Τι έχει χαθεί από το Pro Wrestling στις μέρες μας;


Ύστερα από μερικές κουβέντες επί του θέματος, ο Νίκος Ασλανίδης αποφάσισε να γράψει τον λόγο για τον οποίο δεν μένουμε ικανοποιημένοι πλέον εμείς οι οπαδοί! Τι είναι αυτό που έχει χαθεί από το Pro Wrestling;

Αρχικά να τονίσω πως υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που έχει πέσει το Wrestling (κυρίως για WWE μιλάμε) αλλά θα αναλύσω και θα σχολιάσω ένα βασικό πράγμα. Το STORYTELLING, την ιστορία πίσω από κάθε αγώνα. Δυστυχώς αυτό δεν χρησιμοποιείται αρκετά συχνά, να βλέπουμε δηλαδή τρομερά Feuds με εξαιρετικό Storyline. Άλλοι εστιάζουν περισσότερο στην ιστορία και πως να "πουλήσουν" ένα ματς και κάθε στιγμή του ματς να μένει στο μυαλό του κοινού. Ενώ άλλοι εστιάζουν σε μεγάλο "οπλοστάσιο" κινήσεων. Παραδείγματος χάριν οι αγώνες στο NXT.

Όπως ανέφερε και ο Randy Orton, στο NXT συνήθως βλέπουμε τρομερούς αγώνες με πολλές εντυπωσιακές κινήσεις αλλά ως εκεί. Δεν σου μένει ο αγώνας, δεν σου μένει στην μνήμη κάποια αξέχαστη στιγμή. Βέβαια εγώ δεν συμφωνώ απόλυτα με τα λόγια του Randy, υπάρχουν σίγουρα πράγματα και αγώνες που θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον και θα σου μείνουν αξέχαστα. Στο NXT σίγουρα υπάρχουν Superstars με ενδιαφέρον χαρακτήρες οπως:Velveteen Dream, Johnny Gargano, Tommaso Ciampa, Dexter Lumis, Karrion Kross και αρκετοί ακόμα.

Το θέμα απλά είναι ότι το Storytelling χρειάζεται στο Wrestling αλλιώς δεν υπάρχει καν νόημα, γίνεται κάτι σαν το UFC (χωρίς να προσβάλω) στο Main Roster συνήθως θα δούμε απλά Feuds χωρίς νόημα, χωρίς ζουμί! Πρέπει να υπάρχει δημιουργικότητα στα Storylines, ώστε να σου κινήσουν το ενδιαφέρον, να υπάρχει νόημα και στους αγώνες αυτό που λέω Storytelling. Να μπορούν να πουν την ιστορία οι Superstars να βγάζουν το πάθος τους να δημιουργούν επικές και ιστορικές στιγμές που θα σου μείνουν για πάντα στο μυαλό. Δεν είναι πάντα απαραίτητο να βλέπουμε μόνο τρομερές αποδόσεις και ερμηνείες από τους Superstars!

Το Undertaker Vs. Triple H (WrestleMania 28 HIAC Match), ακόμα και στο Super ShowDown το 2018, πιστεύω πως είναι από τους αγώνες που αντιπροσωπεύουν το Wrestling. Ίσως δεν είδαμε και πολλές εντυπωσιακές κινήσεις με γρήγορο ρυθμό, αλλά μας παρουσίασαν υπέροχες ιστορίες βγάζοντας το πάθος τους και το έκαναν να φαίνεται "αληθινό". Εάν μπορείς να βγάλεις και να πουλήσεις μια καλή ιστορία, τότε δεν χρειάζεται να κάνεις ένα σωρό κινήσεις στο ρινγκ για να φανείς εντυπωσιακός.


Η ιστορία και ο χαρακτήρας μπορεί να βοηθήσει ακόμα και στο ρινγκ! Άλλοι θα παλεύουν 35-40 λεπτά με γρήγορο ρυθμό χωρίς να σταματάνε και χρησιμοποιώντας εντυπωσιακές κινήσεις. Και ναι εννοείται θα μας αρέσει αυτό. Ωστόσο άλλοι μπορούν να μπουν στο ρινγκ και να δώσουν έναν αγώνα 10 με 20 λεπτών χωρίς να κάνουν ένα σωρό γρήγορες κινήσεις. Κάνουν λίγα και καλά! Έχουν τον τρόπο να αναπτύξουν χημεία ο ένας με τον άλλο, με λίγα πράγματα που κάνουν μπορούν να προσφέρουν κάτι επικό και ιστορικό που θα αρέσει στους περισσότερους και θα μείνει αξέχαστο στα μυαλά μας!

Παράδειγμα; Undertaker-Triple H όπως ανέφερα και προηγουμένως. Αυτά λοιπόν είχα να πω και σίγουρα θα μπορούσαμε να το συζητάμε με τις ώρες. Είναι κιόλας αναλόγως τα γούστα και την οπτική του καθενός, αλλά όπως και να το κάνουμε η ιστορία και οι χαρακτήρες είναι πολύ σημαντικά πράγματα που δυστυχώς σε μεγάλο βαθμό έχουν χαθεί. Ειδικά στο Main Roster του WWE.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη