UFC 212: Αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής!



Ο Max Holloway είναι ο μεγάλος κυρίαρχος της κατηγορίας featherweight! Ο Holloway επιβλήθηκε του βραζιλιάνου Jose Aldo για την ανάδειξη του undisputed featherweight champion, στο μεγάλο main event της βραδιάς! Η επικράτηση επί του βραζιλιάνου "θρύλου" και μάλιστα, μέσα στη Βραζιλία, αποτελεί ορόσημο νέας εποχής στην κατηγορία Featherweight.


Μax Holloway vs Jose Aldo

H μάχη ξεκίνησε με απλά χτυπήματα και από τους δύο μαχητές. Ο πρώτος καλός συνδυασμός "βγήκε" από τον Βραζιλιάνο. Ο Aldo είχε καλύτερη παρουσία στα πρώτα λεπτά του αγώνα, περνώντας αρκετά γερά χτυπήματα. Τα πράγματα άλλαξαν ελαφρά στο δεύτερο γύρο, καθώς o Holloway άρχισε να "φαίνεται" στον αγώνα. Εκεί ήταν που οι ισσοροπίες άλλαξαν. Ο Holloway πέρασε στην επίθεση και ο Aldo προσπαθούσε να αμυνθεί. Τελικά, ο βραζιλιάνος δεν άντεξε και "έπεσε" με ΤΚΟ λίγο πριν το τέλος του τρίτου γύρου.


Claudia Gadelha vs Karolina Kowalkiewicz

Η Kowalkiewicz ξεκίνησε πολύ επιθετικά, προσπαθώντας να "ρίξει" την αντίπαλό της από νωρίς. Τακτική που "έβγαλε" ρίσκο, καθώς ήταν αρκετά άστοχη στα χτυπήματά της. Αυτό όμως δεν της κόστισε στην άμυνα, καθώς κατάφερε να προστατεύει το σώμα της. Ο αγώνας όμως άλλαξε άρδην όταν η Πολωνή έδειξε αδυναμία στις λαβές. Η Gadelha δεν άργησε να το αντιληφθεί και "κυνήγησε" το submission. Η Kowalkiewicz έχασε τη συγκέντρωσή της, έπεσε στην παγίδα της βραζιλιάνας και υποτάχθηκε σε submission.


Vitor Belfort vs Nate Marquardt

Ο πρώτος γύρος δεν είχε πολλές επαφές. Για την ακρίβεια, αν εξαιρέσουμε κάποιες απόπειρες του Maruardt για χαμηλά λακτίσματα συν κάποια takedowns, ήταν αρκετά ανιαρός. Στο δεύτερο γύρο, συνεχίστηκαν περίπου οι ίδιοι ρυθμοί, με τον Belfort να έχει τον παραπάνω λόγο, καθώς πέρασε κάποια γερά χτυπήματα. Ο τρίτος γύρος διακυμάνθηκε σε όμοια επίπεδα, μέχρι που δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Belfort τα έδωσε όλα. "Βγήκε" στην επίθεση, πέρασε ορθά χτυπήματα και αυτό έιχε ως συνέπεια να του δωθεί η νίκη μέσω της απόφασης των κριτών.


Paulo Borrachinha vs Oluwale Bamgbose

Ο Bamgbose ξεκίνησε πολύ ζεστά. Με ένα γρήγορο χτύπημα, ζάλισε τον αντίπαλό του και "έβγαλε" έναν καλό συνδυασμό. Μέχρι και τα μισά του πρώτου γύρου, τα περισσότερα χτυπήματα είχαν βγει από τον Bamgbose. Από εκεί και μετά όμως, άλλαξαν τα πάντα. Ο Borrachinha πέρασε εξαιρετικά λακτίσματα, ενώ ο Bamgbose βασίστηκε σε "τυφλές" επιθέσεις. Η πιο ψύχραιμη προσέγγιση του Borrachinha στον αγώνα ήταν αυτή που του χάρισε την νίκη.


Yancy Medeiros vs Erick Silva

Kαλός αγώνας και για τους δύο. Ο βετεράνος Silva κλήθηκε να τα βάλει με τον νεοεισαχθέντα Medeiros. Ο Medeiros μάλιστα ήταν αυτός που πέρασε το πρώτο καλό χτύπημα, αιφνιδιάζοντας τον Silva. Από εκεί και μετά, ο πρώτος γύρος "μοιράστηκε". Ο επόμενος γύρος, βρήκε τον Silva να ζορίζει αρκετά τον αντίπαλό του. Τα χαμηλά λακτίσματα φάνηκαν να κουράζουν τον Medeiros, αλλά ένα απρόσμενο, αριστερό hook του Medeiros, βρήκε τον Silva να πέφτει κάτω. Αν και ανέκαμψε, ο διαιτητής τον έκρινε ανίκανο για μάχη και έχρησε νικητή τον Χαβανέζο.



Τα αποτελέσματα του UFC 212:


Main Card:
  • O Μax Holloway επιβλήθηκε του Jose Aldo με ΤΚΟ στα 4:13 του τρίτου γύρου
  • Η Claudia Gadelha κέρδισε την Karolina Kowalkiewicz με submission στα 3:03 του πρώτου γύρου
  • Ο Vitor Belfort κέρδισε τον Nate Marquardt με ομόφωνη απόφαση (29-28, 29-28, 29-28)
  • O Paulo Borrachinha κέρδισε τον Oluwale Bamgbose με ΤΚΟ στα 1:06 του δεύτερου γύρου
  • Ο Yancy Medeiros κέρδισε τον Erick Silva με ΤΚΟ στα 2:01 του δεύτερου γύρου


Preliminary Card:
  • Ο Raphael Assuncao κέρδισε τον Marlon Moraes με split απόφαση (28-29, 29-28, 30-27)
  • Ο Antonio Carlos Junior κέρδισε τον Eric Spicely με submission στα 3:49 του δεύτερου γύρου
  • Ο Matthew Lopez κέρδισε τον Johhny Eduardo με ΤΚΟ στα 2:57 του πρώτου γύρου
  • Ο Brian Kelleher κέρδισε τον Iuri Alcantara με submission στα 1:48 του πρώτου γύρου

Δείτε ολόκληρο το event:



για το Ringside House,
Γιώργος Γκίκας
Νεότερη Παλαιότερη