How WWE Should Have Booked: Who ran over Stone Cold Steve Austin? (Μέρος Α')

 Ναι, είναι γεγονός, άλλο ένα book κάνει την επιστροφή του. Σίγουρα πολλοί θα λέτε ότι θέλετε και άλλα TOP 10, αλλά τα TOP 10 μπορούν να περιμένουν. Εδώ, έχουμε σοβαρά πράγματα σήμερα. Γιατί σήμερα πιανόμαστε με ένα θέμα που αφορά την Attitude Era, ένα θέμα που αφορά ένα από τα storylines της εποχής που έχουν ξενερώσει τον κόσμο. Την ερώτηση του ενός εκατομμυρίου. Ποιος πάτησε με το αυτοκίνητο τον Stone Cold Steve Austin; Ποιος ήταν αυτός ο κακός superstar ο οποίος κόστισε στον Tecas Rattlesnake πολλούς μήνες από την καριέρα του; Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος την είχε γαμ..βάψει, όταν θα γυρνούσε πίσω ο Austin; 

Εντάξει φυσικά για άλλη μια φορά, δεν παίζω με ποιότητα και μαλακίζομαι όπως πάντα, που λέει και μια ψυχή που παίζει τένις, αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το 1999 ο Stone Cold πρέπει να κάνει ένα χειρουργείο στον λαιμό του, μετά το piledriver του Owen Hart, δύο χρόνια πριν, στο SummerSlam 1997. Έτσι, το WWE για να τον ξεγράψει τελείως από την τηλεόραση αποφασίζει να βάλει έναν μυστηριώδη άντρα να τον πατήσει με το αμάξι του. Αυτό το angle (μετά από ένα μικρό cameo του Austin στο Backlash 2000) μας οδηγεί στο Unforgiven, όπου ο Bionic Redneck έκανε την επιστροφή του και υπόσχεται να μάθει ποιος είναι ο άνδρας που παραλίγο να του κοστίσει την ζωή του. 
Αυτό οδηγεί τον Mick Foley στο να κάνει στροφή στην καριέρα του και να δώσει μαθήματα ντετεκτιβικής στον Ηρακλή Πουαρό και τον Sherlock τον Holmes και να ψάξει να βρει τον ένοχο. Ποιος λοιπόν έτρεξε με το αμάξι του πάνω από τον Austin; Ποιος θα έκανε τόσο κακή πράξη; Well...ο Rikishi. "I DID IT FOR THE ROCK". O Rikishi αποκάλυψε ότι αυτός ήταν πίσω από αυτήν την πράξη, προκειμένου να ανέβει περισσότερο ο συγγενής του, ο Rock στα μάτια του κόσμου. Ο Austin στην συνέχεια διέλυσε τον Rikishi στο No Mercy, ενώ λίγο μετέπειτα αποκαλύφθηκε ότι ο Triple H ήταν αυτός που έβαλε τον Rikishi στο κόλπο για να βγάλει εκτός contention τον Austin και αυτό οδήγησε στο Survivor Series, όπου ο Rock αντιμετώπισε τον Rikishi σε ματς, ζητώντας του τα ρέστα αλά Σταμάτης Γαρδέλλης ("Με θυμάσαι ρε πούστη") στα Τσακάλια, ενώ το HHH vs Austin έληξε με τον Austin να ρίχνει από τεράστιο υψόμετρο τον Hunter και ένα αμάξι να γίνεται σμπαράλια, κάνοντας τον εαυτό του δολοφόνο. Όχι ρε, πλάκα κάνω. Μετά από δύο εβδομάδες, πίσω ήταν ο HHH, όλα καλά και όλα ανθηρά. 

Τώρα, το να κάνεις τον Triple H τον εγκέφαλο της επιχείρησης, σίγουρα δίνει μεγάλο boost στην ιστορία και δεν βοηθάει στην ουσία κάποιον, ούτε καν το WWE. Μπορώ να βρω όμως τον κατάλληλο άνθρωπο και με τις κατάλληλες ενέργειες...WWE, μπορώ να το κάνω καλύτερα. Το στόρι θα χωριστεί σε δύο μέρη, ακριβώς γιατί είναι λίγο μεγάλο. 

Τώρα, πολλοί από εσάς, θα μου πείτε, μα ποιον μπορούμε να βάλουμε να είναι πίσω από αυτό το κόλπο. Ο Adam Blampied, πνευματικός μου πατέρας και εμπνευστής αυτής της σειράς, είχε επιλέξει το πρόσωπο αυτό να είναι ο Kurt Angle, κάνοντας τον γρήγορα έναν mega heel των 2000s και σίγουρα ακόμα πιο αξιομνημόνευτη την πρώτη του χρονιά στο WWE, με την αιτιολογία ότι έτσι έφτιαξε την καριέρα του και έκανε το μονοπάτι του στους τίτλους πιο εύκολο. Και σίγουρα, ένας superstar σαν τον Kurt Angle ή τον Chris Jericho θα μπορούσε να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό με μια κόντρα με τον Austin, αλλά εγώ θέλω να κάνω τα πράγματα ακόμα πιο προσωπικά. Θέλω να βρω έναν άνθρωπο, ικανό να κάνει κάτι τέτοιο, έναν άνθρωπο υπεράνω πάσης υποψίας, έναν άνθρωπο που θα έχει πραγματικά ένα πραγματικό κίνητρο για να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια. Και αυτός ο άνθρωπος θα είναι... ο The Undertaker! 
Τώρα, ξέρω τι θα μου πείτε. Ο Undertaker είναι ένα established πρόσωπο και σίγουρα δε θα χρειαζόταν κάτι τέτοιο. Και όμως θα το χρειαζόταν. Και όλο αυτό πηγάζει από την βαρεμάρα, με την οποία υποδέχτηκε ο κόσμος τον American Badass. Η αλλαγή του gimmick του Undertaker ήταν μια προσωπική επιλογή του ίδιου, αφού βαρέθηκε τα μυστικιστικά πράγματα και όμως ήταν η χειρότερη αλλαγή που θα μπορούσε να σκεφτεί. Ο κόσμος μπερδεύτηκε, γρήγορα τον βαρέθηκε και μολονότι τα μισά του 2002, ήταν θετικά για εκείνον, το 2004, γρήγορα επέστρεψε στον χαρακτήρα του Deadman. Μια τέτοια ενέργεια, θα κάνει τον χαρακτήρα πιο ενδιαφέρον και σίγουρα τον Undertaker πιο...badass. Τώρα για το κίνητρο. 

Το κίνητρο, το οποίο θα έχει ο Undertaker, δεν είναι ο Austin. Θα σας κάνω μια ρητορική ερώτηση, την οποία θα σας απαντήσω απευθείας. Γίνεται το κίνητρο ενός ενόχου να εστιάζει όχι στο πρόσωπο, στο οποίο κάνει την αποτρόπαιη πράξη, αλλά σε κάτι εντελώς διαφορετικό; Και όμως γίνεται. Και αυτό το κάτι στην ιστορία μας είναι ο Vince McMahon. Θα σας πάω λίγο πίσω. 1 Ιουνίου 1998. Ο Undertaker βγαίνει έξω, με κανονικά ρούχα και κάνει ένα worked shoot promo, στο οποίο λέει πως έχει παραγκωνιστεί για να πάνε πάνω άτομα λιγότερο άξια από αυτόν. Ο Vince McMahon του είχε υποσχεθεί πως θα είναι στη κορυφή και έτσι έμεινε δίπλα του, αλλά γρήγορα κατάλαβε ότι τον κοροϊδεύει. Και μετά από αυτό το promo, o Undertaker είχε κόντρα με τον Austin για να του πάρει την ζώνη και το 1999 είχε κόντρα με τον Vince McMahon. Σε αυτήν την ιστορία όμως, αφού έχουμε κάνει Higher Power, σε προηγούμενο book, τον Mick Foley, οπότε κρατάμε τον Vince face, και τον Taker ως τον heel που θέλει να καταστρέψει τον Vince για την επιλογή του να επιλέξει άλλον αντί για αυτόν.
Σίγουρα, μπορείς να παρουσιάσεις τις ενέργειες του Undertaker ως την αναβίωση μιας σατανιστικής θρησκείας, αλλά ο στόχος του είναι να υποφέρουν ο Vince και ο Austin. O Vince McMahon, γιατί δεν του έδωσε ποτέ την αληθινή ευκαιρία που του άξιζε (που εν μέρει, εν έτει 2020, θεωρείται αλήθεια) και ο Austin γιατί εκπροσωπεί το πρόσωπο της εταιρείας, το πρόσωπο που θα μπορούσε να ήταν και ο ίδιος ο Deadman. O Jim Ross ο ίδιος, άθελα του, κατά την διάρκεια της επιστροφής του Deadman στο Judgment Day 2000, μας έδωσε όλο το story στο πιάτο. "Undertaker is going after Vince McMahon and everybody stands in front of him". Ο Undertaker θέλει ο Vince να υποφέρει και σίγουρα ο πρόεδρος θα υποφέρει παρασκηνιακά, όταν ο μεγαλύτερος αστέρας του, εκείνη την εποχή, αναρρώνει σπίτι του και κόντεψε να χάσει την ζωή του. Οπότε, κινούμενοι μεταξύ πραγματικότητας και kayfabe, ας προχωρήσουμε την ιστορία μας. 

Όλα ξεκινάνε στο Survivor Series 1999. O Vince McMahon έχει αναλάβει πάλι την εταιρεία και προμοτάρει το μεγάλο ματς Austin vs HHH για το WWF Championship. Την βραδιά του PPV δείχνουμε πάλι το ίδιο πλάνο. Ο Austin βγαίνει από το αμάξι του που βρίσκεται στο πάρκινγκ της arena, πάει να μπει μέσα, όταν ξαφνικά ένα αμάξι, χωρίς πινακίδες, τον χτυπάει και τον αφήνει αναίσθητο. Τότε κόβεις σε διαφημίσεις. Όταν επιστρέφουμε από τις διαφημίσεις βλέπουμε πάνω από τον Austin, τον Vince McMahon να κλαίει και να ανησυχεί. Πρώτη φορά βλέπουμε τον Vince να σπάει τον χαρακτήρα του τόσο. Του λέει "Don't worry Steve. It's okay. I'm so sorry. ". Την ίδια βραδιά, ο Vince πηγαίνει στον Triple H, ο οποίος χαίρεται που ο Austin είναι εκτός ματς, αλλά σίγουρα φαίνεται να έχει σοκαριστεί από την είδηση. Ο Triple H του ανακοινώνει ότι δεν έχει να κάνει τίποτα με ότι έχει γίνει, ΑΛΛΆ παρ'όλα αυτά χαίρεται γιατί πλέον δεν έχει κανέναν αντίπαλο για την ζώνη. 
Και τότε, είναι που έρχεται μέσα ο Big Show (θα χρησιμοποιήσουμε αυτό το γεγονός αργότερα). Ο Big Show μιλάει με τον Vince και του ζητάει μια ευκαιρία, ειδικά τώρα που ο πατέρας του βρίσκεται στο νεκροκρέβατο και θέλει να δει έστω και στο τέλος της ζωής του πρωταθλητή τον γιο του. Ο Vince, δίνει την ευκαιρία στον γίγαντα και ο Show κερδίζει τον Triple H κάνοντας τον έτσι τον νέο WWF Champion. O Triple H έχει νεύρα με τον Vince και όπως και στην κανονική ροή, έχει το ματς με τον πρόεδρο της εταιρείας με νικητή τον Hunter και στο τέλος της βραδιάς, η Stephanie McMahon προδίδει τον πατέρα της και πάει μαζί με τον Triple H (αυτό το γεγονός θα το χρησιμοποιήσουμε αργότερα). Όλα τα υπόλοιπα εξελίσσονται κανονικά όπως και στην αληθινή ζωή. Οι Shane & Linda, τρελαμένοι που ο Vince δεν μπορεί να ελέγξει το μίσος του για τον Triple H, αποφασίζουν να πάρουν ο καθένας έναν superstar, στο 4-way match στην Wrestlemania 2000, o Triple H κερδίζει το ματς, με τον Vince να προδίδει τον Rock και να πηγαίνει με το μέρος του γαμπρού του, αν και η Stephanie δεν είναι φαν αυτής της συμμαχίας. Πολλά έχουν συμβεί άλλωστε. Θα εξηγήσω μην αγχώνεστε. 

Judgment Day 2000. O Undertaker κάνει την επιστροφή του, μέσα σε ζητωκραυγές και επιτίθεται σε όλη την McMahon-Helmsley faction. Την επόμενη μέρα στο RAW, εξηγεί ότι μπορεί να γύρισε ως μηχανόβιος, αλλά σίγουρα έχει πολύ κακό μέσα του. Και ο στόχος του είναι ο Vince McMahon. Το ίδιο βράδυ κάνει μια ισχυρή επίθεση στην McMahon-Helmsley faction και βγάζει εκτός TV για λίγο καιρό τον Vince με μια επίθεση του. Ο Taker στην συνέχεια εστιάζει στο να γίνει πρωταθλητής. Αφού πρώτα φυσικά δώσει κάποιες εξηγήσεις στον Kane. Κάνουμε αυτό το feud προκειμένου να απενοχοποιήσουμε τελείως τον Undertaker από την επίθεση στον Austin. Γενικά, ο Taker έχει το κοινό με το μέρος του, με αυτό το νέο gimmick. Μερικές φορές φαίνεται να χάνει τον έλεγχο και να μας θυμίζει τον παλιό Undertaker, αλλά κρατιέται και λέει πως έχει ανάψει μια σπίθα ανταγωνιστικότητας μέσα του. Στο Unforgiven 2000, o Undertaker συμμετέχει σε ένα Fatal 4-Way Match για το WWF Championship με τους Rock, Benoit & Kane και το κερδίζει, γινόμενος έτσι ο WWF Champion. Την ίδια βραδιά, ο Steve Austin κάνει την επιστροφή του και ζητάει να μάθει ποιος είναι ο attacker του. 
Ο Undertaker δεν δείχνει ενθουσιασμένος με την επιστροφή του Austin, αλλά παρ'όλα αυτά όπως λέει, σαν παλιό πρόσωπο, σέβεται τον Texas Rattlesnake και του λέει, ότι ο Rock ήταν αυτός, ο οποίος είχε να επωφεληθεί περισσότερο από την απουσία του. Και δεν είπε ψέματα. Ο Rock, το εννιάμηνο που έλειπε ο Austin, έγινε από τα κορυφαία πρόσωπα της εταιρείας και ο Austin το ξέρει. Ο Austin κάνει ένα brawl με τον Rock, μολονότι ο Great One, του εξηγεί ότι δεν είναι τόσο άνανδρος να κάνει κάτι τέτοιο και έτσι ο Great One έχει δύο προβλήματα στο κεφάλι του. Από την μία τον Austin και από την άλλη τον Undertaker, ο οποίος έχει τον τίτλο του, όντας ο πρωταθλητής. Ο Foley ακριβώς γιατί ο Austin είναι ανεξέλεγκτος, τον κάνει indefinite suspend, αλλά γρήγορα τον επαναφέρει για το No Mercy, όταν και ένα χαρτί στο γραφείο του λέει "I ran over Austin. I will see you at No Mercy". O attacker θα αποκαλύψει τον εαυτό του στο No Mercy και ο Austin θα βρίσκεται εκεί. Παράλληλα ο Undertaker αντιμετωπίζει τον Rock σε ένα NO-DQ Match για το WWF Championship. 

Φθάνουμε λοιπόν στην βραδιά του No Mercy. Στο main event, o Undertaker αντιμετωπίζει τον Rock και κατά την διάρκεια του ματς, βλέπουμε έναν πιο heelish Undertaker να χρησιμοποιεί eye rakes, low  blow και να προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει τον τίτλο του. Όλα δείχνουν πως ο Rock θα κερδίσει τον τίτλο, όταν ξαφνικά η κάμερα κόβει στα παρασκήνια. Ο Austin καταφθάνει με ένα μεγάλο αγροτικό και πάει να βρει τον άνθρωπο που του επιτέθηκε. Ξαφνικά, βλέπει μπροστά του έναν άνδρα με κουκούλα και τον ακολουθεί τρέχοντας. Εν τέλει τον πιάνει και του βγάζει την κουκούλα. Και αυτός ο άντρας είναι ο Mideon. O Mideon δίνει μια κασέτα στον Austin και του λέει "Watch the leader". O Austin βάζει την κασέτα και εμείς δεν βλέπουμε τι βλέπει, αλλά μόνο την φάτσα του Austin, ο οποίος νευριασμένος φορτσάρει και φεύγει από το locker room. 
O Rock αποπροσανατολισμένος, τρώει ακόμα ένα low blow από τον Undertaker και ο Undertaker μη ξέροντας τι έχει γίνει, πάει να τελειώσει τον αγώνα. Τότε, τα γυαλιά σπάνε και έξω βγαίνει ο Austin με μια καρέκλα, κοιτάζοντας φορτσάτος τον Undertaker. Μπαίνει στο ring, πάει να τον χτυπήσει με την καρέκλα, ο Undertaker αποφεύγει και την καρέκλα την τρώει ο Rock. O Austin γυρίζει, ο Undertaker του κάνει Chokeslam. Το κοινό αποσβολωμένο. Ο Undertaker κοιτάει λίγο κάτω, κοιτάει την κάμερα και γελάει σατανικά. Στην συνέχεια παίρνει την καρέκλα και αφού διαλύει τον Austin με αυτή, κάνει ένα Last Ride στον Rock. 1..2..3...O Undertaker διατηρεί τον τίτλο του. Στην συνέχεια, αφού κάνει ένα Last Ride στον Austin, παίρνει ένα μικρόφωνο, ενώ παίζει το βίντεο που είδε ο Stone Cold και αποκαλύπτεται πως αυτός ήταν ο attacker. "IT WAS ME AUSTIN...IT WAS ME ALL ALONG!" 

Στην συνέχεια, έξω βγαίνει ο Big Show, χωρίς μουσική. Έξω βγαίνει ο Triple H & η Stephanie McMahon. Έξω βγαίνει ο Mideon και τελευταίος βγαίνει ο Paul Bearer. O Undertaker κοιτάει την κάμερα., τα φώτα, γίνονται αυτό το απαλό μπλε της νύχτας, όπως ο φωτισμός του παλιού Deadman. O Undertaker βγάζει την μπαντάνα, βγάζει το τζιν πουκάμισο του και λέει τα εξής 

"Did you think that I forgot? Did you think that The Prince of Darkness forgives? I never forgive. And the WWE, has just entered its path to purgatory. Vince McMahon, this is your Judgment Day."

Και κάπου εδώ κλείνω το πρώτο μέρος του Book. Ελπίζω να σας άρεσε. Σύντομα θα βγάλω και το δεύτερο μέρος. 

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη