Πως θα χειριζόμουν ένα μπόνους αναπτυξιακό Brand του WWE

Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσατε λιγάκι για τους superstars του WWE και για τα brands. Θα αναλύσουμε λίγο το τι συμβαίνει με τους παλαιστές που εργάζονται για την εταιρία του Κονέκτικατ. Θέλω ως Νίκος να γράψω μερικές απόψεις και να αναφέρω μερικές ιδέες για ένα αναπτυξιακό Brand του WWE (και όχι δεν μιλάω για το NXT). Φύγαμε αμέσως στο άρθρο ώστε να καταλάβετε τι εννοώ!

Είχα εδώ και πολύ καιρό μια μικρή ιδέα ή οποία φάνηκε ενδιαφέρουσα και έτσι αποφάσισα να την αναπτύξω λίγο. Πρόσφατα το WWE έκανε μερικές μαζικές απολύσεις, όπως έκανε και τη περασμένη χρονιά. Το πιο φημισμένο όνομα όπου απολύθηκε ήταν ο Samoa Joe, έτσι μιας που έπεσε ξανά μπόλικο YOU'RE FIIIIIRED απο τον Βικέντιο, θεώρησα πως θα ήταν κατάλληλη στιγμή για την σύνταξη αυτού του άρθρου! Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όλοι γνωρίζουμε πως αρκετοί από τους αγαπημένους μας παλαιστές του NXT όπου καλούνται στο Main Roster, σπαταλάνε το ταλέντο τους και δεν έχουν την καλύτερη διαχείριση. Συχνά παρατηρούμε ότι ένα σημαντικό μέρος των παλαιστών καταλήγει στα αζήτητα, το οποίο είναι αρνητικό στοιχείο αλλά και θλιβερό επίσης, θα χαρακτηρίσω εγώ. Βέβαια για να μην λέμε συνεχώς τα αρνητικά και λάθος πράγματα, ας δώσουμε και λίγα credits στο creative team του WWE. Δεν φταίνε πάντοτε αποκλειστικά οι σεναριογράφοι με τα Booking τους, μερικές φορές φταίει ο ίδιος ο παλαιστής. Μπορεί να υστερεί σε κάτι ο παλαιστής, είτε σε ικανότητες μέσα στο Ring, είτε στο μικρόφωνο, είτε στο χάρισμα και άλλα πολλά! 

Ωστόσο συχνά βλέπουμε πως οι περισσότεροι NXT Superstars που ανεβαίνουν στο Main Roster για να παίξουν μπαλίτσα εκεί, καταλήγουν με τραγικό Booking. Έχουν πατήσει τα γκάζια και τρέχουν σαν την Charger του Toretto (Fast & Furious Fans Know) για όσο βρίσκονται στο NXT αλλά, το όνομα που έχτισαν εκεί, η φήμη και το push που απέκτησαν, πατάνε απότομο φρένο στο Main Roster και όλα ύστερα χάνονται! Στην τελική γεμίζουμε με παλαιστές που έχουν ταλέντο και μπορούν να προσφέρουν μερικά πράγματα για την εταιρία να είναι στα αζήτητα, κάποιους να είναι Jobbers ενώ αξίζουν κάτι καλύτερο και σε γενικές γραμμές το ΜΙΣΟ Roster να είναι άτομα τα οποία χάθηκαν στην πορεία, άτομα που "τζομπαρουν" όπως λέμε, άτομα που πλέον τους έχεις βαρεθεί και σιχαθεί because, BAD BOOKING! Για καλή μας τύχη, κάποιοι έχουν γλυτώσει απο αυτήν την κατάρα να την πούμε; Κάποιοι παλαιστές έχουν μια αξιοπρεπή καριέρα και πολλά περισσότερα, όπως ο Drew McIntyre για παράδειγμα. Οι περισσότεροι όμως, γίνονται "θύματα" αυτής της μάστιγας που αποκαλείται άρχοντας του σκότους και της απαισιοτητας που για κάποιο λόγο φαίνεται να έχει κυριεύσει το Raw τους τελευταίους μήνες και βλέπουμε όλο και χειρότερα επεισόδια πλέον. Και επειδή I HAVE A CONDITION και σχολιάζω αρνητικά το Raw με κάθε ευκαιρία, θα το κάνω και τώρα! Καλύτερα να ξεκινήσω για 80η φορά το λατρεμένο Yu-Gi-Oh παρά να παρακολουθήσω το Raw! 1-0. Είχαμε και Θοδωρή, πάει το παιδί. Έβγαλε τα φτερά του, πέταξε μακριά από αυτόν τον απαίσιο τόπο (Raw) και προσγειώθηκε σε κλασσικά μέρη (NXT). YEP! Καλά περνάει τώρα, μια χαρά έχει αράξει την πέτσα του εκεί τώρα. Ορίστε happy ending, αλλά επίσης guess what? Θοδωρής - NXT, still a better love story than Twilight. OHH YEAH, I WENT THERE!

Χμμ... για περιμένετε λίγο. Κάτι λέγαμε εμείς προηγουμένως; Πριν την έκρηξη μου για το Raw.  Αα ναι σωστά, για τους Superstars και τις ιδέες που ίσως και να βοηθούσαν στο να σταματήσει ο φρικτός εφιάλτης με τους Jobbers! Έχουμε και λέμε λοιπόν. Vince, μπερμπάτη μου, σταμάτα να βασίζεσαι συνεχώς στο παρελθόν. Είσαι ο Θεός της εταιρίας και το αναγνωρίζουμε αυτό αλλά, με το να φέρνεις πίσω παλιούς παλαιστές άνω των 45 ετών με Part-Time συμβόλαια φυσικά, δεν θα σε βοηθάει για πάντα. Όσο και να γουστάρουμε κάποια πράγματα του παρελθόντος δεν μπορούμε να τα έχουμε συνεχώς στο παρόν. Ναι μεν παλαιστές όπως ο Brock Lesnar φέρνουν τηλεθέαση και το κασέρι, μα πρέπει να δημιουργηθούν νέα αστέρια τα οποία θα αντιπροσωπεύουν την εταιρία! Κάτι τέτοιο πράγματι το είδαμε πέρσι όταν ο McIntyre διέλυσε τον Lesnar στην WrestleMania 36. Και σίγουρα το λαμπρότερο αστέρι αυτή τη στιγμή στο WWE είναι αδιαμφισβήτητα ο Roman Reigns! 

Βικέντιε, πρέπει να χτίσουμε το μέλλον. Πρέπει να δημιουργήσουμε νέους παλαιστές. Δεν μπορούμε να αφήνουμε το μισό Roster στα αζήτητα. Το οποίο Roster σου, αποτελείται από τους πιο αθλητικούς Superstars ever! Όχι τους καλύτερους, αλλά σίγουρα τους πιο αθλητικούς. So εγώ θα πρότεινα τούτη την ιδέα. Γιατί να μην κάνουμε κάτι σαν έξτρα αναπτυξιακό Brand του WWE; Ένα brand στο οποίο θα αγωνίζονται οι λιγότερο φημισμένοι παλαιστές και αυτοί που δεν παίρνουν πολύ τηλεοπτικό χρόνο. Ένα μικρό μπόνους σόου με διάρκεια περίπου μια μίση ώρα και συνήθως θα περιέχει μονάχα αγώνες. Στους αγώνες οι παλαιστές θα προσπαθούν να αποδείξουν ότι μπορούν να σκαρφαλώσουν το βουνό, ονόματι WWE!

Η ιδέα που ρίχνω στο τραπέζι είναι η εξής. Αυτό το σόου θα έχει κάτι σαν Gimmick ας το πούμε. Θα είναι η Αρένα για αυτούς που απέτυχαν στο Raw η SmackDown και τώρα σε αυτό το σόου έχουν μια δεύτερη ευκαιρία. Όσοι Superstars του Main Roster δεν χρησιμοποιούνται η φαίνεται πως δεν κάνουν πολλά πράγματα και έχουν περιορισμένο χρόνο στο Ring, θα έχουν την ευκαιρία να αγωνιστούν σε αυτό το Brand. Κάθε εβδομάδα θα μας ανακοινώνουν αγώνες με τους Superstars να προσπαθούν να περάσουν από αυτό το στάδιο το οποίο θα είναι σαν μια Αρένα! Βέβαια τώρα θα μου πείτε: Ρε συ Νίκο μήπως βλέπεις πολύ "Σπάρτακο"; Και εγώ θα σας απαντήσω: ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΩΣ ΒΛΕΠΩ ΣΠΑΡΤΑΚΟ! I'M SPARTACUS!!!

After all, why not; Γιατί να μην πειραματιστούν με μια ιδέα σαν και αυτή; Δημιουργήστε ένα Brand του οποίου το Theme θα είναι μια αρχαία Αρένα. Ρίχνω τώρα εγώ ένα παράδειγμα. Το Stage θα είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε να σου δίνει το αίσθημα ότι βρίσκεσαι σε Αρένα, ενώ οι παλαιστές θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν ως το τέλος, να κερδίσουν και ύστερα να ανέβουν ακόμα πιο δυναμικά στο Main Roster, αποκτώντας μια μοναδική και ιδιαίτερα καλή ευκαιρία για κάποιο συγκεκριμένο Match που επιθυμούν η για κάποιο τίτλο, or something like that. Βάλτε ακόμα και κάποιους παλαιστές να είναι οι κορυφαίοι του Brand, να είναι σαν τους πρωταθλητές της αρένας και όταν ηττηθούν, οι νικηφόροι αντίπαλοι θα έχουν αποκτήσει την ευκαιρία να συνεχίσουν στο Main Roster κερδίζοντας την ευκαιρία όπου προανέφερα. Είτε θα μπορούν να παραμείνουν εκεί παίρνοντας την θέση των πρωταθλητών. Δημιουργήστε και μια χρυσή ζώνη για να έχει στην κατοχή του ο πιο Dominant πρωταθλητής! Ο κυρίαρχος θα είναι και ο μεγάλος πρωταθλητής του Brand και θα μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο του ακόμα και σε Pay-Per-Views.

Αναπτύξτε κάποιους παλαιστές και δώστε τους συγκεκριμένους ρόλους και θέσεις σε κατηγορίες του Brand. Όλοι θα μπορούν να αγωνιστούν και να πάρουν τηλεοπτικό χρόνο σε αυτό το Brand, μα για να πάρουν μέρος και σε κάτι σπουδαιότερο, θα πρέπει πρώτα να προκριθούν! Εάν κερδίσουν τους αγώνες πρόκρισης, έπειτα παίρνουν μέρος σε αυτό το μεγάλο τουρνουά και αγωνίζονται με τους παλαιστές που βρίσκονται σε κάθε γύρο. Οι νεοσύλλεκτοι θα αγωνίζονται αρχικά με τους ευκολότερους παλαιστές αποκτώντας όλο και περισσότερη φήμη, ύστερα θα έχουν Match με ακόμα πιο δυναμικά κορμιά, αργότερα θα μπαίνουν στην υπόθεση και τα ιδιαίτερα Stipulations όπου θα επιλέγονται εντελώς τυχαία. Εάν συνέβαινε πράγματι αυτό, θα έκανα αρχικά την διαδικασία της επιλογής για τα Stipulations να έχει μια τυχαία μορφή, όπως ένα τροχό ας πούμε. Αργότερα εάν τα δεδομένα ήταν θετικά και υπήρχε ικανοποιητική ανταπόκριση από το κοινό, θα μετέτρεπα τη διαδικασία σε ψηφοφορία από τους ίδιους τους οπαδούς. Θα έφερνα πίσω τα παλιά και ωραία Polls. GIVE ME WHAT I WANT! I WANT THE POLLS BACK!

Όταν λοιπόν οι Superstars φτάσουν στην μεγαλύτερη κατηγορία θα αντιμετωπίζουν τους "πρωταθλητές" και εάν καταφέρουν να τους κερδίσουν, στο φινάλε θα αγωνίζονται ενάντια τον "Κορυφαίο Πρωταθλητή" ο οποίος θα είναι και κάτοχος της μοναδικής ζώνης του Brand. Αυτή θα είναι η τελική πρόκληση και θα καθορίζει την πορεία των παλαιστών. Καθώς θα αγωνίζονται για να φτάσουν ως τον κορυφαίο πρωταθλητή θα παίρνανε από πολλαπλές δοκιμασίες, δηλαδή πολλούς αγώνες. Θα υπάρχει μπόλικο ψωμάκι όπως αντιλαμβάνεστε για τους Superstars που δεν αξιοποιούνται στο Raw και SmackDown! Αυτοί που δεν παίρνουν τηλεοπτικό χρόνο θα εμφανίζονται σε αυτό το Show και θα αγωνίζονται εκεί. Όσοι μπορούν να δώσουν και κάτι παραπάνω θα κερδίζουν μια πρόκριση και θα μπαίνουν στο μεγάλο τουρνουά. Θα μπορούν να προσφέρουν ακόμα και ενδιαφέρον Storylines με ένα τέτοιο θέμα για Brand. Όχι θέμα για παλαιστές με Gimmick αρχαίων πολεμιστών. Μιλάω για Storylines τύπου: Ο ισχυρότερος παλαιστής. Ποιος θα φτάσει ως το τέλος της αρένας; Ανατρεπτικά underdog stories και σίγουρα πολλά ακόμα. Εν κατακλείδι, αυτό το Brand θα δουλεύει σαν μια αρχαία Αρένα όπως προανέφερα ενώ οι Superstars σαν μονομάχοι. Και τώρα λοιπόν που ο Σπάρτακος βγήκε απο το σώμα μου, ας ολοκληρώσουμε και το άρθρο με τελικές απόψεις!


Θεωρώ πως αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει μερικά ταλέντα που πληρώνονται μόνο για να "Τζομπαρουν" και χάνονται στην πορεία τους στο WWE. Θα μπορούσε ίσως να αποτελέσει μια καινούρια στρατηγική της εταιρίας με μια πρωτότυπη ιδέα. Vince πειραματίσου, δημιούργησε νέους παλαιστές, νέους μεγάλους πρωταθλητές, μεγάλες και σημαντικές περσόνες. Χρειαζόμαστε επιπλέον πειστικούς και αντάξιους Main Eventers. Και βεβαίως πως πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία και στην Midcard και μια καλή Tag Team Divison. Οι πάλιουρες δεν θα βρίσκονται πάντα στην διάθεση σου και δεν θα έχεις τον τεράστιο ηγετικό σκύλο της φυλής, Roman Reigns πάντα στην εταιρία σου. Μην αφήνετε παλαιστές στο περιθώριο, αντιθέτως δώστε τους τις ευκαιρίες να αρπάξουν την σκυτάλη και να δούμε τι πραγματικά αξίζουν. Εάν μπορούν να ανταπεξέλθουν, δώστε ακόμα μεγαλύτερο Push. Μην αφήνετε παλαιστές και περσόνες να καίγονται, όπως ο FIEND!

Επίσης δεν χρειάζεται ένας παλαιστής απαραίτητα τον μεγάλο χρυσό τίτλο για να λάμψει. Εάν δεν γίνει κάποιος WWE Champion, δεν σημαίνει ότι έχει θαφτεί. Λίγη προσοχή χρειαζόμαστε, πολλή ανάπτυξη, δουλειά από τους ίδιους τους παλαιστές και εννοείται όποτε μπορούμε φέρνουμε και τους καλούς παλιούς θρύλους για κάνα Rating παραπάνω. Επειδή θέλεις "κασέρι" δηλαδή χρήμα, δεν σημαίνει πως πρέπει απαραίτητα να αλλάξεις το προϊόν σου και να το κάνεις σαν το παλιό, με τα Brutal spots, το αίμα και τα λοιπά! Δημιούργησε περσόνες! Δημιούργησε άξιους παλαιστές και κράτα ένα ενδιαφέρον περιεχόμενο. Το Raw σου το οποίο είναι 3 ώρες Show, οι 2 ώρες του είναι ΒΑΡΕΤΕΣ! Έχεις μερικούς καλούς Superstars αλλά, το μισό Roster είναι στα αζήτητα και έτσι καταντάμε μέχρι και εμείς να βαριόμαστε να τους βλέπουμε! Προσέφερε ένα πιο σοβαρό προϊόν, με λίγο πιο Edgy περιεχόμενο καμιά φορά. Δώσε ψυχαγωγία όπου θα μας αρέσει, όχι εντελώς ανούσιους αγώνες με άτομα που είχαμε ξεχάσει ότι υπάρχουν.

Λοιπόν κάπου εδώ θα σταματήσουμε. Επειδή θέλω να πάω να δω "Better Call Saul" (σειρά, πιο συγκεκριμένα το Prequel του Breaking Bad) ολοκληρώνω το άρθρο μου εδώ πέρα. Ανέφερα όσα ήθελα και ανέπτυξα την ιδέα μου. Πως σας φάνηκε αυτή η ιδέα του Brand με θέμα αρχαίας αρένας; Θέλω να ακούσω γνώμες για αυτό και να αναφέρετε και εσείς ως οπαδοί του WWE τι θα θέλατε να αλλάξει στην εταιρία και τι δεν σας αρέσει στη διαχείριση. Αυτά για την ώρα, τα λέμε σε επόμενο άρθρο! Bye and BETTER CALL SAUL!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη