Back In Black: 7 αξέχαστες στιγμές του Undertaker στην Attitude Era


Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε 7 αξέχαστες στιγμές του Undertaker που συνέβησαν κατά την Attitude Era. Η συγκεκριμένη εποχή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο Streak του Undertaker, καθώς από το 1997 μέχρι και το 2002 το αήττητο σερί του "Lord of Darkness" άρχισε να γίνεται αντιληπτό. Επίσης ήταν η εποχή που ο 'Taker άρχισε να χτίζει το όνομα του και να γεμίζει το ιστορικό του κατακτώντας περισσότερους τίτλους.


1) Ο αγώνας του στο King of The Ring 1998


Ξεκινώντας από τα βαθιά νερά, ήταν ίσως η καλύτερη στιγμή του 'Taker στην εποχή της Attitude Era, και σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα όλων των εποχών. Μιλάμε για έναν βίαιο αγώνα που δεν βοήθησε μόνο τον Undertaker, αλλά βοήθησε και τον Mick Foley να γίνει ένας από τους σπουδαιότερους παλαιστές της εποχής.

Ο Foley φημιζόταν πάντα ως ένας άνθρωπος που θα ρισκάρει ακόμα και την υγεία του για να διασκεδάσει τον κόσμο. Ο ρόλος του 'Taker σε αυτό το ματς ήταν κάτι παραπάνω από τέλειος, δεν φοβόταν κανέναν, είχε το πάνω χέρι, ήταν ένας σκοτεινός άψυχος άνθρωπος, και είχε το θάρρος να κάνει ακραία πράγματα στην τηλεόραση για να ξεσηκώσει αντιδράσεις. Μάλιστα, όταν έριξε τον Mankind από την κορυφή του Hell In A Cell αρκετός κόσμος πίστευε ότι ο Foley... ήταν νεκρός.

Στην πραγματικότητα, ο Undertaker ήταν αρκετά αγχωμένος, αλλά σαν σωστός επαγγελματίας δεν έδειξε στην κάμερα τον φόβο του, το ρίσκαρε, κι έπειτα συνέχισε να διατηρεί την ψυχραιμία του ώσπου να γυρίσει στα backstage. Μάλιστα, μετά τον αγώνα ο Vince McMahon έδωσε τα συγχαρητήρια του στον Foley για το μεγάλο ρίσκο που πήρε, αλλά παρακάλεσε όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όλους τους WWF Superstars να μην επιχειρήσουν να κάνουν ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.

2) WrestleMania 14 - Undertaker vs. Kane


Οι Brothers of Destruction είχαν σίγουρα τις καλύτερες στιγμές μαζί στην εποχή της Attitude Era. Μάλιστα έδωσαν αρκετούς αγώνες ως ομάδα αλλά και ως αντιμέτωποι, με ξεχωριστό ματς αυτό στην WrestleMania 14. Ήταν το πρώτο τους ραντεβού στο ρινγκ, σε επίσημο αγώνα. Ο τρόπος που το WWE έχτισε αυτόν τον αγώνα πραγματικά θα μείνει αξέχαστος. Όλο το storyline αποτελεί ένα από τα καλύτερα στην ιστορία της εταιρίας και όχι μόνο.

Ήταν ένας ξεχωριστός αγώνας "Big Man vs. Big Man", με τον Paul Bearer να βάζει ακόμη περισσότερο λάδι στην φωτιά. Η αναμέτρηση ήταν συγκλονιστική ανάμεσα στους δύο, έδωσαν ένα επικό Five-Star Match (για τα πρότυπα της τότε εποχής). Ο 'Taker κατάφερε φυσικά να πάρει την νίκη μετά από όχι ένα αλλά... 3 δυνατά Tombstone Piledrivers, κόντρα στον ισχυρότερο Kane που υπήρξε ποτέ. Πραγματικά, αν υπάρχει κάποια εποχή που ο Kane ήταν τρομερά ισχυρός, τότε ήταν το 1998. Βέβαια η κόντρα ανάμεσα στα δύο αδέρφια δεν τελείωσε εκεί, καθώς είχε και συνέχεια αργότερα. Προτού όμως πάμε στην συνέχεια, ας πάμε στον τρόπο με τον οποίο χτίστηκε αυτός ο αγώνας...

3) Η κόντρα του με τον Kane το 1998


Ο Kane έκανε ντεμπούτο κάνοντας επίθεση στον Undertaker, καθώς ο "DeadMan" αντιμετώπιζε τον Shawn Michaels στο Hell In A Cell. Μέσα σε αυτό το διάστημα ο 'Taker αρνιόταν επανειλημμένα να αντιμετωπίσει τον αδερφό του, τόσο από τον ίδιο τον Kane, όσο και από τον Paul Bearer ο οποίος εκτελούσε τα χρέη του Manager για τους Brothers of Destruction στην Attitude Era. Αυτό οδήγησε τα δύο αδέρφια σε μια συμμαχία, όπου δημιούργησαν μια ομάδα που έσπερνε τον τρόμο και τον φόβο στην Tag Team Division της τότε εποχής. Ο Kane ήταν ψηλότερος, πιο μυώδης, και φαινομενικά πιο ανεξέλεγκτος και βίαιος από τον Undertaker, οπότε οι Brothers of Destruction αποτέλεσαν μεγάλο πρόβλημα για τις υπόλοιπες ομάδες του WWF.

Όλα όμως κράτησαν μέχρι το Royal Rumble 1998, όπου ο Shawn Michaels έβαλε τον τίτλο του υπό διεκδίκηση σε ένα ιδιαίτερο Casket Match κόντρα στον 'Taker. Αφού ο "Phenom" έχασε το ματς μετά από παρέμβαση του "Big Red Machine", ο Kane πήρε το φέρετρο, το κατέστρεψε με ένα τσεκούρι, και έβαλε φωτιά στο κασόνι με τον Undertaker να βρίσκεται μέσα. Λίγες εβδομάδες αργότερα, ο "Lord of Darkness" επέστρεψε διψασμένος για εκδίκηση κόντρα στον αδερφό του. Τότε ο Undertaker μεταμορφώθηκε ως ένας ψυχρός και άψυχος άνθρωπος που ταλαιπωρούσε και τρομοκρατούσε όλους τους WWF Superstars έχοντας υπό έλεγχο το κόκκινο σόου.

4) Η δημιουργία της Corporate Ministry


Στην ιστορία του WWF/WWE έχουν περάσει αρκετά stables, ωστόσο όταν η Corporation συγχωνεύθηκε με την Ministry of Darkness για να δημιουργήσουν τους Corporate Minstry, το επίπεδο ανέβηκε σε άλλο λέβελ. Μιλάμε για μια ομάδα που έκανε τους οπαδούς να αναρωτιούνται πως και αν θα χάσουν. Μιλάμε για μια φατρία με ηγέτες τους Undertaker, Shane McMahon, και Vince McMahon. Από την άλλη, οι Triple H, Bradshaw, Faarooq, Viscera και οι υπόλοιποι εκτελούσαν όλες τις "σκοτεινές" και "βρώμικες" δουλειές.

Στο αποκορύφωμά της, η Corporate Ministry αποτελούταν από 15 άτομα. Όμως, σε αντίθεση με άλλα stables όπως οι nWo, οι Corporate Ministry έμειναν όρθιοι για περίπου 3 μήνες μέχρι να σπάσουν. Τότε ο Undertaker ένωσε τις δυνάμεις του με τον Big Show (στα ντουζένια του τότε ο γίγαντας) για να δημιουργήσουν τους Unholy Alliance. Ενώ ο Triple H κράτησε τις επαφές του με τον Shane McMahon ώσπου να κερδίσει το WWF Championship. Από την άλλη πλευρά, οι Acolytes μεταμορφώθηκαν σε "The APA". Στην τελική οι Corporate Ministry έφεραν αρκετή τηλεθέαση στην τηλεόραση, δημιουργώντας ένα αρκετά ενδιαφέρον storyline.

5) Ο μαύρος γάμος με την Stephanie McMahon


Κανείς δεν θα ξεχάσει την Stephanie McMahon. Η γλυκύτατη κόρη του Vince McMahon που βρισκόταν σχεδόν σε κάθε σόου από ένα σημείο και μετά μέσα στο 1999. Σε ένα επεισόδιο η Stephanie αναγκάστηκε να παντρευτεί τον Undertaker (ο οποίος την απήγαγε). Στον μαύρο αυτό γάμο είδαμε τον 'Taker μαζί με τον Paul Bearer και τα υπόλοιπα μέλη της Ministry of Darkness να έχουν δεμένη την Stephanie επάνω στο σατανικό σύμβολο του "Lord of Darkness". Εκείνες τις μέρες η Stephanie ήταν αρκετά αθώα, διότι δεν είχε αναπτύξει τον χαρακτήρα της στην τηλεόραση σε αντίθεση με την τελευταία δεκαετία που το WWE μας την παρουσιάζει ως "το κακό κορίτσι του Triple H". Ενώ από την άλλη πλευρά, ο 'Taker ήταν ένας από τους πιο σκληρούς heel επιχειρώντας να "θυσιάσει" αρκετούς WWF Superstars στο όνομα του Σατανά.

Ο κόσμος στην τηλεόραση, αλλά και στο στάδιο, περίμενε κάποιον να βγει και να σώσει την Stephanie από τα χέρια του Undertaker. Τελικά αυτός που την έσωσε ήταν ο Steve Austin, ο οποίος εκείνη την εποχή είχε αντιπαλότητα με τον Vince McMahon. Λίγο καιρό αργότερα όμως... αποκαλύφθηκε πως ο ίδιος ο Vince βρισκόταν πίσω από την απαγωγή της κόρης του, σοκάροντας όλο τον κόσμο. Όπως και να 'χει, ο τρόπος που ο Undertaker χρησιμοποίησε τον χαρακτήρα του σε αυτόν τον ρόλο, ήταν απλά φοβερός. Κατάφερε να τρομάξει αρκετό κόσμο, καθώς και να ξεσηκώσει μεγάλη θύελλα αντιδράσεων.

6) Ο Undertaker σταυρώνει τον Steve Austin


Ήταν οι μέρες που ο Undertaker ήταν ότι πιο σκοτεινό είχε περάσει από το WWE σε όλα τα χρονικά. Μαζί με την Ministry of Darkness στο πλάι του μας έδωσε μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην Attitude Era. Στις 7 Δεκεμβρίου του 1998, είδαμε σε ένα επεισόδιο του Monday Night Raw τον Undertaker να με τους druids να ξυλοκοπούν τον Steve Austin, κι έπειτα να τον σταυρώνουν επάνω στον σατανικό σταυρό του "Lord of Darkness".

Έπειτα ο σταυρός υψώθηκε ψηλά στην σκηνή εισόδου, όπου θύμιζε αρκετά την σταύρωση του Ιησού Χριστού, με αρκετές θρησκευτικές ομάδες να αντιδρούν κατά του WWF. Παρά τις αντιδράσεις ο σκοτεινός χαρακτήρας του Undertaker παρέμεινε ενεργός στην τηλεόραση μέχρι και τα τέλη του 1999' όπου ο ίδιος άλλαξε μορφή, ώσπου να κάνει την επιστροφή του ως "American Badass".

7) Το ντεμπούτο του "American Badass"


Για σχεδόν από μια δεκαετία ο Undertaker κρατούσε σταθερά τον σκοτεινό του χαρακτήρα, μέχρι που τον Μάιο του 2000 αποφάσισε να κάνει την επιστροφή του στο WWF με έναν διαφορετικό τρόπο, αλλάζοντας αρκετά στοιχεία στον χαρακτήρα του. Πήρε την μοτοσυκλέτα, άφησε το μαλλί του στην φυσική μορφή, έβαλε μια μπαντάνα και βγήκε στο ρινγκ με τον ρόλο του "American Badass". Έμοιαζε κυρίως σαν ένας τύπος που ήταν μέλος μιας «συμμορίας μοτοσικλετιστών» τύπου Sons of Anarchy.

Η επιστροφή του 'Taker στο Judgment Day του 2000 έγινε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Καθώς ο Triple H αντιμετώπιζε τον The Rock για το WWF Championship σε ένα Iron Man Match διάρκειας 60 λεπτών με διαιτητή τον Shawn Michaels, στα τελευταία λεπτά του αγώνα τα φώτα χαμήλωσαν και η γιγαντοοθόνη άρχισε να παίζει περίεργα βίντεο. Ο Undertaker εισβάλει στην αρένα με την μηχανή, καταστρέφει τους DX και τους McMahons ολομόναχος, και σηματοδοτεί την νέα εποχή. Οι οπαδοί πίστευαν πως ο χαρακτήρας του Undertaker χρειαζόταν μια αλλαγή, και αυτή έγινε την κατάλληλη στιγμή. Βέβαια, ο "Phenom" επέστρεψε στον σκοτεινό του χαρακτήρα το 2004 μένοντας από τότε σταθερός.



0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη