TOP 10: Δέκα απο τις πιο συγκινητικές στιγμές του WWE


Είμαι ο Νίκος Ασλανίδης και πρόκειται να αναφέρω στιγμές που έχουν γραφτεί στην ιστορία της εταιρίας του Κονέκτικατ. Μπορεί να είναι και όμορφες στιγμές, μπορεί να είναι και σοκαριστικές, αλλά όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, είναι μερικές συγκινητικές στιγμές των τελευταίων χρόνων που αξίζουν μια θέση στο TOP 10!


10) Η ΕΠΑΝΕΝΩΣΗ ΤΟΥ RANDY SAVAGE ΜΕ ΤΗΝ MISS ELIZABETH


Ξεκινάμε με Golden εποχές. Το 1987 οι "Macho Man" Randy Savage και Hulk Hogan ένωσαν τις δυνάμεις τους, δημιουργώντας έτσι τους Mega Powers, έχοντας την Miss Elizabeth για μάνατζερ. Αφού κυριάρχησαν για 2 περίπου χρόνια, το 1989 διαλύθηκε η ομάδα, καθώς δεν άρεσε στον Randy Savage η συμπεριφορά του Hogan. Έτσι ξεκίνησε heel singles καριέρα με νέα μάνατζερ, την Sensational Sherri.

Ο Savage βρέθηκε αντιμέτωπος με τον Ultimate Warrior στην WrestleMania 7, σε ένα Retirement Match όπου έχασε ο Macho Man. Ύστερα η μάνατζερ του, του εναντιώθηκε και ξεκίνησε να τον χτυπάει. Για καλή τύχη του Savage, η Miss Elizabeth βρισκόταν στις κερκίδες με το κοινό και δεν άντεξε αυτό το σκηνικό. Έτσι λοιπόν αμέσως έτρεξε στο Ring να βοηθήσει τον πρώην "Client" της και επανενώθηκαν! Μόλις αγκαλιάστηκαν το κοινό ξέσπασε σε ζητοκραυγάσματα και κλάματα!


09) ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ DANIEL BRYAN ΣΤΗΝ WRESTLEMANIA 30


Ένα υπέροχο underdog story. Η Authority κάνει τα πάντα για να μην φτάσει στην κορυφή της εταιρίας o Bryan, διότι τον θεωρούν B+ Player. WrestleMania 30, 2014 και ο Daniel Bryan αψηφά όλες τις πιθανότητες! Έδωσε 2 σκληρούς αγώνες, έφαγε αρκετό ξύλο, ωστόσο και πάλι αυτός έφυγε νικηφόρος από την Νέα Ορλεάνη! Αρχικά αγωνίστηκε με τον Triple H και το Stipulation ήταν πως ο νικητής θα έπαιρνε μέρος και στο Main Event όπου ήταν ο Randy Orton με τον Batista, μεταμορφώνοντας έτσι το Match σε Triple Threat.

Κέρδισε τον Triple H, ωστόσο αμέσως μετά τον αγώνα ο Hunter επιτέθηκε στον Bryan, τραυματίζοντας τον, ώστε να είναι αδύναμος στο επόμενο αγώνα. Ο Goat όμως δεν μασάει, εμφανίστηκε και αφού έφαγε και πάλι αρκετό ξύλο από τον πρωταθλητή Randy Orton και τον νικητή του Royal Rumble Batista, κατάφερε στο τέλος να υποτάξει τον Batista με το Yes Lock! Κέρδισε το WWE World Heavywheight Championship και πανηγύρισε με το WWE Universe. Μας έδειξε πως τα θαύματα είναι αληθινά! Μια νίκη που σίγουρα θα μείνει στην ιστορία με ένα συγκινητικό φινάλε! 
Όπως είχε πει και ο Michael Cole: THE MIRACLE CAME, THE MIRACLE CAME! IT'S A MIRACLE ON BOURBON STREET!


08) END OF AN ERA (TRIPLE H VS. THE UNDERTAKER)


Ένα Match όπου από την αρχή ως το τέλος βλέπαμε STORYTELLING. Το τέλος μιας γενιάς (Υποτιθέμενο, κλασσικά συνέχισαν και οι δύο τις καριέρες τους.) Δύο εχθροί που εισήλθαν μέσα στο Hell in a Cell, ώστε να τα δώσουν όλα αυτή την φορά. Η εμμονή του "Κυνηγού" να σπάσει επιτέλους το σερί του Undertaker, να γίνει το 19-1 και με referee τον καλό του φίλο, Shawn Michaels.

Αξέχαστος αγώνας που συμβολίζει το Storytelling. Αφού έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν οι Triple H και Undertaker, φτάνουμε στο τέλος όπου ο Phenom εκνευρισμένος πετυχαίνει το Tombstone Piledriver και ο HBK με βαριά καρδιά κάνει το Count, 1..2..3.. THE UNDERTAKER IS 20-0. Προσωπικά χαρακτηρίζω το Match, ως όμορφο! Με τα συναισθήματα να έχουν βγει έξω. Αφού έληξε ο αγώνας, ο Undertaker σήκωσε τον Hunter και η έχθρα είχε τελειώσει, πλέον βλέπαμε σεβασμό. Οι 3 θρύλοι έμειναν στο Stage αγκαλιασμένοι, να αντικρίζουν το θερμό κοινό!


07) THE AMERICAN DREAM


Τώρα θα αλλάξουμε θέμα για λίγο, οι 3 προηγούμενες θέσεις αφορούσαν αγώνες, ωστόσο σε αυτήν την θέση θα μιλήσουμε για τον θάνατο του Dusty Rhodes. Σίγουρα αξίζει μια θέση σε αυτή την λίστα ο φημισμένος American Dream, Dusty Rhodes.

Συγκλόνισε τον κόσμο του Wrestling η στιγμή που απεβίωσε ο Dusty. Ένας παλαιστής που σίγουρα δεν θα ξεχάσουμε, καθώς είχε τεράστιο πάθος και αγάπη για την δουλειά τούτος ο άνθρωπος και δημιούργησε μια κληρονομιά που συνεχίζουν οι γιοί του (Goldust & Cody Rhodes) μέχρι και σήμερα! Απεβίωσε 11 Ιουνίου το 2015 και το Roster του WWE βρέθηκε στο Stage για να τιμήσουν τον υπέροχο Dusty! Αργότερα την ίδια χρονιά, στο NXT μας παρουσίασαν το Dusty Rhodes Classic Cup. Ένα τουρνουά προς τιμήν του Dusty, όπου νικητές στέφθηκαν οι Finn Balor & Samoa Joe. REST IN PEACE, AMERICAN DREAM.


06) Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ROMAN REIGNS ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ


Αλλάζουμε κλίμα και από αγώνες και θανάτους το γυρνάμε σε Retirements για τις επόμενες θέσεις στην λίστα. Εδώ θα μιλήσουμε για τον Roman Reigns λοιπόν. Ο πλέον Tribal Chief, δεν αποσύρθηκε, απλός έπρεπε να εγκαταλείψει το Universal Championship και το WWE για ένα χρονικό διάστημα, διότι ο καρκίνος που είχε πριν χρόνια επέστρεψε.

Το 2018 σε ένα επεισόδιο του Raw έκανε ένα συγκινητικό Promo στο οποίο μιλούσε ως Joe Anoa'i (αληθινό όνομα) και όχι ως Roman Reigns. Μας έκανε μια σοκαριστική ανακοίνωση πως έχει λευχαιμία και δεν μπορεί να συνεχίσει πλέον. Αναγκάστηκε να παρατήσει τον Universal τίτλο και να γυρίσει σπίτι στην οικογένεια του μέχρι να γιατρευτεί. Στα παρασκήνια όλοι οι Superstars και οι ιθύνοντες της εταιρίας του συμπαραστάθηκαν. Η πιο συγκινητική στιγμή, ήταν όταν αγκαλιάστηκε με τους Shield αδελφούς του (Seth Rollins & Dean Ambrose) και ύστερα αποχώρησε. Εδώ δεν χωράνε οπαδιλίκια, πρώτα απ'ολα να είμαστε άνθρωποι!


05) Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ DANIEL BRYAN


Ο Goat παίρνει άλλη μια θέση σε αυτή την λίστα. Το 2016 σε ένα επεισόδιο του Raw, ο Daniel επίσημα ανακοίνωσε μπροστά στο κοινό ότι λόγο σοβαρού τραυματισμού δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει αυτό που αγαπά περισσότερο απ' όλα, να παλεύει. Ένας από τους σπουδαιότερους τεχνικούς παλαιστές στον πλανήτη αναγκάζεται να κρεμάσει τα γάντια και τις παλαιστικές του μπότες.

Ζήτησε από το κοινό να δώσουν ένα τεράστιο Yes Movement και εννοείται το WWE Universe, αμέσως ανταποκρίθηκε! Ύστερα το Roster εμφανίστηκε στο Stage χειροκροτώντας τον Bryan, ενώ αυτός ξεκίνησε να αγκαλιάζει το κοινό.


04) Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ EDGE


Μια ακόμα πολύ συγκινητική απόσυρση που μπορεί να μας έκανε να κλάψουμε και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ, είναι αυτή του Edge. Ο Rated-R Superstar δυστυχώς έπρεπε να κρεμάσει τα γάντια του το 2011, διότι είχε υποστεί έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στον λαιμό του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να του δώσουν το "πράσινο φως" και έτσι αναγκάστηκε να τελειώσει την καριέρα του ως παλαιστής.

Το κοινό μόλις άκουσε τις λέξεις "I have to retire" έμεινε με το στόμα ανοιχτό, δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που μόλις άκουσαν. Ένας ακόμα άνθρωπος που αγαπούσε την δουλειά του, έπρεπε να βάλει ένα τέλος στην καριέρα του, για το δικό του καλό. Με βαριά καρδιά ξεστόμισε ότι ήθελε να αναφέρει, ευχαρίστησε το κοινό για όλα όσα του έχουν προσφέρει τόσα χρόνια, άφησε το μικρόφωνο και αποχώρησε.


03) ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ WRESTLEMANIA 33


Φτάσαμε λοιπόν και στην στιγμή του Undertaker. WrestleMania 33, 2017, ένα από τα χειρότερα Match του Deadman δυστυχώς. Συνήθως όταν παρακολουθούμε ένα κακό αγώνα γεμάτο Botches, απλά γιουχάρουμε και ξενερώνουμε, σωστά; Εδώ λοιπόν, ήταν διαφορετική περίπτωση. Τα μάτια αλλά και οι ψυχές μας, θα πω εγώ, πονούσαν! Να βλέπεις έναν άνθρωπο, έναν θρύλο, όπως ο Undertaker να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του. Σκληρό να δεις κάτι τέτοιο. Ωστόσο άλλο είναι το θέμα μας.

Αφού ο Roman Reigns κέρδισε τον Phenom, αυτός έμεινε μόνος στο Ring για λίγο και μας ράγισε τις καρδιές. Πήρε τον χρόνο του και άφησε το παλτό, τα γάντια και το καπέλο του στο κέντρο του Ring. Έπειτα αποχώρησε, καθώς όλοι πίστευαν πως ήταν το τέλος του, πως αυτή ήταν η στιγμή που αποσύρεται. Κοίταξε μια τελευταία φορά το κοινό, ύψωσε το χέρι του και αποχώρησε! Παρά το άθλιο αγώνα, είδαμε μια πολύ όμορφη και συγκινητική στιγμή στο φινάλε.


02) Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ EDDIE GUERRERO 


Ο αγαπητός Eddie Guerrero δεν γινόταν να λείπει από αυτήν την λίστα. Το 2005 απεβίωσε θρυλικός παλαιστής. Στο "Dark Side of the Ring" αποκαλύφτηκε πως ο Eddie πέθανε σε δωμάτιο ξενοδοχείου που διέμενε. Η αιτία θανάτου του, ήταν συγκοπή καρδιάς. Ήταν ένας από τους πιο λατρεμένους παλαιστές στον πλανήτη και ο θάνατος του είναι αδύνατον να ξεχαστεί.

Στο επόμενο επεισόδιο του SmackDown, ολόκληρο το Roster βρισκόταν στο Ring, όλοι τους συγκινημένοι και σοκαρισμένοι. Ο ένας που ξεχώρισε ήταν ο Chris Benoit, καθώς ήταν ο κολλητός του και δεν μπόρεσε να σταματήσει το κλάμα. Ενός λεπτού σιγή και το καμπανάκι χτύπησε 10 φορές, ως φόρος τιμής. Έπειτα το κοινό φώναζε ασταμάτητα THANK YOU EDDIE, ώστε να ευχαριστήσουν τον ήρωα τους για ότι τους έχει προσφέρει! Ύστερα ακολούθησε ένα Tribute Video όπου έδειχνε τις σπουδαιότερες στιγμές του Eddie. REST IN PEACE, EDDIE!


01) ΟΤΑΝ Ο SHAWN MICHAELS ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ RIC FLAIR


Και νούμερο ένα στην λίστα ήθελα να είναι τούτη η στιγμή! Shawn Michaels vs. Ric Flair στην WrestleMania 24 το 2008. Ο πήχης ήταν ψηλά, καθώς ήταν ένα Career Threatening Match. Ο Michaels στέκεται στην γωνία του Ring και αντικρίζει τον εξαντλημένο Flair, με χιλιάδες συναισθήματα να περνάνε από τους δύο θρύλους. Mε τα δάκρυα να κυλούν από τα μάτια του Ric, κάνει νόημα στον HBK να χτυπήσει μια τελευταία φορά, ώστε να λήξει ο αγώνας. Ο Shawn λέει τις λέξεις " I'M SORRY, I LOVE YOU" και χτυπάει με ένα τελευταίο Sweet Chin Music.

Παίρνει την νίκη ο HBK και στεναχωρημένος πιάνει τον ηττημένο Flair και τον φιλάει στο μέτωπο. Ο Nature Boy συγκινημένος αγκαλιάζει την οικογένεια του και αποχωρεί, καθώς δέχεται θερμό χειροκρότημα από το κοινό! Έπειτα στο Raw είχε το Retirement Ceremony όπου ολόκληρο το Roster βρισκόταν εκεί και τον τίμησε. Τελευταίος εμφανίστηκε ο Undertaker και αγκάλιασε τον Flair!


Αυτές τις στιγμές είχα να αναφέρω στην λίστα μου. Σίγουρα υπάρχουν επιπλέον στιγμές που θα άξιζαν μια θέση σε αυτήν την λίστα, αλλά θα τις αναφέρω και μελλοντικό άρθρο. Πως σας φάνηκε; Πείτε τις απόψεις σας στα σχόλια!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη