WRESTLEMANIA 37: HEAD OF THE TABLE!

Η WrestleMania 37 μας έδωσε ένα απολαυστικό διήμερο με εκπλήξεις, σκληρούς και καλούς αγώνες, νέους πρωταθλητές, και φυσικά τους οπαδούς πίσω στις κερκίδες της Τάμπα, Φλόριντα.
 
Night 1
 
Ο Θεός είχε κακό προαίσθημα οπότε έστειλε μία μικρή θύελλα για να μας χαλάσει τα πλάνα και να ξενερώσουμε. Παρόλα αυτά, η WrestleMania αισίως έφτασε στο τέλος της και ξεπέρασε τις προσδοκίες σε πολύ μεγάλο βαθμό. Το ρεπορτάζ της πρώτης βραδιάς καλύπτει ο Θοδωρής, ενώ της δεύτερης βραδιάς ο Αποστόλης.
Το show ξεκίνησε κατά μία έννοια ακριβώς όπως θα έπρεπε. Με μία καθυστέρηση από τον ίδιο το θεό και τη θύελλα στη Tampa... ΑΣΤΕΙΕΥΟΜΑΙ. Με το αφεντικό της εταιρίας, Vince McMahon να βγαίνει μαζί με σχεδόν όλο το roster και να τους επαινεί για το πόσο σκληρά δούλεψαν τον περασμένο χρόνο αλλά πάντα κάτι έλειπε... οι οπαδοί. Ευχαρίστησε τον κόσμο για την στήριξη τους, και τους καλωσόρισε στη WrestleMania όσο οι παλαιστές τους χειροκρότησαν. Έπειτα η Bebe Rexha τραγούδησε το παραδοσιακό opening του show, "America The Beautiful" και έπειτα τους οικοδεσπότες του show, Hulk Hogan & Titus O'Neil.

Υ.Γ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΟΠΑΔΙΚΑ, ΠΑΜΕ ΡΕ ΜΠΕΜΠΕ...

Bobby Lashley defeated Drew McIntyre by Technical Submission
WWE Championship Match
 
Τόσο ΜΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ (εκτός αν είσαι ο Ασλανίδης ο οποίος πήγε κουβά). To ματς αυτό είχε αυτό το σπάνιο πλεονέκτημα ότι όποιος και αν νικούσε θα ήταν "σωστό". Σχεδόν 20 λεπτά ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΥ, ΛΙΤΟΥ, BRAWLING και τον McIntyre να μας θυμίζει ότι έχει περισσότερες από τις 5 κινήσεις που βλέπουμε τελευταία. Είδαμε suicide dive από έναν σκωτσέζο 120 κιλών. Πραγματικά απλά θα τονίσω ότι ήταν ένα υπέροχο εναρκτήριο ματς και μία μεγάλη νίκη για τον All-Mighty WWE Champion. Το τέλος ήρθε όταν ο Drew χτύπησε 3 Future Shock DDT, αλλά ο Lashley έκανε kick-out. O Drew προσπάθησε το Claymore και ο Booby το απέφυγε και κλείδωσε το Hurt Lock για το technical submission. Marvelous. 

 
 
Tamina & Natalya won the Tag Team Turmoil Match
 
Πάμε στο μόνο κακό αγώνα της βραδιάς. Όταν το ματς το προσέχουν περισσότεροι λόγω του nip slip της Dana Brooke νομίζω τα λέει όλα. Οι Tamina & Natalya κέρδισαν μετά από ένα Superfly Splash.
 
Order of Elimination:
 
Billie kay & Carmela eliminated Lana & Naomi
The Riott Squad (Ruby Riott & Liv Morgan) eliminated Billie kay & Carmela
The Riott Squad (Ruby Riott & Liv Morgan) eliminated Dana Brooke & Mandy Rose*
Natalya & Tamina eliminated The Riott Squad (Ruby Riott & Liv Morgan)
 
*More like Mandy Fell am I right?
Cesaro defeated Seth Rollins
 
Εύκολα ο καλύτερος αγώνας της βραδιάς, αν το πάμε από πλευράς pure wrestling. Δεν το περίμενα τόσο καλό, θα μπορούσε άνετα να είναι ένας αγώνας για World Championship και έδειξε ακόμα μία φορά πόσο μα πόσο καλός είναι ο Cesaro. Ένας υπέροχος τεχνικός αγώνας και ίσως ο καλύτερος της βραδιάς, με τον Cesaro να καταφέρνει επιτέλους το φανταστικό Swing με 20 τουλάχιστον στροφές, και το Neutralizer για το pinfall. Ο Ελβετός δοκίμασε και την ιδιαίτερη κίνηση που βγάζει μόνο σε ειδικές περιπτώσεις από το ιστορικό του, γνωστή και ως UFO όπου τοποθετεί τον αντίπαλο στις πλάτες του κι έπειτα τον γυρίζει γύρω-γύρω χωρίς να τον κρατάει.
 
 
 
AJ Styles & Omos defeated The New Day
RAW Tag Team Championship Match
 
Όλος ο αγώνας είχε τη New Day να στοχεύουν τον AJ με μια πληθώρα κινήσεων, μέχρι που κατάφερε να κάνει το tag στον Omos ο οποίος μοίρασε αμέσως backbreakers και στα 2 μέλη των New Day. O Styles μετά έκανε ένα εκπληκτικό Phenomenal Forearm από τους... ώμους του Omos, και ο γιγαντόσωμος φίλος τους πέρασε από ένα Tree Slam τον Kingston και πήρε το pinfall μόνο με το πόδι του. Nice showcase Omos.
Braun Strowman defeated Shane McMahon
Steel Cage Match
 
Και περνάμε στο καθιερωμένο "Shane McMahon Stipulation" αγώνα, με την πρώτη εμφάνιση του ατσάλινου κλουβιού από τη WrestleMania 2. O Shane προσπάθησε να πάρει το προβάδισμα στην αρχή με τη βοήθεια των Elias & Jaxson Ryker. O Braun κατάφερε να πάρει τον έλεγχο, αλλά ο Shane ανέβηκε στη κορυφή του κλουβιού με τον Braun να ακολουθεί. Ο Shane κατάφερε να τον χτυπήσει με ένα toolbox και προσπάθησε να ξεφύγει, αλλά ο Strowman κράτησε το χέρι του και έσπασε το κλουβί για να τον ξαναφέρει μέσα. Έπειτα τον πήρε μαζί του στη κορυφή του κλουβιού και τον πέταξε κάτω, που φάνηκε αρκετά επίπονο, και χτύπησε το Running Powerslam για το pinfall.

 
 
 Bad Bunny & Damian Priest defeated The Miz & John Morrison
 
ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΟ. Ο Bad Bunny, O BAD FREAKING BUNNY παλεύει 10 φορές καλύτερα από ότι θα έπρεπε και εκπαιδεύτηκε από τους Adam Pearce & Drew Gulak. To ματς ίσως ήταν ένα σχετικά βασικό tag team αλλά ο κάθε διαγωνιζόμενος έπαιξε τέλεια το κομμάτι του. Ο Bad Bunny κατάφερε να κάνει τις εξής κινήσεις χωρίς κανένα botch: Spinning Headscissors, La Magistral Roll-Up, Tornado DDT, Broken Arrows με τον Priest, Crossbody στο ringside και ένα CANADIAN DESTROYER σαν επαγγελματίας. Η αναμέτρηση τελείωσε με ένα Doomsday Device αλλά αντί για Clothesline, ο Bunny έκανε Diving Crossbody στον Miz για το τελικό pinfall.
Bianca Belair defeated Sasha Banks
Smackdown Women's Championship Match 
 
That was emotional. Ξέρω ότι πολλοί σνόμπαραν αυτή την επιλογή για main event αλλά για εμένα το άξιζε και με το παραπάνω. Μπορεί το build-up να ήταν απαίσιο αλλά η ιστορία που ειπώθηκε κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν πραγματικά απλή και αληθινή. Όσο ο αγώνας προχωρούσε, η Banks δεν είχε απάντηση για την αθλητικότητα και την ωμή δύναμη της Bianca Belair, η οποία ήταν αποφασισμένη να πάρει τη νίκη. H Sasha βέβαια έδειξε κουράγιο και δεν έμεινε κάτω προσπαθώντας να κάνει την Belair να παραιτηθεί μετά από ένα Crossface χρησιμοποιώντας τα μαλλιά της, χωρίς αποτέλεσμα. Η Bianca χτύπησε ένα 450 Splash για ένα κοντινό 2-count, και υπήρξε ένα "tug of war" με τα μαλλιά της Bianca που τελείωσε με ένα απόλυτα f*k you of a whip στη μέση της Sasha που της άφησε ένα ωραίο battle scar, και τέλος η Belair χτύπησε το K.O.D για το pinfall. O Cole βέβαια το κατέστρεψε λέγοντας ότι η Sasha έκανε kick-out, BUT WE DON'T CARE. Congratulations to the B-E-S-T of WWE.

 

Night 2
 
Randy Orton vs. The Fiend

Η δεύτερη βραδιά ξεκίνησε με την αναμέτρηση ανάμεσα σε Bray Wyatt και Randy Orton. Προτού ξεκινήσει το ματς, είδαμε τον Fiend να κάνει την είσοδο του αλλάζοντας την μορφή του στην κλασική. Έπειτα η Alexa Bliss στάθηκε δίπλα από ένα τεράστιο κουρδιστό κουτί όπου από εκεί βγήκε ο ίδιος ο Fiend. Με το που ο αγώνας ξεκίνησε ο Fiend πέρασε από ένα Clothesline τον Orton κι έπειτα φώναξε "Yeah, Yeah, Yeah" ως αφιέρωμα στο πρώην μέλος της Wyatt Family και καλό του φίλο, Luke Harper. Κατά την διάρκεια του αγώνα τα φώτα ήταν κόκκινα και υπήρχε ωραία ατμόσφαιρα, σε μια στιγμή ο Fiend πήγε να εκτελέσει το Sister Abigail αλλά φωτιές άναψαν παντού γύρω στο ρινγκ, η Alexa Bliss βγήκε μέσα από το μεγάλο αυτό κουτί και από το στόμα της έτρεχε ένα μαύρο υγρό. Η Alexa κοιτούσε τον Fiend με θλιμμένο βλέμμα, και τότε ο Orton ήρθε από πίσω του για να κάνει ένα RKO και να πάρει την νίκη.


WWE Women's Tag Team Championship Match
Nia Jax & Shayna Baszler (c) vs. Natalya & Tamina

Η βραδιά περιείχε 7 αγώνες από τους οποίους οι 5 ήταν για τίτλους. Στο πρώτο λοιπόν title match της δεύτερης νύχτας είδαμε τις νικήτριες του Tag Team Turmoil Match, Natalya & Tamina να παίρνουν την ευκαιρία τους για τους ομαδικούς τίτλους της γυναικείας κατηγορίας. Η καλύτερη performer σε αυτό το ματς ήταν ξεκάθαρα η Shayna Baszler η οποία αξίζει ένα solo run. Η Jax πέρασε από ένα Spinebuster φτάνοντας πολύ κοντά στη νίκη, ενώ αργότερα στο ματς μπήκε η Tamina όπου προσπάθησε να ρίξει κάτω την Nia, αλλά κατέληξε μαζί με την Natalya να δέχονται το Crossbody της πρωταθλήτριας. Η Nia δεν σταμάτησε εκεί αφού συνέχισε το trashtalk στην Tamina, μέχρι που η δεύτερη εκνευρίστηκε και την πέρασε από ένα Powerslam. Στο τέλος η Natalya μπήκε στο ρινγκ και κλείδωσε με Sharpshooter την Jax, αλλά από πίσω της ήρθε η Baszler για να την αρπάξει με το Coquina Clutch και να δώσει τη νίκη στην ομάδα της.


Kevin Owens vs. Sami Zayn

Στο επόμενο ματς, ο Sami Zayn αντιμετώπισε τον Kevin Owens έχοντας τον Logan Paul στο "πλευρό" του. Με το που το καμπανάκι χτύπησε, ο Zayn έτρεξε πάνω στον Owens με αποτέλεσμα να δεχτεί ένα Pop-Up Powerbomb. Σε ακόμα ένα όμορφο highlight, ο Sami πέρασε από Brainbuster τον αντίπαλο του στο apron. Ο Owens απάντησε περνώντας από Splash τον Zayn από το top rope, αλλά έγινε εύκολο kick-out. Το ματς συνεχίστηκε με πολύ καλούς ρυθμούς και πολλά Brainbusters, όπως άλλωστε συνηθίζουν αυτοί οι δύο superstars, μέχρι που ο Kevin Owens πέρασε από 2 συνεχόμενα Superkicks και το Stunner για να πάρει τη νίκη. Μετά τον αγώνα ο Logan Paul χτύπησε τον Zayn με τον δεύτερο να αποχωρεί από το ρινγκ εκνευρισμένος, τότε ο Kevin Owens δεν ξέχασε το παρελθόν του με τον Zayn, και σαν καλός του φίλος άρπαξε τον Paul και τον πέρασε από ένα Stunner για να μας κάνει όλους ευτυχισμένους.


United States Championship Match
Riddle (c) vs. Sheamus

Το αγώνας για το US Championship ξεκίνησε με δυνατούς ρυθμούς και ένα όμορφο Belly-To-Belly Suplex από το top rope. Ο "Celtic Warrior" παραλίγο να κλέψει την νίκη μετά από ένα δυνατό knee shot στο πρόσωπο του "Original Bro", ενώ αμέσως μετά τον πέρασε και από Alabama Slam αλλά έγινε το kick-out τελευταία στιγμή. Στην συνέχεια ο πρωταθλητής δοκίμασε διάφορα submissions για να πάρει το προβάδισμα, σε τεχνικό στυλ όπως άλλωστε συνηθίζει. Ο Riddle πήρε φόρα και πήδηξε από το δεύτερο σχοινί με μια ανάποδη κωλοτούμπα, και ξαφνικά ο Sheamus τον χτύπησε με ίσως το καλύτερο Brogue Kick της καριέρας του για να κατακτήσει το United States Championship.


Intercontinental Championship Nigerian Drum Fight
Big E (c) vs. Apollo Crews

Στην ουσία ο αγώνας ήταν κάτι σαν No Holds Barred Match, απλά ήταν περισσότερο στο κλίμα της πατρίδας του Apollo Crews. Το ματς ξεκίνησε σκληρά με τους δύο superstars να χτυπούν ο ένας τον άλλον με kendo sticks, ενώ αργότερα στα σιδερένια σκαλοπάτια ο πρωταθλητής πέρασε από ένα δυνατό Uranage Suplex τον Apollo. Ο Big E έστησε ένα τραπέζι πάνω στο ρινγκ από το οποίο πέρασε μέσα τον Apollo, έπειτα πήγε να εκτελέσει το Big Ending αλλά από το πουθενά εμφανίστηκε ο Dabba-Katto για να περάσει από ένα φοβερό Chokeslam τον πρωταθλητή για να κλέψει την νίκη και το Intercontinental Championship ο μαχητής Apollo Crews.


RAW Women's Championship Match
Asuka (c) vs. Rhea Ripley

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις σε αυτή τη WrestleMania, ήταν αυτή ανάμεσα σε Ripley και Asuka για το RAW Women's Championship. Όταν ξεκίνησε το ματς η Rhea άρχισε να χτυπάει με άσχημο τρόπο την πρωταθλήτρια και να μην σταματάει το trashtalk, γεγονός που εκνεύρισε τον κόσμο. Στα πρώτα λεπτά η Ripley συνέχιζε να κυριαρχεί, αλλά αργότερα η Asuka βρήκε τον ρυθμό της και προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφερε καθώς δέχτηκε το Riptide για να χάσει τον τίτλο της. Ο πρώτος τίτλος της Rhea Ripley στο main roster!


Triple Threat Match για το Universal Championship
Daniel Bryan vs. Roman Reigns (c) vs. Edge

Το ματς ξεκίνησε πολύ δυναμικά και με τον Jey Uso έξω από το ρινγκ να περνάει από Superkicks τους Edge και Daniel Bryan. Ο Bryan απάντησε με ένα υπέροχο Suicide Dive, αργότερα ο Edge τα έβαλε με τον Jey Uso και τον έριξε πάνω στα σκαλοπάτια. Ο Rated-R Superstar πήρε τον έλεγχο αφού κατάφερε να ρίξει κάτω και τον Roman Reigns, ενώ δεν παρέλειψε να περάσει από ένα face first τον Jey επάνω στα σκαλοπάτια. Τότε ήρθαν οι γιατροί για να μαζέψουν από το ρινγκ τον εξαντλημένο Uso, ώστε να συνεχιστεί το ματς. Καθώς ο Roman ήταν κάτω, οι Bryan και Edge πήραν το χρόνο τους και πάλεψαν σκληρά στο ρινγκ με διάφορες κινήσεις. O Reigns επέστρεψε στο ρινγκ και χτύπησε με Superman Punch τον Edge, ενώ όταν πήγε να κάνει το Spear την ίδια στιγμή εκτοξεύτηκε και ο Edge με το δικό του Spear ώστε να καταλήξουν και οι δύο στο ρινγκ σε μια δυνατή σύγκρουση.


Ο Bryan έπειτα ανέβηκε στα σχοινιά και πέρασε από δύο συνεχόμενα Diving Headbutt τους Reigns και Edge, με τον πρώτο να κάνει το kick-out. Ακολούθησαν πάρα πολλά near falls στη συνέχεια, μέχρι που ο Bryan κλείδωσε με το Yes Lock τον πρωταθλητή και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη, όμως ο Rated-R Superstar ήρθε για να τον διακόψει. Ο Reigns αργότερα πέρασε τον Bryan από Powerbomb επάνω στο τραπέζι των σχολιαστών, ενώ εκείνη την στιγμή ήρθε ο Edge για να τον περάσει από ένα δυνατό Spear. Σε μια απίστευτη στιγμή οι Bryan και Edge είχαν κλειδώσει μαζί τον Reigns με το Crossface, ενώ ταυτόχρονα χτυπούσε ο ένας τον άλλον στο κεφάλι. Ο Edge πέρασε από Spear τους Roman και Daniel και καθώς έκανε το cover στον Roman, ο Bryan άρπαξε το πόδι του διαιτητή και τον διέκοψε.


Σε εκείνο το σημείο ο Edge εκνευρίστηκε και πήρε μερικές καρέκλες για να τις βάλει στο ρινγκ, τότε πέρασε από ασταμάτητα chairshots τους δύο αντιπάλους του. Ο Jey Uso από το πουθενά εμφανίστηκε στο ρινγκ για να τραβήξει την προσοχή του Edge, αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Reigns να σηκωθεί και να χτυπήσει με Spear τον Rated-R Superstar. Έπειτα πήρε μια καρέκλα την έβαλε στο κάτω μέρος του κεφαλιού του Edge, και τον χτύπησε με μια άλλη καρέκλα. Ο "Tribal Chief" τοποθέτησε τον Edge επάνω στο Daniel Bryan για να τους κάνει διπλό pinfall και να πάρει μια ιστορική νίκη.



0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη