10 παλαιστές του WWE που ξεχώρισαν το 2016


Μιας και το 2016 αποτελεί πλέον παρελθόν, ο Αποστόλης Μάρης του Ringside House αποφάσισε να φτιάξει την δική του λίστα με τους 10 παλαιστές του WWE που ξεχώρισαν έντονα στα μάτια του WWE Universe, για την χρονιά του 2016.

Πριν αρχίσουμε, θέλω να τονίσω πως μέσα στη 10αδα υπάρχουν ονόματα μόνο από το Main Roster του WWE διότι δεν αναφερόμαστε ούτε στο NXT, ούτε στο TNA, και οποιοδήποτε άλλο Indy Promotion. Μην ξεχάσετε να αφήσετε και εσείς την δική σας λίστα ακριβώς κάτω στα σχόλια.


10) FINN BALOR

Αν εξαιρέσουμε τον τραυματισμό που υπέστη και έχασε την μισή (και παραπάνω) χρονιά, ο Finn Balor άξιζε να μπει στην δεκάδα καθώς ήρθε από το NXT, κέρδισε τους Cesaro, Rusev, Kevin Owens, και την  ίδια βραδιά επικράτησε του Roman Reigns για να κατακτήσει την θέση του νούμερο #1 διεκδικητή. Στο SummerSlam κέρδισε και τον Seth Rollins για να στεφθεί ο πρώτος WWE Universal Champion στην ιστορία της εταιρίας του Κονέκτικατ. Κάτι που έχουν πετύχει ελάχιστοι.



9) KEVIN OWENS

Καλή χρονιά έβγαλε ο Prizefighter του RAW. Ο Kevin Owens έδωσε έναν από τους καλύτερους αγώνες της χρονιάς στο Battleground κόντρα στον Sami Zayn, κατέκτησε το Intercontinental Championship στις αρχές του 2016, ενώ κέρδισε τους Seth Rollins, Roman Reigns, και Big Cass για να στεφθεί WWE Universal Champion. Αξιοσημείωτα είναι και τα φοβερά highlights με τον Chris Jericho καθώς αποτελούν από τους κύριους λόγους που παρακολουθούμε το κόκκινο σόου της Δευτέρας.



8) RHYNO

Από το πουθενά στα Indy Promotions, από τα Indy Promotions στο NXT, από το NXT έγινε drafted στο WWE, και κατέληξε να κερδίζει τα SmackDown Tag Team Championships μαζί με τον Heath Slater ώστε να κατακτήσουν και την θέση ως μια κορυφαία ομάδα του WWE για το 2016. Μεγάλη εξέλιξη από το καλοκαίρι της περασμένης χρονιάς μέχρι το τέλος για τον Gore Machine. Μην ξεχνάμε επίσης και τους όμορφους αγώνες που έβγαζε, καθώς ήταν αυτός που έκλεβε την παράσταση "κλέβοντας" τα μάτια του κοινού με όλο το στάδιο να ζητοκραυγάζει συνθήματα του ECW. 



7) HEATH SLATER

Ο μοναδικός λόγος που βρίσκεται σ' αυτή την θέση ο Heath Slater είναι πολύ απλός και κατανοητός. Εκτός από τα λόγια που αναφέραμε παραπάνω για την συνεργασία τους με τον Rhyno, πρέπει να προσθέσουμε ότι ήταν το μοναδικό άτομο που έμεινε εκτός WWE Draft, καθώς κανένα brand δεν τον διάλεξε. Ωστόσο, αφού κατάφερε να γίνει... του σκυλιού του ρεζίλι, δικαιώθηκε κερδίζοντας συμβόλαιο με το SmackDown Live. Τότε η τύχη του χαμογέλασε και σχημάτισε ομάδα μαζί με τον Rhyno. Η αλήθεια είναι πως οι δυο τους ήταν ο "αδύναμος" κρίκος στο τουρνουά για την ανάδειξη των πρώτων ομαδικών πρωταθλητών στην ιστορία του μπλε σόου, παρ' όλα αυτά κέρδισαν τους τίτλους και έγιναν ένα απ' τα κορυφαία Tag Teams του WWE.



6) DEAN AMBROSE

Ο Dean Ambrose ήταν αυτός που υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Royal Rumble 2016 σ' ένα όμορφο Last Man Standing, και μάλιστα την ίδια βραδιά ήταν ο ίδιος που έμεινε μέχρι το τέλος του 30-Man Royal Rumble Match απέναντι στον Triple H το οποίο και έχασε. Αργότερα στο Fastlane και το Roadblock είχε ακόμη 2 ήττες απέναντι στους HHH & Roman Reigns, ενώ ήττα δέχτηκε και στην WrestleMania με αντίπαλο τον Brock Lesnar. Παρά τις ήττες και την "μιζέρια" που τον είχε φάει εκείνους τους μήνες, ο Lunatic Fringe έβγαλε πανέμορφα feuds με τον Chris Jericho, ίδρυσε το Asylum Match, έφυγε νικητής από το Money In The Bank Match και εξαργύρωσε με επιτυχία το contract κερδίζοντας το WWE World Championship την ίδια βραδιά, και τέλος έκανε συνεχόμενα retains κόντρα στους Reigns και Rollins κερδίζοντας με την αξία του αυτή τη θέση στη λίστα μας.



5) SASHA BANKS

Η Sasha Banks είναι ένα από τα κύρια πρόσωπα στην γυναικεία κατηγορία του WWE, μέσα στο 2016 όχι μόνο κέρδισε 3 φορές το RAW Women's Championship, αλλά συμμετείχε και στο πρώτο Women's Hell In A Cell Match στην ιστορία του WWE. Μαζί με την Charlotte Flair έγραψαν ιστορία ως δύο από τις κορυφαίες γυναίκες στην ιστορία της επαγγελματικής πάλης, κρατώντας την αντιπαλότητά τους από τον Απρίλιο του 2016 μέχρι τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς.



4) CHARLOTTE FLAIR

Ίσως να άξιζε μια θέση παραπάνω, παρ' όλα αυτά η Charlotte Flair ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στην γυναικεία κατηγορία του WWE για το 2016. Από το ντεμπούτο της έδωσε τρομερούς αγώνες με πανέμορφα spots & highlights, μπορεί βέβαια να είχε στο πλευρό της τον Ric Flair τον οποίο και στη συνέχεια πρόδωσε (+ Dana Brooke), αλλά οι ικανότητές της εντός ρινγκ και τα 4 title reigns που μέτρησε από την WrestleMania 32 μέχρι και σήμερα την δικαιώνουν και με το παραπάνω.



3) THE MIZ

Επειδή είμαστε σίγουροι πως θα ακούσουμε βροχή από αντιδράσεις στα σχόλια. Ας τα πάρουμε ένα-ένα ρε παιδιά... Πρώτα απ' όλα, ο Miz είναι ο τύπος που έχει δώσει μεγαλύτερη αξία στο Intercontinental Championship την τελευταία πενταετία όσο κανείς άλλος. Μετράει 6 Intercontinental Titles στην καριέρα του, με ρεκόρ 352 ημερών. Μέσα στο 2016 είχε έντονη αντιπαλότητα με τον Dolph Ziggler και άλλους superstars της midcard, ενώ εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο heel character που έχει πουλήσει το WWE μετά εποχής Shield. Αξίζει να αναφέρουμε και το storyline με τον Daniel Bryan όπου συνεχίζει ο A-Lister να τον προκαλεί, κάτι που τον κάνει περισσότερο μισητό στα μάτια του WWE Universe. Δικαιωματικά αξίζει αυτή την θέση.



2) CHRIS JERICHO

Το 2016 ήταν (ίσως) η καλύτερη χρονιά του Chris Jericho. Ο Best In The World έκανε μια δυναμική και δημιουργική επιστροφή στο WWE βγάζοντας πανέμορφα storylines με άφθονα απολαυστικά promos/highlights, και όμορφους αγώνες. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιο τίτλο μέσα στη χρονιά (αν και πλησίασε...) αλλά ήταν αυτός που ψυχαγωγούσε ξεχωριστά και μοναδικά από κάθε άλλον το WWE Universe σε κάθε εβδομαδιαίο επεισόδιο του WWE. Έφερε νέες ατάκες όπως: "You just made the list", "You stupid idiot", "The Gift of Jericho", "Drink it in Man", και πάει λέγοντας. Επίσης βοήθησε σε μεγάλο βαθμό τον Kevin Owens με την φιλία τους που σχημάτισαν τους τελευταίους μήνες του 2016.



1) AJ STYLES

Ο Phenomenal One έκανε τα πάντα και αξίζει και με το παραπάνω αυτή την θέση. Τον Ιανουάριο του 2016, ο AJ Styles πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο WWE στον αγώνα Royal Rumble στο νούμερο 3. Παρά τον αποκλεισμό του από τον αγώνα, ο ίδιος γνώρισε τεράστια υποστήριξη από το κοινό και αμέσως μετά ξεκίνησε την πρώτη του κόντρα με τον Chris Jericho. Στο Fastlane, ο Styles κατάφερε να νικήσει τον Jericho, ενώ τον τελευταίο αγώνα μεταξύ τους πραγματοποίησαν στην WrestleMania όπου ο Styles έχασε. Ο Styles συνέχισε δημιουργώντας τους The Club. Ενώ στο Money In The Bank ο AJ κατάφερε να πάρει την νίκη απέναντι στον John Cena, κάτι που σόκαρε το κοινό (+ SummerSlam). Στο πρώτο PPV του SmackDown Live μετά τα Drafts, το Backlash, o AJ Styles αντιμετώπισε τον Dean Ambrose για τον μεγάλο τίτλο του WWE, μάλιστα κατάφερε να πάρει την νίκη και κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στην εταιρεία του Κονέκτικατ. Μέσα στο 2016 έκανε πολλά retains και αναμφίβολα ήταν η χρονιά που ο AJ Styles έλαμψε.



για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη