How WWE Should Have Booked: The Higher Power


Κάπου το 1998, ο Undertaker άρχισε να το βλέπει ότι είναι ένας ακόλουθος, ένας ιερέας του κακού, ο οποίος θέλει να φέρει την καταστροφή στο WWF. Όλα αυτά τα έκανε, κάνοντας διάφορες θυσίες, λέγοντας διάφορα "Άμπρα-Κατάμπρα" και σταυρώνοντας κόσμο, σαν άλλη Έφη Σαρρή που ζητάει ψήφους. Πέρα από αυτά, ο Taker έκανε το δικό του group, την Ministry of Darkness και μάλιστα τα έβαλε με τον ίδιο τον πρόεδρο, όταν μια "Ανώτερη Δύναμη" το απαίτησε. Αφού λοιπόν, κέρδισε το WWF Championship, από τον Stone Cold και ο Shane McMahon μπήκε στο group μαζί με την υπόλοιπη Corporation, όλοι αναρωτήθηκαν ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που απαίτησε από τόσο κόσμο να έρθει στην σκοτεινή πλευρά;

Μαντέψτε. Ο γ@@@@ενος ο Vince McMahon. "IT'S ME AUSTIN! IT WAS ME ALL ALONG AUSTIN!" Οπότε ακριβώς. Ο Vince λοιπόν ήταν τόσο εμμονικός με τον Austin, ώστε να πείσει τον Undertaker να το παίξει κάποιος super creepy ιερέας, να απαγάγει την ίδια του την κόρη και να χτυπήσει άσχημα τον ίδιο του τον γιο. Το ξέρω ότι μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που απαιτούσε από τους άλλους να του φιλάνε τον πωπό (στην κυριολεξία) αλλά εδώ, η αποκάλυψη του ως Higher Power δεν έβγαζε κανένα απολύτως νόημα, ενώ ήταν μια τέλεια ευκαιρία να έχουμε ένα αρκετά απλό και καλό storyline. Είμαι ο Γιώργος Ναστούλης. καλώς ήρθατε σε΄ένα ακόμα How WWE Should Have Booked και είμαι σίγουρος πως μπορώ να κάνω καλύτερο book.

ΤΟ ΠΛΑΝΟ


Οπότε, για όσους έχουν δει το ίδιο θέμα booking από το What Culture και τον πνευματικό μου μπαμπά, Adam Blampied, θα ξέρετε ήδη πως αυτός είχε επιλέξει τον Jake Roberts να βρίσκεται πίσω από το πρόσωπο της Higher Power. Και όντως είναι μια καλή επιλογή, αφού οι στόχοι είναι δύο. Τόσο ο Vince McMahon, όσο και ο Stone Cold, που από άποψη ιστορίας, βγάζει πολύ νόημα. Αλλά εγώ θα πάω από μια άλλη δίοδο, μιας και ο Roberts δεν βρισκόταν στην σωματική και ψυχολογική κατάσταση να στηρίξει ένα τέτοιο storyline.

Επομένως, κοιτώντας αυτό το roster του WWF, εκείνη την περίοδο, για να σκεφτούμε; Ποιος είναι ο άνθρωπος που έχει αδικηθεί από τον Vince McMahon περισσότερο; Ποιος είναι αυτός, ο οποίος έχει ξεφτιλιστεί σε τέτοιο βαθμό από τον πρόεδρο που θα μπορούσε να επαναστατήσει εναντίον του και να τον αποδείξει λάθος; Λοιπόν, αυτός θα ήταν ο κύριος Mick Foley. Ακριβώς. Ο Mick Foley είναι αυτός ο οποίος θα είναι πίσω από το προσωπείο της Higher Power,  αλλά ούτε ως Mankind η κάποια άλλη από τις δύο προσωπικότητες του, αλλά ως Foley, για να κάνουμε και λίγο πιο αληθοφανές το storyline. Το story θα ξεκινήσει όπως έγινε στην πραγματικότητα, μετά την Wrestlemania 15, μόνο που θα αλλάξει μια λεπτομέρεια. Ο Foley μετά το ματς του με τον Rock στο St Valentine's Day Massacre δεν εμφανίζεται ξανά στην τηλεόραση μέχρι και τον Ιούνιο μήνα. Ξέρω, ξέρω ότι είναι πολύ, αλλά αξίζει. Επίσης το booking δεν θα είναι και μεγάλο, οπότε θα είναι και ευανάγνωστο.

1o κεφάλαιο:
UNDERTAKER Ο ΤΡΟΜΕΡΌΣ


Επίσης, το storyline του Undertaker μένει το ίδιο. Ο Lord of Darkness έχει αρχίσει να παίρνει μια σκοτεινή τροπή και μετά την Wrestlemania 15 αρχίζει να στοχεύει πιο άμεσα τον Vince McMahon και πιο συγκεκριμένα έχει μια εμμονή με την κόρη του Vince, την Stephanie. Από την άλλη, ο Stone Cold έχει να αντιμετωπίσει τον The Rock στο Backlash: In Your House για το WWF Championship. O Undertaker αντιμετωπίζει στο ίδιο PPV τον Ken Shamrock, τον οποίο και κερδίζει και αργότερα, λίγο πριν το main event, χωρίς να το ξέρει ο Vince, o Deadman απάγει την κόρη του. Στο WWF Championship match, o Austin κερδίζει τον Rock, αλλά μετά τον αγώνα, η Ministry επιτίθεται στον Austin και τον κάνει να ματώσει άσχημα, στέλνοντας του ένα μήνυμα πως ο Undertaker "μυρίζεται" τον τίτλο του.

Την επόμενη μέρα, ο Undertaker με μια Stephanie, η οποία τον ακολουθεί ανέκφραστη, σαν υπνωτισμένη θα έλεγε κανείς, λέει πως μια "ανώτερη δύναμη" απαιτεί το κεφάλι του Austin αλλά και τον μη άγιο γάμο του με την Stephanie. O Vince, όπως και στην πραγματικότητα στρέφεται προς τον Austin, αλλά επειδή ο Deadman προβλέπει ότι ο Austin θα βοηθήσει τον Mr McMahon, του ανακοινώνει ότι απήγαγε και τον Shane και πως εάν τους θέλει και τους δύο πίσω, η "Ανώτερη Δύναμη" απαιτεί ο ίδιος ο πρόεδρος να είναι guest referee στο match με τον Austin στο Over The Edge και αν ο Undertaker κερδίσει το ματς, τότε ο Vince θα έχει πίσω τα παιδιά του. Αν όχι, θα γίνουν θυσία στον "βωμό" της "Higher Power". 

Το ματς στο Over The Edge φτάνει και ο Stone Cold αντιμετωπίζει τον Undertaker στο main event, ο οποίος έρχεται έξω μαζί με τους ανέκφραστους Shane & Stephanie, πικάροντας τον Vince. O Austin λίγο πριν το τέλος του ματς, κάνει το Stunner. O Vince πάει για το cover. 1..2...Σταματάει, δεν μπορεί να το κάνει. Θέλει πίσω τα παιδιά του. Ο Austin τον βρίζει, ο Undertaker συνέρχεται, τον γυρνάει και του κάνει το Tombstone Piledriver. 1..2...3...O Undertaker είναι ο νέος WWF Champion. Μετά τον αγώνα, ο Undertaker όπως υποσχέθηκε, αφήνει τα παιδιά του Vince ελεύθερα, αφού λέει κάποιες μαγικές λέξεις να λυθούν τα ξόρκια που είχε κάνει, αλλά ξαφνικά τα φώτα σβήνουν και όταν ανοίγουν όλη η Ministry βρίσκεται στο ring και επιτίθεται στους Vince & Shane (στην Stephanie μπορεί ο Taker να κάνει ένα chokeslam). Το PPV κλείνει με τους Austin, Vince & Shane αναίσθητους στο ring και με τον Undertaker να βρίσκεται από πάνω τους, κρατώντας το WWF Championship. 

2o κεφάλαιο:
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ HIGHER POWER


Την επόμενη μέρα στο RAW, δεν βλέπουμε κανέναν από τους McMahons, πλήν της Linda, η οποία ανακοινώνει ότι ο Vince είναι σπίτι και αναρρώνει μαζί με την Stephanie & τον Shane και πως ο Stone Cold θα έχει rematch για το WWF Championship, απέναντι στον Undertaker, στο King of The Ring. O πρωταθλητής από την άλλη ανακοίνωσε πως η "Higher Power" θα αποκαλύψει την επόμενη εβδομάδα το ποιος είναι στο ring.

Η επόμενη εβδομάδα φτάνει και όλη η Ministry κάνει την είσοδο της στο ring, μαζί με έναν άντρα με μια κουκούλα και έναν χιτώνα, μην μπορώντας να διακρίνει κανείς τα χαρακτηριστικά του. Ο Undertaker αποκαλύπτει πως ήρθε η ώρα να δούμε ποιος είναι ο παντοδύναμος αυτός άνθρωπος που κινεί τα νήματα. Η κάμερα κάνει κοντινό και αποκαλύπτεται πως η "Higher Power" είναι ο Mick Foley. Ο κόσμος σοκάρεται. Ο Foley παίρνει το μικρόφωνο και λέει τα εξής. 

"You did not see this coming, did you Dad? Who would actually? Since I arrived to this company, I have been promoted as the underdog, as the man who has zero chances of actually achieving anything here in the WWF. I have been screwed by everybody. I have been screwed from Vince, I have been screwed from The Rock and you all want Austin to be your precious champion. Where am I? In all of your plans, in all of your thoughts? What's wrong with Mick Foley? Doesn't Mick Foley deserve a spot in this business? Doesn't Mick Foley deserve the respect? How quickly you all forget, all the blood, the sweat, the tears, the ear, everything I have given. So I set on a quest. I wanted to see Vince McMahon suffer and I wanted to see Austin to beg for the pain to stop. And now, the Ministry with Mick Foley has only just begun to grow stronger.

Οι ημέρες μετά την αποκάλυψη περνούν και το King of The Ring φτάνει με τον Austin να αντιμετωπίζει τον Taker, μαζί με τον Mick Foley στο πλευρό του. Στο τέλος, ο Austin κερδίζει τον τίτλο του, όταν έρχεται να τον βοηθήσει απέναντι στον Undertaker, o Vince, ο οποίος κάνει την επιστροφή του μετά το Over The Edge. Για άλλη μια φορά είχαμε νέο πρωταθλητή και οι πρώτες τριβές στην Ministry αρχίζουν να φαίνονται. Οι τριβές συνεχίζουν και στο επόμενο PPV το Fully Loaded, όπου ο Foley βάζει ένα test στην Ministry. Να νικήσουν σε όλα τα ματς τους και κυριότερο ο Undertaker. Και ενώ σχεδόν όλα τα ματς πάνε καλά, στο main event για άλλη μια φορά, ο Stone Cold κερδίζει τον Deadman και ο Foley ανακοινώνει πως θέλει να πει κάτι στον Lord of Darkness στο RAW. 

3o κεφάλαιο:
ΤΟ BUILD-UP ΓΙΑ ΤΟ SUMMERSLAM ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ


Την επόμενη μέρα στο RAW, o Foley δηλώνει απογοητευμένος από τον Deadman, που δεν μπόρεσε να πάρει την εκδίκηση που ήθελε ο ίδιος απέναντι στον Austin. O Undertaker του λέει πως αν θέλει ο Foley να πάρει εκδίκηση να την πάρει μόνος του και όχι να πατάει πάνω σε κάτι που πιστεύει ο ίδιος με αποτέλεσμα έτσι, ο Mick να βάλει την Ministry να επιτεθεί βίαια στον Deadman. Και σιγά-σιγά αρχίζουν οι τριβές και μεταξύ των άλλων μελών με του αρχηγού τους, αφού επιτέθηκαν στο πιο αξιοσέβαστο μέλος της ομάδας και δεν το άντεξαν.

Ο Foley μένει μόνος του. Την επόμενη εβδομάδα, ο Undertaker προκαλεί τον Mick Foley σε ένα ματς στο SummerSlam και το ματς αυτό είναι ένας Buried Alive Match. O Foley δέχεται, λέγοντας πως υπόσχεται να σκοτώσει τον θρύλο του Deadman. Τις επόμενες εβδομάδες, βλέπουμε επικά promo ανάμεσα στους δύο, με τον Foley να μιλάει για τις τρεις διαφορετικές προσωπικότητες του και πως έχει καταφέρει να συνδυάσει και τις τρεις σε ένα άτομο (τον ίδιο) ενώ ο Undertaker λέει για το τι περιμένει τον Mick στην κόλαση και πως θα τον...αναπαύσει εν ειρήνη, όπως ακριβώς έκανε και στο Hell In A Cell match τους.

Η ημέρα του αγώνα φτάνει. Mick Foley vs Undertaker. Buried Alive Match, SummerSlam 1999. O Undertaker έχει τον αρχικό έλεγχο, όμως με ένα Mandible Claw, o Foley επανακτάει τον έλεγχο. Ο Undertaker και ο Hardcore Legend μεταφέρονται γρήγορα στον λάκκο με τον τάφο και ενώ ο Foley κάνει το Mandible Claw στον Deadman, την ώρα που πέφτει στον τάφο, ο Undertaker αρπάζει τον Foley με το χέρι από τον λαιμό και τον βάζει μαζί του στον τάφο. Το χώμα, για κάποιον λόγο, αρχίζει και πέφτει. Oι Undertaker & Mick Foley θάβονται και οι δύο ζωντανοί, ο ένας για να χαλαρώσει από τους τραυματισμούς του και να επιστρέψει ως American Badass, o άλλος για να αποσύρει την persona του Mick Foley και να επιστρέψει κάπου τον Νοέμβριο ως ένας face Cactus Jack για να ξεκινήσει το feud του με τον Triple H.

Λίγα και καλά σε αυτό το How WWE Should Have Booked, αφού όλο το κομμάτι της ανάπτυξης της τρέλας του Undertaker ήταν καλό, ωστόσο αυτό που καταφέραμε, ήταν να δώσουμε ένα τελευταίο καλό story στον Foley, λίγο πριν αποσυρθεί. Θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο της στήλης μας. 

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη