Controversial Opinions #2: Πώς και γιατί ο Roman Reigns είναι στο ίδιο επίπεδο με τον The Rock;

This is gonna turn some heads... right?

Όσοι παρακολουθείτε Greek Wrestling Universe θα παρατηρήσατε μία σύγκριση που έγινε πρόσφατα μεταξύ attitude era και σημερινών superstars, κυρίως του Roman Reigns & του Seth Rollins, καθώς και το πόσο θα είχαν επιτύχει αν είχαν απέναντι τους αστέρες της αληθινής χρυσής εποχής του wrestling. Θα μπορούσα απλά να πώ "ναι θα είχαν επιτύχει" και να συνεχίσω τη μιζέρια μου αλλά έχω ελεύθερο χρόνο οπότε ας το αναλύσουμε παρέα. Στο 2ο μας Controversial Opinion δεν θα συγκρίνω Attitude Era με το σήμερα αλλά θα πάρω 2 αρκετά κοινούς performer και θα αναλύσω πώς είναι το ίδιο μεγάλοι αστέρες με τον δικό τους τρόπο. Θα αναλύσουμε πώς ο Roman Reigns είναι στο ίδιο επίπεδο με τον The Rock.
 
Ο Roman Reigns είναι στη κορυφή του WWE αυτήν τη στιγμή και δεν σηκώνει αμφιβολία. Ακόμα και αν δέν είστε προσωπικοί fan του Head of The Table, του Tribal Chief, του Big Dog (εδώ σταματάω) δέν υπάρχει κανένας που να μην αναγνωρίζει την κυριαρχία του Roman Reigns στο προσκύνιο του World Wrestling Entertaintment. Μετά απο μία απουσία που διήρκεσε απο την Wrestlemania 36 μέχρι το Summerslam του 2020 για ευνόητους λόγους. Επέστρεψε όχι ώς Face Big Dog αλλά ώς Heel Tribal Chief και αμέσως ήταν ένας ανανεωμένος performer και με τον Paul Heyman στο πλευρό του όλοι περίμεναμε αν ο Reigns θα ανταπεξέλθει στο νέο του ρόλο και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά ξεπέρασε όλες τις προσδοκίες και έγινε ο πιό ενδιαφέρον χαρακτήρας του WWE εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα ίσως είναι λίγο οξύμωρο να συγκρίνουμε τον Rock του σήμερα ή ακόμα και τον Rock του 2011 με τον σημερινό Roman Reigns, ο οποίος ίσως δέν έχει φτάσει ακόμα το peak του τωρινού ρόλου του, οπότε θα συγκρίνουμε με 3 βασικές κατηγορίες. Μικρόφωνο, Wrestling Ability και Gimmick. Θα έλεγα και charisma αλλά.... c'mon it's The Rock. Ξεκινάμε

Μικρόφωνο
 
Παρότι ο heyman κάνει αρκετή δουλειά για λογαριασμό του Tribal Chief ο ίδιος ο roman πάντα είχε καλό ίσως και σπουδαίο μικρόφωνο, ειδικά όσο μεγαλύτερα ήταν τα promo του. Βεβαίως είχε αρκετά κακά promo, όπως αυτό που απλά αποκαλεί τον Cena b***h με 5 διαφορετικούς τρόπους, αλλά το ίδιο και o Rock παιδιά μου (Fruity Pebbles anyone?). O Rock επίσης είναι ένας απο τους καλύτερους (trash) talkers στην ιστορία του wrestling με μερικά απο τα καλύτερα catchphrase όλων των εποχών (If you smell... , Smackdown Hotel, Know your role, IT DOESN'T MATTER κτλ.) και σε αντίθεση με τους περισσότερους performer του WWE... ΉΤΑΝ ACTUALLY ENTERTAINING. 
 
Αλλά το βασικό πρόβλημα με το να συγκρίνεις τους 2 αυτούς superstar στο μικρόφωνο είναι το πόσο διαφορετικό στύλ έχουν. Ο Roman, τουλάχιστον στη τωρινή του φάση. βασίζεται στο να πουλήσει ότι έχει ρίξει τόσο δουλειά στο να είναι ο καλύτερος σε αυτό που κάνει που η ήττα δέν είναι απλά μία ήττα, είναι σαν να ντροπιάζει την οικογένεια της οποίας είναι επικεφαλής. Δέν προσβάλει τον αντίπαλο του απλά για την διασκέδαση του, το κάνει για να φορτώσει ένα μειονέκτημα τον αντίπαλο του Όταν ο rock νίκαγε στα λόγια το έκανε για να έχει ο ίδιος ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα, ένας απο τους λόγους που ήταν και πιό entertaining. Τελικό point είναι ότι και οι 2 είναι αρκετά καλοί στο μικρόφωνο αλλά σε διαφορετικούς τομείς.
 
Wrestling Ability 

Now... this is gonna be tough. Το βασικό όπλο του Rock σαν παλαιστής είναι η ικανότητα του να πουλάει και να είναι εκφραστικός. Είναι ίσως ο καλύτερος submission seller διότι απλά μπορούσες να διαβάσεις πόνο στον πρόσωπο του. Αυτό που ο Austin κατάφερε μία νύχτα στη Wrestlemania 13, O Rock το έκανε 9 στις 10 φορές. (μην απορείτε γιατί είναι ενας απο τους καλύτερους ηθοποιούς στο Hollywood) Αλλά υπάρχει ένα πολύ βασικό μείον στον People's Champion. Finishers & Signatures. Το Rock Bottom είναι ένα Side Slam με theatrics και το People's Elbow είναι ένα βήμα πάνω απο το The Worm.... ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ ΕΙΠΑ. Αλλά για να είμαστε δίκαιοι αυτές οι κινήσεις τουλάχιστον εκτελούνται τόσο σωστά που δικαιολογούνται σε τεράστιο βαθμό. Ακόμα και σήμερα να χτυπήσει Rock Bottom το pop που ακούγεται απο το κοινό είναι μοναδικό. Τίποτα όμως δεν δικαιολογεί το χειρότερο Sharpshooter in the business. Ο Rock έχει ένα πραγματικά άθλιο Sharpshooter διότι απλά... κάθεται. Σε αντίθεση με τις άλλες του κινήσεις το θρυλικό αυτό submission είναι πολύ... μέτριο διότι απλά φαίνεται σαν transitional move αντί για submission.
 
Όσο αναφορά τον Reigns παρότι είναι superstar νεότερης γενιάς χρησιμοποιεί αρκετά βασικές κινήσεις διότι είναι powerhouse. Δεν θα αναφερθούμε στο Guillotine Choke του διότι είναι αρκετά πρόσφατο και βασικό submission (αν και το χρησιμοποιεί τέλεια εκεί που πρέπει) θα μιλήσουμε για το Spear. Το Spear του Roman είναι απο τα πιό πειστικά finisher και ίσως απο τα 3 καλύτερα για εμένα (Προσωπική αγάπη το GORE) αλλά πλέον ακόμα και το Superman Punch είναι σωστό Signature και όχι απλά ένα δεξί κροσέ με άλμα. Ίσως το Drive-By dropkick να μήν είναι κάτι το ιδιαίτερο όμως οποιοδήποτε άλλο power move του reigns δείχνει επίπονο, κάθε strike του είναι ακριβές και κάθε αγώνας του νιώθει αληθινός.
 
Gimmick

Ναι... για την οικονομία της κουβέντας θα πιάσουμε 2 gimmicks. People's Champion για Rock & Tribal Chief για Reigns. Επίσης δαρκετά διαφορετικά gimmick (Face vs Heel το πιό βασικό) αλλά τα διάλεξα με την λογική την οποία θα δούμε στο ερχόμενο φημολογημένο match. O Rock μπορεί να είναι απο τους πιό αγαπητούς wrestler όσο ήταν face αλλά σαν gimmick? Σαν καθαρή προσωπικότητα; Εκεί εμφανίζονται κάποια στερεότυπα faces που έχουν εμφανιστεί κυρίως τα τελευταία χρόνια. Όσοι αναρρωτιέστε γιατί πχ τις τελευταίες εβδομάδες ο Drew Mcintyre είναι πιό εκνευριστικός απο ποτέ είναι ακριβώς αυτός, τι εννοώ; Ο Rock ήταν τόσο καλός στο να είναι ένας "comedic jackass" που το WWE αποφάσισε ότι face=rock. Το template "face insults heel without context" ήταν απο τα αγαπημένα του the rock, ειδικά εναντίον του Triple H(ehhhhhhh...). Ναι ο Rock προφανώς ήταν πιό ενδιαφέρον γιατί δεν υπήρχαν τα όρια του σημερινού PG WWE και δεν χρειαζόταν να έχει κάποιο heroic backstory που να τον κάνει συμπαθητικό, αλλά ο Rock, καθαρά σαν gimmick, είναι αρκετά κακογραμμένος σαν face, παρότι ο Rock το έκανε υπέροχο αυτό μιλάει περισσότερο για τον ίδιο παρά το gimmick του.
 
Όσο αφορά τον Roman τώρα το gimmick του είναι με λίγες λέξεις, The Head of the Table, ένας αδίστακτος και κυρίαρχος υπεροπτικός superstar ο οποίος ξέρει ότι είναι το πρόσωπο της εταιρείας (και κατά συνέπεια όλης της δυναστείας των Samoan) και λατρεύει να το θυμίζει στους "κατώτερους" αντιπάλους του. Κανείς δεν αξίζει τον ρόλο του διότι απλά δέν έχουν περάσει όσα πέρασε αυτός με την εταιρεία στη πλάτη του. Επιτέλους αποδέχεται το μίσος του κοινού και το χρησιμοποιεί σαν κίνητρο για να είναι ακόμα πιο σκληρός και κρύος στις πράξεις του. Είναι χειριστικός με την ίδια του την οικογένεια μόνο για να φροντίσει να φτάσουν στη κορυφή. Θα μπορούσα να γράψω πολλές ακόμα γραμμές για το υπόβαθρο που έχει ο τωρινός χαρακτήρας του Reigns, που για να είμαστε δίκαιοι πάντα ένας heel έχει πιό πλούσιο υπόβαθρο απο έναν face, αλλά το νόημα είναι ότι ο Reigns κατάφερε να γίνει ο πιό ενδιαφέρον χαρακτήρας σε όλο το Wrestling, σε μία απο τις χειρότερες εποχές για το sport που ο ίδιος εκπροσωπεί και το διαφημίζει σαν να είναι ο σωτήρας του αιώνα. O Reigns & ο Rock έχουν περισσότερα κοινά απο ότι φαίνεται αρχικά και άν ποτέ δούμε το πολυπώθητο match μεταξύ των 2 samoans είναι τουλάχιστον βέβαιο ότι οι 2 ενδιαφέρον αυτοί χαρακτήρες θα μας δώσουν φανταστικό τηλεοπτικό προϊόν.

Ποιά είναι η γνώμη σας για τη σύγκριση The Rock-Roman Reigns και ένα πιθανό match μεταξύ τους; Πείτε μας τη δική σας οπτική και το πώς θα κάνατε book αυτό το match!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη