FACTS: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον AJ Styles



O AJ Styles βρισκόταν στο TNA για 11 χρόνια (2002 - 2003) , όπου και ήταν ο κορυφαίος παλαιστής στην εταιρεία. Το 2014 υπέγραψε με το New Japan Pro Wrestling και κατάφερε να κατακτήσει το IWGP Heavyweight Championship στο πρώτο του κιόλας ματς με το promotion. Παρόλο που το 2002 εμφανίστηκε στο WWE για ένα ματς, αρνήθηκε να υπογράψει και κατέληξε στο ΤΝΑ. Όμως το επίσημο ντεμπούτο του στο WWE το πραγματοποίησε το 2016 στο Royal Rumble, και είναι πλέον απο τους κορυφαίους wrestlers του Smackdown, έχοντας ήδη κερδίσει μια φορά το WWE Championship. Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε ενδιαφέροντα facts για τον Phenomenal One! 

1) Πέρασε δύσκολη παιδική ηλικία



Πολλοί wrestlers έρχονται απο οικογένειες που σχετίζονται με κάποιον τρόπο με το Wrestling η που τουλάχιστον είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα προγράμματα. Τα πράγματα όμως δεν ήταν τόσο εύκολα για τον Styles ( πραγματικό όνομα Allen Neal Jones ). Ο AJ προέρχεται απο ταπεινή οικογένεια Χριστιανών, η οποία με το ζόρι είχε πρόσβαση στα βασικά που χρειάζεται κανείς για να επιζήσει. Έχει δηλώσει πως όταν ήταν μικρός δεν ήταν και μεγάλος οπαδός του Wrestling διότι οι γονείς του δεν μπορούσαν να αγοράσουν τηλεόραση και έτσι δεν είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα προγράμματα. Ο πατέρας του είχε σοβαρά προβλήματα με τον αλκοολισμό και ο AJ αναγκάστηκε να πάρει ευθύνη για τον εαυτό του απο σχετικά μικρή ηλικία. Ανακάλυψε την επιθυμία του να ξεκινήσει την καριέρα του ως pro Wrestler όταν μερικοί φίλοι του άρχισαν προπονήσεις σε σχολή και ο Styles αποφάσισε να αρχίσει και ο ίδιος απο απλή περιέργεια. 


2) Bullet Club και η αντικατάσταση του Finn Balor


Αρχικά, για αυτούς που δεν γνωρίζουν, η Bullet Club είναι το μεγαλύτερο heel faction στην Ιαπωνία και γενικότερα των Indys, ενώ θεωρείται απο πολλούς η πιο επιτυχημένη "συμμαχία" της τελευταίας δεκαετίας. Αρχηγός ήταν ο Finn Balor αλλά με το που έφυγε για να κάνει το ντεμπούτο του ως ο "Demon" στο NXT, εμφανίστηκε ο AJ Styles απευθείας απο το TNA και το 2014 αντικατέστησε τον Balor και έγινε ο νέος αρχηγός του γκρουπ. Πλέον αρχηγός είναι ο Kenny Omega και μέλη αποτελούν οι: Adam Cole, Bad Luck Fale, Chase Owens, Cody, Hangman Page, The Young Bucks, Tama Tonga, Tanga Roa/Loa και Yujiro Takahashi.


3) Τεράστιος Gamer 


Ο AJ Styles έχει δηλώσει την αγάπη του για τα video games σε πολλές συνεντεύξεις. Ολιγαρκής έχει χαρακτηριστεί πολλαπλές φορές ο AJ, αλλά όσον αφορά τα βιντεοπαιχνίδια δεν μπορεί να αντισταθεί και ενδίδει στην έντονη επιθυμία και το πάθος του για το συγκεκριμένο χόμπι! Αποδείξεις αποτελούν οι πολλές μαρτυρίες απο οπαδούς που τον έχουν εντοπίσει με Nintendo 3DS σε διάφορα Indy σόου. Ακόμη, ο Styles έχει Xbox με το οποίο ασχολείται συνέχεια όποτε ταξιδεύει και βρίσκεται στο δρόμο. 



4) Αμερικάνος IWGP Heavyweight Champion 


Το IWGP Heavyweight Championship είναι ο πιο σπουδαίος τίτλος στο New Japan Pro Wrestling. Ο AJ Styles κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο απο την πρώτη του κιόλας μέρα στο promotion, νικώντας τον τότε πρωταθλητή Kazuchika Okada. Ήταν η πρώτη φορά που ο τίτλος βρισκόταν σε χέρια Αμερικανού wrestler απο τότε που πρωταθλητής ήταν ο Brock Lesnar και γενικότερα ο AJ έγινε μόλις ο 6ος  μη Ιαπωνέζος IWGP Heavyweight Champion. Το NJPW έδωσε τεράστια εμπιστοσύνη στον Styles και αυτός απο την πλευρά του τους έκανε περήφανους, καθώς θεωρείται ένας απο του πιο επιτυχημένους Αμερικάνους wrestlers στο Ιαπωνικό promotion, όπου είχε πολλούς απίθανους κλασσικούς αγώνες με ονόματα όπως Okada, Kota Ibushi και Shinsuke Nakamura.  


5) Η σημασία πίσω απ'τα τατουάζ του  


Ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα σημεία πάνω στον Styles είναι το τατουάζ στα πλευρά του το οποίο έχει ένα "AJ" και απο κάτω τέσσερις ημερομηνίες. Οι ημερομηνίες είναι οι εξής: 05-03-05 , 02-14-07 , 09-15-09 και 10-18-14. Τα τατουάζ είναι προς τιμήν των παιδιών του και οι ημερομηνίες είναι οι αντίστοιχες ημερομηνίες γέννησης του καθενός. Όσο για το "AJ", εκπροσωπεί το γεγονός ότι κάθε παιδί του έχει στο όνομα του τα αρχικά AJ. Συγκεκριμένα: Ajay Jones, Avery Jones, Albey Jones, Anney Jones. Παρακάτω ακολουθεί βίντεο απο το κανάλι του WWE στο Youtube που δείχνει τον AJ να "χτυπάει" το τελευταίο του τατουάζ: 




Για ποιόν WWE Superstar θέλετε να είναι τα επόμενα facts; 
Αφήστε σχόλια παρακάτω...


για το Ringside House,
Γρηγόρης Χριστακάκης
Νεότερη Παλαιότερη