TOP 8: Οι οκτώ μεγαλύτερες αλλαγές τίτλων στην ιστορία του Royal Rumble


 Η αλήθεια είναι πως στο Royal Rumble έχουμε δει μερικές αξιοσημείωτες αλλαγές τίτλων με την πάροδο των ετών. Μπορεί ο αγώνας Rumble μεταξύ των 30 ανδρών να τραβά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως υπάρχουν και μερικά singles match που έχουν κλέψει την παράσταση.

Στο περασμένο TOP 10 διαβάσαμε για τους δέκα υποτιμημένους αγώνες σε Royal Rumble από τη δεκαετία του '90, στο σημερινό όμως θα σας παρουσιάσουμε τις οκτώ μεγαλύτερες αλλαγές τίτλων που έχουν λάβει μέρος στο συγκεκριμένο Pay-Per-View.

08) Ο Goldust κερδίζει το Intercontinental Championship (1996)


Ο χαρακτήρας του Goldust άρχισε να παίρνει μεγάλη τροπή μέσα στο 1995, ο "Bizzare One" επικράτησε του Bam Bam Bigelow στο Survivor Series της χρονιάς, και το γεγονός αυτό τον ώθησε να κάνει τα πρώτα του βήματα στην midcard division. Πρώτος του στόχος ήταν το Intercontinental Championship του οποίου τότε κάτοχος ήταν ο Razor Ramon (ο οποίος Ramon δεν ένιωθε άνετα στο να αγωνίζεται κόντρα στον Dustin, διότι θεωρούσε πως δεν είχαν σωστή χημεία στο ρινγκ). Παρόλα αυτά, στο Royal Rumble 1996, ο Goldust πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του κερδίζοντας και τον πρώτο του τίτλο.

07) Ο Roddy Piper κερδίζει το Intercontinental Championship (1992)


Μπορεί να ήταν ένας από τους μεγαλύτερους heels στο WWE τη δεκαετία του '80, αλλά ο "Rowdy" δεν ήταν από τους superstars που κέρδιζαν τίτλους σε αντίθεση με άλλα ονόματα, όπως για παράδειγμα οι Ric Flair και Hulk Hogan. Όμως, στο Royal Rumble του 1992 ο Piper προκάλεσε τον Mountie για το Intercontinental Championship. Εκείνη την περίοδο ο Mountie ήταν μεταβατικός πρωταθλητής καθώς επικράτησε του Bret Hart για τον τίτλο. Ωστόσο ο Piper νίκησε το πρώτο και μοναδικό singles τίτλο στο WWE, τερματίζοντας το διήμερο title reign του Mountie ως Intercontinental Champion.

06) Ο John Cena κερδίζει το WWE Championship (2006)


Η ιστορία έχει ως εξής, αν και όλοι την γνωρίζουμε. Ο Edge πέτυχε τον πρώτο του μεγάλο στόχο κερδίζοντας το WWE Title μετά από ένα επιτυχημένο Cash-In στον τότε πρωταθλητή John Cena, που έλαβε μέρος στο New Year's Revolution 2006. Μάλιστα λίγο νωρίτερα ο Cena είχε διατηρήσει τον τίτλο του μετά από ένα βάρβαρο Elimination Chamber Match. Ωστόσο, ο "Big Match John" δεν θα το άφηνε να περάσει έτσι, και πήρε επαναληπτικό αγώνα για το Royal Rumble της ίδιας χρονιάς όπου κέρδισε τον Edge και πήρε πίσω το WWE Championship. Ωραίες στιγμές...

05) Ο Jeff Jarrett κερδίζει το Intercontinental Championship (1995)


Η ευκαιρία δόθηκε στους Razor Ramon και Jeff Jarrett να αγωνιστούν στο opening match της βραδιάς για το Royal Rumble του 1995. Το διηπειρωτικό πρωτάθλημα του Bad Guy διακυβεύτηκε και ο Jarrett αναζητούσε τον πρώτο του singles τίτλο στο WWE. Οι αγώνες μεταξύ Razor και Double J ήταν πάντα εξαιρετικοί και οι δύο superstars φημιζόντουσαν για την χημεία τους στο ρινγκ δίνοντας στον κόσμο high-level performances. Ο Jarrett έδωσε μεγαλύτερη προσοχή στο τραυματισμένο γόνατο του Razor για να κερδίσει το πλεονέκτημα, έτσι κέρδισε και τον αγώνα με αντίστροφη μέτρηση. Λίγο αργότερα ο ίδιος προκάλεσε τον Razor να συνεχίσει καθώς δεν μπορούσε να κερδίσει τον τίτλο με αυτόν τον τρόπο, έτσι ο Ramon υποχρεώθηκε ως "fighting champion" να συνεχίσει, αλλά ήταν μια κακή απόφαση καθώς ο Double J έγινε ο νέος Intercontinental Champion.

04) Ο Rock κερδίζει το WWE Championship (2013)


Στο main event του Royal Rumble πίσω στο 2013, ο CM Punk αγωνίστηκε κόντρα στον Rock. Ο "Second City Saint" εκείνο το διάστημα είχε ένα ασταμάτητο title reign ως πρωταθλητής φτάνοντας τις 434, όμως ο "People's Champion" είχε βάλει ως στόχο να τον εκθρονίσει και να πάει στην WrestleMania 29 ως πρωταθλητής. Το ματς ήταν εξαιρετικό και ο CM Punk ήταν ένας τέλειος αντίπαλος για τον Rock, καθώς ο δεύτερος ήθελε να τεστάρει τα όρια του. Με τα πολλά ο Rock κέρδισε τον Punk και κατέκτησε το WWE Championship για 8η φορά.

03) Ο Ric Flair κερδίζει το WWF Championship (1992)


Από τον Μάρτιο του 1991 μέχρι τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, οι Undertaker και Hulk Hogan είχαν μια αντιπαλότητα στην οποία το WWE Title άλλαξε 3 φορές κάτοχο. Μέχρι που ο Jack Tunney αποφάσισε να απομακρύνει τον Hogan από το title picture, και το WWF Title να μείνει χωρίς κάτοχο λίγο πριν το Royal Rumble του 1992. Στο Pay-Per-View ο αγώνας 30-Man Royal Rumble είχε ως έπαθλο το WWF Championship, και μάλιστα συμμετείχαν αρκετά ονόματα, ένα από αυτά ήταν ο θρυλικός Ric Flair όπου κέρδισε τον αγώνα μετά από 1 ώρα παρουσίας στον αγώνα, και ακόμη έναν παγκόσμιο τίτλο.

02) Ο Shawn Michaels κερδίζει το WWF Championship (1997)


Πίσω στο 1996, ο Shawn Michaels ήταν το απόλυτο undisputed face of the company έχοντας ένα τίμιο title reign ως WWF Champion. Ο Heartbreak Kid έκανε το όνειρο του πραγματικότητα όταν κέρδισε τον Bret Hart στην WrestleMania XII για το WWF Title, ωστόσο το όνειρο έγινε εφιάλτης όταν έχασε τον τίτλο στο Survivor Series το 1996 από... τον Sycho Sid. Παρόλα αυτά ο HBK πήρε επαναληπτικό αγώνα στο Royal Rumble 1997 όπου επικράτησε του Sid και πήρε πίσω το WWF Championship, με το PPV να λαμβάνει μέρος στην πατρίδα του Shawn Michaels, το Σαν Αντόνιο στο Τέξας. Η υποστήριξη από το κοινό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να κατακτήσει ξανά τον τίτλο ο Michaels.

01) Ο John Cena κερδίζει το WWE Championship (2017)


Ο AJ Styles έκανε το ντεμπούτο στο WWE το 2016 στο Royal Rumble, όπου και μπήκε στα βαθιά νερά ξεκινώντας μια κόντρα με τον John Cena ένα χρόνο αργότερα. Πάνω-κάτω όλοι γνωρίζουμε για την αντιπαλότητα μιας και αναφερόμαστε σε πρόσφατα γεγονότα. Ο αγώνας ανάμεσα στους δύο ήταν εξαιρετικός και ένας από τους καλύτερους της χρονιάς, με τον Cena να κερδίζει το WWE Championship και να σπάει τα ρεκόρ ως "16-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής". Το title reign του μπορεί να ήταν μικρό, αφού κράτησε μόνο 14 μέρες καθώς το έχασε από τον Bray Wyatt στο Elimination Chamber του 2017. Όπως και να 'χει όμως, το ρεκόρ ήταν ο μεγάλος στόχος του Cena.


Αυτές ήταν οι 8 μεγαλύτερες αλλαγές τίτλων που έχουμε δει μέχρι σήμερα στην ιστορία του Royal Rumble. Ελπίζω η λίστα να σας άρεσε, μπορείτε να ρίξετε και μια ματιά στα παραπάνω ματς αν δεν τα έχετε δει, κάνοντας μια εγγραφή στο WWE Network!


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη