What If: O John Cena γύρναγε ως heel;


Περίμενα αυτήν την στιγμή, όπου θα σας μιλήσω και πάλι και θα ακούσετε πάλι τις τρελές μου ιδέες, εδώ και πάρα πολύ καιρό. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα εδώ σαν αρθρογράφος και όχι μόνο να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Άλλωστε όλο αυτό, όλη η ιδέα του Ringside House τροφοδοτείται από την όρεξη μας και από την όρεξη σας να διαβάσετε τα άρθρα μας και τις ιδέες μας. Και θέλουμε, σε αυτό το νέο ξεκίνημα, να έρθετε μαζί μας. Έχουμε πολλά στο κεφάλι μας. Πολλά που θέλουμε να κάνουμε και που θέλουμε να σας κάνετε να γουστάρετε. Το μόνο που θέλουμε, είναι τον χρόνο και την υπομονή σας. Δεν γίνονται όλα όσα τάξαμε τόσο εύκολα. 

Άλλωστε, ξέρετε πως ότι και αν έχουμε κάνει, το έχουμε κάνει για την αγάπη μας για το wrestling και είναι κάτι που θα συνεχίζουμε να κάνουμε. Και μιας που αγαπάμε όλοι το wrestling και αυτά τα φανταστικά σενάρια που κάνουμε στο κεφάλι μας, ήρθε η ώρα να δείτε μια νέα στήλη, την οποία πιστεύω ότι θα την αγαπήσετε πολύ. Η στήλη αυτή λέγεται "What If"', μαζί με το How WWE/AEW/TNA και άλλες εταιρείες Should Have Book/Booked, θα είναι τα πνευματικά μου παιδιά και η κύρια ασχολία μου εδώ και μία-δύο φορές τον μήνα θα την βλέπετε εδώ στο Ringside House. 

Τι θα κάνουμε εδώ; Στην ουσία θα μιλάμε για μεγάλα What if scenarios, τα οποία μπορούσαν να συμβούν είτε παρελθοντικά, είτε στο μέλλον ή ακόμη και τώρα, την στιγμή που σας μιλάμε. Πρώτο μας θέμα σήμερα είναι το τι θα γινόταν αν ο John Cena επέστρεφε στο WWE ως heel.


Το heel turn του John Cena, ενός από τους καλύτερους (αν όχι τον καλύτερο) sports entertainers στην ιστορία του WWE, είναι γενικότερα μια συζήτηση και μια θεματική ενότητα που πλέον αποτελεί έναν μύθο και έχει καταντήσει ως αστικός κιόλας μύθος γύρω από την εταιρεία. Για να μην μπερδεύεστε, ο John Cena έγινε αρχικά διάσημος ως ένας heel rapper, που την "έλεγε" σε όποιον έβρισκε μπροστά του. Η δημοτικότητα ωστόσο αυτού του gimmick, γρήγορα τον έκανε έναν face χαρακτήρα και μετέπειτα το πρόσωπο της νέας εποχής του WWE του Vince McMahon. Ωστόσο, η υπερβολική καλοσύνη του και η παρουσίαση του ως αυτόν τον χαριτωμένο super-strong προσκοπάκο, τον έκανε γρήγορα ένα άτομο που οι fans λάτρευαν με την πρώτη ευκαιρία να τον γιουχάρουν και να τον μισούν. 

Ένα heel turn ήταν κάτι που όλοι ήθελαν, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ. Και σίγουρα, ευνόησε τον άνθρωπο, αφού τόσο οι φιλανθρωπίες του, όσο και η προσωπικότητα του, του έκαναν καλό στην καριέρα του στο Hollywood (και του έδωσαν και ένα μαλλί αλά JBL), αλλά δε μπορούμε να μην αναρωτιόμαστε πως θα ήταν αν επέστρεφε ο John Cena σαν heel. Ποια θα ήταν η επίδραση που θα είχε σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας. Ήρθε η ώρα να το μάθουμε. 

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει πρόσφατα WWE, o John Cena ηττήθηκε από τον Bray Wyatt σε ένα Firefly Fun House match στην Wrestlemania 36. Στην ουσία, αυτό που έγινε, ήταν ένα video package, όπου είδαμε τον χαρακτήρα του John Cena να αποδομείται τελείως. Το ντεμπούτο του και η αποτυχία του Ruthless Aggression gimmick, το Doctor of Thuganomics gimmick, η παρομοίωση του με τον Hulk Hogan. Όλα τα είδαμε να καταρρίπτονται από τον χαρακτήρα του Fiend, ο οποίος με ένα Mandible Claw με το γάντι Hurt, εξαφάνισε πλήρως τον John Cena. Ο John Cena πλέον δεν υπάρχει έτσι όπως τον ξέραμε. Για αυτό ακριβώς είναι η κατάλληλη ευκαιρία ΤΏΡΑ να γυρίσει ως heel. Άμα ο Cena επέστρεφε ως heel.


Αρχικά θα βλέπαμε μια διαφορετική προσωπικότητα από αυτή που έχουμε συνηθίσει. Τα τελευταία χρόνια είναι η αλήθεια, ότι ο χαρακτήρας του John Cena έχει μείνει περισσότερο στο παρασκήνιο και περισσότερο χαιρόμαστε που βλέπουμε τον ίδιο τον άνθρωπο στο ring για να μας μιλάει και να αγωνιστεί τους λιγοστούς αγώνες που θα παίξει. Ο John Cena πλέον έχει ξεφύγει από το gimmick χαρακτήρα που είχε κάποτε, έχει αναδειχθεί σε ένα superstar επίπεδο. Αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να γυρίσει ο Cena ως heel σούπερσταρ. Τώρα, έχεις δύο επιλογές. Η πρώτη επιλογή σου θα ήταν ο John Cena, όντας επηρεασμένος από το Hurt του Fiend, γυρνάει ως ένας άντρας με κρίση ταυτότητας, πλήρως αποδομημένος και μπερδεμένος, που το μόνο που ξέρει, είναι ότι μισεί τους πάντες και τα πάντα και χτυπάει τους πάντες στον διάβα του. 

Η δεύτερη επιλογή, which I like, είναι να γυρίσει ο John Cena ως ένας Hollywood heel, τύπου Rock, ο οποίος, όπως και στην αληθινή ζωή, χρησιμοποιεί τις δυνάμεις του και την επιρροή του για να πάρει τα μεγάλα ματς και τις μεγάλες στιγμές από superstars που τις αξίζουν περισσότερο από εκείνον. Αυτό θα έδινε μια επιλογή στους fans να δουν έναν διαφορετικό John Cena, έναν Cena, ο οποίος εξελίσσεται και δείχνει ότι όντως νοιάζεται ακόμα για τον χαρακτήρα που παρουσιάζει και όχι απλώς ότι έρχεται, παίρνει το μηνιάτικο και εξαφανίζεται. Ακόμη, για τους fans, ένα όνειρο γίνεται πραγματικότητα και βλέπουν ένα από τους μεγαλύτερους superstars, που ήθελαν χρόνια να γιουχάρουν  να τους δίνει πραγματικό λόγο να τους γιουχάρει. 

Αυτήν την γιούχα, σεναριακά μπορείς να την ενισχύσεις, αν δούμε τον John Cena να κάνει πράγματα, που οι fans χρόνια μισούσαν. Είτε, πάει και χρησιμοποιεί τις 6 moves of doom και αντί να τελειώνει τα ματς με το AA, να τα τελειώνει με αυτήν την περίεργη Sixth Move of Doom, την backfist, που θυμίζει Daniel Larusso από τα LIDL, είτε πάει και κάνει πείραγμα σε έναν αγαπητό superstar backstage, όπως ο Rock στον Hurricane. O John Cena είναι φοβερός ηθοποιός και τρομερός στο μικρόφωνο, μπορεί να το κάνει στα σίγουρα. 


Επιπλέον, αν ο Cena γύρναγε ως heel στο WWE, έδινες ακόμη μεγαλύτερο κύρος στον χαρακτήρα του Fiend και μπορούσες να ενισχύσεις τον ισχυρισμό του Bray Wyatt, όλα αυτά τα χρόνια. Ότι δηλαδή είναι το νέο πρόσωπο του τρόμου. Γιατί αν μπορεί και κάνει έναν John Cena να επιστρέφει εντελώς διαφορετικός και να ξεσκεπάζει επιτέλους το κακό του πρόσωπο, τότε τι μπορεί να κάνει σε άλλους αγαπημένους παλαιστές; Μπορείς storyline wise να πεις ότι το Mandible Claw αλλάζει καριέρες και πορείες και να κάνεις τους fans να κάνουν δικούς τους μύθους, για το τι θα γινόταν αν ο Bray Wyatt έκανε αυτό το claw στον Undertaker ή τον HHH. To storyline value για ένα push στον Wyatt και την μετατροπή του στον επόμενο μεγάλο αντί-ήρωα του WWE, είναι ακριβώς μπροστά στους σεναριογράφους. Και ίσως η επιστροφή του Cena να το θύμιζε αυτό. 

Ένα heel turn του Cena, θα ενίσχυε ακόμα περισσότερο το WWE σαν εταιρεία. Ως μια εταιρεία, η οποία δεν φοβάται να πάρει ρίσκα με τους καλά εδραιωμένους superstars της. Το πείραμα με τον Reigns και το πάντρεμα του με τον Paul Heyman είναι ότι καλύτερο έχουν δει τα ματάκια μου, καθ'όλη την διάρκεια που παρακολουθώ τον Reigns και μπορεί στο μέλλον να του δώσει τεράστια ώθηση ως τον επόμενο μεγάλο heel ή ακόμη και αντί-ήρωα της εταιρείας. Γιατί, ο John Cena, στο λυκόφως της καριέρας του, να μην απολαύσει ένα μικρό heel run, το οποίο θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ίδια της κοσμοθεωρία της εταιρείας για τα πρόσωπα της;


Θα έδινε και την ευκαιρία στον επόμενο μεγάλο face του WWE, που για εμένα, είναι ο Drew McIntyre, να λάμψει παραπάνω, ειδικά από την στιγμή που έχει γίνει champion σε περίοδο κορονοϊού. Θα μπορούσαμε να πούμε πως το WWE θα έδειχνε ότι αλλάζει εντελώς και έχει βάλει μια τεράστια πλώρη για την αλλαγή που περιμέναμε καιρό. Και αυτή θα ήταν την είσοδο στη περίοδο που ο John δεν θα είναι πια το πρόσωπο από το οποίο εξαρτάται το WWE για να δείξει τον καλό του χαρακτήρα, αλλά και το storyline καλό του και το δημιουργικό του χαρακτήρα, αφού επιτέλους έχει κάνει κάτι με τον John Cena, κάτι που δεν θα περίμενε κανείς, κάτι που δεν θα φανταζόταν κανείς και κάτι που σίγουρα θα φέρει πίσω τον κόσμο. 

Βλέπουμε λοιπόν ότι αν ο Cena θα έκανε αυτό το πολυπόθητο heel turn, τότε το WWE θα αποκτούσε ένα νέο ενδιαφέρον, θα έδινε πιστότητα σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα του project τον τελευταίο καιρό (Fiend) και θα έδειχνε μια νέα εικόνα. Μια νέα αύρα. Το τι θα γίνει εξαρτάται βέβαια από την ίδια την εταιρεία, αλλά τα υπέρ είναι πολλά.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη