RH Rewind: Το ντεμπούτο του Kane



5 Οκτωβρίου του 1997. Ένας μεγαλόσωμος άντρας κάνει την εμφάνιση του, υπό τη συνοδεία του Paul Bearer, διακόπτοντας το πρώτο Hell In A Cell match στην ιστορία του WWE, ανάμεσα στον Shawn Michaels & τον Undertaker. O Vince McMahon φωνάζει "That's gotta be Kane! That's gotta be Kane!", εννοώντας τον αδερφό του Undertaker, ο οποίος υποτιθέμενα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Deadman, πέθανε στο πατρικό τους σπίτι, όταν ο Kane, όντας πυρομανής, είχε βάλει φωτιά στο σπίτι τους, σκοτώνοντας τον εαυτό του και τους γονείς τους.

Ο Undertaker είναι σοκαρισμένος και μολονότι έχει κάνει πάρα πολλή ζημιά στον Shawn Michaels, δεν μπορεί να πιστέψει το τι βλέπουν τα μάτια του. Ένα θηρίο παρόμοιο με αυτόν, σημαδεμένο από την φωτιά, με μια κόκκινη μάσκα και μακριά μαλλιά έχει κάνει την πρώτη του εμφάνιση. Αλλά μισό λεπτάκι; Τι έχει συμβεί και έχουμε οδηγηθεί σε αυτήν την κομβική στιγμή για το wrestling; Ήρθε η ώρα να πάμε πίσω στον χρόνο. Είμαι ο Γιώργος Ναστούλης και καλώς ορίσατε σε ένα ακόμα RH Rewind. Ας πάμε λοιπόν να δούμε ένα ένα τα σημαντικότερα πρόσωπα αυτής της στιγμής. 

UNDERTAKER


O Undertaker αποτελεί εκείνη την περίοδο ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της εταιρείας του WWF. Μέσα σε εφτά χρόνια από το ντεμπούτο του, ο Mark Callaway έχει καταφέρει να κερδίσει πλήθος από θαυμαστές, μέσω της σκοτεινής προσωπικότητας του στο ring και έχει κερδίσει τον σεβασμό από πολλούς βετεράνους στα παρασκήνια. Ο Taker, έκανε το ντεμπούτο του στο μακρινό 1990, στο Survivor Series και έκτοτε η καριέρα του έχει μόνο ανοδική πορεία. 

Το 1997, ο Undertaker προέρχεται από μια εκπληκτική χρονιά. Αφού κέρδισε τον Sycho Sid στην Wrestlemania 13, κατακτώντας για ακόμη μια φορά το WWF Championship,  έχει κάνει κάποιες ωραία retains απέναντι σε διάφορα σημαντικά ονόματα της εποχής, μέχρι που ο άνθρωπος στο ματς, ο Shawn Michaels κοστίζει τον τίτλο, όταν άθελα του χτυπάει τον Deadman με μια δυνατή καρεκλιά στο SummerSlam 1997 και τον Bret Hart να το εκμεταλλεύεται αυτό, κάνοντας το pin και κερδίζοντας το WWF Championship. Από τότε, ο Undertaker έχει προσπαθήσει να κάνει την ζωή του ατίθασου Michaels μια κόλαση και εν μέρει το έχει καταφέρει. Και στο ματς του στο Bad Blood έχει κυριαρχήσει. Είναι ούτως ή άλλως ένα ματς ιδανικό για αυτόν. Φαινόταν άλλωστε. 

Ωστόσο, ο Undertaker την παρούσα στιγμή, για την οποία μιλάμε, μοιάζει ταραγμένος και πραγματικά φαίνεται ότι κοιτάει ένα φάντασμα. Αλλά ο αντίπαλος του, ο Shawn Michaels, εκείνος είναι αναίσθητος στο ring, ένα πραγματικά ματωμένο χάλι. Ας δούμε, το προφίλ του αντιπάλου του Deadman. 

SHAWN MICHAELS


Εκείνη την περίοδο, ο Shawn Michaels είναι σίγουρα το πρόσωπο της εταιρείας. Και η αλήθεια είναι πως αυτό το πρόσωπο έχει περάσει από χίλια μύρια κύματα. Από την εκπληκτικά underrated ομάδα των Rockers στον cocky boy toy heel και από το Boyhood Dream στο αρχηγιλίκι της D-Generation X. O Shawn Michaels αυτήν την περίοδο έχει να αντιμετωπίσει πολλά, τόσο on screen, όσο και off screen. Από την επιστροφή του στα δρώμενα του WWF, έπειτα από τον μυστηριώδη τραυματισμό του στο γόνατο, ο Michaels έχει πολλούς αντιπάλους, αφού έχει προκαλέσει σχεδόν τους πάντες και τα πάντα. Από τον αντίπαλο του στο Bad Blood, τον Undertaker μέχρι και τον Bret Hart και ολόκληρη την Hart Foundation. 

Αλλά και στο πραγματικό παρασκήνιο, ο χαρακτήρας του Shawn Michaels έχει προκαλέσει τριβές στα παρασκήνια. Η κόντρα του με τον Bret Hart έχει φτάσει στα ύψη της και τώρα ειδικά που ο αντίπαλος του, σύντομα θα φύγει από το WWF, κάνει τα πάντα να βγει από πάνω από τον Excellence of Execution. Αυτό έχει εκνευρίσει όλους τους superstars των παρασκηνίων και πόσο μάλλον τον Undertaker, που αποτελεί την ήρεμη αρχηγική δύναμη των παρασκηνίων. Ο μοναδικός φίλος του HBK στα παρασκήνια πλέον, είναι ο Triple H, ο οποίος έχει μείνει εκτός αυτού του αγώνα. Οι εποχές που ευνοούσε ο Michaels τους φίλους του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πλέον ο Michaels δεν το ξέρει, αλλά βρίσκεται ένα βήμα κοντά πριν την πρώτη συνταξιοδότηση. 

Οι δαίμονες κερδίζουν τον Michaels, αφού οι εθισμοί του στα παυσίπονα, το αλκόολ και τις κακές παρέες τον κερδίζουν. Αλλά εκεί αυτός. Δίνει για άλλη μια φορά, άλλη μια παράσταση. Τόσο καλός είναι σαν παλαιστής o HBK, όσο και το Hell In A Cell ματς, όπου έχει φάει της χρονιάς του. Τώρα βρίσκεται αναίσθητος στο ring και όπως έλεγε και ο J.R, πριν την εμφάνιση αυτού του πελώριου-φορεμένου στα κόκκινα- άντρα " Έμπαινε πιθανότατα για τελευταία φορά στην κάθαρση της Κολάσεως". Αλλά δεν ξέρουμε πολλά για τον άντρα αυτόν που έρχεται στο ring και έχει φέρει σε δύσκολη θέση τον Undertaker. Αλλά ξέρουμε τον άνθρωπο που τον συνοδεύει. Και καλύτερα από όλους τον ξέρει ο ίδιος ο Undertaker. 

PAUL BEARER


Από το 1991, ο Paul Bearer αποτελούσε τον άνθρωπο πίσω από την επιτυχία του Undertaker. Ήταν το δεξί του χέρι, ήταν ο άνθρωπος που κράταγε στο urn του, όλη την δύναμη του Phenom. Τώρα, ωστόσο έχει γίνει ο μεγαλύτερος αντίπαλος του. Ο άνθρωπος που έχει βάλει σκοπό να τον καταστρέψει. Και αυτό το κάνει , χρησιμοποιώντας την ίδια την οικογένεια του Undertaker. Γιατί για αυτόν τον άντρα που έρχεται στο ring, o Bearer έχει μιλήσει και πριν το ματς με τον Michaels, προσπαθώντας να σπάσει τον ψυχισμό του Deadman. 

Έχει φροντίσει εδώ και κάποιους μήνες, να μας κάνει γνωστό το σκοτεινό μυστικό του Deadman. Ένα μυστικό, το οποίο οδήγησε τον Undertaker στην σκοτεινή πλευρά. Ο Undertaker είχε έναν αδερφό, ο οποίος κάηκε σε μια φωτιά, την οποία έβαλε ο ίδιος, αφού ήταν πυρομανής, μαζί με τους γονείς του Phenom. O Undertaker ήξερε πως ο αδερφός του είχε πεθάνει και πως ο Bearer τον πήρε κοντά του και τον μεγάλωσε και τον ανέθρεψε στο να είναι αυτό το υπερφυσικό φαινόμενο που τον βλέπουμε να είναι στο ring. Ωστόσο, ο αδερφός του είναι ζωντανός και από ότι φαίνεται, κατέφθασε στο Bad Blood για την πρώτη συνάντηση μετά από καιρό με τον Undertaker. Και ο Bearer είναι το μυαλό πίσω από την ενέργεια αυτή. 

KANE


Αυτός ο άντρας, ο οποίος πλησιάζει απειλητικά την πόρτα του κλουβιού, είναι ο Kane. O Paul Bearer έχει φροντίσει εδώ και μήνες τώρα, να μας προειδοποιήσει το πόσο απειλητικός είναι ο αδερφός του Deadman, λέγοντας πως επέζησε από την φωτιά. Ωστόσο, η φωτιά αυτή, αποτέλεσε τραυματική εμπειρία για τον ίδιο, αφήνοντας τον σημαδεμένο και με την ανάγκη να ζει με μια μεγάλη κόκκινη μάσκα, καλύπτοντας το καμένο του πρόσωπο. Η αληθινή ιστορία είναι όμως, πως ο άνθρωπος πίσω από την μάσκα, έχει προσπαθήσει πολλές φορές να πετύχει στο WWF. 

Αρχικά, ο Glenn Jacobs, προσπάθησε να έχει τον χαρακτήρα ενός κακού οδοντιάτρου, του Dr Isaac Yankeem και ενώ είχε την αρχική επιτυχία, σταδιακά ο χαρακτήρας του έχασε την αίγλη του, ενώ αργότερα έπεσε θύμα της κακιάς ιδέας του Vince McMahon, να δημιουργήσει από την αρχή τους χαρακτήρες των Scott Hall & Kevin Nash, Razor Ramon & Diesel αντίστοιχα, υποδυόμενος τον δεύτερο, χωρίς φυσικά να καταφέρει κάτι σπουδαίο. 

Η αλήθεια είναι πως ο χαρακτήρας του Jacobs αποτελεί την τελευταία του ευκαιρία για να πετύχει μια σημαντική καριέρα με τίτλους και αντάξια του άσημου ακόμα τότε, WWE Hall of Fame, οπότε η πρώτη εντύπωση αποτελεί κάτι πολύ σημαντικό για το WWE. Οπότε ξέρετε και τώρα τι διακυβεύεται. Αυτός ο άντρας με την μάσκα μοιάζει πολύ απειλητικός και έτοιμος για τα πάντα, αλλά ο άντρας πίσω από την μάσκα, είναι απελπισμένος και θέλει να αποδείξει πολλά.
Αλλά ας σταματήσω να φλυαρώ. Όλα είναι έτοιμα. Ο άντρας πλησιάζει την πόρτα του κλουβιού. Ο Undertaker τον περιμένει, ενώ ο Shawn Michaels δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει. Εδώ το RH Rewind φτάνει στο τέλος του. Καλώς ορίσατε σε μια ακόμη σημαντική στιγμή της wrestling ιστορίας. 

Δείτε την στιγμή παρακάτω:


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη