Back In Black: 8 κορυφαία PPVs της Attitude Era


Η Attitude Era ήταν από τις πιο αγαπημένες εποχές στην ιστορία της επαγγελματικής πάλης. Με το WCW να προσπαθεί να κοντράρει κάθε εβδομάδα το WWF στην τηλεθέαση, και με τον Vince McMahon να έχει -ίσως- τα πιο δημιουργικά, βρώμικα, και "σατανικά" σχέδια στο μυαλό του για να μην απογοητεύσει τον κόσμο του RAW is War με χαρακτήρες όπως οι Steve Austin, Mankind, Kane, The Rock, Undertaker, Triple H, και άλλους.

Στα τέλη της Attitude Era, πέρασε μια δεύτερη γενιά με «αστέρες», όπως οι Chris Jericho, Kurt Angle, Radicalz, και πολλοί άλλοι που έκαναν γνωστό το όνομά τους. Έτσι υπήρχε τεράστιο υλικό από το WWF για να κερδίσει σχετικά εύκολα τον "πόλεμο" κόντρα στο WCW που τελείωσε μέσα στην άνοιξη του 2001, και σηματοδότησε το τέλος της Attitude Era.

Με αφορμή όλα αυτά, ο Αποστόλης Μάρης μας παρουσιάζει τα 8 κορυφαία PPV's από την αγαπημένη μας εποχή:

08) KING OF THE RING 1998


Ξεκινώντας με το King of The Ring 1998. Ο Rock κατάφερε να φτάσει στον τελικό του τουρνουά για να αντιμετωπίσει τον Ken Shamrock, σε έναν αγώνα που αρκετός κόσμος έχει υποτιμήσει χωρίς καν να τον παρακολουθήσει. Ήταν η εποχή που κανείς δεν γλίτωνε από το Ankle Lock του Shamrock. Μάλιστα θυμάμαι χαρακτηριστικά την φωνή του JR στην περιγραφή: «HE TAPPED. SHAMROCK, SHAMROCK, SHAMROCK, KING OF THE RING!».

Μεταξύ άλλων, η κάρτα περιλαμβάνει και ένα συναρπαστικό ματς ανάμεσα στους X-Pac και Owen Hart που σίγουρα αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει. Ενώ στο Main Event της βραδιάς ο Steve Austin ήρθε αντιμέτωπος με τον Kane στο πρώτο στην ιστορία "First Blood Match" για το WWF Championship. Τότε ο Kane απέδειξε πως μπορεί να αγωνιστεί σε επίπεδο Main Event.

Όμως, ο πραγματικός λόγος που το King of The Ring είναι από τα κορυφαία PPV της Attitude Era, είναι το Hell In A Cell Match ανάμεσα στους Undertaker και Mankind. Ένας αγώνας που αναμφίβολα δεν θα συνέβαινε στις μέρες μας, και αν γινόταν τότε σίγουρα θα σταματούσε στα μισά. Και οι δύο άντρες τα έδωσαν όλα στο ρινγκ, όλοι γνωρίζουμε τις θυσίες του Foley εκείνη την βραδιά, αλλά κάτι που αρκετός κόσμος δεν γνωρίζει είναι το γεγονός ότι ο Undertaker έσπασε το πόδι του την στιγμή που επιχείρησε να εισέλθει μέσα στο ρινγκ από την κορυφή του κελιού. Αν θέλετε να παρακολουθήσετε Attitude Era στο WWE Network, σας προτείνω να ξεκινήσετε από αυτό το PPV.

07) ARMAGEDDON 1999


Το συγκεκριμένο PPV θα μπορούσα να το αντικαταστήσω με άλλα που δεν είναι καν στην λίστα, ωστόσο θα μπει για έναν ξεχωριστό λόγο που θα σας περιγράψω παρακάτω. Το σόου ξεκινά με ένα Battle Royal όπου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις ομάδες των Hardys, Dudleyz, Acolytes, και φυσικά τους Edge & Christian (οι 4 αυτές ομάδες αναγέννησαν την Tag Team Division εκείνες τις μέρες).

Την ίδια βραδιά ο Kurt Angle κέρδισε τον Steve Blackman, ενώ οι Kane και X-Pac είχαν έναν πολύ καλό αγώνα μέσα στο Steel Cage, με χαρακτηριστικό highlight η πτώση του Kane από την κορυφή του κελιού. Από την άλλη πλευρά, ο Chris Jericho κέρδισε τον πρώτο του Intercontinental τίτλο κόντρα στην Chyna σε ένα Submission Match. Ενώ έναν όμορφο και μεγάλο σε διάρκεια αγώνα έδωσαν οι Rock N' Sock Connection απέναντι στους New Age Outlaws.

Το απόλυτο highlight σε αυτό το PPV, ήρθε στο τέλος της βραδιάς με το Main Event ανάμεσα στους Triple H και Vince McMahon. Η αναμέτρηση ήταν No Holds Barred και ο Triple H κέρδισε το ματς για να γίνει ο πρώτος διεκδικητής του WWF Championship. Όμως, το stipulation έλεγε πως αν ο McMahon κέρδιζε, τότε ο γάμος της Stephanie με τον Hunter θα ακυρωνόταν (ναι, ο Vince έκανε τα πάντα για να προστατέψει την μικρή του κόρη από τους μπελάδες). Από αυτό το ματς κι έπειτα, μπορείς να πεις ότι ο HHH ήταν το πρόσωπο του WWF, μιας και το συμβόλαιο του Undertaker έληγε και ούτε ο ίδιος ο Vince δεν γνώριζε αν θα ανανεώσει. Εκείνη την βραδιά πολλά πράγματα άλλαξαν, και αρκετά storyline πήραν μεγάλη τροπή.

06) FULLY LOADED 1999


Το Fully Loaded 1999 είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το προϊόν της Attitude Era, καθώς περιέχει σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά που την εκφράζουν. Οι Al Snow και Big Boss Man έδωσαν ένα κλασικό Hardcore Match 10 λεπτών, ενώ οι D'Lo Brown και Mideon αγωνίστηκαν για το European Championship με τον τότε πρωταθλητή, D'Lo Brown, να δίνει μεγάλο prestige στον τίτλο. Αξιοσημείωτο ήταν και το "Iron Circle Match" ανάμεσα στον Ken Shamrock και τον Steve Blackman μιας και εκείνη την περίοδο είχαν αντιπαλότητα.

Όσο για την ομαδική κατηγορία, οι Acolytes έδωσαν έναν από τους κορυφαίους αγώνες στην καριέρα τους απέναντι στους Hardy Boyz, και σίγουρα αν είχαν λίγο παραπάνω χρόνο θα έδιναν ακόμα καλύτερο θέαμα στον κόσμο. Το ματς με την μεγαλύτερη διάρκεια ήταν αυτό ανάμεσα στους Triple H και Rock, ένα Fully Loaded Strap Match με το extra stipulation "ο νικητής κερδίζει αγώνα για το WWF Championship στο SummerSlam της ίδιας χρονιάς". Πολύ καλό ματς, αξίζει να το δείτε.

Στο τέλος μας έδωσαν ένα επικό First Blood Match ανάμεσα στους Undertaker και Steve Austin, και σε περίπτωση που ο 'Taker κέρδιζε, τότε ο Austin θα έχανε και τον τίτλο του ενώ παράλληλα δεν θα έπαιρνε ποτέ ξανά ευκαιρία για το WWF Championship στο μέλλον. Από την άλλη πλευρά, σε περίπτωση νίκης του Stone Cold τότε ο Vince McMahon θα αποχωρούσε από την τηλεόραση για πάντα. Αυτό το ματς ίσως είναι το τέλος της αντιπαλότητας Austin/McMahon, διότι όταν ο Vince γύρισε ξανά στην τηλεόραση η σχέση τους ήταν διαφορετική σε σχέση με πριν.

05) JUDGMENT DAY 2000


Το Judgment Day 2000 περιλαμβάνει ένα από τα κορυφαία feuds της εποχής του, το περήφιμο Triple H vs. The Rock που αρκετός κόσμος συζητά για αυτό στα forums μέχρι και σήμερα. Τέλος πάντων, το σόου ξεκινά με ένα δροσερό Tag Team αγώνα μεταξύ Too Cool και Team ECK. Ενώ παράλληλα οι Chris Jericho και Chris Benoit μας δίνουν ένα κλασσικό Submission Match για το Intercontinental Championship.

Ο Eddie Guerrero υπερασπίστηκε με επιτυχία το European Title κόντρα στους Dean Malenko και Perry Saturn, ενώ ο Shame McMahon προσπάθησε να λύσει τις διαφορές του με τον Big Show σε ένα σύντομο Falls Count Anywhere Match. Στην κάρτα επίσης προστέθηκε και ένα Tag Team Tables Match με τους DX να επικρατούν κόντρα στους Dudley Boyz.

Αυτό που κάνει τόσο ξεχωριστό το PPV, είναι το φανταστικό Main Event της βραδιάς στο οποίο ο Triple H αντιμετώπισε τον Rock σε ένα Iron Man Match διάρκειας 60 λεπτών(!) για το WWF Championship με special guest referee τον Shawn Michaels. Ένα ματς που όλοι αξίζει να το δείτε, σε περίπτωση που δεν το έχετε δει. Το αξιοσημείωτο γεγονός της βραδιάς είναι η μεγάλη επιστροφή του Undertaker με ένα διαφορετικό gimmick για εκείνη την εποχή, αναφέρομαι φυσικά στον χαρακτήρα του American Badass όπου έκανε παρέμβαση για να κερδίσει το ματς ο Hunter και να γίνει πρωταθλητής.

04) WRESTLEMANIA XIV (1998)


Η νύχτα που ο Jim Ross είπε "The Austin Era has begun!". Κανείς δεν θα ξεχάσει την WrestleMania 14, με εξαίρεση το περίφημο Main Event με μεγάλους πρωταγωνιστές τους Steve Austin, Shawn Michaels και Mike Tyson, η WrestleMania XIV είχε μερικούς όμορφους αγώνες που συχνά παραβλέπονται από τον κόσμο λόγω του μεγάλου Main Event. Στα αξιοσημείωτο ματς της βραδιάς ήταν η αναμέτρηση του Triple H με τον Owen Hart, οι δυο τους είχαν αντιπαλότητα εκείνη την περίοδο και είχαν έρθει αρκετές φορές αντιμέτωποι, αλλά νομίζω πως αυτός ο αγώνας είναι και ο καλύτερος τους. 

O αγώνας Ken Shamrock vs. The Rock ίσως να ήταν λίγο απογοητευτικός, όπως και το Dumpster Match ανάμεσα στους Cactus Jack, Chainsaw Charlie, και New Age Outlaws, αλλά ένα τίμιο ματς ήταν η νίκη των Legion of Doom απέναντι στους Midnight Express, και το Mixed Tag Team Match με τους Marc Mero & Sable να επικρατούν κόντρα στην Luna Vachon και τον Goldust.

Και πάμε στο μεγάλο highlight της βραδιάς, ο πρώτος αγώνας στο WWE μεταξύ Undertaker και Kane είναι γεγονός, και μάλιστα φανταστικός. Για πολλούς αναμφισβήτητα ο καλύτερος αγώνας ανάμεσα στα δύο αδέρφια, αφού η αντιπαλότητά τους είχε χτιστεί από το φθινόπωρο της περασμένης χρονιάς, έτσι ο κόσμος μαζεύτηκε στο στάδιο για να δει δύο θηρία να συγκρούονται. Ο Undertaker χρειάστηκε 3 Tombstones για να κερδίσει τον Kane.

03) ROYAL RUMBLE 2000


Ένα από τα λίγα Royal Rumble events που το κλασικό Rumble Match πέρασε από αρκετό κόσμο απαρατήρητο, αλλά και πάλι, αυτό το PPV ήταν τόσο υπέροχο που μπορείς να μιλάς για ώρες. Τότε είδαμε και το ντεμπούτο του Tazz ο οποίος διέλυσε τον Kurt Angle σε σημείο που αποχώρησε από το ρινγκ με την βοήθεια των γιατρών.

Επίσης είδαμε και το περίφημο Tables Match μεταξύ Dudley Boyz και Hardy Boyz, όπου ο Jeff Hardy έκανε το ιστορικό Swanton Bomb από την πάνω είσοδο του σταδίου (το βλέπουμε μέχρι και σήμερα στα Top 10's). Η μεγάλη στιγμή όμως ήρθε αργότερα, στον αγώνα μεταξύ Triple H και Cactus Jack. Ένα ματς με πολύ πάθος, ασταμάτητο πόνο, και σκληρό wrestling. Πραγματικά ποιος θα ξεχάσει εκείνο το Pedigree πάνω στις πινέζες;

Ο Mick Foley είχε συνειδητοποιήσει πως ο χαρακτήρας του Mankind δεν ήταν αρκετός για να κερδίσει τον Triple H, έτσι έφερε τον Cactus Jack πίσω για να δώσει το 100%. Παλιότερα ο Hunter είχε δώσει μια συνέντευξη και τόνισε πως αυτός ήταν ο αγαπημένος του αγώνας ever. Και οι δυο τους βγήκαν έξω στο ρινγκ όχι μόνο για να διασκεδάσουν τον κόσμο, αλλά να εκφράσουν όλο το storyline μέσα από αυτό το ματς. Ένα ματς που οι hardcore fans θα λατρέψουν!

02) SUMMERSLAM 2000


Σε αυτό το SummerSlam είδαμε αρκετά ματς που έχουμε ξαναδεί στο παρελθόν, με την μόνη διαφορά πως αυτή την φορά όλοι οι παλαιστές έδωσαν καλύτερους αγώνες σε σχέση με πριν και τα storylines είχαν κάπως προχωρήσει. Για τουλάχιστον 4 μήνες οι Chris Jericho και Chris Benoit είχαν αντιπαλότητα και στο SummerSlam 2000 βρήκαν την ευκαιρία τους να βάλουν ένα τέλος σε αυτή, με τον Benoit να επικρατεί με 2-1 σε Two-Out-of-Three Falls Match. 

Είδαμε ένα όχι και τόσο ικανοποιητικό ματς μεταξύ Undertaker και Kane, αφού ο American Badass κατά την διάρκεια του αγώνα έβγαλε την μάσκα του Kane και ο δεύτερος αποχώρησε για να λήξει με No Contest. Και περνάμε στα 2 μεγάλα ματς της βραδιάς, το πρώτο ήταν το Triple H vs. The Rock vs. Kurt Angle για το WWF Championship, το οποίο ήταν πολύ καλό ματς και αξίζει να το δείτε. Και το δεύτερο δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από το Tables Match για το Tag Team Championship με τους Hardy Boyz, Dudley Boyz, Edge & Christian να δίνουν ένα φανταστικό αγώνα που έχει μείνει στην ιστορία. Γενικά εκείνη την περίοδο αυτές οι 3 ομάδες έδωσαν τεράστιο prestige στους τίτλους.

01) WRESTLEMANIA X-SEVEN (2001)


Για πολλούς, η WrestleMania X-Seven είναι το μεγαλύτερο Pay-Per-View της Attitude Era, για άλλους, είναι η μεγαλύτερη WrestleMania ever, αυτό μπορεί να το κρίνει ο καθένας αφού πρώτα δει το σόου. Βλέποντας την κάρτα, περιλαμβάνει μεγάλα αστέρια της εποχής και αρκετούς κλασικούς αγώνες που λάτρεψε ο κόσμος: Jericho vs. Regal / Angle vs. Benoit / Shane vs. Vince / 'Taker vs. Hunter / και ένα ακόμη σπουδαίο TLC Match ανάμεσα στις 3 κορυφαίες ομάδες όλων των εποχών τα οποία είναι αρκετά να κλέψουν την δόξα από το Main Event. Αλλά... Το Main Event περιλαμβάνει την δεύτερη διαδοχική μάχη ανάμεσα στους Austin και Rock μέσα στην τριλογία αγώνων που είχαν στην WrestleMania, μια μάχη που αξίζει να την δείτε.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη