RH Αφιέρωση: Randy Orton


Μιας και έχω όρεξη σήμερα, δεν γινόταν να μην δημοσιεύσω άρθρο για αυτόν τον παλαιστή. Έτσι εγώ ο Νίκος Ασλανίδης, αποφάσισα να γράψω τούτη την αφιέρωση. Εδώ θα διαβάσετε για το ντεμπούτο, την πορεία, τις κατακτήσεις, κάποιες λεπτομέρειες, και τις απόψεις μου, για τον Randy Orton! Λοιπόν, φύγαμε στην αφιέρωση!


Family Legacy 

Randy Orton λοιπόν, η όπως τον αποκαλώ πλέον εγώ, "Ορτόνας". Πλήρες όνομα "Randal Keith Orton" και γεννημένος 1η Απριλίου, 1980. Παλαιστής 3ης γενιάς, καθώς ο πατέρας του, "Cowboy" Bob Orton (οποίος πήρε μέρος στο Main Event της 1ης WrestleMania), ο παππούς του, "The Big O" Bob Orton Sr. ακόμα και ο θείος του, "Barry O" Barry Orton, ήταν όλοι τους επαγγελματίες παλαιστές! Ο Randy από νεαρός ακολούθησε τα χνάρια τους, το Pro Wrestling "κυλούσε" στις φλέβες του! Ο Randy όχι μόνο ακολούθησε το ίδιο μονοπάτι, αλλά δημιούργησε σπουδαιότερη και πιο επιτυχημένη καριέρα από τους προγόνους του. Βρίσκεται στο WWE περίπου 18 χρόνια και έχει πολλαπλές κατακτήσεις και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους Superstar όλων των εποχών! Κάποτε ο Randy είχε πάθος για αυτήν την δουλειά, όμως τα τελευταία χρόνια δυστυχώς δουλεύει σαν "δημόσιος υπάλληλος" θα λέγαμε. Πλέον εφόσον έχει κάνει τα πάντα, έχει κάνει τις κατακτήσεις του, έχει "χτίσει" το όνομα του και έχει βγάλει λεφτά, όπου αρκούν και για την επομένη ζωή, έχει ρίξει αρκετά τους ρυθμούς του και δεν βλέπουμε συχνά κάτι ιδιαίτερο και από αυτόν. 

Εάν όμως του παρουσιάσουν ένα ενδιαφέρον Storyline και κάποιον ιδιαίτερο αντίπαλο, ο Randy θα κάνει παπάδες! Όποτε θελήσει μπορεί να γίνει ότι πιο "HOT" υπάρχει στο WWE. Αμα χρειαστεί να δουλέψει, θα δουλέψει, ξέρει πως και πότε πρέπει να το κάνει. Θα περιμένουμε να μας δώσει 8, αλλά αυτός θα μας δώσει 10, κάπως έτσι είναι η περίπτωση του. Ο Randy δουλεύει πολύ καλύτερα ως Heel πάρα ως Face. Είναι εύκολα ένας από τους καλύτερους Heel Superstars όλων των εποχών! Μην ξεχνάμε Feuds με Triple H, The Undertaker, Edge, Chris Benoit, Mick Foley και εννοείται τον αιώνιο αντίπαλο του, John Cena. 


Ο χρυσός έφτασε σύντομα!

O Randy Orton έκανε το ντεμπούτο του, τον Απρίλη του 2002 και κατάφερε να φύγει νικηφόρος, ενάντια τον Hardcore Holly. Το 2003 εντάχθηκε σε ένα από τα σπουδαιότερα Factions στην ιστορία του WWE, την Evolution! Μαζί με Triple H, Ric Flair και Batista έφεραν τον όλεθρο στο Raw. Γρήγορα κατάφερε να κερδίσει τον 1ο του singles τίτλο, στο Armageddon 2003, ενάντια τον Rob Van Dam για το Intercontinental τίτλο. Το 2004 έδωσε ένα από τα καλύτερα Match του με τον Mick Foley (Cactus Jack) στο Backlash σε No Holds Barred Match για τον τίτλο, με την Evolution να είναι Banned απ'το Ringside. Ένα άψογο και Brutal Match με τον Randy να λούζεται στο αίμα. Τότε ακόμα ήταν Rookie ο Orton, ωστόσο κατάφερε να πάρει μια τεράστια νίκη που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Ο Foley έκανε άντρα τον ορτόνα με αυτό το Match. Τότε ήταν ο καιρός που το "Legend Killer" Gimmick βγήκε στην φόρα. Αργότερα το 2004 στράφηκε προς κάτι σπουδαιότερο από τον IC τίτλο. Ενάντια τον Chris Benoit στο Summerslam, κέρδισε το WWE World Heavywheight Championship. Επίσης στέφθηκε ο νεότερος WHC στην ιστορία του WWE, διατηρώντας μέχρι και σήμερα το ρεκόρ, σε ηλικία 24 ετών! Golden Boy! 


Ιστορία και κορυφαία Feuds:

Εάν θέλουμε να μιλήσουμε για επιπλέον τεράστιες νίκες, θα αναφέρω τις 2 νίκες του ενάντια τον Undertaker. Ένα απίστευτο Feud είδαμε το 2005 ανάμεσα τους. Έδωσαν την 1η μάχη τους στην WrestleMania 21, όπου προφανώς ο Undertaker κέρδισε. Έπειτα στο Summerslam ο Randy κατάφερε με λίγη βοήθεια από τον πατέρα του, να κερδίσει τον "Phenom". Συνεχίστηκε το Feud στο No Mercy όπου ο Randy μαζί με τον πατέρα του αντιμετώπισαν τον Undertaker σε Handicap Casket Match. Πατέρας με γιο έφυγαν με την νίκη. Ο Randy επιχείρησε να "σκοτώσει" τον Taker, δυό φορές μάλιστα! Στο No Mercy άναψε φωτιά σε φέρετρο με τον Undertaker μέσα. Και μια ακόμη φορά σε ένα επεισόδιο του SmackDown, με ένα αυτοκίνητο έστειλε τον Phenom πάνω στα LED Boards. Ο Deadman όμως δεν μασάει, στο Survivor Series επέστρεψε με θεαματικό τρόπο, βγαίνοντας μέσα από ένα φλεγόμενο φέρετρο, τρομάζοντας τους πάντες και από τότε ξεκίνησε να "παίζει" με το μυαλό του Randy. Το Feud έληξε στο Armageddon σε ένα αξέχαστο Hell in a Cell Match (το οποίο ήταν το πρώτο Match του Randy μέσα στο καταστροφικό κελί), με τον Deadman να αποτελειώνει τους Ortons. 

Triple H είναι ένας ακόμα κορυφαίος αντίπαλος του Orton, καθώς όταν αυτός κερδίσει το WHC το 2004, την αμέσως επόμενη βραδιά ο Triple H διέλυσε και έδιωξε τον Randy απ'την Evolution. O Legend Killer δεν έμεινε με σταυρομένα τα χέρια και ξεκίνησε ο πόλεμος με την Evolution. Το 2009 είχαν ξανά Feud οι δύο τους για το WWE Championship. Ο Randy κέρδισε το Rumble, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τον "King of Kings" στο Main Event της WrestleMania 25. Κατάφερε όμως να κερδίσει τον τίτλο αργότερα την ίδια χρονιά! Ο Triple H εισέβαλλε μέχρι και στο σπίτι του Randy για να τον διαλύσει. Ο Orton φίλησε μέχρι και την Stephanie McMahon (σύζυγος του Triple H) ενώ αυτός ήταν δεμένος με χειροπέδες και δεν μπορούσε να επιτεθεί. Heel Father.


Ένα από τα αγαπημένα μου είναι, Christian και Randy 2011, ξεκάθαρα εξαιρετικό Feud! Πολλές μάχες, αλλαγές κατόχων του τίτλου, υπέροχοι αγώνες, τίμιο Story line! Ο Randy αρχικά κέρδισε τον Christian σε ένα επεισόδιο του SmackDown για το World Heavywheight Championship, ύστερα ο Christian ανέκτησε τον τίτλο στο Money In The Bank, κάνοντας τον Randy να του επιτεθεί άγρια και στην συνέχεια να χτυπήσει με Low Blow. Έτσι έχασε απο Disqualification και ο τίτλος επέστρεψε στα χέρια του Christian. Στο Summerslam έδωσαν ένα απίστευτο No Holds Barred Match που πιθανόν να ήταν και Match of the Night. Νικηφόρος αποχώρησε ο Randy, έχοντας στην κατοχή του ξανά το World Heavywheight τίτλο!


Το φετινό Feud με Edge, εξίσου είναι ένα από τα καλύτερα του. Στο Rumble Match επέστρεψε ο Rated R Superstar και σόκαρε ολόκληρο τον κόσμο! Συνεργάστηκε με τον Randy, επανενώνοντας την Rated RKO για λίγο, ωστόσο έπειτα απέκλεισε τον Randy από το Rumble. Ξεκίνησε η κόντρα και έφτασε σε πολύ προσωπικό επίπεδο μάλιστα. Στην WrestleMania 36 αγωνίστηκαν σε Last Man Standing Match, όπου ο Edge έφυγε με την νίκη. Αργότερα στο Backlash έδωσαν μια ακόμα μάχη που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε ποτέ! Το WWE μας προώθησε τον αγώνα ως το "The Greatest Wrestling Match Of All Time". Προφανώς δεν ήταν το καλύτερο όλων των εποχών, αλλά σίγουρα ένα από τα καλύτερα. Γύρω στα 40 λεπτά αγώνας με πολλαπλά Finishers. Είδαμε Angle Slam, Pedigree, Rock Bottom, Kill Switch, Three Amigos, Spears και RKOS. Νικηφόρος έφυγε ο Randy χρησιμοποιώντας το Punt Kick. 

Δυνατό Feud υπήρξε και με τον Daniel Bryan το 2013 όπου είδαμε και πάλι αρκετές αλλαγές του τίτλου. Η ιστορία τους τελείωσε στο Hell in a Cell, όπου ο Shawn Michaels χάρισε την νίκη στον "Viper" κάνοντας ένα Sweet Chin Music στον Bryan. Ένα ακόμα πολύ ενδιαφέρον Feud ήταν με την Nexus του CM Punk το 2011. Ο Punk κόστισε την νίκη και την ανάκτηση του WWE Championship στον Randy στον αγώνα του με τον The Miz. Η ιστορία ξεκινά από το 2008, καθώς τότε ο Randy έκανε ένα Punt Kick στον CM Punk, όμως αυτός δεν το ξέχασε ποτέ και το 2011 ξεκίνησε η μάχη τους. Ο Randy σε κάθε επεισόδιο του Raw, έβγαζε εκτός συναγωνισμού μέλη της Nexus χρησιμοποιώντας το Punt Kick, ώσπου έμεινε μόνο ο αρχηγός, CM Punk. Στην WrestleMania 27 αγωνίστηκαν και την νίκη πήρε ο Orton με ένα εκπληκτικό Mid-Air RKO. Τo Feud ολοκληρώθηκε στο Extreme Rules, με τον Randy να εκτελεί ένα Super RKO απ'το Top Rope παίρνοντας την νίκη σε ένα Last Man Standing Match. 

Εννοείται πως θα αναφέρω και τον John Cena, δεν υπήρχε περίπτωση να μην αναφέρω το όνομα του, καθώς οι δύο τους μας έχουν προσφέρει ένα από τα μεγαλύτερα Feuds στην ιστορία της εταιρίας! Έχουν αγωνιστεί τόσες πολλές φορές, που έχει χαθεί το μέτρημα. Το Feud τους ξεκίνησε παίρνοντας φωτιά το 2007, ωστόσο η αληθινή διαμάχη ξεκίνησε από το 2000 στο OVW. Σε μια παλιά έρευνα μου, ανακάλυψα κάτι πολύ ενδιαφέρον. Ο αριθμός των αγώνων με τους Cena και Orton πλέον ξεπερνά τα 315 Match. Συμπεριλαμβάνονται, Tag Team Matches, Rumble Matches και γενικώς με οτιδήποτε Stipulation, είτε άν αντιμετώπιζαν ο ένας τον άλλο, είτε αν βρέθηκαν ο ένας στο πλάι του άλλου. Και House Shows, ακόμα και από τις εποχές Ohio Valley Wrestling (OVW). Κυριολεκτικά μιλάμε για τα πάντα, όλες τις φορές που βρέθηκαν οι δύο τους σε αγώνα σε Ring, είτε ως σύμμαχοι είτε ως αντίπαλοι! Εκπληκτικό Fact! 

Φατρίες:

Ο Randy το 2009 είχε δημιουργήσει ένα Stable, ονόματι Legacy, με τους Cody Rhodes και Ted DiBiase. Με αυτό το Stable ο Randy είχε δύο Superstars να προσέχουν τα νότα του και να τον βοηθούν να κερδίζει αγώνες. Ένα αξέχαστο Stable. Ήρθε η στιγμή που έσπασαν και βρέθηκαν αντιμέτωποι. Το 2010 στην WrestleMania 26, Ted και Cody έναντια τον πρώην αρχηγό τους. Την νίκη φυσικά πήρε ο "Viper". Ένα επιπλέον δυνατό Faction ήταν η Authority, έχοντας για μέντορα τον Triple H. Στο Faction είχαν ενταχθεί Big Show, Kane, J&J Security, Seth Rollins. Στα τέλη του 2014 τους εναντιώθηκε ο Randy, κάνοντας ένα απίστευτο Face Turn. Το 2015 όταν επέστρεψε ξεκίνησε Feud με τον Seth Rollins και οδηγήθηκαν σε αγώνα στην WrestleMania 31, με τον "Apex Predator" να παίρνει την νίκη. Απίστευτος αγώνας, ίσως με το πιο εντυπωσιακό RKO που έχουμε αντικρίσει ποτέ! 


Hell In A Cell Matches

Μιας και την Κυριακή ο Randy θα βαδίσει για μια ακόμη φορά στην "κόλαση" θα αναφέρω και τους αγώνες του μέσα στο καταστροφικό κελί, όπου αλλάζει τις ζωές των παλαιστών. Έχει αγωνιστεί συνολικά 7 φορές μέσα στο κελί και την Κυριακή, πρόκειται να εισέλθει για 8η φορά στο κελί, αντιμέτωπος με τον Drew McIntyre, για το WWE Championship! Έχει 4 νίκες και 3 ήττες στο συγκεκριμένο Match Type, οι οποίες είναι οι εξής: 

  • Το 2005 έχασε το 1ο του HIAC Match, ενάντια τον Undertaker.
  • Το 2009 για 2η φορά στην καριέρα του, αγωνίστηκε σε HIAC Match, κερδίζοντας τον John Cena και το WWE Championship.
  • Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 2010, πήρε και πάλι την νίκη για το WWE Championship, ενάντια τον Sheamus.
  • Για 3η συνεχόμενη χρονιά, το 2011, ηττήθηκε από τον Mark Henry για το World Heavywheight Championship.
  • Το 2013 αντιμετώπισε τον Daniel Bryan για το WWE Championship, με Special Guest Referee, τον Shawn Michaels. Με λίγη βοήθεια από τον HBK, έφυγε νικηφόρος.
  • Το 2014 αγωνίστηκε με τον John Cena, για 2η φορά μέσα στο κελί, ωστόσο αυτή την φορά ο Randy έφυγε με την ήττα.
  • Το 2018 ήρθε αντιμέτωπος με τον Jeff Hardy. Μετά από αρκετό ξύλο, κατάφερε να πάρει την νίκη.


Βασιλιάς του Survivor Series

To συγκεκριμένο PPV θα μπορούσαμε να πούμε ότι ανήκει στον Randy. Όπως o Undertaker έχει το Streak στην WrestleMania, όπως ο Brock Lesnar είναι Mr. Summerslam και ο Stone Cold, Mr. Royal Rumble, o Randy είναι ο Mr. Survivor Series. Έχει δημιουργήσει κάποια ρεκόρ και αυτά του δίνουν το αξίωμα. 

  • Περισσότερες νίκες ως Sole Survivor

Έχει κερδίσει 5 φορές σε Elimination Matches ως Sole Survivor. Οι 3 πρώτες φορές του ήταν συνεχόμενες μάλιστα.

1) Team Bischoff vs. Team Austin (2003)

2) Team Orton vs. Team Triple H (2004)

3) Team SmackDown vs. Team Raw (2005)

4) Team Orton vs. Team Batista (2008)

5) Team SmackDown Live vs. Team Raw (2016)

  • Αήττητος σε WWE Championship Matches

Με τον Shawn Michaels ήταν η 1η φορά το 2007, όπου απαγορευόταν στον HBK να χρησιμοποιήσει το Sweet Chin Music. Το 2010 έκανε πάλι retain, νικώντας τον Wade Barrett. Το ενδιαφέρον όμως ήταν στο γεγονός ότι ο John Cena ήταν ο διαιτητής και το Stipulation ήταν το εξής: εάν χάσει ο Randy, τότε ο Cena είναι ελεύθερος από την Nexus, εάν νικήσει ο Randy, τότε ο Cena απολύεται από το WWE. Τεράστιο Stip! Το 2013 έκανε για μια ακόμα φορά Retain, ενάντια τον Big Show. 3 WWE Championship Matches, 3 επιτυχημένα Retains. 

  • Περισσότερα Eliminations σε Survivor Series 5on5 Matches

Εάν χρειάζεσαι κάποιον έμπειρο για την πεντάδα σου στο Survivor Series, πρόσθεσε τον Randy Orton. Έχει αποκλείσει 16 Superstars στο συγκεκριμένο Match, έτσι λοιπόν κατέχει και το ρεκόρ! 16 θύματα! 

Συνολικά έχει πάρει μέρος 14 φορές στο PPV, με 8-6 Win-Loss Record. 11 φορές έχει αγωνιστεί σε Survivor Series 5on5 Matches.

Κατακτήσεις:

Εννοείται πως θα υπάρξει αναφορά, στις κατακτήσεις του Randy, τι αφιέρωση θα ήταν χωρίς αυτήν την λίστα; Ο Randy έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στο WWE, παρακάτω θα δείτε την αναλυτική λίστα. 

  • WWE World Heavywheight Championship (4 φορές) 
  • WWE Championship (9 φορές) 
  • Intercontinental Championship (1 φορά) 
  • United States Championship (1 φορά) 
  • WWE World Tag Team Championship (1 φορά, με παρτενέρ τον Edge) 
  • WWE SmackDown Tag Team Championship (1 φορά, με παρτενέρ τον Bray Wyatt) 
  • Royal Rumble Winner (2009, 2017)
  • Money In The Bank Winner (2013)
  • Ohio Valley Wrestling (OVW) Hardcore Championship (2 φορές) 

Με οποιαδήποτε οπτική και αν το δούμε, ο Randy είναι ένας κορυφαίος Superstar, ασχέτως αν τα τελευταία χρόνια είχε πέσει κατά πολύ ο ρυθμός του. Ορτόνα ζώ, Champion ξανά να σε δω! 

Λοιπόν αυτά είχα να γράψω για τον 13 Time World Champion, Randy Orton! Τι πιστεύετε για αυτόν τον Superstar; Θα θέλατε να τον δείτε να κερδίζει ξανά τον παγκόσμιο τίτλο; Πείτε τις απόψεις σας στα σχόλια.


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη