Πως είναι ένας τέλειος παλαιστής



Με αφορμή μια πρόσφατη συζήτηση μου, αποφάσισα να γράψω τούτο το άρθρο και να αναπτύξω λίγο το ορισμένο θέμα. Να σημειωθεί πως είναι η γνώμη μου ως Νίκος και όχι ως συνολική άποψη όλων των μελών του Ringside House. Για πάμε στο ψητό τώρα! Πως θα χαρακτήριζα έναν Superstar, ως τέλειο παλαιστή; Πάμε να το δούμε μαζί λοιπόν.

Αρχικά ας αναφέρουμε τους Top παλαιστές στο WWE ανά τα χρόνια. Πρώτα έχουμε τον Hulk Hogan στην Golden Era, τον άνθρωπο που έκανε το μεγάλο "Μπαμ" στο Wrestling εκείνη την εποχή. Ύστερα στην Attitute Era έχουμε τους Stone Cold Steve Austin και The Rock. Σίγουρα οι δύο μεγαλύτεροι αστέρες της εποχής, αλλά ποιος είναι το νούμερο ένα; Εγώ θα δώσω την πρωτιά στον Texas Rattlesnake! Έπειτα έχουμε και την Ruthless Aggresion Era (συνυπολογίζουμε και την PG Era) με έναν Superstar να μένει ο κορυφαίος για πολλά χρόνια. Αδιαμφισβήτητα ο John Cena ήταν με διαφορά ο νούμερο ένα παλαιστής και νομίζω πως αν όχι όλοι, οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν. Και τέλος στην εποχή που διανύουμε τώρα ξεκάθαρα ο Roman Reigns είναι ο Top Superstar και ελάχιστοι είναι αυτοί που πείθουν ότι μπορούν να τον κοντράρουν (με την έννοια ότι μπορούν να τον κερδίσουν). Θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα και τον Brock Lesnar διότι ήταν με απλά λόγια παλαιστάρα και κάποια από τα Title Reigns του ήταν αξιοσημείωτα. Έχει δώσει πολλές ματσάρες και ήταν ένας Dominant Champion, ωστόσο το γεγονός ότι είναι Part-Timer και υπάρχει ο Roman Reigns στην ίδια εταιρία, την ίδια χρονική περίοδο, στερεί την πρωτιά στον Lesnar. 

Πάντα πρέπει να υπάρχει ο ένας που ξεχωρίζει από ολόκληρο το Roster. Ένας πρέπει να είναι ο κορυφαίος της εταιρίας και να κουβαλάει τα Show! Οι συγκεκριμένοι παλαιστές είναι οι κορυφαίοι όλων αυτών των εποχών. Σίγουρα υπάρχουν πολλοί ακόμα Superstars όπου βρέθηκαν στην κορυφή και ήταν από τους καλύτερους στο Roster, άτομα όπως Ric Flair, Randy Savage, Triple H, Chris Jericho, Undertaker, Shawn Michaels και η λίστα συνεχίζεται, αλλά αυτοί όπου προαναφέραμε προηγουμένως θεωρώ πως ήταν οι νούμερο ένα του WWE. Αυτοί αντιπροσωπεύουν την εταιρία. Ήταν οι Faces of the Company! 


