TOP 10: Δέκα υποτιμημένοι Survivor Series αγώνες από τη δεκαετία του 90'


Στα τέλη της δεκαετίας του 80', το WWE αποφάσισε να επενδύσει πολλά πάνω σε ένα Pay-Per-View που θα άφηνε ιστορία. Που θα μάζευε παιδιά και μεγάλους στην αρένα για να το παρακολουθήσουν. Που θα έκανε τον μήνα Νοέμβριο αγαπητό, για όλους εμάς τους οπαδούς της επαγγελματικής πάλης. Φυσικά και αναφερόμαστε στο Survivor Series.

Η εκδήλωση αυτή είναι γνωστή για τους παραδοσιακούς ομαδικούς αγώνες, αλλά υπάρχουν και μερικές σπουδαίες αναμετρήσεις που αρκετός κόσμος έχει αμφισβητήσει. Μιλάμε για ορισμένα κρυμμένα διαμαντάκια που το κοινό για άγνωστους λόγους δεν εκτίμησε, κυρίως πίσω στην δεκαετία του 1990.

10) Team Alundra Blayze vs. Team Bertha Faye (1995)


Η γυναικεία κατηγορία του WWE στα μέσα της δεκαετίας του 90' δεν ήταν ακριβώς το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, μιας και το κοινό προτιμούσε να δει αστέρες της τότε εποχής όπως οι Bret Hart, Diesel, Shawn Michaels και άλλους. Εκείνη την περίοδο ονόματα σαν την Alundra Blayze και την Bull Nakano ήταν από τα κορυφαία της κατηγορίας, αλλά ο τίτλος δεν είχε πάρει το κατάλληλο prestige ώστε να αποτελεί στόχος για τις γυναίκες του ρόστερ. Οι ευκαιρίες που έπαιρναν ήταν μέσα από ομαδικούς αγώνες, και αυτό έγινε στο Survivor Series του 1995 όταν η ομάδα της Alundra, Chaparita Asari, Kyoko Inoue και Sakie Hasegawa ήρθαν αντιμέτωπες με τις Aja Kong, Bertha Faye, Lioness Asuka και Tomoko Watanabe. Ο αγώνας κράτησε περίπου 10 λεπτά και η Kong έδωσε την νίκη στην ομάδα της.

09) The Bad Guys vs. The Teamsters (1994)


Η ομάδα των Bad Guys αποτελούταν από τους X-Pac, British Bulldog, Fatu, Razor Ramon και Sione. Ενώ από την άλλη πλευρά την ομάδα των Teamsters συμπλήρωναν τα ονόματα των Diesel, Jeff Jarrett, Jim Neidhart, Owen Hart και Shawn Michaels. Η μεγαλύτερη προσοχή δόθηκε πάνω στον Diesel, καθώς εκείνο τον καιρό έπαιρνε μεγάλο push και ήταν στα ντουζένια του. Στο συγκεκριμένο ματς απέκλεισε 4 άτομα(!) και ήταν έτοιμος να δώσει την νίκη στην ομάδα του. Τα δεδομένα άλλαξαν τελευταία στιγμή όταν ο Shawn Michaels χτύπησε καταλάθος τον Diesel με Sweet Chin Music, αυτό ήταν αρκετό για να διαλυθεί η ομάδα των Teamsters με τον Diesel να κυνηγά τον Michaels, και τον διαιτητή να λήγει τον αγώνα με count out και νικητή τον Razor Ramon.

08) 1-2-3 Kid, Marty Jannetty, Randy Savage & Razor Ramon vs. Adam Bomb, Diesel, IRS & Rick Martel (1993)


Μερικές φορές το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις ταλαντούχους παλαιστές στο ρινγκ να διασκεδάσουν τον κόσμο. Αυτός ο αγώνας ήταν μια συνταγή με όλα της τα υλικά. Είδαμε μερικούς από τους κορυφαίους babyfaces την εποχής να έρχονται αντιμέτωποι με τους ισχυρότερους villains, και το συνολικό αποτέλεσμα μόνο κακό δεν ήταν. Όλοι οι superstars έκαναν τις κλασικές τους κινήσεις μέσα σε ένα αγώνα 27 λεπτών, ενώ στο τέλος οι 1-2-3 Kid & Marty Jannetty «επιβίωσαν» και μας επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά πως ήταν μια από τις καλύτερες αουτσάιντερ ομάδες στην εποχή τους.

07) Team Canada vs. Team USA (1997)


Λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο με τον οποίο τα storylines εξελισσόντουσαν στο WWE το μακρινό 1997, αυτός ο αγώνας είχε νόημα. Βρισκόμαστε στην εποχή που έγινε το Montreal Screwjob και ο Bret Hart ετοίμαζε τις βαλίτσες του για το WCW. Το γεγονός αυτό οδήγησε να δημιουργηθεί μια ομάδα με Καναδούς όπου θα ερχόντουσαν αντιμέτωποι με την ομάδα των Η.Π.Α. και τον αγώνα να λαμβάνει μέρος λίγο αργότερα στο Survivor Series, στη πόλη του Μόντρεαλ. Η Team USA αποτελούνταν από τους Goldust, Marc Mero, Steve Blackman, και Vader. Ενώ ο Καναδάς εκπροσωπήθηκε από τους British Bulldog, Jim Neidhart, Doug Furnas, and Phil LaFon. Ο αγώνας ήταν πολύ καλός και δόθηκε σχετικά αρκετή διάρκεια με τον Bulldog να δίνει την νίκη στην ομάδα του Καναδά. Βέβαια ο κόσμος το αγνόησε τελείως, αφού αργότερα την ίδια βραδιά έγινε το Montreal Screwjob.

06) Mr. Perfect & Randy Savage vs. Razor Ramon & Ric Flair (1992)


Πάμε ακόμα πιο πίσω στο 1992. Το αρχικό πλάνο ήταν ο Randy Savage να δημιουργήσει μια ομάδα με τον Ultimate Warrior για να αναλάβουν την μάχη απέναντι στους Razor Ramon και Ric Flair, ωστόσο όλα άλλαξαν όταν ο Warrior επέλεξε να εγκαταλείψει την εταιρία λίγο νωρίτερα. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το WWE να αλλάξει το σχέδιο, και να αντικαταστήσει τον Ultimate Warrior με έναν νέο babyface χαρακτήρα, τον Mr. Perfect ο οποίος μάλιστα επέστρεψε από την συνταξιοδότησή του. Από την μια πλευρά είχες τον Ric Flair να κάνει μια εξαιρετική πορεία, και έναν "πεινασμένο" νέο heel Razor Ramon, οι δύο ομάδες έδωσαν ένα εξαιρετικό αγώνα.

05) Mankind vs. The Undertaker (1996)


Μόλις ο Mankind έκανε το ντεμπούτο του στην τηλεόραση του WWE, η εταιρία αποφάσισε να τον βάλει κατευθείαν στα βαθιά νερά. Ο χαρακτήρας του ήταν ιδιαίτερος στην τηλεόραση, και ο κόσμος άρχισε να εστιάζει το ενδιαφέρον του. Όλοι τον εμπιστεύτηκαν, ενώ μάλιστα αντιμετώπισε και τον Undertaker σε Buried Alive Match που έλαβε μέρος τον Οκτώβριο. Λίγο αργότερα ο "Lord of Darkness" έκανε την επιστροφή του στο Madison Square Garden, και πήρε εκδίκηση από τον Mankind στο Survivor Series του 1996, σε ένα πολύ ωραίο αλλά υποτιμημένο αγώνα.

4) The Dream Team vs. The Million Dollar Team (1990)


Έχουμε δει φανταστικές μάχες στο Survivor Series, αλλά αυτή εδώ κατά την ταπεινή μου άποψη είναι μια από τις πιο εικονικές στιγμές. Μιλάμε φυσικά για τον αγώνα που είδαμε το ντεμπούτο του Undertaker. Ο Ted DiBiase τον παρουσίασε στην ομάδα των Million Dollar Team ως «κρυφό» μέλος για να συνεργαστεί με τους Rhythm and Blues. Η αντίπαλη ομάδα των Dream Team, αποτελούνταν από τους Dusty Rhodes, Hart Foundation, και Koko B. Ware. Η μεγαλύτερη προσοχή φυσικά και δόθηκε πάνω στον Undertaker, αλλά και ο αγώνας ήταν πολύ καλός και θεωρώ πως αξίζει την προσοχή όλων.

03) Bret Hart, British Bulldog, Roddy Piper & Virgil vs. The Mountie, Ric Flair, Ted Dibiase & The Warlord (1991)


Μια μεγάλη αντιπαλότητα για τον Ric Flair που σίγουρα οι περισσότεροι θυμόμαστε, ήταν αυτή με τον Roddy Piper, και αν δεν κάνω λάθος ήταν η πρώτη του μεγάλη έχθρα. Μέσα από αυτή την ιστορία λοιπόν, οι δύο αυτοί θρύλοι οδηγήθηκαν στο Survivor Series δημιουργώντας ομάδες για να συγκρουστούν. Το ματς ήταν τίμιο, αλλά με τα χρόνια ξεχάστηκε. Επίσης το 1991 ήταν μια σχετικά αδύναμη χρονιά για το WWE σε σχέση με τις υπόλοιπες που ακολούθησαν.

02) WildCard Match (1995)


Αυτή ήταν μια ιδανική ιδέα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ακόμα και στα επόμενα χρόνια από την δημιουργική ομάδα του WWE. Για να καταλάβετε, το WildCard Match ήταν κάτι σαν το παλιό BattleBowl που άνηκε στο WCW. Το 1995 λοιπόν, ο Shawn Michaels ένωσε τις δυνάμεις του με τους Sycho Sid, British Bulldog, και Ahmed Johnson για να έρθουν αντιμέτωποι με τους Yokozuna, Dean Douglas, Owen Hart, και Razor Ramon. Όλοι τους έδωσαν έναν ωραίο και διασκεδαστικό αγώνα θα λέγαμε, με τους Michaels, Johnson και Bulldog να μένουν τελευταίοι και να κερδίζουν το ματς.

01) British Bulldog, The New Rockers & Owen Hart vs. Doug Furnas, The Godwinns & Phil LaFon (1996)


Στα χαρτιά, αυτός ο αγώνας δεν περιλάμβανε και τα μεγαλύτερα ονόματα για να πεις ότι αξίζει την πρώτη θέση. Ο λόγος όμως που θα πάρει την πρωτιά και σίγουρα αξίζει κανείς να το παρακολουθήσει, είναι η χημεία που είχαν στο ρινγκ μεταξύ τους. Σίγουρα οι Owen Hart & British Bulldog ήταν σπουδαίοι ομαδικοί πρωταθλητές, αλλά αυτοί που έκλεψαν την παράσταση ήταν οι Doug Furnas και Phil LaFon. Εκείνη την βραδιά έδωσαν έναν πολύ ωραίο αγώνα και κατάφεραν να πάρουν την νίκη. Μάλιστα αγαπήθηκαν από το κοινό της Νέας Υόρκης κατά την διάρκεια του αγώνα.


Ακόμη ένα Top 10 με θεματολογία Survivor Series και δεκαετία 1990, έφτασε στο τέλος του, ελπίζω να σας άρεσε. Μην ξεχάσετε να αφήσετε και τις δικές σας γνώμες κάτω στα σχόλια, ή να προτείνετε το επόμενο Top 10 που θα θέλατε να δείτε!

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη