Back In Black: 5 WWE Stars της Attitude Era που άξιζαν περισσότερες ευκαιρίες


Καλωσορίσατε όλοι σε μια νέα στήλη εδώ στο ringsidehouse.com, το Back In Black. Ναι, προφανώς και είναι επηρεασμένος ο τίτλος από το σπουδαίο τραγούδι των AC/DC. Σε αυτή την στήλη γράφονται άρθρα από τους συντάκτες της σελίδας μας, τα οποία έχουν σχέση με το παρελθόν και κυρίως την Attitude Era, την καλύτερη εποχή στο WWE, η εποχή που αναγεννήθηκε το Pro Wrestling.


1) KEN SHAMROCK


Όταν ο Ken Shamrock υπέγραψε με το WWF το 1996, ήταν από τα πιο καυτά ονόματα της εταιρίας όπως και στον χώρο των MMA. Κατευθείαν ονομάστηκε ως "ο πιο επικίνδυνος άνθρωπος στον κόσμο" μιας και είχε παρελθόν από το UFC. Ο Shamrock έπεσε κατευθείαν στα "ζεστά νερά" καθώς αντιμετώπισε μέσα σε λιγότερο από 1 χρόνο κορυφαία ονόματα της τότε εποχής, όπως ο Big Van Vader, Bret Hart, την Hart Foundation, ενώ για αρκετό διάστημα είχε και έντονη κόντρα με τον The Rock για το Intercontinental Championship.

Είχε την τέλεια σωματική διάπλαση, τα απαραίτητα wrestling skills, καθώς και τα σωστά mic skills για να έχει διάφορες αντιπαραθέσεις με superstars στα backstage και στο ring. Παρ' όλα αυτά, για πολλούς λόγους αδικήθηκε και δεν ανέβηκε ποτέ στην main event σκηνή με σκοπό να κατακτήσει το WWF Title, ήταν πάντα ένας κορυφαίος mid-card παλαιστής που με τον χρόνο χάθηκε.

2) D'LO BROWN


You're looking at the real deal now! Ναι, αυτό ήταν μέρος από το τραγούδι του D'Lo Brown. Ένα αστέρι της Attitude Era που αδικήθηκε υπερβολικά πολύ. Ξεκίνησε την καριέρα του με την Nation of Domination, έπειτα όταν η ομάδα έσπασε ο Brown ξεκίνησε την solo καριέρα του κυνηγώντας διάφορες ευκαιρίες για mid-card τίτλους όπως το Intercontinental και το European. Τους οποίους και κατέκτησε στη συνέχεια. Ο D'Lo φημίζεται επίσης για την αντιπαλότητά του με τον X-Pac, τον Jeff Jarrett όπως και τον Stone Cold. 

Μετά από μια απογοητευτική χρονιά για τον D'Lo Brown το 1999, η καριέρα του πήγε από το κακό στο χειρότερο όταν σε έναν αγώνα απέναντι στον Droz, εκτέλεσε ένα κακό powerbomb με αποτέλεσμα να σπάσει το λαιμό του Droz. Ο Droz μετά από αυτό έμεινε στο αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής του. Κάπου εκεί ο Brown άρχισε να κατηγορεί τον εαυτό του και να αμφισβητεί τις ικανότητές του εντός ρινγκ, με αποτέλεσμα να πάρει τον κατήφορο και να πέσει πιο χαμηλά και από την mid-card.

3) VAL VENIS


Hello, ladies! Όταν υπέγραψε με το WWF ο Val Venis, ήταν ένα γνωστό όνομα στον χώρο. Είχε αγωνιστεί σε Μεξικό και Ιαπωνία και κατάφερε να χτίσει τον χαρακτήρα του όσο καλύτερα μπορούσε. Μάλιστα είχε ένα... αρκετά θα λέγαμε, τολμηρό gimmick για την συγκεκριμένη εποχή. Ενώ ο ίδιος είχε τα προσόντα, το σώμα, και τον χαρακτήρα για να ανέβει πάνω από την midcard division, δεν τα κατάφερε. Προσπάθεια έγινε επίσης και το 2000 όταν γύρισε σαν super-heel, μάταια όμως μιας και δεν δούλεψε ποτέ.

Λίγοι θα το πιστέψουν, αλλά ο χαρακτήρας του Venis κράτησε μέχρι το 2009, όπου και το συμβόλαιό του με την εταιρία έληξε. Βέβαια, δεν τον χρησιμοποιούσαν, αλλά τον πλήρωναν. Άλλωστε όταν το WWE άλλαξε το περιεχόμενό του ήταν αρκετά δύσκολο να δουλέψει ένας παλαιστής με το gimmick ενός porn star στην main event σκηνή. Πλέον ο ίδιος ξοδεύει τον περισσότερο χρόνο του στο Twitter, υποστηρίζοντας... την νομιμοποίηση της μαριχουάνας.

4) TEST


Όπως και οι παραπάνω παλαιστές που αναφέραμε, έτσι και ο Test, είχε όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πετύχει στο WWE και να γίνει ένας σπουδαίος main eventer. Ο Andrew 'Test' Martin ήταν ο άνθρωπος που άρεσε στον Vince McMahon, ένας ψηλός, γεροδεμένος, παλαιστής που εκτελεί δυνατά big boots. Το Greenwich Street Fight Match κόντρα στον Shane McMahon στο SummerSlam του 1999, έκλεψε την παράσταση και ήταν αναμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους αγώνες του έτους.

Μια σπουδαία στιγμή στην καριέρα του, ήταν η αντιπαλότητα με τον Triple H στον γάμο του με την Stephanie McMahon, όπου ο HHH είχε προγραμματίσει να του "κλέψει" την γυναίκα. Ενώ ετοιμαζόντουσαν να δώσουν ένα σπουδαίο αγώνα σε ένα μεγάλο Pay-Per-View, ξαφνικά τα πλάνα ακυρώθηκαν και ο Test κατέληξε ομάδα με τον Albert. Ο Test γύρισε πίσω στην εταιρία το 2006 για λογαριασμό του ECW αλλά δεν πέτυχε τίποτα το σπουδαίο, το 2009 απεβίωσε.

5) RHYNO


Μεταξύ μας, ο Rhyno είναι μια από τις μεγαλύτερες χαμένες ευκαιρίες του WWE. Ο "Man Beast" είχε το βλέμμα, τον χαρακτήρα, και την αύρα ενός παλαιστή που ελάχιστοι είχαν. Ο Rhyno υπέγραψε με το WWF το 2001, όταν το ECW έκλεισε, και δούλεψε στο ίδιο επίπεδο με τους Edge & Christian. Ο Rhyno ανέβηκε περισσότερο στην κάρτα μέχρι ένα level όπου αντιμετώπισε έναν από τους κορυφαίους star της εταιρίας, Chris Jericho.

Ένας σοβαρός τραυματισμός που υπέστη το 2002 στον αυχένα, τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου 1 χρόνο, όπου αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει την καλή φόρμα που είχε και να πάρει παραπανίσια κιλά. Ίσως φταίει που άργησε να υπογράψει με το WWF και αγωνιζόταν στο ECW, όπως επίσης έπαιξε ρόλο πως ήταν "Paul Heyman Guy" και δεν άρεσε τόσο πολύ στον Vince McMahon αυτό. Αλλά ένα είναι σίγουρο, πως ο Rhyno θα έπρεπε να πάρει περισσότερες ευκαιρίες απ' ότι πήρε


Νεότερη Παλαιότερη