Τώρα πάμε στο αρχικό μας θέμα. Πως θα χαρακτήριζα τέλειο έναν παλαιστή; Well, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να έχει κάποιος για να θεωρείται καλός παλαιστής, μα πολλά περισσότερα για να είναι τέλειος! Στην σήμερον ημέρα βλέπουμε αρκετούς Superstars που έχουν απίστευτες ικανότητες μέσα στο Ring, αλλά μηδενικό χαρακτήρα και όταν πιάνουν ένα μικρόφωνο, φοβάσαι μην ξεκινήσουν να αιμορραγούν τα αφτιά σου. Ορίστε ένα πρόβλημα. Μπορούν να αγωνιστούν καταπληκτικά, αλλά δεν έχουν προσωπικότητα και είναι βαρετοί. Ο άψογος παλαιστής πρέπει να έχει μια μεγάλη περσόνα όπου σου κινεί το ενδιαφέρον. Πρέπει να έχει ένα ιδιαίτερο και σημαντικό χαρακτήρα, ένα φοβερό Gimmick πιο απλά. Επίσης θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει Mic Skills. Όταν θα πιάνει ένα μικρόφωνο, να μας κάνει να αισθανόμαστε πως πρέπει να τα αφήνουμε όλα στην άκρη και να δώσουμε βάση σε αυτό που λέει. ΝΑ ΒΑΡΑΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΡΕ! Να ακούμε προσεκτικά κάθε λέξη στο Promo του. Είναι εξίσου σημαντικό να έχει ο παλαιστής τις ικανότητες στην ομιλία. Όταν μιλάει να το κάνει να φαίνεται λιγάκι αληθοφανές. 

Τρίτο υλικό για έναν τέλειο παλαιστή σαφέστατα πως είναι οι παλαιστικές ικανότητες. Δεν μπορούσε να λείπει κάτι τέτοιο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι ο θεός του τεχνικού στυλ η ένας απίστευτος High Flyier. Πρέπει απλά να γνωρίζει κινήσεις και μανούβρες όπου σε συνδυασμό με το Storytelling θα κάνουν παπάδες! Κυρίως πρέπει να έχει επιρροή και να μπορεί ακόμα και να αυτοσχεδιάζει σε περίπτωση που χρειαστεί. Να μπαίνει στο Ring και να έχει χημεία με τον αντίπαλο του και εν τέλει όλα αυτά θα προσφέρουν απόλαυση στα μάτια μας. Ξανά λέμε πως δεν είναι αναγκαίο να είναι ο θεός των Wrestling Skills, αλλά σίγουρα πρέπει να μπορεί να προσφέρει αξιοπρεπέστατα και φοβερά Match. 

Με αυτά τα τρία πράγματα λοιπόν ένας παλαιστής μπορεί να γίνει άψογος. Με μια φοβερή και ενδιαφέρον περσόνα, με αξιοπρεπείς ικανότητες στο Ring αλλά και καθηλωτικός όταν πιάνει ένα μικρόφωνο. Προσωπικά αυτά θεωρώ είναι τα τρία βασικά πράγματα. Επίσης καλό θα ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον χαρακτήρα με τον οποίο δουλεύει, να έχει μια αντίληψη για το Pro Wrestling. Να γνωρίζει τι ακριβώς κάνει, την φιλοσοφία της εταιρίας οπου εργάζεται και να μην πετάει κοτσάνες σε δημόσια θέματα που αφορούν τον ίδιο ή την δουλειά του. Βέβαια τώρα ξεφύγαμε λίγο, αυτό δεν έχει σχέση με το θέμα μας, απλά ήθελα να το αναφέρω. Λοιπόν πίσω στα δικά μας τώρα. Ύστερα έχουμε εννοείται το Storytelling και το Booking, μα αυτά παίζουν μεγάλο ρόλο και με την διαχείριση που δέχεται ο παλαιστής και τα Feuds με τα Storylines που του δίνουν να δουλέψει. Το Storytelling είναι σημαντικό σε μεγάλο βαθμό θεωρώ. Εάν μπορείς να κάνεις φοβερό Selling τον αγώνα και την ιστορία, να μου κινήσεις το ενδιαφέρον, να με καθηλώσεις, να δώσεις νόημα σε όλα όσα συμβαίνουν και να μου προσφέρεις Pure Storytelling, έχεις τα συγχαρητήρια μου! Άλλοι θα δώσουν 40 και 50 λεπτά ένα αγώνα χρησιμοποιώντας ότι κινήσεις μπορούν να φανταστούν και μάλιστα πολλές φορές θα επαναλάβουν την ίδια κίνηση για πολλοστή φορά, μα κάποιοι άλλοι τουλάχιστον μέσα σε ένα εικοσάλεπτο χωρίς ασταμάτητη δράση και χωρίς πολλές από αυτές τις καταπληκτικές κινήσεις, θα δώσουν μια ματσάρα, επειδή βασίζονται και λιγάκι στο Storytelling! Θα πράξουν με τρόπο που θα τους κάνει καλό στο Booking και θα δώσουν μια υπέροχη ιστορία! 

Στο κάτω κάτω το Pro Wrestling (κυρίως για WWE μιλάμε) δεν είναι ακριβώς άθλημα, είναι Sports Entertainment. Εάν θέλεις να δεις απλά ξύλο η αγώνες χωρίς νόημα, πήγαινε δες το τωρινό Raw η άσε το Wrestling και δες κάτι άλλο. Εγώ θέλω ψυχαγωγία, θέλω αγώνες όπου θα έχουν κάποιο νόημα, θα έχουν Selling, θα έχουν μια όμορφη ροή ασχέτως αν είναι αργή η γρήγορη. Και τέλος θα έχουν την αγαπημένη μου λεξούλα, θα έχουν Storytelling! Όσον αφορά το Booking, αυτό είναι ένα διαφορετικό κομμάτι, επομένως θα το αφήσουμε για άλλη φορά όταν θα πιάσουμε άρθρο για τα Bookings. Όπως προανέφερα το Storytelling είναι εξαιρετικά σημαντικό και μπορεί να λύσει μερικά προβλήματα. 

Δείτε για παράδειγμα τον Roman Reigns. Oh boy, είναι πράγματι θεός αυτή την στιγμή και δεν δέχομαι το όχι για απάντηση. Έχει επιτέλους προσωπικότητα με καινούριο φοβερό Theme song, έχει τρομερή φόρμα και μέχρι στιγμής έχει βγάλει μόνο ματσάρες με τους αντιπάλους του και φαίνεται πράγματι Dominant Champion! Προσφέρει υπέροχα Feuds και υπάρχει νόημα και Storytelling σε όλα! Σε κάνει να θέλεις να παρακολουθείς τα σόου, μονάχα για να έχεις την ευκαιρία να δεις τον ίδιο! Και ο άνθρωπος τα κάνει όλα αυτά καθώς είναι HEEL! Έχουμε για Face of the Company έναν ισχυρό Heel, όπου είναι ο κυρίαρχος στο SmackDown! Και εγώ ναι το θεωρώ καλό, έτσι να πάμε ενάντια στο κατεστημένο! Βλέπω έναν Heel, έναν "κακοποιό" και τον υποστηρίζω, επειδή είναι ότι καλύτερο έχει η εταιρία, επειδή μου αρέσει, επειδή αισθάνομαι ωραία που πάω ενάντια στο καθεστώς της εταιρίας η οποία συνήθως θα μου πλασάρει Babyfaces. Επίσης σκεφτείτε το γεγονός ότι πλην του Drew McIntyre, δεν υπάρχει κανένας άλλος Face Superstar στο WWE που να μας πείθει ότι μπορεί να κοντράρει και να κερδίσει καθαρά τον Reigns. Εδώ βέβαια φταίει το γεγονός ότι δεν έχει χτιστεί κανένας άλλος Face Main Eventer ισάξιος με τον Roman. 

Λοιπόν επειδή πάλι ξεφύγαμε λιγάκι, ας το κλείσουμε σιγά σιγά. Αυτή ήταν η γνώμη μου για το πως ένας παλαιστής γίνεται τέλειος και κουβαλάει στις πλάτες του, την εταιρία και τον μεγάλο τίτλο. Για εσάς πως είναι ο τέλειος παλαιστής; Τι ικανότητες πρέπει να κατέχει για να τον χαρακτηρίσετε τέλειο; Αυτά λοιπόν για τώρα, τα λέμε στο επόμενο άρθρο, το οποίο μάλλον θα είναι το ρεπορτάζ του Raw. Αχ θεέ μου, πάλι θα υποφέρω. Well Bye.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη