WrestleMania 35 Review: Θα μπορούσε και καλύτερη...


Η WrestleMania 35 ολοκληρώθηκε και προσωπικά με άφησε ικανοποιημένο, μα και λιγάκι προβληματισμένο. Ακολουθεί το Review!


Όταν είδα στο Kickoff να αλλάζει ο τίτλος χέρια, σκέφτηκα πως θα ακολουθήσουν αρκετά retains στη συνέχεια. Τελικά έπεσα έξω. Καλή ιδέα να αλλάξει ο τίτλος χέρια μιας και έχει μεγάλο title reign ο Buddy Murphy.

Ακολούθησε ένα αδιάφορο Women's Battle Royal, με νικήτρια την Carmella. Την είχα στα φαβορί αλλά δεν περίμενα να κερδίσει, είχα ποντάρει στις Riott Squad.

Το ενδιαφέρον κομμάτι του Kickoff ήταν αυτό με τους RAW Tag Team τίτλους, αδιάφορος αγώνας αλλά οι Zack Ryder & Curt Hawkins κέρδισαν τους τίτλους. Το είχα προβλέψει πως θα πάρουν τους τίτλους αυτή την Κυριακή (στο περασμένο RH Podcast). Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν τους χάσουν απόψε. Επιτέλους τέλος στο streak του Hawkins!

Στο τελευταίο ματς πριν ξεκινήσει το σόου, είδαμε τον Strowman να κερδίζει το τρόπαιο του Andre The Giant στο Battle Royal. Κακό booking θα έλεγα, δεν είχε καθόλου αγωνία για το ποιος θα κερδίσει, φάνηκε από την αρχή πως ο Braun θα το κέρδιζε. Θέλω να πω, θα μπορούσαν να μην έδιναν χρόνο συμμετοχής στους δύο τυπάδες που τα έβαλε ο Strowman, και να άφηναν τους Hardys περισσότερη ώρα στο ρινγκ.

Πρώτος αγώνας της βραδιάς ήταν το Universal Title Match κάτι το οποίο δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Επίσης έξω έπεσα και στην πρόβλεψή μου καθώς περίμενα πως θα κέρδιζε ο Lesnar. Ζήσαμε εποχές 2015 όταν ο Rollins έκανε το τρίτο συνεχόμενο curb stomp στον Brock! Επιτέλους θα βλέπουμε τον τίτλο κάθε εβδομάδα και όχι 1 φορά το δίμηνο.

Ο αγώνας των AJ Styles και Randy Orton με προβλημάτισε, θα μπορούσαν να δώσουν καλύτερο αγώνα μιας και φημίζονται για τα όμορφα ματς τους. Αδιάφορο μου πέρασε, προβλέψιμο επίσης.

Και εδώ περνάμε στον καλύτερο αγώνα της βραδιάς. Αναφέρομαι στο Falls Count Anywhere Match. Το έχω πει ένα εκατομμύριο φορές, αλλά θα το ξαναπώ. Όταν ο Shane δίνει αγώνες, δίνει Μ-Α-Τ-Σ-Α-Ρ-Ε-Σ. Το τελείωμα του ματς ήταν αυτό που μας έμεινε στο μυαλό, και όχι το τελικό αποτέλεσμα. Όταν βλέπεις ένα superplex από τόσο ύψος, δεν σε νοιάζει ποιος θα κάνει το pinfall. Φτάνει μόνο που το είδες. Από τους καλύτερους αγώνες στην καριέρα του Miz! Πολλά μπράβο και στους δύο!

Οι Usos έκαναν retain σε ένα προβλέψιμο αλλά όμορφο αγώνα, περίμενα να ήταν χειρότερος. Καλή απόδοση για άλλη μια φορά από τους Bar. Θα ήθελα Aleister Black & Ricochet μιας και έχασαν στο NXT TakeOver: New York, αλλά δεν πειράζει.

Σε ένα ακόμη αδιάφορο αγώνα οι IIconics κέρδισαν τους Women's Tag Team τίτλους. Διαλειμματάκι για τουαλέτα.

Μια μεγάλη στιγμή της βραδιάς ήταν η νίκη του Kofi Kingston κόντρα στον Daniel Bryan. Μετά από 11 χρόνια καριέρας κατάφερε να αποδείξει πως άξιζε να πάρει την ευκαιρία. Ο πρώτος αφροαμερικανός WWE Champion στην ιστορία. Αν και λιγάκι νωρίς να μιλάω για τέτοια, περίμενα μέχρι τελευταία στιγμή να κάνει heel turn ο Big E με τον Xavier, αλλά όταν είδα τα παιδάκια του Kofi να έρχονται στο ρινγκ μου έφυγαν όλες οι ελπίδες. Συγκινητική στιγμή για τον ίδιο.

Ο καημένος Mysterio πέρασε μέσα από ένα squash match με τον Samoa Joe. Κρίμα. Αλλά ήταν η στιγμή του Joe!

Ξενέρωσα άσχημα όταν έχασε ο McIntyre από τον Reigns. Ήταν το μοναδικό πράγμα που ΔΕΝ ήθελα να συμβεί σε όλη την βραδιά. Δεν ξέρω τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον Drew, πάντως να ξέρετε ότι ο Reigns πάει για Universal. Ελάτε να κλάψουμε παρέα!

Εντάξει, την επιστροφή του Dr. of Thuganomics την βάζεις στα highlights της βραδιάς με διαφορά. Ίσως και η καλύτερη στιγμή. Προτού εμφανιστεί ο Cena, πίστευα πως στο ρινγκ θα ερχόταν ο Bray Wyatt με το νέο του gimmick, έπεσα έξω τελικά. Ωραίο segment και από τους δύο πάντως!

Αρχικά όλοι παρατηρήσαμε πως το entrance του Batista ήταν όλο αστείο και αποτυχημένο. Όταν σκόνταψε στα σχοινιά σκέφτηκα για το πόσα botch μπορεί να κάνει στην συνέχεια. Τελικά δεν έκανε πολλά, αν εξαιρέσουμε 2-3 μικρολαθάκια κατά την διάρκεια του αγώνα. Αυτό που είδα και κατάλαβα είναι ο,τι ο Triple H προσπάθησε να το κουβαλήσει όλη την διάρκεια του αγώνα με διάφορα αντικείμενα τριγύρω, μέχρι και πένσες-τανάλιες-κατσαβίδια έβγαλε. Το λες και αστείο το κομμάτι που και καλά του έβγαλε το σκουλαρίκι από την μύτη με την τανάλια. Όταν είδα τον Ric Flair να του δίνει το sledgehammer, για να πω την αλήθεια συγκινήθηκα, μιας και θυμήθηκα τις εποχές της Evolution.

Λυπάμαι που είδα τον Kurt Angle να τελειώνει την καριέρα του απέναντι σε ένα ανερχόμενο (;) αντικαταστάτη του. Ιεροσυλία να λες τον Corbin αντικαταστάτη του Angle, ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους όλων των εποχών, αλλά ίσως έτσι να νομίζει το WWE. Ο αγώνας ήταν όπως ακριβώς τον περίμενα, το αποτέλεσμα όμως ήταν αυτό που μας άφησε μια πικρή γεύση. Ειλικρινά θα ήθελα να ξέρω αν ήταν απόφαση του Angle να αντιμετωπίσει τον Corbin. Ωστόσο, συγκινητική στιγμή όταν έπαιξε το τραγούδι του για τελευταία φορά. THANK YOU KURT!

Δυστυχώς, μετά το τέλος του αγώνα του Angle, δεν είχα καμία απολύτως όρεξη να δω το IC Championship Match καθώς και το main event. Για να μην τα πολυλογώ, χάρηκα για την νίκη του Balor, προβλέψιμο το αποτέλεσμα. Αυτό.

Στο main event είδαμε ένα μέτριο αγώνα, με κακό τελείωμα. Όταν βάζεις γυναικείο WrestleMania Main Event, οφείλεις να το στήσεις με τον καλύτερο τρόπο και να έχει ακόμη καλύτερο τελείωμα. Δεν είναι δυνατόν με ένα roll-up να κλείνεις έτσι το σόου. Πόσο μάλλον με ένα μέτριο PPV που έχει ακολουθήσει. Δεν θέλω να ακουστώ κακός, αλλά ποτέ ξανά γυναικείο Main Event σε PPV.


Με λίγα λόγια: Η WrestleMania 35 ήταν μέτρια έως καλή. Θα μπορούσε να ήταν και καλύτερη. Βάζω την ίδια βαθμολογία με το NXT TakeOver: New York.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ PPV:  7.5/10


Υ.Γ. 1: WrestleMania χωρίς Undertaker... σουβλάκια δίχως γύρο.

Υ.Γ. 2: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ WRESTLEMANIA ΣΤΟ NEW JERSEY. Ο κόσμος κοιμόταν του καλού καιρού.


Τα λέμε το Σάββατο στο Ringside House Podcast. Καλή συνέχεια!




για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη