Superior Title Reigns: Seth Rollins - 2015 WWE World Championship Reign


Λοιπόν, ήρθε η ώρα να γίνει το ντεμπούτο μιας νέας στήλης στο Ringside House. Αποφάσισα να ονομάσω την στήλη Superior Title Reigns κι εδώ θέλω να μιλήσω για μερικά από τα title reigns που έμειναν στην ιστορία και τα αγαπήσαμε όλοι μας. Μερικά title reigns που ήταν πράγματι αξιοπρεπέστατα και αξιοσημείωτα! Στο πρώτο άρθρο της νέας στήλης, θα δούμε το title reign του Seth "Freakin" Rollins το 2015. Let's burn it down!


Ξεκινάμε από την WrestleMania 31 όπου και έγινε η αρχή με το φημισμένο "Heist of the Century". Αρχικά εκείνο το χρονικό διάστημα ο Seth Rollins είχε μια έντονη κόντρα με τον Randy Orton και εκείνη την ημέρα αγωνίστηκε ενάντια του. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως ήθελε, καθώς δέχτηκε ένα από τα πιο εντυπωσιακά RKOs που έχουμε αντικρίσει και ηττήθηκε από τον Viper. Ωστόσο τον ευνόησε η τύχη και στο μεγάλο φινάλε της βραδιάς αυτός ήταν ο superstar που είχε φτάσει στα άστρα! Μην ξεχνάμε πως ήταν επίσης ο κάτοχος της money in the back βαλίτσας. Έτσι λοιπόν, βρήκε την τέλεια ευκαιρία και αξιοποίησε το συμβόλαιο που περιείχε η βαλίτσα. 



Οι Roman Reigns και Brock Lesnar είχαν εξαντληθεί από την μάχη τους στο επικό Main Event της βραδιάς και τότε ήταν η στιγμή που ήχησε το theme song του Rollins κι ο ίδιος έτρεξε μέχρι το ring. Έκανε το cash-in και ο αγώνας μετατράπηκε σε triple threat match. Λίγες στιγμές αργότερα πέτυχε την επαφή με ένα curb stomp στον Roman και τρία δευτερόλεπτα μετά, στέφθηκε ο νέος WWE World Heavyweight Champion! Στην ηλικία των 28 ετών, κατέκτησε για πρώτη φορά τον μεγάλο χρυσό του WWE και έγινε ο μοναδικός superstar με επιτυχημένο cash-in στην WrestleMania! Έτσι έγινε και ο νέος Face of the Company. Το χρίζεις κι ως την καλύτερη βραδιά της ζωής σου!



Το title reign του ξεκίνησε και ο πρώτος του αντίπαλος ήταν και αυτός που είχε εδώ και μήνες. Ο Randy Orton έφυγε νικηφόρος από την WrestleMania, αλλά το feud δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Viper θέλησε τον τίτλο του νέου πρωταθλητή κι έτσι η κόντρα τους συνεχίστηκε. Κατέληξαν στο Extreme Rules PPV, σε ένα steel cage match. Μπορεί ο Seth να βρισκόταν κλεισμένος σε ένα κλουβί με τον διψασμένο για χρυσό και εκδίκηση Orton, αλλά κατείχε ένα ξεχωριστό πλεονέκτημα! Ο Randy απαγορευόταν να χρησιμοποιήσει το μεγάλο του όπλο, το RKO. Ο πονηρός Rollins στο φινάλε κατάφερε να πετύχει ο ίδιος ένα RKO και ύστερα να δραπετεύσει. Έτσι έκανε retain τον τίτλο του και ξεγλίστρησε από τον Viper!



Στην συνέχεια ήρθε ξανά αντιμέτωπος με τον Randy, αλλά αυτή τη φορά οι Roman Reigns και Dean Ambrose βρέθηκαν κι αυτοί στο σενάριο, κάνοντας έτσι ένα fatal-4-way match στο Payback PPV. Σε αυτό το match, o πρωταθλητής κατάφερε να δελεάσει τα πρώην "αδέρφια" του και για μια στιγμή ένωσαν και πάλι τις δυνάμεις τους. Επιχείρησαν οι τρεις τους την φημισμένη ομαδική τους κίνηση από την εποχή που συνήθιζαν να διαλύουν το roster. Έστειλαν τον Orton επάνω στο τραπέζι των σχολιαστών με ένα Shield triple powerbomb! Αφού ο Kane εμφανίστηκε λίγο αργότερα και προσέφερε μια χείρα βοηθείας, ο face of the company, εκτέλεσε το Pedigree του μέντορα του (Triple H) και έκανε επιτέλους το pinfall στον Randy. Έτσι έκανε για μια ακόμη φορά retain! 



Ο επόμενος αντίπαλος του Architect, ήταν ο πρώην "αδερφός" του, Dean Ambrose. Στο Elimination Chamber, ο Lunatic Fringe νίκησε τον πρωταθλητή, ωστόσο η νίκη προήλθε από απόφαση του διαιτητή, ο οποίος την θεώρησε disqualification. Επομένως σε dq νίκη, ο πρωταθλητής διατηρεί τον τίτλο του. O Ambrose δεν χάρηκε με αυτήν την απόφαση κι έτσι αποχώρησε κλέβοντας τον τίτλο του Rollins. Έπειτα μπήκαμε στο καλοκαίρι και τα δύο πρώην αδέρφια, έδωσαν ένα ακόμα εντυπωσιακό αγώνα σε ένα ladder match στο Money in the Bank. Η μάχη τους ήταν σκληρή και τα έδωσαν όλα. Στο φινάλε και οι δυο ανέβηκαν στην σκάλα και άρπαξαν μαζί τον τίτλο που κρεμόταν. Αληθινός νικητής όμως, αποχώρησε ο Rollins κάνοντας ξανά retain! 



Στην πορεία γύρισε κάποιος που ήταν διψασμένος για εκδίκηση και επιθυμούσε να αποκτήσει αυτό που έχασε πριν λίγους μήνες. O Brock Lesnar μετά την WrestleMania είχε γίνει suspended από το WWE και τώρα επιτέλους επέστρεψε για να διαλύσει αυτόν που του έκλεψε τον τίτλο στην WrestleMania! Στο Battleground ο πρωταθλητής αναγκάστηκε να υπερασπιστεί τον τίτλο του ενάντια τον Lesnar. Ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος και ήξερε πως οι πιθανότητες νίκης ήταν χαμηλές. Ωστόσο η τύχη ευνόησε τον Architect για μια ακόμη φορά. Στο τέλος του αγώνα έκανε την επιστροφή του o Undertaker, ο οποίος ήθελε εκδίκηση για την ήττα του από τον Lesnar στην WrestleMania 30. Έτσι λοιπόν, ο Rollins κατάφερε να γλυτώσει και ξεγλίστρησε με τον τίτλο του και πάλι! 



Τώρα φτάσαμε στο τέλος του καλοκαιριού, όπου ο Rollins είχε κόντρα με τον John Cena, ο οποίος μάλιστα, ήταν ο United States Champion! Εν τέλει κατέληξαν σε ένα title vs title match στο μεγαλύτερο event του καλοκαιριού, γνωστό ως Summerslam. Έδωσαν μια δυνατή μάχη στην οποία συνέβη κάτι αναπάντεχο. Στο φινάλε εμφανίστηκε ο Jon Steward και έκανε ένα heel turn, καθώς επιτέθηκε στον John Cena με ένα steel chair. Έπειτα ο Rollins, αποτέλειωσε τον Cena με ένα Pedigree επάνω στο steel chair. Έτσι λοιπόν, έκανε Retain το WWE World Championship και παράλληλα στέφθηκε United States champion! Μετατράπηκε σε double champion. It just keeps getting better and better! 



Το καλοκαίρι πέρασε και σχεδόν φτάσαμε στο τέλος του title reign. Η αντιπαλότητα του Rollins με τον John Cena δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα. Επίσης, ο πρωταθλητής απέκτησε παράλληλα κι έναν δεύτερο αντίπαλο εκείνο το χρονικό διάστημα. Μπήκε κι ο θρυλικός Sting στην υπόθεση και έτσι φτάνουμε στην επόμενη στάση μας. Night of Champions και ο Visionary, εισέρχεται στο PPV, ως ο μοναδικός superstar που έχει κρατήσει παράλληλα τον World αλλά και τον United States τίτλο! Αρχικά αντιμετώπισε τον Big match John για μια τελευταία φορά. Ο US τίτλος ήταν υπό διεκδίκηση σε τούτο το match και ο Cena κατάφερε να νικήσει κι έτσι απέκτησε τον τίτλο του και πάλι πίσω! 



Αφού ο αγώνας έληξε, ο νικηφόρος Cena δεν άφησε τον αντίπαλο του να αποχωρήσει. Τον φιλοδώρησε με ένα Attitude Adjustment και τον ξανά έβαλε μέσα στο ring. Αμέσως μετά εμφανίστηκε ο δεύτερος αντίπαλος του Seth και το match έλαβε χώρα εκείνη τη στιγμή! Sting vs. Rollins για το World Championship! Ο αγώνας ήταν φοβερός και η απόδοση του μεγάλου ηλικιακά Sting, ήταν εξαιρετική! Μετά από αρκετή δράση, ο WWE World Champion, κατάφερε να νικήσει τον θρυλικό Sting κι έκανε retain τον τίτλο του! Βέβαια, δεν τελείωσε εκεί η βραδιά των πρωταθλητών, καθώς εμφανίστηκε ο εκάστοτε Mr. Money in the Bank, o Sheamus. Προσπάθησε να επιχειρήσει το cash-in, όμως έκανε την άφιξη του και ο Kane ως Demon και ξάφνιασε τον Sheamus. Ο Kane τους φιλοδώρησε και τους δύο με chokeslams και η βραδιά ολοκληρώθηκε με αυτόν όρθιο! 



Φτάσαμε τώρα και στο Hell in a Cell PPV, όπου ο Seth Rollins αντιμετώπισε τον Demon Kane, ο οποίος ήταν επίσης μέλος της Authority και είχε τις διαφωνίες του με τον Seth. Στο HIAC λοιπόν, ο πρωταθλητής επιβλήθηκε και στον Kane, κερδίζοντας τον. Έτσι αυτός έχασε την θέση του ως Head of Operations. Και τώρα φτάσαμε στο φινάλε όπου οι Kane και Rollins έδωσαν ένα ακόμα match σε ένα live event στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Εκείνη ήταν η άτυχη νύχτα του Rollins. Κατά την διάρκεια του αγώνα, τραυμάτισε σοβαρά το γόνατο του και βγήκε εκτός δράσης. Έτσι λοιπόν, τελείωσε αυτό το καταπληκτικό title reign. Από έναν άτυχο τραυματισμό! Αναγκάστηκε να παραδώσει τον world heavyweight τίτλο και να εγκαταλείψει τα ring για ένα χρονικό διάστημα. Έκανε χειρουργείο και ύστερα ξεκίνησε η ανάρρωση του. 



Αυτό ήταν λοιπόν το WWE world heavyweight title reign του Seth Rollins το 2015. Η ορισμένη χρονιά ήταν μια εξαιρετική χρονιά του WWE, καθώς παρακολουθήσαμε πολλά ενδιαφέρον feuds και υπέροχα match. Το συγκεκριμένο title reign είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Ο Rollins κατέκτησε το μεγάλο χρυσό κάνοντας το Heist of the Century σε μια τέλεια WrestleMania! Έτσι έγινε ο Face of the Company. Ξεγέλασε και ξεγλίστρησε από τους Orton, Roman και Ambrose. Με τον τελευταίο μάλιστα, έδωσε και μερικά επιπλέον υπέροχα match κι έκανε και πάλι retain. Ξέφυγε από τον Beast Incarnate και νίκησε τον Big match John για να στεφθεί διπλός πρωταθλητής! Αντιμετώπισε και τον θρυλικό Sting και κατάφερε να κερδίσει κι αυτόν. Επιβλήθηκε στον Kane και ποιος ξέρει τι άλλο θα μπορούσε να συμβεί σε αυτό το title reign, εάν δεν συνέβαινε τούτη η ατυχία; 


Κάπου εδώ θα κλείσουμε, boys. Όπως προανέφερα είναι ένα λατρεμένο title reign και θαρρώ πως σίγουρα είναι κι ένα από τα καλύτερα. Τουλάχιστον για την λίστα μου, αξίζει μια θέση! Εσάς πως σας φάνηκε ο Seth Rollins ως πρωταθλητής; Ως το επόμενο άρθρο, κάντε ένα rewatch μερικά από τα match που ανέφερα. Σίγουρα θα αξίζει! 

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη