Survivor Series 2020: Το τέλος ενός θρύλου


Στο Survivor Series 2020 δεν είδαμε όλα όσα περιμέναμε, τουλάχιστον ο περισσότερος κόσμος. Αλλά αυτό που όλοι θα κρατήσουμε είναι το εξαιρετικό ματς ανάμεσα σε Drew McIntyre και Roman Reigns, όπως επίσης και το τελευταίο αντίο του Undertaker.

KICKOFF

Η έναρξη του Kickoff έγινε με την κάμερα να μας μεταφέρει στο πάνελ, όπου βρισκόντουσαν οι Charly Caruso, JBL, Jerry Lawler, Booker T, και ο Peter Rosenberg για να μας παρουσιάσουν τους αγώνες της βραδιάς. Μάλιστα μας ανακοίνωσαν ότι το επόμενο Pay-Per-View είναι το TLC και θα λάβει μέρος στις 20 Δεκεμβρίου. Αργότερα ακολούθησε ένα πανέμορφο βίντεο-αφιέρωμα προς την καριέρα του Undertaker με superstars όπως ο Stone Cold, Triple H, Batista και John Cena να μιλάνε με σεβασμό για την θρυλική καριέρα του Phenom.

Στις συνεντεύξεις, ο Paul Heyman τόνισε ότι ο Roman Reigns είναι "Ο Πρωταθλητής" και έχει τον τρόπο να κάνει έναν τίτλο να δείχνει σπουδαίο, ενώ όπως πάντα μας έδωσε το δικό του spoiler λέγοντας πως ο "Tribal Chief" θα φύγει νικητής. Ο Sami Zayn επίσης πέρασε από το πάνελ για να απαιτήσει σεβασμό από τον κόσμο, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για το Intercontinental Championship λέγοντας ότι ο τίτλος του είναι ένα επίπεδο παραπάνω από το United States διότι έχει ταξιδέψει σε κάθε άκρη της γης και εκπροσωπεί όχι μόνο την Αμερική, αλλά και την Ευρώπη.

Dual Brand Battle Royal

Στον μοναδικό αγώνα του Kickoff είδαμε ένα Battle Royal ανάμεσα σε superstars από το Raw και το SmackDown. Μερικά από αυτά τα ονόματα ήταν οι Shelton Benjamin & Cedric Alexander, Miz & John Morrison, Rey Mysterio & Dominik, Jeff Hardy και Murphy. Οι Hurt Business είχαν ξεκάθαρα τον έλεγχο και απέκλεισαν από το ματς μερικά άτομα, αλλά ο Ricochet με τον Apollo Crews κατάφεραν να τους βγάλουν από το ρινγκ. Τελευταίοι έμειναν οι Jeff Hardy, Miz, Dominik, και Chad Gable, με τον Gable να βγάζει τον Hardy έξω. Καθώς οι Gable και Dominik πάλευαν ο δεύτερος κατάφερε να αποκλείσει τον πρώτο, και ενώ πίστευε ότι κέρδισε από πίσω του ήρθε ο Miz και τον πέταξε από το ρινγκ για να πάρει αυτός την νίκη.


5-on-5 Men's Survivor Series Elimination Match

Στον πρώτο αγώνα της βραδιάς είδαμε το παραδοσιακό Survivor Series Elimination Match μεταξύ ανδρών ανάμεσα στους superstars του Raw και του SmackDown. Πρώτος από το ματς έφυγε ο Seth Rollins όταν ζήτησε το tag από τον Kevin Owens, όταν ο "Messiah" μπήκε στο ρινγκ παραδόθηκε στα χέρια του Sheamus και έκατσε να δεχτεί το Brogue Kick για να αποκλειστεί από τον αγώνα. Μια πραγματικά περίεργη κίνηση από τον Rollins που προκάλεσε πολλά ερωτήματα.


O Kevin Owens αφού πέρασε από μερικά Stunners τους superstars του Raw, δέχτηκε το Phenomenal Forearm από τον AJ Styles για να αποκλειστεί κι αυτός από τον αγώνα. Με την σειρά ο Matt Riddle απέκλεισε τον King Corbin, ενώ ο Braun Strowman έβγαλε από το ματς τον Otis. Στο τέλος της αναμέτρησης, ο Keith Lee άρπαξε στον αέρα τον Jey Uso όταν αυτός επιχείρησε να κάνει Uso Splash, και τον πέρασε από Spirit Bomb για να πάρει μια καθαρή νίκη το Raw.


The New Day vs. The Street Profits

Οι New Day έκαναν την είσοδο τους μαζί με τον Big E, με ένα διαφορετικό attire αυτή την φορά αφού ήρθαν έτοιμοι... για πόλεμο. Προφανώς και όλο αυτό έγινε για διαφήμιση στο video game "Gears 5". Από την άλλη πλευρά, οι Street Profits έκαναν ένα αφιέρωμα στους θρύλους Undertaker, Kane, Triple H και Shawn Michaels. Η αναμέτρηση ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν πολύ δυνατή και μας έδωσαν ένα αγώνα με γρήγορους ρυθμούς, μάλιστα ο Angel Dawkins πέρασε από Spinebuster τον Kofi Kingston για να ακολουθήσει το "From The Heavens" του Montez Ford, αλλά έγινε το kickout. Ενώ οι Raw Tag Team Champions είχαν πολλές ευκαιρίες, οι πρωταθλητές του SmackDown είχαν σαφέστατα την καλύτερη χημεία στο ρινγκ και αυτό τους οδήγησε στο θετικό αποτέλεσμα με ένα φανταστικό Doomsday Blockbuster στον Xavier Woods.


Bobby Lashley vs. Sami Zayn

Ο επόμενος αγώνας ήταν ανάμεσα στον United States Champion και τον Intercontinental Champion, και είδαμε ακριβώς αυτό που περιμέναμε, έναν Bobby Lashley να κυριαρχεί και να διαλύει τον αουτσάιντερ Sami Zayn, όσο οι Hurt Business άνοιγαν διάλογο για να του αποσπάσουν την προσοχή με οποιονδήποτε τρόπο. Δυστυχώς το ματς ήταν απογοητευτικό, και φυσικά ο Lashley πήρε την νίκη μετά το Hurt Lock.

Asuka vs. Sasha Banks

Το πρώτο γυναικείο ματς της βραδιάς ήταν αυτό ανάμεσα στην Raw Women's Champion και την SmackDown Women's Champion. Το ματς ανάμεσα στις δύο είχε αργούς ρυθμούς στα πρώτα λεπτά για να πούμε την αλήθεια, αλλά είχε μερικά δυνατά highlights και την Sasha Banks να φτάνει νωρίς κοντά στο επιθυμητό αποτέλεσμα με το Backstabber και το Bank Statement. Η Asuka δεν τα παράτησε εύκολα και δοκίμασε διάφορες τακτικές να κερδίσει, άτυχα βέβαια καθώς η Banks πήρε την νίκη μετά από πολλά roll-up που έγιναν.

5-on-5 Women's Survivor Series Elimination Match

Στα γρήγορα περάσαμε και στο τελευταίο γυναικείο ματς της βραδιάς, και αυτό ήταν ανάμεσα στην ομάδα του Raw και του SmackDown. Το πρώτο elimation για την κόκκινη ομάδα με την Peyton Royce να αποκλείει την Bayley. Η μπλε ομάδα ισοφάρισε με την Natalya να βγάζει εκτός μάχης την Peyton, ενώ η ίδια αποκλείστηκε λίγα δευτερόλεπτα μετά από την Lacey Evans. Η Team Raw συνέχισε δυνατά κερδίζοντας ακόμη ένα elimination με την Ruby Riott να φεύγει από τον αγώνα χάρις την Shayna Baszler. Η απάντηση ήρθε από την Liv Morgan αποκλείοντας την Lacey Evans, ενώ η ίδια αποκλείστηκε λίγο αργότερα από την Nia Jax.


Η Bianca Belair στο τέλος έμεινε μόνη της και αβοήθητη, αλλά κατάφερε να βγάλει από τον αγώνα την Shayna Baszler μετά από απόφαση του διαιτητή καθώς την είχε κλειδώσει με submission και δεν την άφηνε όσο βρισκόταν σε επαφή με τα σχοινιά. Έτσι στο ρινγκ έμειναν οι Nia Jax και Bianca Belair, κάπου εκεί ξέσπασε ένα brawl ανάμεσα στις δύο και ο διαιτητής μέτρησε μέχρι το 10, το αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστούν και οι δύο από τον αγώνα για να μείνει μόνη της η ξεχασμένη Lana... και φυσικά να κερδίσει το ματς ως η τελευταία "Survivor".


Roman Reigns vs. Drew McIntyre

Περίπου μία ώρα πριν τελειώσει το Pay-Per-View, ακολούθησε η μεγάλη αναμέτρηση που διαφημίζεται εδώ και αρκετές μέρες από το WWE. Πρόκειται για τον Universal Champion και τον WWE Champion. Drew McIntyre και Roman Reigns, δύο πρωταθλητές σε ασταμάτητη φόρμα σε έναν από τους πιο απρόβλεπτους αγώνες της χρονιάς. Όταν το ματς ξεκίνησε οι δύο superstars άρχισαν να παλεύουν σε σκληρούς ρυθμούς, μάλιστα βγήκαν και έξω από το ρινγκ και είδαμε μερικές συγκρούσεις στο barricade και στα σιδερένια σκαλοπάτια. Έπειτα ακολούθησαν πολλά bumps και near falls, με τον McIntyre να εκτελεί και ένα δυνατό Future Shock DDT.


Σε μια στιγμή ο Roman Reigns ετοιμάστηκε να κάνει το Spear, αλλά ο Drew McIntyre το απέφυγε και τον "κλείδωσε" με το Kimura Lock του Brock Lesnar, εν τέλη ο Tribal Chief κατάφερε να αγγίξει τα σχοινιά. Το ματς οδηγήθηκε στο τραπέζι των σχολιαστών με τον Reigns να σπάει τον Drew επάνω στο announce table, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά ακολούθησε ένα τρομερό Spear από τον Reigns σε σημείο που γκρέμισαν το barricade με τον Drew να κάνει το kickout, γρήγορα ακολούθησε ακόμη ένα Spear και ακόμη ένα kickout. Όταν ο Roman ετοιμάστηκε για ακόμη ένα Spear, ο Drew τον χτύπησε με Claymore Kick αλλά χτύπησε και ο διαιτητής, τότε εμφανίστηκε ο Jey Uso και έριξε ένα Superkick στον McIntyre ενώ την ίδια στιγμή ο Roman Reigns τον χτύπησε με low blow και μετά τον "κλείδωσε" με γκιλοτίνα για να πάρει την νίκη σε αυτό το δραματικό ματς.


Undertaker's Final Farewell

Για το τέλος έμεινε το τελευταίο αντίο του Undertaker, ένα μισάωρο που μας συγκίνησε και μας έκανε να κλάψουμε σαν παιδάκια. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Στο ρινγκ ήρθαν καλεσμένοι μερικοί καλοί φίλοι που βρέθηκαν στο Survivor Series για να τιμήσουν τον Undertaker, ονόματα όπως Shane McMahon, Triple H, Kane, Shawn Michaels, Ric Flair, Mick Foley δεν γινόταν να απουσιάζουν από μια τέτοια στιγμή. Μετά ακολούθησε ένα όμορφο βίντεο-αφιέρωμα προς την θρυλική καριέρα του Phenom.


Προφανώς δεν γινόταν να μην εμφανιστεί και ο Mr. McMahon, o Vince βρέθηκε ολομόναχος στο ρινγκ με ένα μικρόφωνο και με ένα μεγάλο και περήφανο χαμόγελο. Τόνισε ότι για 30 ολόκληρα χρόνια αυτός ο άνθρωπος έσπερνε φόβο και τρόμο στους αντιπάλους του στο ρινγκ, και φυσικά με αυτό τον τρόπο διασκέδαζε εμάς τους οπαδούς του WWE, αλλά και του WWF. Κάπου εκεί ο Vince προσπάθησε να κρατήσει τα δάκρια του και είπε: «Ήρθε η ώρα να πούμε αντίο, αλλά η κληρονομία του Undertaker θα ζει αιώνια».


Κάπου εκεί οι καμπάνες χτύπησαν και ο DeadMan έκανε την είσοδο του με μερικά σπέσιαλ εφέ που είχε ετοιμάσει η παραγωγή. Είδαμε κεραυνούς, φωτιές, και καπνό να περικυκλώνουν την αρένα για να κάνει την τελευταία του είσοδο. Ο Undertaker ήταν βαθύτατα συγκινημένος και αυτό φάνηκε κάθε στιγμή που ξεφυσούσε και προσπαθούσε να μην σπάσει τον χαρακτήρα του. Έπειτα μίλησε στον κόσμο και είπε ότι για πάνω από τρεις δεκαετίες έχει πάρει πολλές ψυχές, και πλέον ήρθε η δική του ώρα για να "αναπαυθεί εν ειρήνη". Πριν αποχωρήσει από το ρινγκ, είδαμε τον Undertaker να αποτίει φόρο τιμής στον Paul Bearer μέσα από ένα ολόγραμμα.


...Thank you Taker!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη