Back In Black: Έξι heartbreaking στιγμές της Attitude Era


H Attitude Era είναι η αλήθεια πως ήταν μια σκληρή εποχή, μια εποχή για λίγους και δυνατούς. Κάποιες φορές η βία μπορεί να ξέφευγε, κάποιες φορές τα promo ήταν πιο αληθινά από όσο νομίζαμε εμείς ως fans. Γενικότερα, το να είσαι superstar στην εποχή αυτή, που το wrestling ήταν πιο τρελό από ποτέ, δεν ήταν και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, είτε σε βάση του storyline, είτε σε βάση της αληθινής ζωής. 

Εμείς σήμερα λοιπόν, θα αναζητήσουμε σε αυτό το Back In Black και θα δούμε έξι στιγμές από την Attitude Era, είτε σε storyline, είτε στην αληθινή ζωή που μας συγκλόνισαν και μας ράγισαν την καρδιά. Είμαι ο Γιώργος από το Ringside House και σας προκαλώ σε αυτό το νέο μας ταξίδι στο παρελθόν. 

1) RAW Is Owen


Ο Owen Hart είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο υποτιμημένους και αδικημένους παλαιστές όλων των εποχών και σίγουρα μέχρι και σήμερα, οι fans απαιτούν να τον δουν στο Hall Of Fame. Ο άδικος θάνατος του, το 1999 είχε προκαλέσει ένα τεράστιο σοκ στον wrestling κόσμο. Ο Owen, ως Blue Blazer, ήταν προγραμματισμένο να έχει στο Over The Edge της ίδιας χρονιάς, μια εμφάνιση όπου κατέβαινε από μια σκαλωσιά, πετώντας όπως οι σούπερ-ήρωες, με ένα ειδικό σκοινί. Ωστόσο, το σκοινί δυστυχώς κόπηκε και ο Owen έπεσε άτσαλα με τον σβέρκο του στο ring apron, όπου τον βρήκε ακαριαία ο θάνατος. Το RAW της επόμενης ημέρας, έχει μείνει σίγουρα, ως ένα από τα πιο heartbreaking επεισόδια όλων των εποχών. 

2) Η οικογένεια του Mick Foley τον βλέπει μετά το Rumble του 99


Στο Royal Rumble του 1999, ο Mick Foley ως Mankind αντιμετώπισε τον The Rock για το WWF Championship σε ένα I Quit Match. Τα bumps και τις καρεκλιές που ήταν ικανός να αντέξει ο Foley, έδωσαν στο κοινό έναν συγκλονιστικό αγώνα, όπου στο τέλος ο Great One κέρδισε. Ωστόσο αυτό που πολλοί δεν θα ξεχάσουμε, ήταν το πως υποδέχτηκαν τα παιδιά μαζί με την γυναίκα στα αποδυτήρια τον μπαμπά τους, ο οποίος ήταν ακόμη μια φορά γεμάτος αίματα στο κατεστραμμένο του πρόσωπο. Όλα αυτά, μπορείτε να τα δείτε φυσικά στο wrestling ντοκιμαντέρ, με τίτλο Beyond The Mat. 

3) Η ζωή του Mick Foley μέσα από τα μάτια του Mankind


Είναι γνωστό πως ο Mankind αποτελούσε την εξωτερίκευση (εν μέρει) της ψυχολογίας και του ψυχισμού του Mick Foley. Ta promos που έκανε ο Mankind πάντα αποτελούσαν ένα αριστούργημα, αλλά παρ'όλα αυτά, αυτό το αριστούργημα είχε πάντα κάπου κρυμμένη μια πικρία. Μια πικρία, του πως ο μικρός άντρας της Mrs Foley. δεν κατάφερε ποτέ να γίνει αυτός ο ερωτεύσιμος πρωταθλητής με το ωραίο look, όπως άλλους και έπρεπε να χάσει το μισό αυτί του και να πονέσει το κορμί του για να φτάσει στο σημείο που έφτασε ως πρωταθλητής. 

4) Η κόντρα Kane - Undertaker


Όταν ο Paul Bearer ανέφερε στον Undertaker πως ο Kane ήταν ζωντανός, ο Deadman για πρώτη φορά στην ζωή του τρόμαξε και δεν πίστευε αυτό που άκουγε. Η αρρωστημένη ιστορία του ότι ο Undertaker έκαψε τους γονείς του και τον αδερφό του, ακόμα μου προκαλεί ανατριχίλες τα βράδια. Η αποκάλυψη ότι ο Kane ήταν τελικά αυτός που προκάλεσε την φωτιά ακόμα πιο τρελή. Και παρ' όλα αυτά, παρά τα βάσανα, ο Undertaker δίσταζε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να μην χτυπήσει και τραυματίσει τον αδερφό του. 

5) To screwjob του Birmingham



Λίγους μήνες, πριν το Montreal Screwjob, είχαμε το ματς ανάμεσα στον British Bulldog και τον Shawn Michaels για το European Championship, με τον Michaels να είναι εν τέλει ο νικητής, στο One Night Only PPV, στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρώτου, στην Αγγλία. Ωστόσο, αυτό που κάνει την υπόθεση τραγική, είναι πως ενώ ο Vince McMahon είχε προγραμματίσει να δώσει στον Bulldog την νίκη, αφού στο ringside βρισκόταν η οικογένεια του και ιδιαιτέρως η αδερφή του, η οποία είχε τερματικό καρκίνο, ο Michaels αρνήθηκε να χάσει τον τίτλο, λέγοντας πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να εκπροσωπεί ολόκληρο τον κόσμο. Τελικά, πολύ κωλόπαιδο ο Michaels. 

6) To Montreal Screwjob


Είναι τραγικό να βλέπεις έναν superstar, σαν τον Bret Hart, ειδικά όταν έχει δώσει τα πάντα του, να χάνει την καριέρα του στο WWE με αυτόν τον τρόπο. Ο Vince φοβόταν μήπως ο Bret κάνει κάποια εμφάνιση με το WWF Championship στο WCW και έτσι κανόνισε με τον εχθρό του Hart, HBK, το Montreal Screwjob. O Hebner λήγει το ματς, ο Hart φτύνει τον Vince και ξεσπάει μπροστά σε ένα κοινό, το οποίο σοκαρισμένο, δεν έχει καταλάβει με ακρίβεια τι έχει συμβεί. 


0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη