Back In Black: 7 κακά storylines από την εποχή της Attitude Era


Έχω να πω πως ο Αποστόλης Μάρης, ο φίλτατος συνάδελφος και ιδρυτής αυτού εδώ του site που διαβάζετε, είχε ξεκινήσει μια στήλη, το Back In Black, για την οποία, ήμουν φανερά ενθουσιασμένος. Και μπορεί να σας φάνηκε ότι μετά από ένα άρθρο, μπορεί να σταμάτησε. Ωστόσο, κυρίες και κύριοι, είναι φανερό ότι ένας άνθρωπος, με την δικιά μου όρεξη να μιλάει ακατάπαυστα και να γράφει ότι του κατεβάσει η κούτρα του, θα αναλάβει την συνέχεια του έργου του. Και αυτός, φίλτατε συνάδελφε Αποστόλη είμαι εγώ.

Ακριβώς κυρίες και κύριοι, το Back In Black, κάνει την επιστροφή του και για όσους δεν θυμούνται θα αποτελεί μια στήλη, για την οποία θα συζητάμε γεγονότα από το ορθόδοξο και θα έλεγε κανείς ΠΑΣΟΚικό παρελθόν του WWE και περισσότερες φορές, η θεματολογία μας θα αφορά την Attitude Era, ίσως την καλύτερη εποχή στο pro wrestling γενικότερα. Στο σημερινό μας θέμα, θα μιλήσουμε πάλι για storylines. Αναμφίβολα, οι ιστορίες στην Attitude Era, είχαν λίγο πιο edgy υλικό, πιο ωμά λόγια, πιο creepy & περίεργες φάσεις. Ωστόσο, οι περισσότερες έβγαιναν πάρα πολύ καλές και βοηθούσαν πάρα πολύ στο character development. Τι συνέβαινε όμως, όταν τα storylines δεν πήγαιναν καλά και όταν άλλες φορές, ξεπερνούσαν κάποια παραπάνω όρια; Είμαι ο Γιώργος από το Ringside House και σήμερα θα δείτε εφτά περιπτώσεις κακών storylines από την Attitude Era.

1) Pretty Mean Sisters και ο Meat


Αχ, εποχές Vince Russo! Ωραίες εποχές! Μια από τις τελευταίες ιδέες λοιπόν του Russo, ως κεφάλι της creative στο WWE, ήταν η δημιουργία των Pretty Mean Sisters, μια φατρία αποτελούμενη από τις Terri Runnels, Jacqueline & Ryan Shamrock. Βασικά οι PMS, έκαναν interferences και έλεγαν ότι ενώ χρησιμοποιούν το sex appeal τους, κάνουν ότι θέλουν τους άντρες. Για αυτό και δώσανε στον Shawn Stasiak, την ευκαιρία να γίνει ο Meat, ένας... σεξουαλικός σκλάβος, τον οποίο κι καλά οι τρεις τους τον έκαναν ότι ήθελαν και τον ήθελαν να χάνει ματς, για να είναι περισσότερο αφοσιωμένος στο να τους... κάνει έρωτα και OK αυτό το storyline γίνεται creepy, οπότε συνεχίζω.

2) Ο Hawk... αυτοκτονεί


Τα χρόνια 1998-1999 δεν ήταν καθόλου καλά για την Legion of Doom. Οι Animal & Hawk είχαν ήδη αρχίσει να χάνουν την αίγλη τους και το WWE αποφάσισε να τους βάλουν σε ένα storyline, στο οποίο ο Hawk αρχίζει και πίνει πάρα πολύ και μεθάει και ο Animal για να κάνει ίσα τα πράγματα, επιλέγει ως τρίτο μέλος της LOD, τον Droz. O Droz μάλιστα, επειδή του αρέσει η ομάδα με τον Animal κατά αποκλειστικότητα, αποφασίζει να "σπρώξει" και άλλο τον Hawk προς τους δαίμονες του.

Το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι ο Hawk εκείνη την περίοδο όντως αντιμετώπιζε προβλήματα με τον αλκοολισμό, τα χάπια και την κατάθλιψη, ενώ το κερασάκι στην τούρτα που ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τους fans, ήταν όταν ο Hawk ανέβηκε στην κορυφή του titantron και έπεσε από εκεί, οδηγώντας έτσι στην "αυτοκτονία" του. Μετά από ένα σύντομο comeback το 2003, ο Hawk έφυγε από καρδιακή προσβολή, αφήνοντας μας έτσι να αναρωτιόμασταν τι θα γινόταν αν οι LOD είχε ακόμα επαφή με τον κόσμο.

3) Ο γιος της Mae Young


H Mae Young ήταν μία από τις πρώτες γυναίκες στο wrestling και μάλιστα, μπορούμε με βεβαιότητα να σας πούμε ότι στα νιάτα της, ήταν μια πανέμορφη γυναίκα. Ωστόσο το 1999, μπήκε σε ένα από τα πιο περίεργα και άσχημα storylines που έχω δει. Η Young λοιπόν, είχε μια ρομαντική βραδιά με τον "Sexual Chocolate", τον Mark Henry και ανακοίνωσε ότι είχε μείνει έγκυος στο παιδί του. Έπειτα, μετά από λίγο καιρό, έφερε στον κόσμο ένα... χέρι. Η ιδέα αυτή άνηκε στον Vince McMahon, ο οποίος ακόμα την υπερασπίζεται ως μια κωμική ιδέα. Μέχρι και σε show του RAW, είδαμε έναν κακομοίρη να φοράει ολόσωμη στολή χεριού για να δειχθεί πως το... παιδάκι της Mae μεγάλωσε.

4) Ποιος πήγε να σκοτώσει τον Stone Cold;


Η χρονιά είναι 1999 και ο Stone Cold αποφασίζει ότι πρέπει να μπει χειρουργείο, γιατί έχει πάλι προβλήματα με τον λαιμό του. Έτσι το WWE, τον διαγράφει από μελλοντικά storylines, βάζοντας κάποιον να τον "πατήσει" με το αυτοκίνητο. Η ερώτηση "Who ran over Stone Cold?" άρχισε να ακουγόταν παντού και εκεί που περιμέναμε να δούμε νέο αίμα να αναλαμβάνει την ευθύνη της επίθεσης, αμέσως ανακοινώνεται ότι ο Rikishi ήταν αυτός που έκανε την επίθεση και "HE DID IT FOR THE ROCK!". Αν δεν το ξέρατε, σας το λέω τώρα.  

Πρώτον, ήταν πολύ χαζό να πάρεις έναν άνθρωπο σαν τον Rikishi, ο οποίος ήταν τόσο over και διάσημος στους fans, λόγω του χαρακτηριστικού finisher του και των χορευτικών του δυνατοτήτων και να τον κάνεις heel και δεύτερον, δεν έβγαζε νόημα το storyline από την στιγμή που το έκανες να αφορά τον Rock στην αρχή, μετέπειτα να αποκαλύπτεται ότι ο Triple H ήταν το μυαλό πίσω από την επιχείρηση. Γενικότερα, ήταν μια σούπερ ευκαιρία ένας νέος superstar να αναδειχθεί ως ο επόμενος σπουδαίος heel μέσα από αυτό (βλ Kurt Angle) και το WWE απλά την σπατάλησε. 

5) Moppy


O Perry Saturn ήταν ο λιγότερο τυχερός από τα μέλη των Radicalz, της ομάδας των Eddie Guerrero, Chris Benoit, Dean Malenko και του εαυτού του, που ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στο τότε WWF. O Saturn λοιπόν, είχε έναν αγώνα απέναντι στον jobber Mike Bell και όταν ο Bell έκανε κάποιες κινήσεις λάθος και πήγε άθελα του να τραυματίσει τον Perry, o Saturn αποφάσισε να βγάλει τον κόπανο από μέσα του και να τον διαλύσει με κάποια stiff kicks & punches. Ως αποτέλεσμα; Εγένετο Moppy. 

Για τιμωρία, ο Vince McMahon του ανέθεσε ένα από τα πιο χαζά storylines, στο οποίο η Terri Runnels τον απορρίπτει και εκείνος, αφού σε έναν αγώνα, τρώει γερά χτυπήματα στο κεφάλι, αρχίζει και μιλάει σε μια σκούπα, νομίζοντας πως είναι η Terri. Αργότερα, το συνειδητοποιεί ότι μιλάει σε σκούπα, αλλά δεν τον πειράζει, αφού θα είναι η νέα του σχέση. Και θα ονομάζεται Moppy. Πάντως, δεν μπορείτε να πείτε, ο Vince είχε κέφια εκείνες τις εποχές. 

6) Val Venis & Kaientai


Το προηγούμενο άρθρο της συγκεκριμένης στήλης μιλούσε για τον Val Venis και το πόσο underrated ήταν και πράγματι, ο Venis, μολονότι είχε ένα από τα πιο "Attitude" gimmicks που υπάρχουν, δεν πήρε τις ευκαιρίες που πολλοί περίμεναν να πάρει. Αυτό, εν μέρει, συνέβη λόγω του συγκεκριμένου storyline που θα σας περιγράψω. Σε ένα ματς του Venis λοιπόν, ο manager των Kaientai, Yamaguchi-San (ή αλλιώς το στερεότυπο ενός Ιαπωνέζου) έκανε κάτι πολύ συνηθισμένο για την εποχή, αφού πήρε ένα αγγούρι και το έκοψε στην μέση με μια κατάνα, φωνάζοντας στον Venis "I choppy-choppy your pee-pee". 

Ο λόγος για αυτήν την βαθυστόχαστη ατάκα ήταν ότι ο Venis είχε μια one night stand βραδιά με την γυναίκα του Yamaguchi. Το ματς συνεχίστηκε, ο Venis προδόθηκε από τον Taka Michinoku, ο οποίος αποκαλύφθηκε ότι είναι αδερφός της εν λόγω γυναίκας και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Ο Val είναι δεμένος στα αποδυτήρια και γυμνός, ο Yamaguchi παίρνει την κατάνα, φωνάζει ξανά την ίδια ατάκα και πάει να στερήσει στον Venis... τον ανδρισμό του. Η κάμερα κόβει στα ξαφνικά και την επόμενη εβδομάδα, ο Venis βγαίνει λέγοντας πως ευτυχώς ξέφυγε από τον Yamaguchi. Δυστυχώς δεν ξέφυγες από το mid-card Val.

7) The Higher Power


IT'S ME AUSTIN! IT WAS ME ALL ALONG AUSTIN! Την εποχή λοιπόν, που ο Undertaker πήγε να γίνει Παπάς της... Κολάσεως, άρχιζε να βασανίζει την McMahon Family λέγοντας πως θα πληρώσουν για τα εγκλήματα τους, γιατί αυτό ζητάει μια Ανώτερη Δύναμη. Αργότερα, ο Shane έγινε μέλος της Ministry, δημιουργώντας την Corporated Ministry και έχοντας κόντρα τόσο με τον Vince και την Stephanie McMahon (Where to Stephanie? Hahahaha!) όσο και με τον Stone Cold. O Undertaker απήγαγε την Stephanie, o Austin την έσωσε και την επόμενη εβδομάδα αποκαλύφθηκε ότι ο Vince ήταν η Ανώτερη Δύναμη, με τον σκοπό του ότι... ήθελε να την φέρει στον Stone Cold;

Πρώτον, μόνο ο Vince ήταν ο μόνος άνθρωπος στην Γη, ικανός να σκεφτεί μια τέτοια ιδέα και να αφήσει την κόρη του να απαχθεί από τον πιο τρομακτικό Undertaker των τελευταίων χρόνων. Δεύτερον, αφού ούτως ή άλλως έχεις κόντρα με τον Austin, ποιο είναι το νόημα να την επεκτείνεις μέσω του Undertaker, ο οποίος σίγουρα δεν χρειάζεται την βοήθεια σου για να έχει μια υπέροχη κόντρα με τον Austin. Όλο το story ήταν πολύ χαζό, ωστόσο ήταν το λιγότερο επιβλαβές, αφού μας οδήγησε στα υπέροχα segments με τον Stone Cold ως COO του WWF. 


Η στήλη Back In Black δεν θα είναι συχνή, ωστόσο σας υποσχόμαστε ότι θα γράφονται άρθρα σε αυτή, προκειμένου να συνεχίσουμε να σας φέρνουμε πίσω στο μυαλό σας αναμνήσεις, ή να σας μεταφέρουμε το κλίμα των αναμνήσεων της Attitude Era.





0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη