TOP 10: 10 στιγμές που έβαλαν σε μεγάλους μπελάδες το WWE

 
To WWE σαν εταιρεία, σίγουρα έχει αποτελέσει ένα σπουδαίο πρότυπο wrestling για fans τριγύρω από τον κόσμο. Για εμένα, ακόμα παραμένει η πρώτη "πηγή" για wrestling και σίγουρα η εταιρεία θα συνεχίσει για χρόνια να παρέχει περιεχόμενο, ακόμη και μετά τον θάνατο του Vince McMahon, του ανθρώπου που έφερε την επανάσταση στο επάγγελμα του wrestling και το μετέτρεψε σε ένα worldwide φαινόμενο. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η εταιρεία δεν είχε τις κρίσεις της και σίγουρα δεν σημαίνει ότι αυτές οι κρίσεις δεν είχαν κάποιες επιπτώσεις. 

Άλλες ελαφρύτερες, άλλες πιο έντονες και άλλες πιο σκοτεινές. Με αυτόν τον τρόπο λοιπόν, εισάγω το TOP 10 στην λίστα μας με τα καινούργια άρθρα, τα οποία έρχονται για εσάς. Είμαι ο Γιώργος από το Ringside House και αυτές είναι 10 στιγμές που έβαλαν σε μεγάλους μπελάδες, το WWE. 

10) O Daniel Bryan και η...γραβάτα 
Το 2010, όπως όλοι ξέρουμε, σε ένα επεισόδιο του RAW, τον Ιούνιο, έκανε το ντεμπούτο της οι Nexus, μια φατρία, η οποία έμεινε στην ιστορία, ως ένα project το οποίο δεν έφτασε ποτέ το πλήρες potential του λόγω booking. Μέλος αυτής της φατρίας ήταν και ο Daniel Bryan, ο οποίος δυστυχώς για κακή του τύχη, έκανε το λάθος να κάνει ένα non-PG attack στην PG-pro Cena-εποχή. Πιο συγκεκριμένα, κατά την διάρκεια της επίθεσης, ο Bryan αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως όπλο μια γραβάτα, προκειμένου να πνίξει τον Justin Roberts. Αυτό ωστόσο δεν άρεσε σε χορηγούς, οι οποίοι σκέφτηκαν σοβαρά να αποσύρουν τα χρήματα τους από το WWE και αυτό δεν άρεσε στον μπαμπά Βινς, ο οποίος απέλυσε τον νεαρό Bryan. 

Όμως αυτή η απόλυση δεν κράτησε για πολύ, αφού όπως αποδείχτηκε τον κρατήσαν εκτός τηλεόρασης για να ηρεμήσουν τα πνεύματα και έπειτα τον έφεραν πίσω στο SummerSlam ως μέλος της Team Cena. Μετά αυτός ο νεαρός, έγινε ένας από τους πιο decorated παλαιστές της τελευταίας εποχής. Καλό τελικά να χρησιμοποιείς γραβάτες ε; 

9) O γάμος του Billy και του Chuck 
O Chuck Palumbo και ο Billy Gunn μια στιγμή ήταν η πιο "καυτή" ομάδα του WWE στην εποχή της Ruthless Aggression. Οι δύο τους ήταν προφανώς η πρώτη επαφή που είχε το WWE με την ομοφυλοφιλία και μπορεί να μην το έλεγαν στις κάμερες, αλλά σίγουρα συμπεριφερόντουσαν έτσι. Έτσι, λοιπόν, όταν κανονίστηκε ένα segment γάμου για τους δύο αυτούς partners, το WWE, αποφάσισε να προσεγγίσει την ομάδα GLAAD, για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, για να πάρουν λίγη παραπάνω προβολή. Όταν έφτασε, παρ'όλα αυτά η ώρα του segment, οι δύο χαρακτήρες, ακούστηκαν να λένε "ΌΠΑ ΌΠΑ, ΔΕΝ ΕΊΜΑΣΤΕ GAY". Επαναλαμβάνω. Σε ένα γάμο που είχαμε μέχρι και ανταλλαγή δαχτυλιδιού. 

Φυσικά, το segment ήταν καταστροφικό και ούτε καν ο Πάστορας Eric Bischoff μαζί με την εντυπωσιακή (αλλά κακομεταχειρισμένη) ομάδα των Three Minute Warning δεν έσωσαν το WWE από την καταστροφή και φυσικά την μήνυση από την GLAAD. 

8) Τα Snickers δεν είναι ο εαυτός τους με την Fabulous Moolah 
To 2018, το WWE, αφού είδε ότι είχε πέραση το Andre The Giant's Memorial Battle Royale, αποφάσισε να κάνει και ένα παρόμοιο ματς για τις γυναίκες, τιμώντας την Fabulous Moolah. Αυτό θα γινόταν στην WrestleMania 34, η οποία ήταν χρηματοδοτημένη από τα Snickers. Αλλά, έπειτα πολλές γυναίκες που δεν είχαν μιλήσει μέχρι τότε, βγήκαν δημοσίως και μίλησαν για τις αρνητικές τους εμπειρίες με την μακροβιότερη πρωταθλήτρια γυναικών όλων των εποχών και για το πως τις "έβγαζε στο κλαρί" με promoters και άλλους παλαιστές και μάλιστα όταν δεν έκαναν το χατήρι τους, τις χτυπούσε και έβαζε το αγόρι της να τις βιάζει, με εκείνη μάλιστα να συμμετέχει. 

Τα Snickers λοιπόν, αποφάσισαν να μην είναι ο εαυτός τους και μάλιστα ενημέρωσαν το WWE, ότι εάν το ματς συνεχιστεί να ονομάζεται έτσι, θα αποσύρουν τα χρήματα που έδωσαν. Τότε, μην έχοντας άλλη επιλογή, πλέον βλέπουμε ένα Wrestlemania Women's Battle Royale. Και όλα είναι καλά και ανθηρά. 

7) Katie Vick 
Αχ, θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομος μπορώ σε αυτό το θέμα γιατί το να μιλάς για την νεκροφιλία σε κάνει creepy. Το 2002, σε ένα feud μεταξύ HHH & Kane, o Hunter για να μπει ψυχολογικά στο μυαλό του Big Red Machine, του μίλησε για ένα ατύχημα που είχε ο ίδιος ο Kane με την κοπέλα του, την Katie Vick, πριν από αρκετά χρόνια. Η Katie πέθανε, ενώ ο Kane έζησε έχοντας μείνει σημαδεμένος από το περιστατικό. Όλα καλά εκεί. Και εκεί που νομίζαμε ότι σταμάτησε το WWE, ΌΧΙ, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟΝ TRIPLE H ΝΑ ΚΆΝΕΙ SIMULATION SEX ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΎΚΛΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΕΡΝΆΓΑΜΕ ΓΙΑ ΠΤΏΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΊΑ. 

Προσπαθούσα να βρω τρόπους να το πω, αλλά η ωμότητα της στιγμής δεν με έκανε να αντέξω και πολλά. Κατά τα άλλα, ο Βινς, είχε θέμα με το να δούμε το αίμα σε κανονική εικόνα και όχι σε γκρίζα, αλλά δεν είχε θέμα με τη νεκροφιλία. Οκ. Προχωράμε. 

6) Το χέρι της Mae Young
Και τι δεν έχει κάνει αυτή η Mae Young για το WWE; Η θρυλική αυτή diva, πριν φύγει από την ζωή, έδειχνε ότι είναι ακομπλεξάριστη, έχει απίστευτο χιούμορ και δεν τίποτα δεν θα την σταματούσε από το να διασκεδάζει το WWE universe. Πράγμα που το WWE, το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο. Εποχές Attitude Era και η Mae Young μένει έγκυος, έπειτα από την σεξουαλική της πράξη με τον ανεπανάληπτο "Sexual Chocolate" Mark Henry. H Μae λοιπόν πάει στο μαιευτήριο και επειδή φυσικά είναι WWE, από μέσα της βγήκε...ένα γιγάντιο χέρι. 

Το WWE φρόντισε γρήγορα το περιστατικό να ξεχαστεί, έπειτα από τον τεράστιο αρνητικό αντίκτυπο που είχε σε γυναίκες και παιδιά, αφού το θέμα της γέννησης δεν είναι κάτι που μπορείς να αγγίξεις με τόση ωμότητα. 

5) Η Trish γαβγίζει σα σκυλί. 

Λίγο πριν το τέλος της Attitude Era, o Vince McMahon, όντας ο heel, αποφάσισε να εκμεταλλευτεί την Trish Stratus, η οποία υποδυόταν την ερωμένη του, για να αποκτήσει περισσότερο heat σαν κακός στον επικείμενο αγώνα του με τον γιο του Shane. Αυτό βέβαια, επέλεξε να το κάνει, αποφασίζοντας να την κάνει να πέσει στα τέσσερα, να μπουσουλάει γύρω από το ring, γαβγίζοντας για να δείξει ότι είναι η...σκύλα του. Και μετά από αυτό την ανάγκασε να βγάλει τα ρούχα της, για να δείξει πόσο...ελαφρών ηθών κοπέλα είναι. 

Τα media κατακεραύνωσαν το WWE, για την κακή χρήση μιας γυναίκας, η οποία έπρεπε να έχει δικαιοδοσία στο σώμα της. Και αυτή την κατηγορία, την ενίσχυσε ακόμα περισσότερο σε μια συνέντευξη του Vince, o Bob Costas, στην εκπομπή του "Οff the Record" (άσχημες αναμνήσεις) με τον πρόεδρο να απαντάει πως ήταν ο κακός τύπος και πως πολλοί fans ζητωκραύγασαν όταν η ίδια έβγαλε τα ρούχα της, επειδή καταλάβαιναν το story value και επειδή καταλάβαιναν πως το WWE είναι σεναριογραφημένο και όλα γινόντουσαν με δική της θέληση. Πράγμα που δυστυχώς ήταν αλήθεια. Shame on us. 

4) To Montreal ScrewJob 

To 1997, στην αρχή των Monday Night Wars, o Bret Hart, αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση του Eric Bischoff και να γίνει μέλος του WCW, αφού πρώτα τιμήσει το συμβόλαιο του με το WWE. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι τότε ο Hart ήταν ο WWE Champion και ο Bret δεν ήθελε με τίποτα να χάσει στον Καναδά απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Shawn Michaels, με τον οποίο δεν είχε καλές σχέσεις in real life. To WWF, τότε, φοβόταν ότι ο Bret θα επαναλάβει αυτό που είχε κάνει η Madusa, όταν είχε εμφανιστεί με το WWF Women's Championship ανά χείρας και δεν ήθελε να δει και τον Bret να το κάνει αυτό. 

Έτσι Vince McMahon, Jim Cornette, Vince Russo & Bruce Prichard, μαζί με τους HBK & Earl Hebner αποφασίσαν να πάρουν με οποιοδήποτε κόστος, τον τίτλο από την μέση του Hart. Το ματς ξεκίνησε, κύλησε ομαλά για 20 λεπτά, ο HBK έκανε το Sharpshooter, o Hebner έληξε το ματς χωρίς να έχει παραιτηθεί ο Hart, o Bret έφτυσε τον Vince, όλος ο Καναδάς, η  βιομηχανία του wrestling και οι παλαιστές του WWF, στράφηκαν ενάντια στον πρόεδρο τους και αυτή η στιγμή γράφτηκε στην ιστορία, ως η αρχή της Attitude Era. 

3) Muhammed Hassan 

Θα μπορούσα να σας γράφω, αν όλα είχαν πάει καλά, πως ο Muhammed Hassan είναι ένας εκ των κορυφαίων heel όλων των εποχών. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν καλά. Ο Hassan είχε όλα τα φόντα να πετύχει στο WWE. Το πρόβλημα είναι πως ο χαρακτήρας του, πάντα περπατούσε μια πολύ λεπτή γραμμή, ανάμεσα στο τι είναι ορθολογικά σωστό για την τηλεόραση και τι όχι. Ο χαρακτήρας του ήταν αυτός ενός Ιρανού, με Αμερικάνικη υπηκοότητα, ο οποίος έλεγε για τα προβλήματα της χώρας και το πόσο ρατσιστές ήταν απέναντι του οι Αμερικάνοι. Ο Hassan ήταν τόσο καλός in ring και mic worker, που όχι μόνο μπήκε σε κόντρα με τον Undertaker, με σκοπό να τον κερδίσει, αλλά στο SummerSlam 2005, θα γινόταν ο νέος World Heavyweight Champion. 

Αλλά η μοίρα έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Σε ένα segment, για την κόντρα Hassan-Taker, είδαμε τον πρώτο να πέφτει στα γόνατα και να προσεύχεται και έξω να βγαίνουν κάποιοι "υποστηρικτές" του Hassan, παρουσιασμένοι ως "κλισέ" τρομοκράτες και να χτυπούν τον Undertaker. Το θέμα είναι ότι λίγες ώρες πιο πριν, το Λονδίνο είχε δεχθεί μια συγκλονιστική βομβιστική επίθεση, με αποτέλεσμα τα media να υποστηρίξουν πως το WWE, υποστηρίζει αυτές τις δράσεις. Το αποτέλεσμα; Ο Hassan, διαλύθηκε από τον Undertaker στο Bash, με τον Deadman να του κάνει ένα Last Ride στην σκηνή, η σκηνή να ανοίγει και να καταπίνει στο σκοτάδι της τον Hassan, ο οποίος λίγο αργότερα, απολύθηκε. Τουλάχιστον, ο άνθρωπος έχει γίνει δάσκαλος και δεν έχει κρατήσει κακία για το τι έχει γίνει τότε. Good for him. 

2) Ο θάνατος του Owen Hart 

Τα πράγματα από εδώ και έπειτα παίρνουν μια σκοτεινή τροπή. Στο Over The Edge 1999, o Owen Hart αντιμετωπίζει τον The Godfather, ως Blue Blazer για το IC Championship. O Vince McMahon έχει την ιδέα, ο Owen, επειδή αντιπροσώπευε έναν σούπερ-ήρωα να κατέβει, όπως και ο Sting, από την κορυφή της arena. Ο Owen είναι διστακτικός, αλλά δέχεται, όντας επαγγελματίας. Η ιστορία δυστυχώς είναι γνωστή. Ο Owen έπεσε με μεγάλη δύναμη στο πρώτο turnbuckle του ring κάτω αριστερά, σπάζοντας τον σβέρκο του και πέθανε, στερώντας μας έναν σπουδαίο professional wrestler και από τη γυναίκα του και τα παιδιά του, έναν σπουδαίο άνθρωπο. 

Το WWF, κατακεραυνώθηκε από τα media και από την wrestling βιομηχανία, γιατί πρώτον, συνέχισαν ένα show, μετά από τον θάνατο ενός ανθρώπου, που είναι άσχημο από μόνο του. Και δεύτερον, επειδή, αποδείχτηκε, ότι τα μέτρα ασφαλείας και ο μηχανισμός που θα κρατούσε τον Owen Hart, ήταν ερασιτεχνικά σχεδιασμένα και ο μηχανισμός δεν ήταν αρκετά δυνατός για να τον κρατήσει, ενώ θα επιχειρούσε αυτό το άλμα. Η Martha Hart, έχει κρατήσει, αρνητική στάση, απέναντι στο WWE και δεν σκοπεύει να δώσει ποτέ τα δικαιώματα στην εταιρεία να βάλει τον άντρα της στο Hall of Fame. 

1) Το Tribute show στον Chris Benoit.

Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος. Το Σαββατοκύριακο 23-24 Ιουνίου του 2007, ο Chris Benoit, δολοφόνησε την γυναίκα του, Nancy και τον μικρότερο γιο του, Daniel, πριν πάρει την δικιά του ζωή. Στις 25 Ιουνίου, όταν και μαθεύτηκαν τα νέα του θανάτου της οικογένειας, χωρίς παραπάνω λεπτομέρειες για το πως είχε γίνει, το WWE αποφάσισε να κάνει ένα tribute show, με τα highlights της καριέρας του Benoit και ανθρώπους να μιλούν για το πόσο σπουδαίος οικογενειάρχης ήταν ο ίδιος ο Benoit. Όταν ωστόσο, οι λεπτομέρειες βγήκαν στο φως, το WWE έσβησε κάθε αναφορά του και δεν επέτρεψε ξανά αναφορά του ίδιου του Καναδού παλαιστή. Αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. 

Η νεκροψία του Benoit, αποκάλυψε ότι από τις πολλές διασείσεις, το μυαλό του παλαιστή, ήταν παρόμοιο με ενός 80χρονου γέρου με Altzheimer, ενώ επίσης, σε αυτό φάνηκε να συμβάλλει η χρήση απαγορευμένων ουσιών. Έτσι, το Wellness Policy έγινε πιο σωστό και συχρονισμένο, ενώ το όνομα του Benoit, δεν έχει αναφερθεί και δεν πρόκειται να αναφερθεί ποτέ ξανά. 

Αυτές λοιπόν είναι 10 στιγμές που έβαλαν σε μεγάλους μπελάδες το WWE. Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια. 


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη