακριά από τα "χωράφια" του. Harley Race, τρελέ τύπε εσύ! 

5) Bruiser Brody 

Όλοι αγαπούσαν τον Lex Luger. Ο "Perfect Package" θα γινόταν σύντομα ένας από τους αγαπημένους τύπους του Vince McMahon και με το Lex Express ήταν προγραμματισμένος να γίνει ο διάδοχος του Hulk Hogan. Αλλά ένας δεν αγαπούσε τον Lex Luger. Και αυτός ήταν ο Bruiser Brody. Ένας ήρεμος άνθρωπος εκτός μιας wrestling αρένας και του wrestling κόσμου, όντας οικογενειάρχης και αγαπητός στους φίλους του. Αλλά όταν έβγαινε από το σπίτι του, γινόταν ο Bruiser Brody. Ένας τρελός τυπάς που ήταν ανεξέλεγκτος και βίαιος. Αυτό το έμαθε ο Lex Luger, όταν σε ένα steel cage match στην Ιαπωνία, κάτι δεν άρεσε στον Brody, με αποτέλεσμα, να μην sellάρει καμία κίνηση του Luger και απλώς να τον διαλύει μανιασμένος, με αποτέλεσμα ο Luger να εφεύρει το πρώτο DQ σε ματς Κλουβιού και απλώς να τρέχει μακριά από το ring, πηδώντας από το ring και να φεύγει από την αρένα, χωρίς καν να πάρει την επιταγή του. 

4) Andre The Giant 
Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να περιγράψει κανείς την παρασκηνιακή προσωπικότητα του πρώτου Hall of Famer στο WWE από αυτή την περιγραφή του "Mean" Gene Okerlund. Αν άρεσες στον Andre, στο ring, σε έκανε να φαίνεσαι αστέρας. Αν δεν άρεσες, τότε σε διέλυε. Ο Andre The Giant ήταν ένας σκληρός καριόλης και οι ιστορίες που το αποδεικνύουν αυτό είναι πολλές. Ας δούμε. Έπνιξε τον Ultimate Warrior, όταν αυτός ήταν αρκετά stiff μαζί του στο ring και ήταν και ειρωνικός για αυτό, αναποδογύρισε ένα αμάξι με 4 άτομα μέσα, γιατί πολύ απλά δεν άφηναν τον φίλο του και αυτόν να φύγουν επειδή είχαν μια συζήτηση, δεν είπε τίποτα στον Hulk Hogan για το τι αποφάσισε να κάνει στο μεταξύ τους ματς, με αποτέλεσμα, ο Hulkster να φοβάται ότι θα χάσει τον τίτλο του, χτύπησε τον Randy Savage, επειδή δε του άρεσε το λάδι που έβαζε ο "Macho Man" για να δείξει τους μύες του. Γενικά όμορφα πράγματα. 

3) Undertaker 
Είναι νόμος στο WWE κανείς να μην πηγαίνει κόντρα στον Undertaker. Ένας από τους πιο πιστούς στρατιώτες του WWE, ο Deadman γρήγορα κέρδισε τον σεβασμό πολλών και ανέλαβε τον ρόλο του αρχηγού στα παρασκήνια, που όταν δεν συμμορφωνόσουν με κάτι, φρόντιζε να σε βάζει στην θέση σου ο ίδιος. Όταν ο Shawn Michaels δέχτηκε να χάσει τον τίτλο του από τον Stone Cold Steve Austin στην Wrestlemania 14, το έκανε, υπό την απειλή μερικού alone time με τον Deadman, επειδή πολύ απλά αρχικά δεν δεχόταν. Επίσης, όταν η Kliq άρχιζε να πειράζει κάποιους παλαιστές, ο Taker έκανε την δικιά του παρασκηνιακή φατρία, προκειμένου να τους επιβλέπουν και να τους βάζουν στην θέση τους, ενώ μια φορά, έβγαλε knock out τον Kurt Angle, όταν έπαιζε ένα παιχνίδι του ποιος θα ρίξει ποιον με τον Vince McMahon, στην γνωστή πλέον "Plane Ride From Hell" επειδή νόμιζε πως ο Χρυσός Ολυμπιονίκης όντως χτυπούσε το αφεντικό του. 

2) New Jack 
O New Jack, εάν δεν είχε την κουρτίνα του hardcore wrestling να τον καλύπτει, θα ήταν άνετα στην φυλακή για απόπειρα δολοφονίας. Ένας απρόβλεπτος χαρακτήρας, με τάση να ξεπερνάει τα όρια, ο New Jack πλησιαζόταν από λίγους στα παρασκήνια, ενώ δεν είχε φίλους στο ECW. Ο Vic Grimes έχει ωραίες αναμνήσεις από τον New Jack, είμαι σίγουρος για αυτό. Ο New Jack, αρχικά στο original ECW, έριξε επίτηδες τον Grimes, επειδή φοβήθηκε από ενα scaffold, πάνω από 20-foot high, μαζί του, με αποτέλεσμα ο Grimes να πέσει άτσαλα στο κεφάλι του New Jack και παραλίγο να τον σκοτώσει. Όλα αυτά καταλάθος. Ο Jack βέβαια το πήρε αλλιώς και σε άλλο promotion, το 2002, σε ένα scaffold match με τον Grimes, o Jack πήγε off-script και αφού έβγαλε tazer και έριξε στον Grimes με αυτό, μετά τον έριξε πάνω σε τραπέζια και στα σκοινιά, ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα ο Grimes να σπάσει αρκετά πράγματα πάνω του, με τον Jack να λέει παρασκηνιακά πως "ήθελα να τον σκοτώσω τον κα****η, δεν πέθανε; Πάω να τον σκοτώσω τώρα". 

1) Meng 

Όλοι πρέπει να θέτουμε κάποιους κανόνες στην ζωή μας. Δεν πιάνουμε ποτέ την κάπα του Superman, σεβόμαστε όλους τους ανθρώπους και το κυριότερο, ΔΕΝ ΚΆΝΕΙΣ ΠΟΤΈ ΤΟΝ MENG ΝΑ ΈΧΕΙ ΛΌΓΟ ΝΑ ΝΕΥΡΙΆΣΕΙ ΜΑΖΊ ΣΟΥ. Ο Haku, στο WWF, λέγεται από πολλούς παλαιστές, off script, ακόμη και από άτομα, όπως ο New Jack, ότι είναι αποδεδειγμένα ο πιο σκληρός καριόλης του pro wrestling και κανείς δεν τον πειράζει, ούτε θέλει να έρθει στην πλευρά, που τους βλέπει ως αντιπάλους. Ήταν ο νούμερο ένα φόβος και τρόμος του Andre The Giant.

Ο Meng, σε ένα μπαρ, είχε μόνο δαγκώσει έναν άνθρωπο στην μύτη, με αποτέλεσμα να του σπάσει και να χρειαστεί 3 χειρουργεία, είχε συλληφθεί από αστυνομικούς, ρίχνοντας στα μάτια του σπρέϊ πιπεριού, αλλά ο ίδιος σηκώθηκε έβγαλε τις χειροπέδες, χωρίς να δείχνει κάποια επίδραση του σπρέϊ, έδειρε τους δύο αστυνομικούς που του έριξαν το σπρέϊ και μετά μπήκε ευγενικά στο αμάξι, ζητώντας τους να κάνουν κανονικά την δουλειά τους. Σε άλλη μια περίπτωση, όταν το κολλητάρι του Hogan, o Brutus Beefcake, παραπονέθηκε ότι ήταν stiff worker, o Meng τον έπιασε από τον λαιμό, τον σήκωσε στον αέρα, με τον Hulkster να τον παρακαλάει να τον κατεβάσει κάτω, με λυγμούς. MENG, ΕΊΣΑΙ ΑΝΑΜΦΙΣΒΉΤΗΤΑ, ο πιο σκληρός καριόλης του pro wrestling. 

Και αυτό ήταν το TOP 10 μας για σήμερα. Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια. Τι άλλο TOP 10 θα θέλατε να δείτε; 

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη