WrestleMania 35: The Man Rules!


Άλλη μια Wrestlemania ήρθε στο πέρας της. Η Wrestlemania 35 έλαβε χώρα εχτές το βράδυ και είδαμε πολλές εκπλήξεις, κάποιες όμορφες στιγμές, κάποιες στιγμές που σίγουρα δεν θα θέλαμε να δούμε και στο τέλος, όπως λέει και ο τίτλος, ένα αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αλλά ας μην περιγράφουμε άλλο. Ας δούμε τι έγινε στο φετινό Showcase of The Immortals.


KICK-OFF SHOW

Premiere Era


Αφού μας υποδέχτηκε το κλασσικό panel του Kick-Off, όπου μας μίλησαν για διάφορα ματς της κάρτας, είχαμε το πρώτο μας ματς, όπου ήταν ο αγώνας για το Cruiserweight Championship, ανάμεσα στον Tony Nese & τον πρωταθλητή Buddy Murphy. O αγώνας είχε ένταση και γρήγορο ρυθμό, με τον Nese να κάνει την πρώτη έκπληξη της βραδιάς και να κερδίζει τον Murphy με το Running Nese.

Mella is Mania


Στην συνέχεια είχαμε το Women's Battle Royal, όπου και εκεί είχαμε πάρα πολλές εκπλήξεις. Να σημειώσουμε πως είδαμε την επιστροφή της Ember Moon, μερικούς μήνες μετά τον τραυματισμό της. Η προηγούμενη νικήτρια, Naomi, βγήκε σχετικά νωρίς από το παιχνίδι, ενώ η Riott Squad κυριάρχησε για λίγο στον χώρο μέχρι που η Dana Brooke έβγαλε εκτός την Liv Morgan και την Ruby Riott σε ένα τεράστιο pop από το κοινό. Η Sarah Logan έκανε την έκπληξη και όχι μόνο έμεινε στους final 4, αλλά επίσης πέταξε έκτος και την Sonya Deville αλλά και την Asuka (!). H Logan νόμιζε πως είχε κερδίσει μέχρι που η Carmella, η οποία είχε βγει εκτός ρινγκ, επέστρεψε στο ring και με superkick, έβγαλε εκτός την αντίπαλο της και κέρδισε τον αγώνα.

The Streak is Over


5 χρόνια μετά την λύπη μας που ένα σερί τελείωσε ( Undertaker), μπορούμε να πούμε με χαρά πως άλλο ένα σερί έφτασε στο τέλος του. Ο Curt Hawkins έσπασε το σερί των 270 αγώνων, όπου βρέθηκε ηττημένος και σε ένα ωραίο tag match, μαζί με τον Zack Ryder, κέρδισαν την Revival και πήραν τους τίτλους tag team του RAW. H Revival φρόντιζε να μην μπει για μεγάλη διάρκεια του ματς ο Hawkins μέσα, δουλεύοντας έξυπνα πάνω στον Ryder, ωστόσο ο Broski κατάφερε να κάνει τo Hot Tag και με ένα roll-up της απελπισίας, κατάφερε να κάνει το pin στον Dawson και να πάρουν την μεγάλη νίκη.

The Monster becomes a Giant


Πριν το main-show αρχίσει, έγινε και το Andre The Giant Memorial Battle Royal, με τους Michael Che & Colin Jost από το SNL, να προσπαθούν να ξεφύγουν από τον Braun Strowman και να το καταφέρνουν για αρκετή ώρα, μπαίνοντας κάτω από το ring. Ωστόσο, όταν οι Hardys που ήταν και οι τελευταίοι superstars μαζί με τον Strowman στο ring, έκαναν την προσπάθεια να τον βγάλουν εκτός, οι δύο παρουσιαστές, προσπάθησαν να συμβάλλουν σε αυτό το έργο. Παρ'όλα αυτά, ο Strowman ξέφυγε, έβγαλε εκτός τους Hardys, οι Jost & Che ένιωσαν την οργή του και έτσι, κάπως ρηχά, ο Braun Strowman κέρδισε το Battle Royal.

MAIN SHOW

The Beastslayer was born


Η Wrestlemania 35, ξεκίνησε πάντως με τους καλύτερους οιωνούς. Αφού είχαμε ένα μικρό promo, μεταξύ της Alexa Bliss και του Hulk Hogan, ο Paul Heyman έκανε την είσοδο του, λέγοντας πως ο Brock Lesnar δεν ανέχεται να μην είναι στο main event. O Heyman είπε πως απλά θα κάνουν τώρα το ματς, να τελειώνουν με αυτό και να σηκωθούν να φύγουν, να πάνε μαζί στο UFC. Πράγματι ο Universal Champion ήρθε έξω για αγώνα, με τον διεκδικητή Seth Rollins να ακολουθεί. Ο αγώνας δεν ήταν πολύ μεγάλος, με τον Lesnar να κάνει την περισσότερη ζημιά στον Seth, πριν ξεκινήσει ο αγώνας, αφού χτύπησε τον διεκδικητή πριν καλά καλά μπει στο ring. O Rollins ωστόσο επανήλθε και με 3 Curb Stomps, έκανε το πολυπόθητο pin στον Beast Incarnate και έγινε ο νέος Universal Champion.

Το νοίκι... καταργείται


Στην συνέχεια, είχαμε τον αγώνα ανάμεσα σε Randy Orton & AJ Styles, στον landlord και τον...πελάτη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πρώτου. Σε έναν αγώνα, σίγουρα κατώτερο των περιστάσεων και αυτού που πολλοί ανέμεναν, ο AJ κατάφερε να κερδίσει τον Apex Predator μετά από έναν αργό back and forth αγώνα, με το Phenomenal Forearm. Δυστυχώς ο αγώνας θα ξεχαστεί, αλλά λογικά το feud θα συνεχιστεί.
Uso-Mania


Έπειτα, ήρθε ο αγώνας για τις tag team ζώνες, με τους Usos να αντιμετωπίζουν τους Bar, Aleister Black & Ricochet και τους Shinsuke Nakamura & Rusev. Σε έναν καλό αγώνα, οι Usos είχαν επιτέλους την στιγμή τους στο main show της Wrestlemania, αφού κατάφεραν και έκαναν το retain απέναντι στις 3 ομάδες. Ωραία στιγμή ήταν ο Cesaro έκανε για αρκετή ώρα το Cesaro Swing στον Ricochet και ταυτόχρονα ο Sheamus, για να τονίσουν την διάρκεια του Swing, έκανε τα γνωστά punches στο apron σε 4 διαφορετικούς αντιπάλους. Καλός αγώνας, δίκαιο retain των πρωταθλητών.

The Best In The World


Ίσως στον δεύτερο πιο αναμενόμενο αγώνα της βραδιάς, ο Miz και ο Shane McMahon διέλυσαν ο ένας τον άλλον στο Falls Count Anywhere match τους. Υπήρξαν αρκετές καλές στιγμές. Ο πατέρας του Miz, George, ήρθε στο ring να υπερασπιστεί τον γιο του, ωστόσο τις έφαγε με συνοπτικές διαδικασίες από τον Shane O'Mac. O Miz πήγε τον αγώνα στο κοινό, χτυπώντας τον Shane με καρέκλες, πετώντας τον σε τραπέζια και βαρώντας τον σε railings. O Shane παρακάλεσε για την άφεση των αμαρτιών του τον A-Lister, με έκεινον να την αρνείται και να του εκτελεί ένα μεγάλο superplex από ένα scaffold. Ωστόσο το χέρι του Shane βρέθηκε πάνω από τον Miz, το pin έγινε και ο Best In The World, κέρδισε τον αγώνα. Δυνατός αγώνας, με το feud των δύο, να θεωρείται σίγουρο πως θα συνεχιστεί.

Iconic Champs


Στην πιο μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, Οι IIconics στέφθηκαν νέες πρωταθλήτριες Women's Tag Team, αφού κέρδισαν τις Sasha-Bayley, Beth Phoenix-Natalya (με τον Bret Hart στο πλευρό τους) & Nia Jax-Tamina. Το κοινό, μπορεί να ήταν "νεκρό" (γενικά το κοινό ήταν χάλια εχθές) στον αγώνα, ωστόσο μετά από ένα μεγαλοπρεπέστατο Glam Slam, από την Beth Phoenix, η οποία σίγουρα ακόμα το έχει, η Peyton Royce & η Billie Kay πέταξαν εκτός την Hall of Famer και έγιναν οι νέες πρωταθλήτριες σε ένα μεγάλο τελικό pop.

KOFI MANIA!


Το καλύτερο ματς της βραδιάς, η καλύτερη στιγμή της βραδιάς, το πιο αναμενόμενο ματς από όλα και το μοναδικό ματς που νιώσαμε ατμόσφαιρα Wrestlemania. O Kofi Kingston έκανε το ακατόρθωτο και κέρδισε το WWE Championship, κάνοντας το pinfall στον πρώην, πλέον, πρωταθλητή, Daniel Bryan. Σε έναν πολύ ωραίο αγώνα back and forth, o Kofi άντεξε την πίεση του Bryan, άντεξε τα Running Knee & LeBell Lock και με ένα Trouble In Paradise, έκάνε το 1-2-3 και έγραψε ιστορία ως ο πρώτος αφροαμερικανός WWE Champion.

Με... συνοπτικές διαδικασίες


Άλλα λέγαμε και άλλα είδαμε. Το ματς για το US Championship ήταν τελικά αυτό που τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες, αφού σε 55 δευτερόλεπτα, ο Samoa Joe, επικράτησε του Rey Mysterio. O Rey έκανε νωρίς το 619, ωστόσο ο Joe τον έπιασε γρήγορα στο Coquina Clutch, αφήνοντας τον αναίσθητο και κερδίζοντας το πρώτο του Wrestlemania Match.

The Big Dawg is Back


Σε έναν αγώνα, που πάλι άλλα περιμέναμε και άλλα είδαμε, ο Roman Reigns (ο οποίος έφαγε αρκετή γιούχα για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του) επικράτησε του Drew McIntyre. Ο αγώνας ήταν σχετικά σύντομος, που το περιμέναμε, αλλά δεν ήταν τόσο hard-hitting, όσο υποθέσαμε ότι θα ήταν. Ο Big Dog κατάφερε και επικράτησε του Scotish Psychopath με συνδυασμό Superman Punch & Spear, σε αποδοκιμασίες (!) από το κοινό της Νέας Υόρκης.

Doctor of Thuganomics


To performance του Elias είχε σειρά και πραγματικά το είχαμε πολύ ανάγκη, αφού η διάρκεια της φετινής Mania, μας είχε κάνει να ψιλό-νυστάζουμε. Ωστόσο σε αυτό το ωραίο segment, αφού είδαμε εντυπωσιακά skills από τον Elias, o Doctor of Thuganomics, John "Bradshaw" Cen...εχμ γιατί μπερδεύομαι συνέχεια..εννοώ ο John Cena έκανε την είσοδο του. Αφού έκανε rap λέγοντας πως θα βγάλει το "φτυάρι" να θάψει την καριέρα του Elias, του είπε πως σήμερα δεν θα του κάνει το AA, αλλά το FU. Πράγματι μετά από λίγο, είδαμε Five-Knuckle Shuffle και το FU σε ένα segment που μας έκανε σίγουρα να θυμηθούμε παλιά καλά χρόνια.

The Game Rules


Έπειτα είχαμε τον αγώνα των entrances, ανάμεσα σε Triple H & Batista, με τον Animal να βγαίνει με συνοδεία φρουρών και με δύο τζιπ, ενώ τον The Game, να εμπνέεται από το Mad Max και να βγαίνει σε ένα αυτοκίνητο, από το περιβάλλον της ταινίας. Στο αγωνιστικό κομμάτι είδαμε έναν σαδιστικό Triple H με τον Game να βγάζει μέχρι και το σκουλαρίκι από την μύτη του Animal με πένσα ενώ με το ίδιο εργαλείο μάγκωσε τα χέρια του Big Dave. O Animal επανήλθε, έκανε το Spinebuster, το Batista Bomb, αλλά ο Game, με την βοήθεια του Ric Flair, χτύπησε με το σφυρί τον Batista και με το δεύτερο Pedigree κατάφερε να κάνει το pin και να διατηρήσει την καριέρα του.

Το πικρό αντίο


Μακάρι να ήμουν εδώ να σας έλεγα ότι είχαμε μεγάλες χαιρετούρες και πυροτεχνήματα για τον αποχαιρετιστήριο αγώνα του Kurt Angle. Μακάρι να σας έλεγα ότι είδαμε εν τέλει κάποιο μεγάλο όνομα να βγαίνει και να προκαλεί τον Olympic Gold Medalist. Τελικά δεν είδαμε τίποτα από αυτά. Είδαμε μόνο τον Baron Corbin να κερδίζει με End of Days τον θρύλο Kurt Angle, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει τον retiring superstar να βάζει over τον αντίπαλο του. Δεν θέλω να πω πολλά. Πολλοί βάλαμε τα κλάματα εχτές, γιατί μια εποχή τελείωσε. Και τελείωσε με τον πιο πικρό τρόπο. Thank you Angle!

Demon Champion


Πριν το main event, o Finn Balor αντιμετώπισε τον Bobby Lashley για το Intercontinental Championship. Σε ένα ματς, που ήταν αρκετά καλύτερο από όσο περιμέναμε, ο Finn Balor και ο Bobby Lashley έδωσαν έναν αρκετά καλό (αντικειμενικά) και σύντομο αγώνα, με ένα δυνατό spot να περιλαμβάνει τον Lashley να κάνει spear στον Balor (που βρισκόταν στο apron) εκτός του ring. Εν τέλει, με Coup de Grace, o Δαίμονας κατάφερε να κερδίσει τον Lashley και τον δεύτερο τίτλο IC.

The Man Reigns Supreme


Και φτάσαμε στο main event. Τρεις γυναίκες. Becky Lynch, Charlotte Flair "Almas" (μην μου πείτε ότι δεν το περιμένατε αυτό) & Ronda Rousey. Winner Takes All. Η Charlotte είχε ένα ωραίο entrance..πριν το entrance, καταφθάνοντας με ελικόπτερο στην Wrestlemania. H Rousey, βγήκε υπό τον ήχο του Bad Reputation, live από την Joan Jett. O αγώνας ήταν καλός, αλλά σίγουρα δεν τον αποκαλείς και main event. Φάνηκε ότι οι τρεις γυναίκες προσπάθησαν πολύ, ωστόσο στο τέλος η Becky Lynch κατάφερε να κερδίσει τους δύο τίτλους, πραγματοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο roll-up στην Rousey. H Becky πανηγύρισε με τους τίτλους, κλείνοντας έτσι μια αρκετά under-whelming θα μου επιτρέψετε να πω, Wrestlemania.




για το Ringside House,
Γιώργος Ναστούλης
Νεότερη Παλαιότερη