ROYAL RUMBLE 2017: ΣΑΝ ΤΟ 2009!


Ολοκληρώθηκε και το Royal Rumble 2017. Με 3 τίτλους να αλλάζουν χέρια, και τον Randy Orton να κερδίζει το 30-Man Royal Rumble Match. Ακολουθεί το αναλυτικό ρεπορτάζ.


Kickoff Match
Naomi, Nikki Bella & Becky Lynch vs. Alexa Bliss, Mickie James & Natalya

Πρώτος αγώνας του Kickoff ήταν ένα απλό tag team match ανάμεσα στις γυναίκες του SmackDown Live. Δίχως πολλά-πολλά η ομάδα της Naomi, Nikki Bella, και Becky Lynch πήρε την νίκη μετά από το Split-Legged Moonsault της Naomi επάνω στην ταλαιπωρημένη Alexa Bliss.


RAW Tag Team Championship Match
Sheamus & Cesaro (c) vs. Gallows & Anderson

Ο επόμενος αγώνας του Kickoff ήταν για τους ομαδικούς τίτλους του κόκκινου σόου. Η ομάδα των Luke Gallows & Karl Anderson έκανε μια αρκετά καλή εμφάνιση ώσπου κατάφερε να εκθρονίσει τους πρώην πρωταθλητές Cesaro & Sheamus. Το WWE Universe σοκαρίστηκε να πούμε την αλήθεια, κανείς δεν περίμενε να αλλάξουν χέρια οι τίτλοι. Το αποτέλεσμα ήρθε μετά το Magic Killer.


Kickoff Match
Sasha Banks vs. Nia Jax

Και ο τελευταίος αγώνα του Kickoff ήταν ανάμεσα στις Sasha Banks και Nia Jax. Μια σύντομα και αρκετά μέτρια αναμέτρηση στην οποία τον έλεγχο είχε η Nia Jax. Τελικά, νικήτρια κατάφερε να φύγει η Jax μετά από ένα δυνατό Samoan Drop στην Banks.


RAW Women's Championship Match
Charlotte Flair (c) vs. Bayley

Και φτάσαμε στο κύριο σόου. Το επεισόδιο άνοιξε από την Bayley και την Charlotte Flair. Οι δύο γυναίκες τέθηκαν αντιμέτωπες σε έναν αρκετά όμορφο αγώνα, με έπαθλο το RAW Women's Championship. Η αλήθεια είναι ο,τι η Bayley έφτασε πολύ κοντά, αλλά χάρις το Natural Selection της πρωταθλήτριας ηττήθηκε. Retain για την Charlotte.


WWE Universal Championship Match
Kevin Owens (c) vs. Roman Reigns

Με τον Chris Jericho να βρίσκεται επάνω από το ρινγκ κλειδωμένος μέσα στο κελί (σύμφωνα πάντα με το stipulation του αγώνα), οι Roman Reigns και Kevin Owens έλυσαν τις διαφορές τους σε ένα No Disqualification Match με έπαθλο το WWE Universal Championship. Μερικά από τα highlights που μπορούμε να κρατήσουμε, ήταν η πτώση του Prizefighter από το τρίτο σχοινί επάνω στο table, όπως επίσης και το Superman Punch του Powerhouse στον KO επάνω στον πύργο με την καρέκλες.


Τελικά, νικητής κατάφερε να φύγει ο Kevin Owens καθώς ο Braun Strowman εμφανίστηκε και κατέστρεψε τον Big Dog με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα στον πρωταθλητή να κάνει το τελικό pinfall.


WWE Cruiserweight Championship Match
Rich Swann (c) vs. Neville

Πάσα στην Cruiserweight Division. Όμορφη αναμέτρηση έβγαλαν οι δύο παλαιστές της κατηγορίας. Είχε μερικά όμορφα highlights. Νικητής και νέος πρωταθλητής έφυγε ο Neville καθώς πέρασε τον αντίπαλό του μέσα από Superplex και έπειτα τον υπέταξε με Rings of Saturn.


WWE Championship Match
AJ Styles (c) vs. John Cena

Λίγο πριν το main event της βραδιάς, είδαμε την αναμέτρηση για το WWE Championship μεταξύ John Cena - AJ Styles. Με διαφορά ο αγώνας της βραδιάς έχοντας αρκετά spots & highlights, καθώς οι δύο παλαιστές φημίζονται για την χημεία τους που έχουν όταν αγωνίζονται μεταξύ τους. Αφού ακολούθησαν αρκετά finisher moves, ο John Cena χτύπησε με 2ο συνεχόμενο Attitude Adjustment τον AJ Styles για να στεφθεί 16 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σπάζοντας το ρεκόρ του Ric Flair.


30-Man Royal Rumble Match

Η μεγάλη στιγμή λοιπόν έφτασε, ο κόσμος περίμενε με ανυπομονησία την εξέλιξη του μεγάλου αυτού "απρόβλεπτου" αγώνα. Πρώτοι εμφανίστηκαν οι Big Cass και Chris Jericho. Η αναμέτρηση εξελισσόταν σε όμορφους ρυθμούς καθώς είδαμε παρουσία του Jack Gallagher, επιστροφή του Mark Henry, εμφάνιση του Tye Dillinger στον 10ο αριθμό, και πολλά άλλα. Οι 5 τελευταίοι αριθμοί ήταν οι Brock Lesnar (26), Enzo Amore (27), Goldberg (28), Undertaker (29), και... Roman Reigns (30). Την στιγμή που εμφανίστηκε ο Roman Reigns το κοινό λίγο έλειψε να εκτοξεύσει τις καρέκλες μέσα στο ρινγκ. Αξιοσημείωτο είναι επίσης και το γεγονός ο,τι ο Braun Strowman έκανε τους περισσότερους αποκλεισμούς από κάθε άλλον στον αγώνα έχοντας 7 eliminations.


Στο τελείωμα του αγώνα, ο Undertaker απέκλεισε τον Goldberg, ο Roman Reigns απέκλεισε τον Undertaker, και στη συνέχεια ο Roman Reigns πέταξε εκτός ρινγκ τον Chris Jericho και τον Bray Wyatt για να μείνει μόνος του με τον Randy Orton. Ο Apex Predator χτύπησε με RKO τον Big Dog και τον πέταξε έξω από το ρινγκ για να στεφθεί ο νικητής του Royal Rumble 2017. Ο Randy Orton πάει στο main event της WrestleMania 33.


Ακολουθεί η σειρά με τους εισόδους, τις συμμετοχές, και τους αποκλεισμούς:


Αποτελέσματα Royal Rumble 2017:

- Οι Naomi, Nikki Bella & Becky Lynch νίκησαν τις Alexa Bliss, Mickie James & Natalya
- Οι Luke Gallows & Karl Anderson νίκησαν τους Cesaro & Sheamus (νέοι RAW Tag Team Champions)
- Η Nia Jax νίκησε την Sasha Banks
- Η Charlotte Flair επικράτησε της Bayley (παρέμεινε RAW Women's Champion)
- Ο Kevin Owens υπερίσχυσε του Roman Reigns (παρέμεινε WWE Universal Champion)
- Ο Neville νίκησε τον Rich Swann (νέος WWE Cruiserweight Champion)
- Ο John Cena επικράτησε του AJ Styles (νέος WWE Champion)
- Ο Randy Orton κέρδισε το 30-Man Royal Rumble Match

Δείτε όλο το Pay-Per-View παρακάτω:


για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη