How WWE Should Have Booked: To heel turn του Dean Ambrose


Αχ. Dean Ambrose. Τώρα πλέον στις ημέρες μας, Jon Moxley. Ένα από τα πιο καυτά ονόματα του pro wrestling, o Moxley από την στιγμή που αποχώρησε από το WWE, έχει γυρίσει σε χρυσό κάθε τι που του έχει δώσει το AEW για να δουλέψει. Έκανε ματσάρα με τον Kenny Omega, έγινε AEW Champion και πλέον είναι το πρόσωπο από το οποίο περιστρέφεται η εταιρεία του Tony Khan. Πριν από όλα αυτά βέβαια και ένα ιδανικό 2019 για τον ίδιο, ο Moxley ήταν ένα από τα μεγάλα ταλέντα του WWE. 

Ως Dean Ambrose, ήρθε στο WWE ως ένα όνομα γνωστό για τα hardcore match του στο CZW και μέσα σε λίγα χρόνια έχτισε μια φήμη ως ένα ταλέντο με πολύ μεγάλο potential. Ως μέλος της Shield, έγινε ο μακροβιότερος US Champion της σύγχρονης εποχής, πήρε μεγάλες νίκες και χωρίς την Shield έγινε WWE Champion, Intercontinental Champion και tag champion. Αλλά κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο ο Ambrose ήθελε μια αλλαγή. Βαριόταν να είναι αυτός ο κλασσικός lunatic τύπος που θα κάνει τα τρελά πράγματα για να κερδίσει και ήθελε μια αλλαγή. 

Το WWE του έδωσε αυτήν την αλλαγή, όταν στο επεισόδιο του RAW, όπου ο Roman Reigns ανακοίνωσε στον κόσμο ότι έχει λευχαιμία και αποσύρεται από την ενεργό δράση για λίγο, ο Ambrose έκανε το Dirty Deeds και μια βίαιη επίθεση στον Seth Rollins. Τέλεια αρχή. Μετά είδαμε να καίει το γιλέκο της Shield, να φοράει μάσκες αερίων μαζί με την προσωπική του φρουρά. Να γίνεται Intercontinental Champion για λίγο και μετά ο Roman ήθελε πάλι πίσω την μπάντα...Και...ο Ambrose έγινε ξαφνικά face πάλι και έχασε κάθε ενδιαφέρον να ανανεώσει με το WWE. Και κατέληξε διαλυμένος από τον Bobby Lashley στην τελευταία του εμφάνιση. Μπορούσαμε να κάνουμε πολλά περισσότερα με το heel turn του Ambrose. 

Και WWE. Αχ επιτέλους μπορώ να το ξαναπώ μετά από καιρό. WWE, μπορώ να το κάνω καλύτερα.


Πριν ξεκινήσω, στο δικό μου timeline αυτό το triple threat Rollins-Ambrose-Reigns στο Battleground 2016 δεν συμβαίνει ποτέ. Έτσι γιατί μου αρέσει. Οπότε όλο το βασικό heel turn ξεκινάει έτσι όπως έγινε in real life με ένα μικρό twist. Πριν το RAW εκείνο αφήνουμε να διαρρεύσει ότι ο Dean Ambrose δεν υπογράφει νέο συμβόλαιο με το WWE. Έτσι λοιπόν,στο ίδιο επεισόδιο που ο Roman Reigns αποσύρθηκε για λίγο από την ενεργό δράση, ο Dean Ambrose, αφού πρώτα από μια ασυννενοησία με τον Rollins, δέχεται το pinfall από τον Drew McIntyre για να χάσουν το tag match με τον Dolph Ziggler, κάνει το πολυπόθητο heel turn και κάνει την βίαιη επίθεση του στον Rollins. Την επόμενη εβδομάδα στο RAW, O Dean Ambrose κάνει την εμφάνιση του στο ring μόνος του, γιατί προφανώς πρέπει να εξηγήσει τις πράξεις του. Ο Ambrose παίρνει το μικρόφωνο και λέει τα εξής:

" Everything I do in this ring, I do it for a reason and a purpose. As all of you, people, know, my contract with WWE comes to an end next year. And to tell you the truth, I cannot wait to get out of this place. You wanna know why? You wanna know why I burn inside? Because no matter what I do, it will always be about Roman Reigns and Seth Rollins. But of course, not me. Not Dean Ambrose, because Dean Ambrose is always the lunatic one. The lunatic fringe. A persona created by this company to belittle me, to make me look like a fool. When I did my own thing, I was breaking the rules and didn't care about lifes or families. But no. They made me weak. The Shield made me weak. The WWE made sure that Rollins & Roman got their moments, but for me. Hell, I kept the WWE Championship and I lost it, two months after earning it, while Roman gets to face Brock and Seth gets his big run. When is Dean Ambrose going to have a moment of his own? I deserve this. I want my moment. And I will get it one way or another before I go" 

O Ambrose φεύγει από το ring και σε παρασκηνιακή συνέντευξη, ο Rollins λέει πως ο Ambrose ζηλεύει και έχει πίκρα μέσα του και πως πρέπει να το ξεπεράσει. Υπάρχει καιρός να το ξεπεράσει και πως την επόμενη εβδομάδα θα του δώσει άλλη μια ευκαιρία να τα βρουν. Γιατί ούτως ή άλλως, δεν του έμεινε πολύς καιρός και πως πάντα θα χρειαστεί τα αδέρφια του δίπλα του. Στο επόμενο RAW, O Rollins ζητάει από τον Dean να τα βρουν, ο Ambrose δεν βγαίνει ποτέ έξω, αλλά αντιθέτως προβάλλεται ένα video package που δείχνει την προδοσία του Rollins στην Shield πίσω στο 2014 με την φωνή του Ambrose να ακούγεται στο background και να λέει πως είναι ειρωνικό ο Rollins να μιλάει για ειρήνη όταν έκανε αυτό.  Ξαφνικά, ο Ambrose εμφανίζεται πίσω από τον Rollins και εκτελεί το Dirty Deeds και προκαλεί τον Seth για τον τίτλο του IC στο TLC σε ένα TLC match. o Rollins δέχεται και μετά από κάποιες εβδομάδες του build-up, όπου ο Ambrose και οι announcers φροντίζουν να μας τονίζουν πως είναι η ευκαιρία του Dean, στο PPV όπου έκανε το ντεμπούτο της η Shield να έχει μια τελευταία μεγάλη στιγμή πριν φύγει από το WWE.


Το ματς θα είναι το opening της βραδιάς για να γλυτώσουμε και την κριτική που πήρε από το κοινό, λόγω της ματσάρας AJ Styles-Daniel Bryan και είναι ένας πραγματικός πόλεμος. Ο Rollins ο πρωταθλητής που προσπαθεί να κρατήσει τον τίτλο του και ο Ambrose, ο οποίος είναι πραγματικά ένα σκυλί πολέμου και κάνει τα πάντα για να έχει την στιγμή του. Ο Ambrose διαλύει τον Rollins και ενώ έχει την ευκαιρία να πάρει τον τίτλο, ανεβαίνοντας την σκάλα, βλέπει τον Rollins και θέλει να κάνει περισσότερη ζημιά. Είναι ο άνθρωπος που στο μυαλό του, του έχει στερήσει το τεράστιο potential που κάποτε είχε, που τον έχει ωθήσει στα άκρα για να έχει την στιγμή του. Τον στήνει λοιπόν σε δύο τραπέζια έξω από το ring και ανεβαίνει την σκάλα, θέλοντας να εκτελέσει ένα elbow drop πάνω στα τραπέζια. Ο Rollins αποφεύγει και ο Ambrose διαλύεται στα τραπέζια. Τα συναισθήματα του Ambrose του κοστίζουν, αφού ο Rollins ανεβαίνει την σκάλα και διατηρεί ακμαίο τον τίτλο του.

Ο Dean την επόμενη μέρα βγαίνει έξω και λέει "OK δεν τα κατάφερα με τον Seth, όλα καλά, θα μπω στο Royal Rumble Match, θα κερδίσω το Rumble match και θα γίνω ο επόμενος διεκδικητής για το Universal Championship, θα κερδίσω τον Brock Lesnar και θα αποδείξω ότι είμαι ο καλύτερος από την Shield, θα φύγω ως πρωταθλητής από εδώ." Τι ήττα θα ήταν αυτή για το WWE, την εταιρεία που του πήρε όπως λέει, το πάθος του για το wrestling. O Ambrose προμοτάρεται ως αυτός ο soon-to-be-outsider, ο οποίος δεν διστάζει να λέει τα πράγματα με το όνομα τους και δεν νοιάζεται πλέον για τους fans που αγαπούν το WWE και το προϊόν που πουλάει και θέλει να κάνει κακό στην εταιρεία πριν φύγει. Ο Ambrose εννοείται ότι μπλέκει με αυτές τις δηλώσεις και έτσι ως τιμωρία του δίνεται το #1 spot στο Rumble match.


O Ambrose μπορεί να μιλάει άσχημα, αλλά ξέρει να παλεύει και προσπαθεί να αποδείξει ότι αξίζει την μεγάλη του στιγμή. Με λίγα λόγια, θα έβαζα τον Ambrose να παλέψει με τους υπόλοιπους παλαιστές και να τους δείχνει σεβασμό, πλην του Seth Rollins, αφού το πρόβλημά του είναι με το WWE και τα υπόλοιπα μέλη της Shield. Κάπου στο #18 βγαίνει ο Seth Rollins και αρχίζει και σφυροκοπεί τον Ambrose. Οι δύο τους αντέχουν μέχρι το νούμερο #29. Έξω βγαίνει ο Braun Strowman και ρίχνει τους πάντες και τα πάντα κάτω. Και στο νούμερο #30, έξω βγαίνει ο ROMAN REIGNS. Όλοι στο κοινό χάνουν το μυαλό τους, ο Big Dog κάνει την είσοδο του στο ring και πετάει αρκετό κόσμο έξω. Ο Ambrose εντωμεταξύ πετάγεται κάτω από το σκοινί εκτός ring για να συνέλθει

Μέχρι που μένουν 4 στο ring. O Ambrose, o Rollins, o Reigns και ο Strowman. Ο Reigns και ο Rollins συνεργάζονται για να χτυπήσουν τον Strowman αλλά δεν μπορούν πολλά μόνοι τους. Έτσι, ο Roman στρέφεται προς τον Ambrose, ο οποίος επιστρέφει στο ring για βοήθεια. Ο Ambrose διστάζει στην αρχή, αλλά αφού δέχεται μια μποτιά από τον Strowman, πείθεται και βοηθάει τους δύο πρώην αδερφούς του. Η Shield για μια στιγμή επανενώνεται και εκτελεί το Triple Powerbomb στον Strowman εντός ring. O Rollins βάζει μπροστά την γροθιά του, ο Reigns το ίδιο αλλά ξαφνικά ο Dean Ambrose πετάει τον Roman Reigns εκτός Royal Rumble στην επιστροφή του από την λευχαιμία.


Boo. Πυρηνικό hate στον Dean Ambrose. O Ambrose γελάει μέχρι που ο Rollins τον διακόπτει. Ο Rollins τον χτυπάει και πάει για το Curb Stomp, o Ambrose το αποφεύγει, εκτελεί το low blow και πετάει εκτός Rumble και τον Seth Rollins.O Ambrose για άλλη μια φορά βρίσκεται κοντά στην μεγάλη του στιγμή. Ο Dean κοιτάει έξω καθώς ο Reigns σηκώνει τον Rollins για να φύγουν στα παρασκήνια αγκαλιασμένοι και παρατηρεί την ενότητα των πρώην αδερφών του, ζηλεύοντας κάπως. Όλο αυτό τον αποσπά αρκετά ώστε ο Braun Strowman να έρθει από πίσω, να τον πετάξει εκτός Rumble. O Braun Strowman κερδίζει το Royal Rumble match του 2019, πάει στην Wrestlemania απέναντι στον Lesnar και στο timeline μου θα τον κερδίσει, δικαιώνοντας επιτέλους την επιλογή του Vince να τον pushάρει αλλά και για να τον χτίσει ως τον επόμενο μεγάλο monster champion που του αξίζει να είναι και όχι ένας fun-loving, dancing τύπος.

Την επόμενη μέρα μετά το Rumble, o Ambrose βγαίνει στο ring και αφού αρπάζει το μικρόφωνο από τα χέρια του ring annoucner, λέει τα εξής:

" Last night, The Rumble was my moment. I overcame all the obstacles. I entered #1, I outlasted everybody and yet again, once again, to ruin my moment. My Shield Brothers. Congratulations Seth, Congratulations Roman. You have done it yet again. You have cost me my dreams of becoming the man before I go forever, who knows where. I tried to don't care about you. But yet there you are, making my life once again miserable. I am sick of you ruining my career over and over and over again. At Fastlane, I am challenging YOU, BIG DOG, ONE ON ONE, in a match, with Seth Rollins as the special referee, because it will be so sweet, to watch the mighty Architect to watch his brother get his ass kicked by me. And there is nothing he can do about it, except count..1..2...3. "


O Roman και ο Seth δέχονται, με τον Seth να λέει πως θα είναι χαρά του να κάνει το fast count προκειμένου ο Reigns να τελειώνει με αυτήν την υπόθεση. Ξαφνικά, ο Reigns παίρνει το μικρόφωνο και ζητάει από τον Seth να κάνει την δουλειά του σωστά ως διαιτητής και να είναι δίκαιος, αλλά να μην λήξει αυτό το ματς με DQ ή με count-out, παρά μόνο με pinfall ή submission. Ο λόγος είναι πως θέλει να αποδείξει στον εαυτό του πως το έχει ακόμα και κερδίζοντας έναν σπουδαίο παλαιστή, είτε του αρέσει είτε όχι, όπως ο Dean Ambrose είναι ένα δυνατό test για τον ίδιο. Ο Rollins δέχεται, αν και δεν συμφωνεί με το τόσο δίκαιο, απέναντι στον Ambrose στύλ του Reigns, αφού ο Ambrose πρόδωσε και αυτόν και τον Roman, την ημέρα που επιτέθηκε στον Architect. O Roman παρ'όλα αυτά, όντας η σιωπηλή ήρεμη δύναμη, επιμένει στην θέση του. Οι πρώτες τριβές μεταξύ Seth & Reigns αρχίζουν να εμφανίζονται. 

Στο Fastlane, βλέπουμε ένα ματς γεμάτο δράση και ο Roman με τον Dean δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό, με έναν ίδιαίτερο μάλιστα σεβασμό μεταξύ τους. Ο Dean βέβαια συνεχίζει προκαλεί τον Seth και κατά την διάρκεια του ματς τον εκτελεί με ένα Dirty Deeds. O Roman με τον Lunatic Fringe συνεχίζουν να παλεύουν. μέχρι που ο Rollins έρχεται μέσα με μια καρέκλα. Πάει να χτυπήσει τον Ambrose, o Dean αποφεύγει και καταλήγει στο κεφάλι του Reigns. O Ambrose κάνει το pin. O Rollins θυμάται την απόφαση του Roman για δίκαιο officiating.1..2...O ROMAN ΚΆΝΕΙ KICK OUT. Ένα σημάδι ανακούφισης έρχεται στο πρόσωπο του Rollins και ο Ambrose δε το πιστεύει. Ο Roman στη συνέχεια ανακάμπτει και με ένα Spear κάνει το Pin.1..2..3..O Roman Reigns κέρδισε τον Dean Ambrose στο πρώτο του ματς μετά την λευχαιμία. Μια ακόμη στιγμή για τον Ambrose εκλάπη.


Τις επόμενες δύο εβδομάδες, ο Ambrose αρχίζει και τα ψιλοβρίσκει με τον Reigns, όσον αφορά τον σεβασμό, με τον Roman να σκέφτεται σοβαρά ένα Shield reunion, ενώ συνεχίζει και προκαλεί τον Rollins, κοστίζοντας του το Intercontinental Championship, μέχρι που ο Rollins δεν μπορεί άλλο. Σε ένα ματς του Ambrose του επιτίθεται με Curb Stomp. O Ambrose ανακάμπτει και έχουν ένα brawl. Ο Rollins παίρνει το μικρόφωνο και λέει ότι θέλει τον Dean σε ένα ματς στην Mania για να διαλύσει μια ακόμη φορά τον ίδιο, πριν αποχωρήσει. Ο Ambrose δέχεται και λέει πως θέλει να ταπεινώσει τoν Rollins. O Roman Reigns κάνει την είσοδο του εκνευρισμένος και παίρνοντας το μικρόφωνο λέει.

"Enough! That is enough! Both of You. You know, before this, I have been thinking about bringing the band back together for one more time. But clearly, the bond is beyond from broken. It has been destroyed. Dean, you blame us for your failures and your lack of passion while you dont take a good look in mirror. You have no one to blame for yourself. As for you Seth, you are so passionate about Ambrose, you are starting to lose your own career. You lost the chance at Brock Lesnar, you lost your Intercontinental Championship. Hell, even I lost my opportunity to win back the title I never lost, after my leukemia. And everything that held you Dean or me or you Seth back, was one chance to find out who is the Big Dog in the Shield. So I spoke to Vince McMahon and at Wrestlemania, the Shield collides..It's going to be Dean Ambrose vs Seth Rollins vs...ME..TRIPLE THREAT ELIMINATION MATCH. Let's see who runs this yard. BELIEVE THAT! "

To match γίνεται επίσημο. Η Shield θα συγκρουστεί στην Wrestlemania. O Dean Ambrose έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Με ένα σμπάρο, δύο τρυγόνια. Την τελευταία εβδομάδα πριν το PPV έχουμε ένα contract signing με τους τρεις superstars να μιλάνε για τις στιγμές τους, για την προδοσία του Rollins και το segment τελειώνει με τον Roman Reigns να κάνει το spear του στον Rollins, αφού πρώτα ο Seth είχε κάνει το Knee strike του στον Ambrose και είχε έρθει face to face με τον Big Dog. Η ημέρα της Wrestlemania φθάνει. Το triple threat είναι το ματς πριν το main event. Οι τρεις άντρες βγαίνουν έξω και έχουν ένα έντονο ματς και τα δίνουν όλα.


Περνάνε 18 λεπτά και ο Rollins κάποια στιγμή βγάζει τον Ambrose εκτός ring και παίρνει μια καρέκλα και την διαλύει όλη επάνω του με πολλά πολλά chair shots στην πλάτη. Εκεί που πάει να τον χτυπήσει με μια δεύτερη καρέκλα, ο Roman τον παίρνει στο ring και του φωνάζει "Enough. You have him beat. Just finish him! Not like this!" O Rollins το δέχεται και αφού ο Roman γυρνάει την πλάτη του και πάει να βγει από το ring, o Seth τον χτυπάει με μια δυνατή καρεκλιά στην πλάτη. Όπως το 2014, για άλλη μια φορά ο Seth Rollins χτύπησε πισώπλατα τον Reigns. Στην συνέχεια, εκτελεί το Curb Stomp...1..2...3..O Rollins πετάει τον Roman Reigns εκτός ματς, κάνοντας τον mock. Double turn στο ματς. Heel turn o Rollins, face turn o Ambrose, ο οποίος αφού βλέπει κάτω τον αδερφό του, νευριάζει και στοχεύει τον άνθρωπο με τον οποίο είχε θέμα εξαρχής. Τον Rollins.

Οι δύο τους έχουν ένα έντονο back and forth match μέχρι που στο τέλος ο Ambrose κάνει το Dirty Deeds.1..2..3..O Dean Ambrose επιτέλους έχει την στιγμή του στο Grandest Stage of Them All. Τα κατάφερε. Απέδειξε πριν φύγει ότι είναι το καλύτερο μέλος στην Shield. Στο επόμενο RAW θα έκλεινα το show με ένα Thank you speech του Ambrose ενώ θα έδειχνα, όπως έκανε και στην πραγματική ζωή το WWE, ένα off-camera αποχαιρετισμό με τα αδέρφια του στην Shield και στην συνέχεια δεν θα τον εμφάνιζα ξανά στην TV μέχρι να αποχωρήσει. Δεν υπάρχει λόγος. Του έδωσες την στιγμή του.

Έτσι θα έκανα το heel turn του Ambrose. Έδειξα πραγματικούς λόγους για να προδώσει κανείς τα αδέρφια του, βασισμένους στην πραγματική κατάσταση του Dean και του έδωσα μια τελευταία καλή στιγμή, πριν φύγει, προκειμένου να αφήσουμε πιθανό παραθυράκι επανένταξης του Ambrose στο WWE.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη