RAW 14/01/2019: Πρωταθλητής ο Lashley!


Πολλές αλλαγές είδαμε στο πρόσφατο επεισόδιο του Monday Night RAW, από ντεμπούτο, νέους τίτλους, ανακοινώσεις έως και νέο πρωταθλητή. Ακολουθεί το ρεπορτάζ.

Το επεισόδιο άνοιξε φυσικά από τον Braun Strowman ο οποίος για άλλη μια φορά κάλεσε έξω στην αρένα τον Brock Lesnar να τον αντιμετωπίσει στα ίσια. Όμως, ο Baron Corbin τον σταμάτησε και του είπε ότι δεν πρόκειται να κερδίσει τον Lesnar και το γνωρίζει και ο ίδιος. Το γεγονός αυτό εξαγρίωσε τον Strowman ο οποίος κυνήγησε τον "Lone Wolf" μέχρι το γκαράζ. Ο Elias διευκόλυνε τον "Monster Among Man" να βρει το θύμα του λέγοντας πως βρίσκεται κρυμμένος μέσα στην λιμουζίνα του Vince McMahon.


Εκείνη τη στιγμή ο Braun έσπασε το παράθυρο και την πόρτα της λιμουζίνας, και ξαφνικά εμφανίστηκε ο Mr. McMahon μπροστά του απογοητευμένος με τις πράξεις του WWE Superstar. Ο Chairman του WWE του ξεκαθάρισε πως θα τιμωρηθεί με 100,000 δολάρια για την ζημιά που έκανε στην λιμουζίνα του, ενώ επίσημα χάνει και το Universal Championship Match κόντρα στον Brock Lesnar. Τότε ο Strowman δεν είχε άλλη επιλογή από το να γυρίσει ολόκληρη την λιμουζίνα ανάποδα.


Tamina & Nia Jax vs. Sasha Banks & Ronda Rousey

Μετά τα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας, στον πρώτο αγώνα της βραδιάς η Ronda Rousey ένωσε τις δυνάμεις της με την Sasha Banks για να επικρατήσουν της Nia Jax και της Tamina Snuka. Η νίκη ήρθε μετά από το bank statement της "Legit Boss" στην Tamina. Αμέσως μετά το ματς η Rousey δήλωσε πως ήταν πολύ χαρούμενη που συνεργάστηκε με την Sasha Banks και θα την έχει αντιμέτωπη στο Royal Rumble, ενώ επίσης ανέφερε πως μία νίκη απέναντί της θα είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για τον εαυτό της ως RAW Women's Champion. Αυτό δεν άρεσε στην Sasha και της ξεκαθάρισε πως στο PPV θα υποτάξει την Ronda και θα πάρει τον τίτλο.


The Revival vs. Lucha House Party

Αυτή την Δευτέρα οι ομάδα των Scott Dawson και Dash Wilder κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους Lucha House Party, προσπαθώντας να ξεχάσουν την πικρή ήττα από τους Bobby Roode και Chad Gable την περασμένη εβδομάδα. Νικητές φυσικά και έφυγαν οι Revival αλλά με βρώμικο τρόπο. Συγκεκριμένα ο Dawson εκτέλεσε το DDT στον Gran Metalik και του έκανε pinfall ενώ το πόδι του βρισκόταν επάνω στο σχοινί, τελευταία στιγμή όμως ήρθε ο Wilder και του κατέβασε το πόδι χωρίς να προσέξει κάτι ο διαιτητής.


Mr. McMahon announced a Fatal 4-Way Match to determine Brock Lesnar’s newest challenger

Ο Vince McMahon ήρθε στο ρινγκ για να μας ανακοινώσει τον νέο μεγάλο διεκδικητή του Universal Championship για το Royal Rumble κόντρα στον Brock Lesnar, διότι όπως αναφέραμε νωρίτερα, ο Braun Strowman τιμωρήθηκε για τις πράξεις του. Ο Chairman του WWE δεν πρόλαβε καν να μιλήσει καθώς πρώτος-πρώτος τον διέκοψε ο John Cena ο οποίος ήρθε με ρέντα στο ρινγκ για να ζητήσει την ευκαιρία από τον πρόεδρο του WWE, ενώ μάλιστα του υποσχέθηκε πως δεν θα τον απογοητεύσει καθώς έχει κάτι που οι άλλοι παλαιστές του ρόστερ δεν έχουν... RUTHLESS AGGRESSION!


Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Drew McIntyre μαζί με τον Baron Corbin οι οποίοι βγήκαν να ζητήσουν και αυτοί την δική τους ευκαιρία για τον μεγάλο τίτλο. Ξαφνικά όμως εμφανίστηκε και ο Finn Balor και μάλιστα γνώρισε μεγάλη αποθέωση από το WWE Universe, ενώ ζήτησε με την σειρά του την δική του ευκαιρία να πάρει πίσω αυτό που ποτέ δεν έχασε. Ο Vince McMahon του απάντησε λέγοντας πως τριγύρω του υπάρχουν αρκετοί superstars που αξίζουν την ευκαιρία, είναι καλός παλαιστής αλλά... δεν ήταν σίγουρος για το αν θα άξιζε την ευκαιρία. Ο "Demon King" του είπε πως ποτέ δεν πίστεψε σε αυτόν, ενώ ο κόσμος βρισκόταν πάντα με το μέρος του.


Αμέσως μετά ξέσπασε ένα brawl ανάμεσα στους Finn Balor, John Cena, Drew McIntyre και Baron Corbin, με τον "Scottish Psychopath" να μένει όρθιος ανάμεσα σε όλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Vince McMahon να ανακοινώσει ένα Fatal 4-Way Match με τον νικητή του αγώνα να κερδίσει και την θέση του υποψήφιου αντιπάλου του Brock Lesnar για το Universal Title στο Royal Rumble.


Nikki Cross, Bayley & Natalya vs. The Riott Squad

Το ντεμπούτο της στο main roster έκανε και επίσημα η Nikki Cross κατά την διάρκεια του "κόκκινου" σόου. Μάλιστα συνεργάστηκε με την Bayley και την Natalya για να περάσουν νικηφόρα το εμπόδιο των Riott Squad. Το αποτέλεσμα ήρθε μετά από pinfall της Bayley.


Finn Balor vs. Jinder Mahal

Ο Jinder Mahal συνάντησε στα παρασκήνια τον Mr. McMahon και με όλο τον σεβασμό του ζήτησε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο Fatal 4-Way Match απόψε. O Vince του έδωσε το δικαίωμα να αντιμετωπίσει τον Finn Balor με τον νικητή του αγώνα να πηγαίνει στο Fatal 4-Way Match. Φυσικά και η νίκη ήρθε για τον Balor ο οποίος ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα με Coup de Grâce.


Dean Ambrose (c) vs. Seth Rollins vs. Bobby Lashley
Triple Threat Match
(Intercontinental Championship)

Ο αγώνας μεταξύ Dean Ambrose, Seth Rollins, και Bobby Lashley ήταν αρκετά καλός και είχε μερικά δυνατά highlights όπως το spinebuster του Lashley στον Rollins, ένα suicide dive από τον "Architect", καθώς και άλλα. Το τελείωμα του αγώνα ήρθε όταν ο Lio Rush τράβηξε την προσοχή του Rollins για να έρθει ο Bobby Lashley να κάνει το spear στον Dean Ambrose και να ακολουθήσει το τελικό pinfall.


Και με αυτόν τον τρόπο ανακηρύχθηκε νέος Intercontinental Champion στο εβδομαδιαίο επεισόδιο του Monday Night RAW σε ένα αγώνα που θα μπορούσε εύκολα να ήταν και το main event. Ο "All Mighty" ξέσπασε σε τρελούς πανηγυρισμούς έχοντας στην αγκαλιά τον τίτλο, καθώς θεωρούταν το "αουτσάιντερ" του αγώνα.


Alexa Bliss revealed the WWE Women’s Tag Team Championships on “A Moment of Bliss”

Στο "A Moment of Bliss" η Alexa παρουσίασε τους νέους WWE Women's Tag Team τίτλους οι οποίοι θα μπουν υπό διεκδίκηση στο Elimination Chamber Pay-Per-View με 3 ομάδες από το RAW και 3 ομάδες από το SmackDown LIVE, όπως ανέφερε. Έπειτα ακολούθησε και ο καλεσμένος του talk show, Paul Heyman. Ο manager του Brock Lesnar ήρθε με όλη την διάθεση να συζητήσει για την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Braun Strowman, και για τον επόμενο διεκδικητή του τίτλου.


Ο Heyman ανέφερε πως οποιοσδήποτε και να είναι ο νικητής του αποψινού (σ.σ. χθεσινού) αγώνα, σημασία έχει πως στο Royal Rumble ο Brock Lesnar θα συνεχίσει να κρατά τον τίτλο γύρω από την μέση του. Ξαφνικά από το πουθενά εμφανίστηκε ο Otis Dozovic από τους Heavy Machinery του NXT. Η Alexa φοβήθηκε και απομακρύνθηκε από την καρέκλα της, ενώ αμέσως ήρθε ο Tucker Knight (συνεργάτης του στο NXT) για να τον απομακρύνει.


Finn Bálor vs. John Cena vs. Drew McIntyre vs. Baron Corbin

Και φτάσαμε στο main event της βραδιάς. Θυμίζουμε πως ο νικητής του αγώνα αντιμετωπίζει τον Brock Lesnar στο Royal Rumble για το Universal Championship. Ο John Cena σαν βετεράνος και φαβορί του αγώνα είχε τις περισσότερες ευκαιρίες να κερδίσει, αλλά ο Drew McIntyre τον σταματούσε συχνά. Έπειτα στο τελείωμα του αγώνα ο Baron Corbin επιχείρησε να τον χτυπήσει με την καρέκλα, αλλά ο 16-φορές παγκόσμιος πρωταθλητής τον πέρασε μέσα από Attitude Adjustment.


Με την σειρά του ακολούθησε το Claymore Kick του Drew McIntyre, ενώ ο Balor εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να πετάξει εκτός ρινγκ με DDT τον McIntyre για να ανέβει στη κορυφή των σχοινιών. Ο "Demon King" πέρασε από Coup de Grâce τον John Cena για να πετύχει μία από τις μεγαλύτερες νίκες της καριέρας του. 


Πλέον ο Balor κοιτάζει το επόμενο εμπόδιο το οποίο είναι ο Brock Lesnar στο Royal Rumble. "The Beast" vs. "The Demon King" για το Universal Championship στο δρόμο της WrestleMania 35.


Αποτελέσματα RAW 14/01/2019:

- Η Ronda Rousey με την Sasha Banks νίκησαν την Nia Jax με την Tamina
- Οι Revival νίκησαν τους Lucha House Party
- Οι Nikki Cross, Bayley & Natalya επικράτησαν των Riott Squad
- Ο Balor επικράτησε του Jinder Mahal
- Ο Bobby Lashley κέρδισε τον Seth Rollins και τον Dean Ambrose
- Ο Finn Balor κέρδισε τους John Cena, Drew McIntyre και Baron Corbin

Δείτε όλο το επεισόδιο πατώντας "κλικ" εδώ:




για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη